Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.967
    Допаѓања:
    7.965
    Дечко на другарка на другарка па другово девојче е ти е познаничка. :whew::drunk::drunk::drunk:
    Зошто не си гледате у свој двор? Не е поврзано нит со тебе нит со твој ептен близок. Што е битно што прават другите, grow up

На Gosh, buba4e89, Ena05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.587
    За на другарка комшивка дечкото што вара со твоја далечна познаничка е толку небитно во твојот живот, така да не гледам зошто да се мешаш. Мое лично мислење.
    Да за другарка, сестра, другар, брат, братучед, разбирам да се размислуваш да кажеш, ама за некои далечни.... нема потреба. Само може да го накркаш на крајот, крива да испаднеш.

На sj *O*, Ceci16, Snowflake92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2021
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    4.687

Не. Тоа е исто како тебе да дојде комшивката и да ти каже дечко ти те вара со на моја другарка далечна познаничка. Ке поверуваш или ќе се запрашаш со мајка бара сега другарката на комшивката во мојот живот ? Ниту те знае ниту те познава, ниту сте блиски за да се мешаш во работите кои се дешават у друга врска.

4. Fantastik

Fantastik Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2020
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    24
    E sto tolku se potresuvas? Od kade toa deka ne ja poznavam?

Go poznavam devojceto cesto izleguvame zaedno i se druzime so drugarka mi. Ne ja smetam za drugarka no ne sme nepoznati. I decko I go znam imame ideno na odmor vo parevi.

Napravivte kako devojceto samo na slika i po ime da go poznavam.

I prasanjeto mi bese sto vie vo napravile, a ne jas sto treba da napravam. Jas znam deka nema da kazam nisto.

5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.336
    Допаѓања:
    84.342
    Зезната ситуација. Порано бев со став да не се мешам, сега си мислам, ако имам докази, можеби би кажала. Ама пак, можеби. Ако сум блиска со дечкото што изневерува, веројатно нему би му кажала дека знам и со него прво би поразговарала, да не ја лаже девојката и да се прибере, а ако не ја сака, да и' раскине подобро. :?: Не знам, хипотетички ситуации ова, не сум била во таква реална ситуација.

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    5.370
    Не, они прашање е дали ќе се скараат, а крива ќе испаднеш ти. Тоа секогаш така бидува.

Кажуваш на личност што ти е ептен блиска, со која имате некоја историја заедно, имате доверба една спрема друга , едноставно знае дека доаѓа од место на љубов и грижа а не рекла казала и потсмев..

7. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.967
    Допаѓања:
    7.965
    Не сум потресена ама воопшто. Се кажува само на луѓе кои ти се ептен блиски, а ти викаш дека не ја сметаш ни за пријателка. Во вакви ситуации секако ти ќе си крива, башка рекла казала муабети, нема поента, доаѓа како оговарање

8. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.787
    Кажи и на другарка ти, па таа како сака. Ако сака да каже, нека каже. Ако не сака, нека не кажува. Префрли ја топката на неа.

На sj *O*, cresa-jagoda и Directioner005 им се допаѓа ова.
  9. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.432
    Допаѓања:
    1.704
    Овие глупости со другарки и другари рекла казала ги правевме на 15 години кога бевме во пубертет. Се замарате со небитни работи и си клавате нервози и проблеми непотребно.

На AneSk и Selena01 им се допаѓа ова.
  10. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    2.423
    Јас би сакала да знам. Затоа и би кажала. Ама ако стварно имаш докази а не се рекла-казала муабети за џабе да и правиш нервози. Кажи и на другарка ти, она е поблиска и нека одлучи како понатаму.

На sj *O* и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  11. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.614
    Narcissistic abuse, прогуглај го и ќе сфатиш што ти прави дечкото.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.197
    Допаѓања:
    2.405
    Ако може некој нека ми пише во порака, ми треба мислење и совет

На Ceci16 и Candy.D им се допаѓа ова.
  13. Candy.D

Candy.D Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2022
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    242
    Пиши ми

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.132
    Не е твоја работа.

