Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. penelope10

penelope10 Истакнат член

Што би направила ти во ситуацијава?

2. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

@penelope10 Би го прашала како гледа на нашата врска и колку ме гледа како негова actual (нај)блиска личност.

Ова би го направила преку опуштен разговор, нормално не низ караници или напнување. Но, би сакала да знам на што сум :nod:

Не ми е логично да сте повеќе од 1 година заедно и ти да споделуваш се за тебе, а тој не. Особено за нешто што е нормална тема како каде ќе оди на работа летото, освен ако не е во ЦИА :D

Gosh, Martka, xplady and 6 others like this.
  3. penelope10

penelope10 Истакнат член

Баш го зборевме ова нема ни месец. Заклучивме двајцата дека имаме потполна меѓусебна доверба и дека се чувствуваме еден до друг најблиски, што и ни беше целта. И сега ова.
    Освен ако стварно не е во ЦИА нели :o

Polyincognito likes this.
  4. Polyincognito

@penelope10 Можеби до утре и ќе ти каже што и како е околу работата. Можеби и не е 100% сигурно, па не сакал да каже предвреме :D

Во секој случај, ете, во следните неколку месеци види како ќе ви напредува блискоста и комуникацијата. Па според тоа, постапи како што најдобро мислиш дека би било во однос на вас двајцата :f:

penelope10 likes this.
  5. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

@penelope10 и други што читаат
    Во кратки црти машкиот и женскиот свет не функционираат подеднакво. Остави го човекот нека стартува па ќе ти раскаже како стигнал до таму. Не крие ништо од тебе, ти кажал дека ќе почне да работи.
    Ако сте утре во брак, исто ќе биде. Прифати го карактерот на мажот каков што му е кога го запознаваш, не пробувај да му го смениш карактерот.

6. ann4a

ann4a Активен член

Дали е паметно да го викнам да излеземе? Си оди во сабота и мислам дека тој нема намера да ме покани, комуницираме уште ама така послабо, му имам кажано пред два дена дека не е океј муабетот да ми каже ако сака да прекинеме и ми кажа дека ме сум му никаков товар, само така се чувствувал лошо периодов ни самиот не знаел зошто. Ако сметате дека е паметно да го викнам на кој начин да го направам тоа затоа што сум премногу срамежлива личност

7. Selena01

Selena01 Популарен член

Зошто да го викаш ако самата сметаш дека он тебе нема да те покани? Тоа дека му е лош периодот, повеќе ми е изговор. Остави и види дали уопште ќе ти пише откако ќе си отиде

IRBBB, Martka, little women and 2 others like this.
  8. Akapulka

Akapulka Истакнат член

Одговоров му е те чувам како златна резерва за кога или ако се вратам.
    Кога го праша дали да продолжите да комуницирате и дали си му товар мислеше отворено ќе ти признае?
    Во завиена форма поточно го обвинил тешкиот период и ти признал де.

Не го кани, олади малку, ако му значиш знае тој како треба да се понаша.

9. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Одличен совет, мене ми делува дека е емоционално незрел. Не сфаќам зошто толку им се “плашат“ на маживе. Остај го малку на seen, не е дека не знаат како да се понашаат, туку од старт прават тест кои граници можат/не можат да се поминат. А жената е таа која треба да одлучува, не мажот.

Akapulka and Martka like this.
  10. Koda

Koda Активен член

Здраво девојки.. Потребен ми е совет, некако чувствувам хаос во главата.
    Во врска сум скоро 5 месеци, живееме на места оддалечени околу час, час и половина. Првите два месеци беше се толку прекрасно и бајковито, многу бевме заљубени еден во друг, се трудевме еден за друг, предобра комуникација имавме и се тоа.. Меѓутоа, потоа наеднаш тој престана да доаѓа да ме види, се немаме видено повеќе од два месеци. Кога и да му спомнев, наоѓаше некои изговори. Јас немам возачка, но му викав дека можам јас да отидам кај него со автобус ако му е проблем тој да дојде. Пак изговори. Од друга страна, цело време ми пишува, ме бара, се понаша како да се грижи за мене и се тоа. Ама да се потруди да ме види, никако.
    Друга работа, работи во една поголема фирма, и еднаш успат ми кажа дека ја примиле моја познаничка (никогаш ја немам спомнато, веројатно виде дека ја следам на инстаграм, патем е преубава и презгодна) и мој познаник. После 3 4 дена, гледам одма ја додал на инстаграм. Се налутив и навредив, реков зошто не можеше барем да почекаш да ја запознаеш туку одма си ја додал, искрено тоа мене ми е манијачки и е огромна непочит спрема мене. Ми вика тоа го сметал како нормално нешто, да додадеш некој кој го познаваш, да напоменам дека ја адна само неа, а не и на познаникот кој го примиле заедно со неа.
    Друга работа која ме одбива кај него се некои сељачки изрази, пцуе насекое и се тоа..

