decki mi treba mislenje shto da pravam i da mi kazhete dali sum vo pravo. imam 17 godini i so dechko mi sme vo vrska 8 meseci, imame mnogu dobra vrska, go sakam a i toj mnogu me saka. e sega pochna leto i se dogovorivme pochesto da izleguvame, bidejki za vreme na shkolskata godina mene mi beshe dozvoleno samo za vikend, a sega pochesto. toj ima dvajca najdobri drugari i so niv chesto izleguva, a i jas si imam drushtvo,nie sme 5 devojchinja vo drushtvoto. e sega, onaa nedela site denovi izleguva so drugarite a jas nema prilika bidejki nemozhev ne bev slobodna, i go prashuvam da izlezeme petok ili sabota a toj mi veli chekaj edniot drugar ne e sloboden dvata dena i drugiot ke ostane sam zatoa ke moram so nego. jas rekov ke ti se nalutam ako ne izlezeme i taka zboruvavme na telefon i se dogovorivmw nekako petok da izlezeme ajde. ajde toa pomina, zaboravivme. e sega denes sedime jas i dvete devojcinja kaj nas na benzinska i go vikam da dojde ako saka i toj mi veli daleku e jas bi doshol ama ovie nemozhat(drugarite). i posle toa drugarka mi pishuva so eden shto se poznava so dechko mi i mu veli dojdete so dechko i a toj vika ke go prasham sega. togash mi stiga poraka od nego screenshot od chatot i pishal fala vi, vikam zashto i mi veli pola chas se raspravam so nego. decki ne znam shto da pravam, mnogu prednost im dava na drugarite, znam se znaat od detstvo ama sepak mnogu gi slusha, taka da kazham. ete mozheshe da dojde so ovoj shto go vikna, se znaat odamna i se drugari, ama sepak ne dojde, nemoj sami ke mu ostanat drugarite. malku dolgo ispadna ova ama stvarno ne znam shto sa pravam
Од лично искуство,подобро седни и разговарај додека е време,машките не размислуваат на такви работи што на нас ни прават да се осеќаме лошо.Седни и кажи му,како сакаш да функционирате вие двајца,колку пати гледање ви е доволно и слично.Ако не одвојува време за тебе,за кој ќе одвојува?Сега сте најслободни,ако не се гледате баш сега,кога?Седни и кажи што ти пречи,ама додека сте уште пресни,после ќе треба да му црташ секој ден.Кажи му дека сакаш да поминувате повеќе заедно,така и ќе се зближите ем.Вака терате детска работа,ама мора да давате чекор за да не ви стане досадно после некое време.Машко како машко не осеќа проблем,ама биди отворена и кажи му,ако те цени и почитува ќе одвојува време и за тебе,секоја слободна секунда ќе ја искористи за вас. Ако ти треба нешто слободно пиши ми
Мали сте, најнормално е на 17 години на прво место да му се другарите. Типична средношколска врска, најверојатно нема да потрае, не се замарај многу уживај си со другарките и не пропуштај прилики затоа што имаш дечко.
Има врски што од 17 години терале па до 27.Не мора да значи дека се мали па дека не можат да се потрудат.
Да, тие што беа заедно во средно и ден денес што се, беа како гз и гаќи, секој ден заедно. Во ситуацијава јасно е дека дечкото е уште неизживеан(што е нормално за 17), и има потреба од повеќе. Нека се потрудат, ама сепак мислам дека советот што и го дадов е најреален.
Не викам дека не си во право,ама може да се очекува и тоа и тоа. Сепак и годините се тие кога се е розево.
Drugarka mi e so decko i od 16 godini, sega imame site po 32, vo brak se so dete. Moj skolski so devojka mu bese od 17 godini, lani se zemaa. Uste eden skolski isto so devojkata od sredno se ozeni. Drugarka od osnovno so decko i od 15 godini, so godini se vo brak. Imam uste primeri ama dosta se. Taka da ne mozes da generaliziras.
Примериве кога беа во врска еднаш неделно се гледаа и другарите им беа на прво место? Не викам дека не е возможно, само дека најверојатно не станува збор за врска со иднина и да не се замара многу.
