Секогаш кога ќе ја отворам темава ми се крева косата. Ме мрзи да цитирам одделни мислења па ај вака генерално. Значи, мажите од деца, а потоа и како возрасни се екстремно галени суштества. Од некој што е свилен, не знам што реално очекуваш? Иницијатива, доверба, разговор за проблеми (ова искрено најсмешно ми е). Наместо да се обидуваш да ги рационализираш нив и нивните комплекси, обиди се да да го посветиш целото време на самата себе. Стави се себе приоритет и не плаши се дека ќе останиш сама.
Женска скроз си во право.Ама секој барем еднаш имал период со проблеми,тапа период.Ама тоа не значи дека ќе избегаш на првиот проблем.Кога сакаш некој го сакаш со цело срце,и во добро и во лошо.Ако бегаме на првиот проблем никогаш нема да осетиме што е љубов,жртва за љубов,внимание,да сакаш со некој да бидеш стварно.Не зборувам за проблеми од типот “ме тепа” или леле ме изневери што да правам?Тоа се знае одма како се решава.Зборуваме за проблеми што можат да се решат ако се трудиме.Се ќе најдеш тука,точно.Ама некогаш туѓото мислење стварно многу значи,еве според мене барем,друго е кога ќе слушнам различно мислење,совет,поддршка за нешто и слично.
Не знам што да ти кажам, ако имаш врска која сакаш да ја спасиш по секоја цена, good luck. Гледај и тој да прави такви себе-жртви, инаку бадиела.
Пред некој ден премногу се разочарав и морам да ги исфрлам од мене зборовиве. Како што си правиме муабет со дечково, се закачивме за едно зборче и почнавме да се инатиме (како по обично) кое е значењето на таа кратенка и дечково зема и пиша на другарка ми што значело тоа. Проблемот е што тоа зборче беше навредливо и она го кажа тоа значење на таа кратенка, згора на тоа и рече дека штом на тој начин она размислувала според другарка ти (а тоа сум јас), í рече, ти си ненормална. А јас не реков такво нешто за неа (прво тоа ме налути што измислува работи) па и ми прати чат што í пишал, замислете така да ви рече некој, па може стварно да си помисли она дека сум рекла. Многу ме налути и разочара двојно кога ми рече - сега имај си работа со неа, а можеше да си кажеш од прва, а ако не ми кажеш што значи според тебе таа кратенка ќе треба да се правдаш на другарките други-. Не знам дали беше шала или не, ама вакво однесување според мене ги преминува границите на секоја зафрканција. Ми рече дека знаела другарка ми од зафрканција... Не му кажав сè уште дека многу ме разочара таа постапка, се мислам да разговарам со него. Истиот ден вечерта му напишав порака за да ја зачнам темава пак и да разговараме, но утредента само ми ја изигнорира таа порака а на останатите врати па реков, остави, ама не можам да оставам, он си продолжува по старо а мене ме јаде внатре дека можеби и не е таа личност за која мислам дека е...
Ништо не те сфатив, каква кратенка, чива другарка? Зошто дечко ти на другарка твоја и пишал? Ништо не разбирам
Јас ко што сфатив дечкото пишувал со другарка и во однос на некоја кратенка и се обидувал да ги раскара. У суштина тоа е проблемот, дечково сака да ја раскара со другарките за некоја глупост. И очигледно не му е гајле чим не се замара и ја игнорира кога сака да разговараат. Знам дека никој не сака совет раскини, ама еве не знам што да му правиш на ваков. Стај го на игнор 3 дена, види дали тогаш ќе реагира.
Многу конфузно, какво зборче, кој на кого што реплицирал, дали таа другарка после ти рекла нешто. но како што сконтав пробува да те раскара со другарките, и сега кога си кажала дека ти пречи неговата постапка он не реагира. Пораснете и двајцата, пошо ова е децко однесување. А тоа што пишува на другарките малку ми мириса на несериозно, ама сериозно уозбилете се и пораснете. Има толку побитни работи за дебатирање
Moha najdobra drugarka mi ima zboreno deka bi sakala da znae dokolku decko i ja vara i deka taa bi kazala dokolku doznae za drugi (bidejki dokolku kriela moze da i se vrati). E sega jas doznav za decko na nejzina komsivka/drugarka so koja se druzat od mali deka ja vara. Imam dokazi i sve bidejki svalerkata e moja dalecna poznanicka. Sakam da i kazam na drugarka mi za da i kaze nea no od druga strana si velam da ne se mesam. Ne e prv pat mozebi edna godina e vise, mozebi taa znae no ubavo i e so nego? Sto bi napravile ili ste napravile vo situacija da doznaete za neverstvo? Jas bi sakala da mi kazat... I me zamisli ona od drugarka mi dokolku kriela moze da i se vrati