Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    144
    Буквално размислував цела вечер и сфатив дека се гледаме само кога тој е слободен (бидејќи работи 2 работи а јас студирам и како позафатен е), и тоа најчесто е после 9ипол-10 дека тогаш завршува и тоа 2 пати неделно. Влезен е во некој филм дека мора тоа да му е приоритет за јас него да сум го почитувала. Го чувствувам тој Andrew Tate момент. Едноставно не знае да комуницира, не сфаќа дека треба да ја разбере и другата страна од приказната, кога пробувам да му објаснам како нешто што мене ми прави да се осеќам лошо одма јас сум била таа што драмела. Мислам дека е сепак емоционално незрел и дека целава ситуација е токсична, но сепак немам доволно храброст да ја прекинам.

На Ceci16, Angie1432, Just.do.it и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Ane_na_Bisera16

Ane_na_Bisera16 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2020
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    328
  3. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.967
    Допаѓања:
    7.965
    Сега ти ги прочитав предходните мислења, ова е истиот дечко за кој имаш предходно пишувано. Не ме сфакај погрешно но ако е истиот, доста долг период двајцата сте во токсична врска. Не те заморува ова? Место да уживате во најдобрите години. Бил насилен (еднаш е доволно), покажува манипулативно однесување, незрелост. Тоа се црвени знаменца, немаш потреба да трпиш такво однесување. Поздраво е за тебе да најдеш врска во која нема потреба да се чувствува човек како да моли за bare minimum

На cresa-jagoda, felisitas, sj *O* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.614
    Зошто ти е страв (или со твои зборови “немам храброст“) да му раскиниш, ако не е тајна?

5. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.663
    Допаѓања:
    4.488
    Здраво, пред малце бев излезена и на враќање што да видам како за инат се сретнав со поранешниот дечко згора на се со девојка му (знам дека му е девојка од фб и инстаграм), не знаев како да реагирам, само реков здраво како си, ова е сигурно девојка ти, баш убаво таман си одговарате а девојчево леле фала фала... Не знам дали се изглупирав или што направив а он само да рече и ништо реков брзам чао... Не знам што да кажам ама некако ми падна тешко, не ми е сеедно и покрај тоа што помина доста време, сакам да го избришам од социјални мрежи, дали вие бришете поранешни, дали е така полесно? Бар да не се гледаат слики со идните девојки? ;(

На Ane_na_Bisera16, Ceci16 и Cvekarka им се допаѓа ова.
  6. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2020
    Пораки:
    2.678
    Допаѓања:
    13.433
    @franca Избриши го и блокирај го, за да се опоравиш на вистински начин од раскинувањето.

Во спротивно, само ќе патиш, а тоа никаде нема да те одведе. Посвети се на себе. Ти посакувам што полесно и побрзо да го надминеш овој период :f:

На Akapulka, Cvekarka, buba4e89 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.967
    Допаѓања:
    7.965
    Избриши не само од социјалните медиуми туку и од животот. Ако ги видиш поминувај покрај нив како да се невидливи или некој ѕид

На Ane_na_Bisera16, Akapulka, Cvekarka и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.536
    Допаѓања:
    33.878
    Абе ајде тешко ти било тебе... тешко нека ти е за новата жртва на бившиот ти, незнае шо ја чека

На Ane_na_Bisera16, Cvekarka, sj *O* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.663
    Допаѓања:
    4.488
    Останавме пријатели, ама мене не ми иде, не знам цел ден ми е така некако ми се плаче од се денес, се гледа дека беа среќни... Фала ви :u:

На Cvekarka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    12.289
    @franca не си прави тешкотии, продолжи си понатаму, што било поминало, избриши го од сегде, нема потреба да го имаш така полесно ќе го заборавиш

На Akapulka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    144
    Поминав низ претежок и трагичен момент дома, немам никој. Имам другарки но нели сите работа, факс, врски итн.. Толку се чувствувам осамено и се претрупувам со учење и обврски и гледам некаква “сигурност” или повеќе би рекла навика во него. Тотално би се загубила самата себеси, иако вака едвај туркам…. Мислам дека и сум премногу самокритична бидејќи кога ќе изреагира така, си викам му се истурам јас можеби јас драмам како што вика тој без причина. Пример ќе биде некој период океј ќе си речам супер, има повеќе осет и колку што јас ги премислувам работите и сакам да комуницирам и да решиме заедно, толку он ми дава silent treatment и си го сфаќа како замарање а не искрена комуникација.

Последна измена: 23 јуни 2023
    На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.214
    Допаѓања:
    3.423
    Има ли некој за разговор лп?

На Ceci16 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Candy.D

Candy.D Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2022
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    242
    Пиши ми

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Maaaaaaaaar1

Maaaaaaaaar1 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2022
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    358
    Може стварно било момент на лутина не знам.

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.132
    И?! Од вакви совети кои ги пишувате им давате мотивација во иднина да дозволите да ве млатат повеќе,а вие да се самоуништувате дека е до вас и сте го налутиле. Како “ајде не е ништо он ме сака.”
    Да те сака нема да млати а најмалку да ти презентира црн хумор. Тука веднаш му го гледаш паметот.

На cresa-jagoda, Ane_na_Bisera16, Maaaaaaaaar1 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.337
    Допаѓања:
    84.347
    Себичен е, тој себе се смета за "главниот" во врската. Најдобро е да си се посветиш на себеси. Овој не е за врска не па за нешто повеќе. Ти треба некој кој ќе те почитува тебе и твоето мислење, не овој. Нема ти да се изгубиш себеси ако го изгубиш него, ќе се изгубиш во врска каде ти не можеш да бидеш вистинската ти и во која се чувствуваш лошо, несфатено и трпиш негови глупости.

Не ти треба пријателство со бивш. И ти си му нему бивша а тој си има нова девојка, убаво му е, тогаш зошто да дозволиш тебе да ти е тешко? Избриши го, да не го гледаш и нема потреба од застанување по улици и случајни места.

На Selena01 и Cvekarka им се допаѓа ова.
  17. Akapulka

Akapulka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2022
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.357
    @Tamarkaa те манипулира.

Уште ти на крајот испаѓаш виновна дека си му ја расипувала вечерта и неговото расположение, а ти што ако си потчукната или потштипната и шеташ со модрици.

Под итно расчисти со манипулаторов и бегај подалеку колку те држат нозете.

@franca бриши одма, какви останувања пријатели со бивши и терања пријателства со муабети од типот му одговарала сегашнава.
    Убаво ти пишаа поминуваш покрај нив како да се невидливи или покрај ѕид.

Последна измена: 24 јуни 2023
    На joy1, Selena01 и penelope10 им се допаѓа ова.
  18. Ane_na_Bisera16

Ane_na_Bisera16 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2020
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    328
    I uste mi vika pa nema da te siluvam, on misli deka ja sum naivna I deka kje dojdam doma tek taka kaj nekoj nepoznat, a zosto prvo ne saka da iskoci onaka.

19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.337
    Допаѓања:
    84.347
    Прв состанок, непознат човек, никако дома кај него. Сигурно дека ќе вели
    што не значи дека треба да имаш доверба. Какви се' работи па и трагедии се случиле на ваков начин...

На cresa-jagoda, mssuniquee, joy1 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.967
    Допаѓања:
    7.965
    Свашта има по светот, добро што барем си свесна дека е сомнително однесувањето. И ваквите од старт неуспешни состаноци се лекција на крајот на денот

На cresa-jagoda и Ane_na_Bisera16 им се допаѓа ова.