Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    леле трај како ми е мене

2. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    искрено мене вака незнам што би му напраила ама сигурно нема да продолжам со него ( сам треба да е свесен дека не е во ред тоа ) фала богу немам ваков проблем ама на било која ако го сака дечкото би и сметало вакво нешто јас лично не би го дозволила ова да ја зјапа секоја и тоа пред мене :x

На XMaN му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    незнам што да правам ногу го сакам а знам дека и он ме сака а зошто прави така незнам

4. Ruza.Ruzica

Ruza.Ruzica Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    24
    Така прави затоа што е машко... во твој случај не доволно воспитан.Сигурно мисли дека ако се врти по секоја секоја ќе го гледа и во очите надругите луѓе ќе изгледа како женскариште.На машките им се допаѓа тоа.Е сега ако си спремна да се потрудиш за него велиш го сакаш седни и направи еден озбилен муабет со него.Не му прети дека ќе го оставиш или сл само полошо може да биде.Едноставно кажи му дека го сакаш и дека ти доволно му посветуваш внимание за да не се врти по други.Објасни му дека тебе тоа ти смета... како би било ти тоа да го правиш а тој да гледа?Кажи му да си ги смири хормоните бидејќи веќе има 1 девојка не може да ги има сите!! ;)

5. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Абе тоа не значи ако ги гледа дека ги сака сите, ама во секој случај е глупаво да се врти подзинат буквално по секоја.
    Разбирам некогаш да се сврти ама па кога јас сум до него ми смета ако претерува, го доживувам како непочитување од негова страна. Доволно време има за излегување со другари и тоа време нека си го користи за ѕверење, кога е со мене нема бисерот да му се одрони ако има осет 2-3 саати.
    А таквите што се ѕверат буквално во секоја незнам, ако тие мислат дека така изгледаат како јаки фраери, женскароши, се излажале. Јас ги доживувам како сељачишта.

На plavusaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    знам шо ке му направам сега за неколку дена ке одеме на одмор со друштво е таму ке осети дека ако раскинеме (ути ми е праку глава) он ке изгуби не јас,ке осети како е да си рамнодушен на се и како е да немаш ни малку внимание од некој што ти значи (бар мислам дека му значам),ке си уживам и ке му дадам на значење дека не ми е се на свето и дека не се врте околе него ,нема да го регистрирам па ке видеме како ке му биде, а не јас до сега сакање, гушкање ,лигавење а он како стуб е нема веке така.

7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Еј, а да го искористиш одморов да поуживате сепак :) не се жешти толку ;)

8. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    денес правеме 2 години а он за овие 2 години само еднаш се сети :( и вчера му купив мече и бобони во вид на срце и ако се сети да ми ги дадам ако не ке му ги треснам од глава:@ ако го разгалам уште толку ке ми се качи на глава бидејки за овие 2 години ме смени целосно баш како што му одговара а јас не сменив ништо кај него го прифакам каков што е ,е сега е време да ја виде другата јас

На plavusaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    душо
    и ти си направила грешка што му си правела толку ладила искрено,стварно ние жените мн.грешиме кога ќе се заљубиме но на секое трпение има крај како што кажа треба да му покажиш дека можеш и без него и дека типот не е центар на универзумот искористи го одморот да се одмориш ТИ и не се замарај мн.со него нека осети дека си ладна со него ако му значиш ќе реагира ако не баталиго пополека оддалечвај се од него што ќе ти е женкар на крај краева и само нерви да криниш со него

10. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    ;) ке пробам да ужаивам и да не се замрам на секоа негова провокација да осети како е бидејки е навикнат секој ден да го осипувам со внимание ,подршка за се ,и секогаш да бидам со него за што и да му требам е сега ја менувам стараницата
    фала феминки многу ми помогнавте :* :* :*

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MELISSA-69

MELISSA-69 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    9
    вака, одам со дечко ми подолго време, но во последно работите се за нигде, само флертува со други жени, за секоја ситница само ми се дери, што и да облечам ми дава негативни замерки (иако сите ми даваат позитивни), на секој мој муабет само ми дофрла негативни коментари, што ова порано не беше (во првите месеци, како и кај секоја врска) ме понижува и повеќе не можам да издржам, сакам да му раскинам, но од дома ми велат сите роднини, комшии те знаат со кој си во врска, нема нас да не срамиш да раскинуваш, или оди со него или ќе леташ од дома.
    буквално вака и се случи на една другарка, нејзе со сила ја омажија и ден денес си трпи девојчето. не сакам да ми биди и мене исто. не знам што да правам, не знам кој крај да го фатам. секако пробав, со разговор, разговор, ама нивното е непроменливо.

12. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    абе ајде ќе леташ од дома, не зезај.....раскини и готово....кој може на тебе да ти каже со кој да одиш? ако не ти е добро едноставно чао пријатно и готово !!!!!! комшиите? а шо им е гајле на нив? па шо сака нека зборат....ај малце размислувај возрасно? Ќе леташ од дома? како да не, секако....тоа сигурно нема ;)

На MELISSA-69, zhap4e, green.eyes и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. unique123

unique123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    374
    Зошто се измачуваш себеси со ваква врска? Зошто дозволуваш да бидеш марионета во рацете на други?

ПО твојот пост заклучив дека тука не постои љубов, ти сакаш да ја прекинеш врската. Тогаш токму тоа направи го. Не дозволувај некој друг да одлучува во твое име, па дури и да станува за твоите родители, затоа што и тие често сакајќи го најдоброто за нас прават грешки.

Зошто не разговараш со него, искрено и најотворено. Ако мислиш дека заслужува уште една шанса, замоли го да проба да се промени. Ако навистина си решена дека несакаш да бидеш со него и единствената врска што те држи до него се твоите и мислењата на останатите, тогаш олесни си ја работата дур е со време. Немој да мизеруваш цел живот понатака. Па што ако сите те знаат со кој си била, големо чудо, барем си била со тој еден, нема ништо срамно во тоа. Убаво било додека траело, ама веќе не е.

Во краен случај кажи им на твоите дека не се сакате и дека тој се гледа и со други. Нека ти работи фантазијата, нека го сменат мислењето за него. Така можеби ќе се олеснат работите.

На MELISSA-69 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    мелиса
    Аман бе девојко од дома да те избркаат, :D па тоа сигурно било во знак на револт или последица од претходна расправија помеѓу тебе и родителите,луѓето се во бракови се разведуваат па се враќаат дома и што?све се случува во животот дај покажи заби спротивстависе малку соочисе со ситацијата како смеат твоите родители така да се понашаат спрема тебе па разговарај со нив и кажи им како дечкото кои тие го сакаат за тебе како се понаша со тебе мора да бидат на твоја страна не на негова боже мој
    А што се однесува до твојот дечко ма ајде ти се молам баталиго типот бе или маниго тотално на игнор тој нека фаќа магла,ти биди малку храбра покажи став и спрема него и спрема твоите па кога гледаш дека со разговор ништо не бидува тогаш покажи заби со вакви луѓе нема лабаво

На MELISSA-69 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Confused11

Confused11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Вака...Мојот "мувач" да речам утре иде во мојот град да се видиме но иде со неговата бивша. Се зближиле во последно време па ќе идат заедно. И не само тоа, ако таа не најде со кој да го помине денот ќе биде со него... И кога би требало да бидам насамо со него таа ќе биде со нас а него тоа не му смета...Кажете ми како да реагирам...

16. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    не ми е јасно како тоа ке се видете и иде со бишата :oили те тебе заебавтаат или на мене нешто не ми е јасно,ако иде со бившата нека си остане со неа нема што со тебе да се гледа

На Loritaa и Confused11 им се допаѓа ова.
  17. Confused11

Confused11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Што да правам? Да му кажам дека ми смета што ќе биде со неа или едноставно да му кажам дека не сакам да се видам со него....

18. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    ке седнете и ке разговарате ке му кажеш убаво дека ти смета што довага со неа кога треба да се видите а и штом му е бивша неа што со неа да се гледа ана незнам како ви е ситуацијата ути не ти е дечко туку мувач но како и да е тоа што го праве не е ок

19. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Јас мислам дека е најдобро да му кажеш дека нема да ти биде најпријатно да бидеш во друштво со неговата бивша, т.е. дека ќе ти смета.

p.s. Извини вака, ама.....со кој памет бе доаѓа со тебе да се види и бившата со него??? Без разлика што не ти е дечко и што ти е мувач, сепак не е во ред. :o

20. Confused11

Confused11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Само се мислам дали да а играм неговата игра и да му речам дека неможам да одам да се видиме затоа што сум се договорила да одам со бившиот на кафе...Или да направам нешто што повеќе ќе го здоболе...?