Многу пати имам помислено да го оставам, но нешто одвнатре не ми дава, не знам што е тоа. Се поврзав, го засакав, не знам. Се понаша добро спрема мене, комуницираме, го интересира се, од една страна се гледа дека ме сака, од друга страна не се труди ни 1%..
    Ве молам за мислења, совети, како ова изгледа од страна, како би постапиле вие? Ќе ми помогне тоа многу.

11. Selena01

Selena01 Популарен член

Пишуваш дека се гледа дека те сака ама не се труди ни 1%. Луѓето што се заљубени даваат 1000% за тој/таа што го/ја сакаат. Не сте се виделе 2 месеци тоа е предолг период, ти веќе не знаеш ништо за него. Тоа што ти пишува само а не сака да те види е знак дека чува резерви. Пошо побара совет како ние би постапиле, јас би прекинала секоја комуникација. Џабе се зборови ако нема дела

12. Trexane

Trexane Истакнат член

Јас мислам you can do better. Што ќе ти е таков што не вложува напор, тој утре на првата препрека ќе се сопне. Плус не може некој да не те почитува и да те сака во исто време, двете работи се исклучуваат меѓусебно.
    1. Разговарај и кажи му дека тие работи сериозно ти сметаат и дека ја намалуваат твојата почит спрема него. 2. Ако нема капацитет да се промени, уште подобро, не ти треба таков.
    3. Најнакрај, ако се ова ситници спрема тебе и ако сметаш дека не би ти создавале фрустрации на долготраен план (не изгледа така) игнорирај.
    Во секој случај, луѓе што не се вложуваат себеси во било која работа е лесно да се најдат, тешко е да најдеш некој со изразени квалитети :)

Cvekarka, Martka, Koda and 1 other person like this.
  13. Polyincognito

@Koda 2 месеци не сте се виделе и тоа кажува се. Не сакам да те повредам со напишаното, но најверојатно тој е со друга, а ти си му резервна опција.

Мој совет е да не бидеш ничија резерва и да си најдеш некој со кој ќе уживаш, наместо да си го трошиш времето :f:

14. penelope10

penelope10 Истакнат член

Дури и да не е со друга, овој човек не е со тебе @Koda . Можеш подобро за себе :l:

15. little women

little women Истакнат член

. Ova mi izgleda deka ti si se zaljubila i toj?gleda deka e taka i te cuva kako joker vo poker a si ima druga.. znae deka ke bides so nego nonstop koga i da saka on i deka nema da go odbies nikogas.. a toa sto ti pisuva manipulira te ubeduva deka te saka ama ne e taka..

cresa-jagoda, Sebastijancom. and Koda like this.
  16. Koda

Koda Активен член

Ви благодарам многу на сите. :hug:
    Разговарано е со него уште пред месец дена, неговиот одговор беше дека тој не симнувал ѕвезди во врска, туку ме сакал и секогаш бил тука ако ми треба нешто, некои глупости такви. Разговарав и за девојката што ја заследи дека го сфаќам како непочит спрема мене, ништо не рече. Не гледам дека некако ќе се поправи, иако до пред некое време ветуваше многу..

Јас веќе имав намисла да прекинам, ама како што реков нешто не ми дава, се гледа дека е сериозен со мене, плус после долго време ме направи да чувствувам нешто, со години немав засакано никој.. се приврзав некако многу и не сакав да избрзам, затоа ми требаа мислења.

17. Polyincognito

@Koda Мислам дека пребрзо си се приврзала за него и затоа сега малку потешко ти се чини да се разделиш од таквиот токсичен однос.

Едноставно нема поврзаност тоа дека е сериозен со тебе во однос на сите негови други постапки + не гледањето цели 2 месеци.

Типично манипулаторско, а особено му иде во прилог тоа што не живеете во ист град.

Во секој случај, цени си се себе секогаш и заштити си се за во иднина да не бидеш повредена поради некој што не вреди :f:

Размисли со ладна глава и врз основа на неговите дела, не зборови.

penelope10, little women and Mateica like this.
  18. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Помеѓу игнорирањето, откачувањето и непочитувањето кон тебе....како конкретно заклучи дека е сериозен со тебе?
    Не се труди ни 1%, ама се гледало дека те сака. Како??

19. Selena01

Selena01 Популарен член

Како гледаш дека е сериозен, преку тоа што не го гледаш од месеци? Не симнувал ѕвезди, а што прави? Ти станало навика да чекаш порака од него бидејќи само тоа и го добиваш. Не гледаш дека ќе се промени, и што од ова не ти дава да пресечеш? Цени се повеќе, макар и да треба да си сама подолго.

20. feminnn3

feminnn3 Активен член

Некоја искусна итно итно да ми пише?

Ceci16 likes this.