Пред некој ден премногу се разочарав и морам да ги исфрлам од мене зборовиве. Како што си правиме муабет со дечково, се закачивме за едно зборче и почнавме да се инатиме (како по обично) кое е значењето на таа кратенка и дечково зема и пиша на другарка ми што значело тоа. Проблемот е што тоа зборче беше навредливо и она го кажа тоа значење на таа кратенка, згора на тоа и рече дека штом на тој начин она размислувала според другарка ти (а тоа сум јас), í рече, ти си ненормална. А јас не реков такво нешто за неа (прво тоа ме налути што измислува работи) па и ми прати чат што í пишал, замислете така да ви рече некој, па може стварно да си помисли она дека сум рекла. Многу ме налути и разочара двојно кога ми рече - сега имај си работа со неа, а можеше да си кажеш од прва, а ако не ми кажеш што значи според тебе таа кратенка ќе треба да се правдаш на другарките други-. Не знам дали беше шала или не, ама вакво однесување според мене ги преминува границите на секоја зафрканција. Ми рече дека знаела другарка ми од зафрканција... Не му кажав сè уште дека многу ме разочара таа постапка, се мислам да разговарам со него. Истиот ден вечерта му напишав порака за да ја зачнам темава пак и да разговараме, но утредента само ми ја изигнорира таа порака а на останатите врати па реков, остави, ама не можам да оставам, он си продолжува по старо а мене ме јаде внатре дека можеби и не е таа личност за која мислам дека е...
Ништо не те сфатив, каква кратенка, чива другарка? Зошто дечко ти на другарка твоја и пишал? Ништо не разбирам
Јас ко што сфатив дечкото пишувал со другарка и во однос на некоја кратенка и се обидувал да ги раскара. У суштина тоа е проблемот, дечково сака да ја раскара со другарките за некоја глупост. И очигледно не му е гајле чим не се замара и ја игнорира кога сака да разговараат. Знам дека никој не сака совет раскини, ама еве не знам што да му правиш на ваков. Стај го на игнор 3 дена, види дали тогаш ќе реагира.
Многу конфузно, какво зборче, кој на кого што реплицирал, дали таа другарка после ти рекла нешто. но како што сконтав пробува да те раскара со другарките, и сега кога си кажала дека ти пречи неговата постапка он не реагира. Пораснете и двајцата, пошо ова е децко однесување. А тоа што пишува на другарките малку ми мириса на несериозно, ама сериозно уозбилете се и пораснете. Има толку побитни работи за дебатирање
Moha najdobra drugarka mi ima zboreno deka bi sakala da znae dokolku decko i ja vara i deka taa bi kazala dokolku doznae za drugi (bidejki dokolku kriela moze da i se vrati). E sega jas doznav za decko na nejzina komsivka/drugarka so koja se druzat od mali deka ja vara. Imam dokazi i sve bidejki svalerkata e moja dalecna poznanicka. Sakam da i kazam na drugarka mi za da i kaze nea no od druga strana si velam da ne se mesam. Ne e prv pat mozebi edna godina e vise, mozebi taa znae no ubavo i e so nego? Sto bi napravile ili ste napravile vo situacija da doznaete za neverstvo? Jas bi sakala da mi kazat... I me zamisli ona od drugarka mi dokolku kriela moze da i se vrati
Дечко на другарка на другарка па другово девојче е ти е познаничка. Зошто не си гледате у свој двор? Не е поврзано нит со тебе нит со твој ептен близок. Што е битно што прават другите, grow up
За на другарка комшивка дечкото што вара со твоја далечна познаничка е толку небитно во твојот живот, така да не гледам зошто да се мешаш. Мое лично мислење. Да за другарка, сестра, другар, брат, братучед, разбирам да се размислуваш да кажеш, ама за некои далечни.... нема потреба. Само може да го накркаш на крајот, крива да испаднеш.
Не. Тоа е исто како тебе да дојде комшивката и да ти каже дечко ти те вара со на моја другарка далечна познаничка. Ке поверуваш или ќе се запрашаш со мајка бара сега другарката на комшивката во мојот живот ? Ниту те знае ниту те познава, ниту сте блиски за да се мешаш во работите кои се дешават у друга врска.
E sto tolku se potresuvas? Od kade toa deka ne ja poznavam? Go poznavam devojceto cesto izleguvame zaedno i se druzime so drugarka mi. Ne ja smetam za drugarka no ne sme nepoznati. I decko I go znam imame ideno na odmor vo parevi. Napravivte kako devojceto samo na slika i po ime da go poznavam. I prasanjeto mi bese sto vie vo napravile, a ne jas sto treba da napravam. Jas znam deka nema da kazam nisto.
Зезната ситуација. Порано бев со став да не се мешам, сега си мислам, ако имам докази, можеби би кажала. Ама пак, можеби. Ако сум блиска со дечкото што изневерува, веројатно нему би му кажала дека знам и со него прво би поразговарала, да не ја лаже девојката и да се прибере, а ако не ја сака, да и' раскине подобро. Не знам, хипотетички ситуации ова, не сум била во таква реална ситуација.
Не, они прашање е дали ќе се скараат, а крива ќе испаднеш ти. Тоа секогаш така бидува. Кажуваш на личност што ти е ептен блиска, со која имате некоја историја заедно, имате доверба една спрема друга , едноставно знае дека доаѓа од место на љубов и грижа а не рекла казала и потсмев..
Не сум потресена ама воопшто. Се кажува само на луѓе кои ти се ептен блиски, а ти викаш дека не ја сметаш ни за пријателка. Во вакви ситуации секако ти ќе си крива, башка рекла казала муабети, нема поента, доаѓа како оговарање
Кажи и на другарка ти, па таа како сака. Ако сака да каже, нека каже. Ако не сака, нека не кажува. Префрли ја топката на неа.
Овие глупости со другарки и другари рекла казала ги правевме на 15 години кога бевме во пубертет. Се замарате со небитни работи и си клавате нервози и проблеми непотребно.
Јас би сакала да знам. Затоа и би кажала. Ама ако стварно имаш докази а не се рекла-казала муабети за џабе да и правиш нервози. Кажи и на другарка ти, она е поблиска и нека одлучи како понатаму.