15. penelope10

penelope10 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2021
    Пораки:
    619
    Допаѓања:
    1.272
    Пиши слободно

16. Cycloastra

Cycloastra Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2023
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    442
    Катастрофа си мислам дека треба веднаш да те шутне. Ако е паметен ќе бега од тебе.

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dorickaa1507

Dorickaa1507 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    28
    decki mi treba mislenje shto da pravam i da mi kazhete dali sum vo pravo. imam 17 godini i so dechko mi sme vo vrska 8 meseci, imame mnogu dobra vrska, go sakam a i toj mnogu me saka. e sega pochna leto i se dogovorivme pochesto da izleguvame, bidejki za vreme na shkolskata godina mene mi beshe dozvoleno samo za vikend, a sega pochesto. toj ima dvajca najdobri drugari i so niv chesto izleguva, a i jas si imam drushtvo,nie sme 5 devojchinja vo drushtvoto.
    e sega, onaa nedela site denovi izleguva so drugarite a jas nema prilika bidejki nemozhev ne bev slobodna, i go prashuvam da izlezeme petok ili sabota a toj mi veli chekaj edniot drugar ne e sloboden dvata dena i drugiot ke ostane sam zatoa ke moram so nego. jas rekov ke ti se nalutam ako ne izlezeme i taka zboruvavme na telefon i se dogovorivmw nekako petok da izlezeme ajde. ajde toa pomina, zaboravivme.
    e sega denes sedime jas i dvete devojcinja kaj nas na benzinska i go vikam da dojde ako saka i toj mi veli daleku e jas bi doshol ama ovie nemozhat(drugarite). i posle toa drugarka mi pishuva so eden shto se poznava so dechko mi i mu veli dojdete so dechko i a toj vika ke go prasham sega. togash mi stiga poraka od nego screenshot od chatot i pishal fala vi, vikam zashto i mi veli pola chas se raspravam so nego.
    decki ne znam shto da pravam, mnogu prednost im dava na drugarite, znam se znaat od detstvo ama sepak mnogu gi slusha, taka da kazham. ete mozheshe da dojde so ovoj shto go vikna, se znaat odamna i se drugari, ama sepak ne dojde, nemoj sami ke mu ostanat drugarite.
    malku dolgo ispadna ova ama stvarno ne znam shto sa pravam

На Ceci16 и TinkaGirl им се допаѓа ова.
  18. Candy.D

Candy.D Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2022
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    242
    Од лично искуство,подобро седни и разговарај додека е време,машките не размислуваат на такви работи што на нас ни прават да се осеќаме лошо.Седни и кажи му,како сакаш да функционирате вие двајца,колку пати гледање ви е доволно и слично.Ако не одвојува време за тебе,за кој ќе одвојува?Сега сте најслободни,ако не се гледате баш сега,кога?Седни и кажи што ти пречи,ама додека сте уште пресни,после ќе треба да му црташ секој ден.Кажи му дека сакаш да поминувате повеќе заедно,така и ќе се зближите ем.Вака терате детска работа,ама мора да давате чекор за да не ви стане досадно после некое време.Машко како машко не осеќа проблем,ама биди отворена и кажи му,ако те цени и почитува ќе одвојува време и за тебе,секоја слободна секунда ќе ја искористи за вас.
    Ако ти треба нешто слободно пиши ми:hug:

На Ceci16, buba4e89, Sielo❤️ и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    2.423
    Мали сте, најнормално е на 17 години на прво место да му се другарите. Типична средношколска врска, најверојатно нема да потрае, не се замарај многу уживај си со другарките и не пропуштај прилики затоа што имаш дечко.

На AneSk, christinnn и Billy Idol им се допаѓа ова.
  20. Candy.D

Candy.D Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2022
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    242
    Има врски што од 17 години терале па до 27.Не мора да значи дека се мали па дека не можат да се потрудат.

На buba4e89, sj *O*, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.