Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Ти велиш ДЕВОЈКИТЕ ПРИФАЌААТ, ЗАТОА СТАНДАРДИТЕ СЕ СПУШТЕНИ.
    Зашто не размислиш оти тие стандарди се спуштени поради однесувањето на машките?
    Или за нив може се, машки се, па се им е дозволено.
    Баш ми се вклопуваш во ова мислење. За машко може се, зашто е машко, ама ако девојката прифати, тогаш е лесна.

Medea. and sj *O* like this.
  2. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Ау не сестра извини, си толкуваш како сакаш. Кој ти рече дека јас ги оправдувам машките за ова? Баш напротив, гнасно однесување и одма ги ставам на блок. А јас не сум тема на анализа. Членката праша и беше одговорено. Покана во стан не е дејт, покана во стан е обид за one night stand. И толку, поздрав и до тебе.

Selena01 likes this.
  3. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Па ги напаѓаш девојките зашто прифаќале, а не машките зашто нудат таква опција.

Medea. and sj *O* like this.
  4. Stark

Stark Форумски идол

Полекате во кафанава.

5. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Како женско отсекогаш ми било криво кога ќе видам/слушнам дека некој одвај просек се обидува да ја вози некоја. Има начин, велиш не, не се конформираш на негови потреби/услови. Ако не ти одговара заминуваш. Не се фаќаш за секоја трошка внимание.

If you don't like the message, don't kill the messenger.

Ceci16 likes this.
  6. ann4a

ann4a Активен член

Здраво, имав токсична и долга врска во која на крајот завршив оставена и изневерена. Ми требаа месеци да се опоравам од сето тоа, и во текот на тој период ми пиша еден дечко, не знам зошто и како но му имав вратено на пораката. Започнавме да пишуваме и да се запознаваме малку по малку, од ист град сме ама живееме во различни поради студии така што кога после 1 месец комуникација се погодивме да сме дома излеговме на кафе, ништо посебно не можев ниту во очи да го гледам од срам, разговаравме, шетавме. Другарката најблиска поради страв од сето тоа што го имав доживеано се распрашувала каков е и што е со намера да не бидам пак повредена, сите и кажале нека се тргне од него не е за неа, многу женски има зезнато таков си е човекот. Јас решив да не верувам во такви муабети бидејќи денес многу се зборува а малку се знае. По некој период бев кај него во градот кај учи, тука веќе комуникацијата се подобри, веќе ја немаше тензијата и срамот меѓу нас, дечкото проба да ме бакне но не дозволив бидејќи не се чувствував спремна. Од како се разделивме по пораките забележав дека ништо не е исто, го прашав и ми кажа дека не знаел што да ми зборува му било како со сила и слично, за по некој период пак да се поправи ситуацијата. Сега кога конечно и јас и тој се вративме во родниот крај, за две недели само 2 пати сме излезени при тоа наредна недела оди да работи во Шведска 3-4 месеци. Во тие две излегувања ме запозна со мајка му и татко му, и со другарите претставувајќи ме како другарка. Од последното излегување забележувам пак како комуникацијата е скоро никаква, пишување по две три пораки во тек на ден, одговарање после неколку саати и пак го прашав на што ми кажа дека периодот му е таков и не е до мене. Кога ќе излеземе дечкото е топ, супер однос и комуниација ама вака не знам на што сум, тој не го дефинира односот, не знам како да постапам, сакам да ја одржам комуникацијата.

Ceci16 likes this.
  7. Selena01

Selena01 Популарен член

Зошто те претставува како другарка?? И искрено невраќање на пораки, нередовно гледање ми се црвени знаменца. Немал што да зборува, насила му било... Делува како да не добил што сака ама ајде пак си држи топли опции.

8. ann4a

ann4a Активен член

Јас вчера му кажав дека е приметно од негова страна тоа за комуникацијата и ако сака да престанеме да каже и ми кажа дека таков му е периодот не сакал да ја прекинува комуникацијата

TinkaGirl and Selena01 like this.
  9. Selena01

Selena01 Популарен член

Aбе види не ти викам одма прекини контакт, но имај 4очи отворени, без слепо романтичарско идење. Сепак малку го познаваш за да бидеш сигурна дека е сериозен, и второ неговото одење во Шведска. Планира да се враќа, кога? Бидејќи може сака да си има овде опции за онака. Ми боде многу очи делот за комуникација намалува ама не прекинува самоволно, нит те волим, нит те другом дајем.

Martka and Spicy Senorita like this.
  10. ann4a

ann4a Активен член

Да ќе се враќа за 3 месеци. И мене ми е тоа се делува како со сила а му дадов прилика да прекине но не. Веќе ми е глупо да го прашувам а и ќе оди за некој ден ме интересира дали воопшто уште еднаш ќе ме викне за да се поздрави ама не верувам

11. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

@ann4a Штом многу девојки зезнал, не чекај да си следна (tumbleweed)

cresa-jagoda and Selena01 like this.
  12. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Дали сепак се бакнавте евентуално во сите пати шо се имате видено и дали дефиниравте врска? Ако не - па, другарка му си. Ако да - ќе прашаш зошто така те претстави и како то прај да се осеќаш.

