@Tamarkaaa Штом ти ја негира реалноста, те манипулира. А и самото тоа како си се почувствувала, плус огромната модрица доволно кажува.
Zdravo feminki sakam da ve prasam nesto. Dali bi si dozvolile da odite kaj nekoj nepoznat vo stan (preku soc mrezi) a pred toa ne go ni poznavate I ne ste go ni videle, a sto e najlosoto tipot ne saka da iskoci na kafe I ne saka da izlezeme na prosetka tuku od start kaj nego vo stan, sto bi napravile vie? Da ste na moe mesto?
Јас отидов во стан кај дечко ми уште првиот месец, ама пред тоа искочивме повеќе пати, на јадење, во парк, се видовме и на факултет, го запознав детето. А за твојата ситуација, уште од старт да ме викнеше кај него во стан, немаше да одам..
нормално дека НЕЕ! немој ни да помислиш да отидеш! од кај знаеш колку души ќе има таму. Ова е класично намамување за да те искористи сексуално!
Си имаш работа изгледа со манипулатор, ова на гаслајтинг ми личи. Gaslighting is a form of psychological manipulation in which the abuser attempts to sow self-doubt and confusion in their victim's mind. И веќе му успрева во тоа...
Буквално размислував цела вечер и сфатив дека се гледаме само кога тој е слободен (бидејќи работи 2 работи а јас студирам и како позафатен е), и тоа најчесто е после 9ипол-10 дека тогаш завршува и тоа 2 пати неделно. Влезен е во некој филм дека мора тоа да му е приоритет за јас него да сум го почитувала. Го чувствувам тој Andrew Tate момент. Едноставно не знае да комуницира, не сфаќа дека треба да ја разбере и другата страна од приказната, кога пробувам да му објаснам како нешто што мене ми прави да се осеќам лошо одма јас сум била таа што драмела. Мислам дека е сепак емоционално незрел и дека целава ситуација е токсична, но сепак немам доволно храброст да ја прекинам.
Сега ти ги прочитав предходните мислења, ова е истиот дечко за кој имаш предходно пишувано. Не ме сфакај погрешно но ако е истиот, доста долг период двајцата сте во токсична врска. Не те заморува ова? Место да уживате во најдобрите години. Бил насилен (еднаш е доволно), покажува манипулативно однесување, незрелост. Тоа се црвени знаменца, немаш потреба да трпиш такво однесување. Поздраво е за тебе да најдеш врска во која нема потреба да се чувствува човек како да моли за bare minimum
Здраво, пред малце бев излезена и на враќање што да видам како за инат се сретнав со поранешниот дечко згора на се со девојка му (знам дека му е девојка од фб и инстаграм), не знаев како да реагирам, само реков здраво како си, ова е сигурно девојка ти, баш убаво таман си одговарате а девојчево леле фала фала... Не знам дали се изглупирав или што направив а он само да рече и ништо реков брзам чао... Не знам што да кажам ама некако ми падна тешко, не ми е сеедно и покрај тоа што помина доста време, сакам да го избришам од социјални мрежи, дали вие бришете поранешни, дали е така полесно? Бар да не се гледаат слики со идните девојки?
@franca Избриши го и блокирај го, за да се опоравиш на вистински начин од раскинувањето. Во спротивно, само ќе патиш, а тоа никаде нема да те одведе. Посвети се на себе. Ти посакувам што полесно и побрзо да го надминеш овој период
Избриши не само од социјалните медиуми туку и од животот. Ако ги видиш поминувај покрај нив како да се невидливи или некој ѕид
Останавме пријатели, ама мене не ми иде, не знам цел ден ми е така некако ми се плаче од се денес, се гледа дека беа среќни... Фала ви
@franca не си прави тешкотии, продолжи си понатаму, што било поминало, избриши го од сегде, нема потреба да го имаш така полесно ќе го заборавиш
Поминав низ претежок и трагичен момент дома, немам никој. Имам другарки но нели сите работа, факс, врски итн.. Толку се чувствувам осамено и се претрупувам со учење и обврски и гледам некаква “сигурност” или повеќе би рекла навика во него. Тотално би се загубила самата себеси, иако вака едвај туркам…. Мислам дека и сум премногу самокритична бидејќи кога ќе изреагира така, си викам му се истурам јас можеби јас драмам како што вика тој без причина. Пример ќе биде некој период океј ќе си речам супер, има повеќе осет и колку што јас ги премислувам работите и сакам да комуницирам и да решиме заедно, толку он ми дава silent treatment и си го сфаќа како замарање а не искрена комуникација.