Мене не ми е во ред ова што го прави и те нервира. Ај насмеа ај, ама штом се лутиш... треба малце да си ја чукни глата, те навредува...
Утрово ми пишал у стил - гледам лута си, јас се прибрав па ќе спијам, мораше по свадбата да ја носи сестра му во друг град и да се врати веднаш. Му реков само спиј убаво. Тој сака да се зеза, уште на почеток е таков, и често сум враќала на провокациите, но овој пат ја претера. Нека се разбуди па ќе му кажам. Ако сака да се промени супер, ако не..
Имаш шанси да ти раскини, ако не му раскиниш ти прва. Чувај си го достоинството, повредно е од привремена осаменост.
Абе ај заебанција да е ај.. ама ова не ми делува ич на заебанција и ко да сака да се скара со девојчево. Како и да е лошо однесување.
Црвени знаменца не се игнорираат, или ги прифаќаш или се тргаш. А вака по муабетиве не знам баш дали дечково вреди.
И моето мислење е слично. Ај да притраеш еднаш,два пати,ама ова неговото ја поминало границата. Зборувајте,кажи му дека не ти се допаѓа тоа,ако продолжува не е вреден да се нервираш ти.
Од фабриката за инцели издвојуваме: Од 0:40 почнува нешто што го читам по коментариве (имам мала модрица на раката и слично). П.С не читајте коментари, можи да си го најдите дечкото/симпатијата таму.
Хеј, не сум многу искусен и ми треба совет како да постапам. Денес бев на излет со друшто, неколку машки, неколку женски. Имаше една девојка со која за прв пат се запознавме, и ми се допадна и по и изглед и по карактер, и иако имав шанса подобро да ја запознаам, имам голема срамежливост и незнам во моментот се блокирав и не направив некој муабет со неа. Од машкиве другари никој не се посебно блиски со неа, можда да испанде некое заедничко повторно ама можда и не. Знам како е инстаграм, но не знам дали би било добар потег да ја адднам, и што понатака. Совет?
Немој да бидиш несигурен во себе оти жените тоа одма го намирисуваат и ќе им станеш или пријател или одбивен. Адни ја и одма започни разговор. Биди директен. Не нападен. Бар ќе знаеш на шо си.
Ова е еквивалент на прв дејт “чилање во кола“, или “да си слушаме внатре музика, филм“. Многу, многу женски го прифаќаат ова и затоа стандардите се сега на дното.
И што и да правиш ако ја аднеш никако со оноа сењачкото ставање на лакј на стори на секои 2-3 месеци а во меѓувреме никаков муабет. Пробај види што постира и одма најди тема за муабет, не лајкови само
Само ме зачуди како ти се допадна по карактер, а велиш не сте имале многу контакт? Иначе ако сакаш да ја запознаеш не треба да бидеш срамежлив, сите сакаме некој со кого ќе можеме се да си кажеме, а не да траеме. Најди ја, додај ја, пиши и, биди искрен со неа кажи и дека ти оставила впечаток па натаму ќе видеш како ќе те води разговорот.
Двојни стандарди? Машите во ред е да нудат ваква опција, виновни се женските зошто прифатиле? Небулози.
Јас имав ваков случај пред некое време. Дојде, се запознавме, ми побара контакт. Човече, прво одвај пиша, а откако пиша пак да потенцирам прв, одговараше одвај по некој збор. И на крај не ни го оставив на seen, не одговорив ништо оти не знам што да одговорам. Се надевам само дека и тој не го гледа Питерсон и нему сличните, оти ќе почнам да се сомневам дека на оваа генерација и нема спас.
Може едноставно не сте кликнале и немал човекот заедничка тема за што да пиши. Може увидел и дека не оди разговорот, па сакал да го "убие". Јас со некои можам војна и мир да ја напишам, а со други два збора не можам да сврзам. Едноставно не може со сите да кликнеме. А, за да тргни нешто, првично, треба од двете страни да се има желба за разговор.
Ако тебе те гледале како "лесна" тогаш да ти кажам дека и јас сум прифатила доста вакви дејтови и некои од тие машки шо ми "нудеа" такви опции завршија како мои дечковци со кои одев долго. Да не ја плашиме членката и да не шириме сексистички мислења
Прво не ја знаеш ситуацијата, како преплашен беше и одвај зборуваше. Очигледен интроверт кој чека женска прва да пушти нога. А јас не планирам така. Па, не го уби тој разговорот, јас го убив.
Која ти е целта на мислењето? Двојни стандарди имаш? За машките во ред е вакви опции да нудат, ама женските се виновни и "лесни" кога ќе прифатат? Не сфаќам. Мислењето ти соодветствува со оние од средниот век.
Која ти е целта да ме цитираш? Кај се препозна ти воопшто? Другаркати се расфрла со термини како лесна, јас пишав дека стандардите се појдени удолу. Ме сфати сега или пак не? Ако за тебе себе-почит е среден век радо би живеела во него.