Abe ti stalno mu tipkas poraki mu zvonis pa taka ke izbega poise i od sega sto begal.Ostaj go malce ocito te koristi koga ke mu se prisaka toj ili ima druga a ti si mu bekap opcija ili si igra majtap zasto videl deka si mlada i neiskusna.A delot so slakanicata e vrv jas bi mu udrila dve rafalno posle toa a ne da mu pisuvam i zvonam.Blokiraj go i ke vidis kako ke trca kako kutrence.Ama nema da poslusas zasto rozevi naocari imas i mislis deka toa sto go osekas e ljubov.I nigde ne procitav deka imate definiran odnos.Vrska t.e.
Добра вечер феминки. Имам дечко со кого се гледам 1 година. Не можам да кажам дека е лоша личност но е тотално ладен човек кога се работи за емоции, и речиси секоја работа ја сфаќа несериозно. Во оваа година воопшто се немаме скарано за некој сериозен проблем но е променлива личност и ова почна да ми пречи пред некој период. Ваков е со сите, сум разговарала со него на темата и не се променува, едноставно таков е. Ме мачи што понекогаш не знам како да му пристапам бидејќи има денови кога е премногу романтичен а денови кога е лабав. Внимание не ми недостига, го имам во изобилство, секогаш ќе ме ислуша и ќе ми даде совет, доколку е потребно ќе ме критикува, искара и исто така е грижлив, околу тоа не смеам да се пожалам но чувствувам дека ни фали малку романтичност во врската. Му треба поттик но јас секогаш не можам да бидам таа што ќе го потикне на тоа. На моменти ме излудува неговото однесување и искрено се плашам да не ми се изладат чувствата. Не сум подготвена да фрлам во вода сето она што го имаме. И пред некој период се фатив дека полека ја губам довербата во него иако мислам дека не постои причина. Имам разговарано со пријател затоа. Иако не му кажав се, ми даде совет да му го скратам вниманието што го добива од мене. Да бидам искрена, добива премногу внимание од мене и можеби поради тоа има слобода да се однесува така. Дали да ја променам тактиката? Како да постапам?
И јас го имам истиот проблем, па заради тоа во последно време решив да му обрнувам помалку внимание, и не можам да речам дека нема резултат од оваа моја тактика. Би те посоветувала малку да бидеш поладна и да не обрнуваш толку многу внимание, а исто така би требало и да му посочиш за тоа негово однесување кое повремено те излудува. Сепак се се решава со мирен разговор во четири очи.
Карактерот тешко се менува, или прифати или остави го. Давала ти не давала внимание што ќњ промени, ако си му кажала дека би сакала да биде ваков/ таков а пак е исто, тогаш што повеќе.
Ау, и јас вакви познавам. Ептен се активни по социјални мрежи, тешки неизживеани дебили. Секако ако ти се блиски, сигурно пред тебе нема да го покажат вистинското лице.
Да се себецитирам: “Ептен се активни по социјални мрежи.“ Мислам, знаеш за каква активност станува збор.
Пред неколку месеци во расправија со дечко ми проба да ме повлече за рака (бидејќи се расправавме и сакав да си одам) но влечењето не беше како дека сака да позборуваме и да го решиме проблемот на убав начин, туку беше насилно и агресивно како едвај да се воздржа да не ме удри и беше од типот на: јас ќе зборам а ти ќе ме слушаш (буквално ме здоболе , имав и огромна модрица). Нормално бев прелута за тоа бидејќи е сепак некој знак на насилство, а тој се извини и кажа дека не било океј и дека веќе никогаш немало да направи така. Вечерва додека бевме искочени паднавме во таква тема на разговор каде јас му пререков за тоа што се случи, а он изреагира како “те потчукнав малку само” и “ама ти ме изнервира и те штипнав малку” сосема така кажано на шала. Јас се изнервирав бидејќи сметам дека за ваква работа не треба да се зафркава, додека неговиот одговор беше дека секогаш сум наоѓала начин да му ја уништам вечерта со вакви муабети и ја сврте ситуацијата за булвално да испадне дека сум ја крива. Веќе имам изгубено сексква реалност бидејќи кога и да се налутам за нешто на крајот испаѓа дека јас сум лошата, дека јас него не го разбрам, дека јас сакам да правам драми и слично.. Дали сметате дека навистина претерав или само типот ме манипулира?