Ама морам да се согласам со другите. Ако си предупредена - бегај. Или барем биди многу внимателна. Губење после гледање мене ми е многу детинесто, ме асоцира дека не добил нешто шо сака па сега ќе ти земи ти нешто шо сакаш - комуникацијата меѓу гледања.

За то шо оди, чак и на 3 месеци странство - дали мислиш дека имате комуникација шо можи да го поткрепи то? Поентата ми е, биди спремна на се.

cresa-jagoda, Selena01 and Amellie13 like this.
  13. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Ред флегс - why?
    Ако има пеперутки во стомак, запто не се бакнувате? Не сте ми јасни.
    Види прво дали добро се бакнува, па о том по том. Боље во стварноста да е добар, од колку на пораки. Пишувањето пораки нема да ве направи поблиски. Едноставно е.

14. Akapulka

Akapulka Истакнат член

Можеби да, а можеби и најчесто е не. Прво читаш со кого си имаш работа или гледаш не и нудиш на личноста што си замислува и следи како бакнеж и одма суптилна, а често и директна уцена има, немаш бакнеж нема пораки.

@ann4a со вакви сечи комуникација и бриши контакт, тотално џабе губено време се.
    Ќе ти изводи дека ти е пријател, ќе те претставува како другрка и манипулира само да стаса до неговото.

15. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Да ве прашам, вас девојките...
    Како би изреагирале вие во ситуацијата на дечкото?
    Замислете се допишувате, одите на дејт, се запознавате. Го викате кај вас во град, пробувате да го бакнете и ве одбива. Објаснување му е дека не е спремен.
    Уште колку време ќе чекате пред да почнете да оладувате?
    Ќе продолжите со истото темпо на комуникација после такво одбивање? I doubt. :?:

@ann4a , не знам дали потоа сте имале бакнеж или нешто, ако не, да, само другари сте. Но, и да имало, не сум баш оптимист за вашата ситуација. Посебно што тој заминува. Што побрзо имаш искрен разговор со него да знаеш на што си, тоа подобро.

16. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Ако сум искрена, ептен ми е тинејџерско тоа „не сум спремен/а за бакнеж“. Не знам колку години имаат, ама такво нешто пологично ми е 15-16 годишни да го кажат.
    Секако, зборуваме за ситуација кога има нешто меѓу двете личности, не е еднострано само. Ама да, и јас би се осеќала ко идиот и би се прашувала кај води односот меѓу нас после онакво нешто.

Башка и дечкото што ќе оди во друга држава, и малку таа комуникација што ја имаат мислам дека е осудена на пропаст.

Billy Idol likes this.
  17. penelope10

penelope10 Истакнат член

Ми треба мислење, не знам дали да реагирам во ситуацијава.
    Со дечкото сме заедно повеќе од година. Имав впечаток дека имаме длабока врска, му верував за се и мислев дека тоа е обострано, но скорешната ситуација ме тера да се двоумам за ова.
    Случајот е што имаше можност за работа преку лето, поврзано со струката. Ова е многу тешко да се постигне во моменталната ситуација, зборувам за нашите квалификации. Јас некако успеав и тој знаеше за секоја апликација, секое интервју, секој повратен одговор, се споделив со него. Сега ми кажа дека и тој нашол кај да оди, но неговото не е преку интервјуа, стандарден процес, туку е со ургенции од страна, односно со врски. И кога го прашав кај ќе оди ми рече не смеам да кажам, тој што ми ја најде работата ми кажа да не ширам. Јас му вратив само добро (ова се преку порака). Тој кажа ти верувам тебе ќе ти кажам само те молам не пренесувај. Јас му одговорив дека не сакам да ми каже и му посакав среќа на работа. Тој потоа кажа како му е непријатно заради начинот на кој ја добил работата на што јас уште еднаш му кажав дека не сакам да ми кажува веќе. Тој ми се заблагодари на разбирањето и ми рече дека ќе ми кажел само да се приспособел на фирмата.
    Искрено ова ме повреди, значи не ми верува за ништо. Е сега дали времето за реакција пројде, дали воопшто да реагирам? Дали можеби претерувам? Не знам што да мислам, знам дека не е убава ситуација бидејќи не сме заедно од вчера, а јас секако би му кажала се. Ова ме натера да промислувам некои работи. Навистина би ми значело вашето мислење бидејќи не сакам да кажам било што додека не сум со ладна глава.

Ceci16 likes this.
  18. xplady

xplady Истакнат член

Како што разбрав тој сепак се одлучил да ја сподели информацијата со тебе. Што е всушност проблемот овде?

boo3 and christinnn like this.
  19. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

@penelope10 Според мене, не сте на иста бранова должина. Односно, не ја гледате врската со иста сериозност и блискост.

ann4a, Medea. and penelope10 like this.
  20. penelope10

penelope10 Истакнат член

Не одлучил туку беше ко принудено и јас одбив. Зашто добив впечаток како да ќе каже зашто мора.