Дали може овде отворено да поразговараме за менталното здравје во врска/брак и attachment issues? Пример мене ми се случува да имам периоди 5-10 дена кога ми треба "потврда" од партнерот. Периоди кога плачам и за книга, филм, серија и ситници. Се чувствувам несигурно и "помалку вредно". Пример гледам згодни убави девојки и се потценувам самата со правење лажни сценарија. Не сакам да ја искажам таа несигурност. Се плашам дека ќе делувам како слаба личност. Всушност, мојот пртнер знае дека имам проблем со недоверба, не само кон него туку општо кон сите. Секако, не се работи за недоверба во стил да го испрашувам и слично, односно држам се на "резерва". Имам работено на мојата недоверба и коренот го пронајдов во моите нарушени фамилијарни односи. Мислам дека тоа е причината што сакам да имам фамилија и деца, за да почувствувам дом и топлина. Дали и вие имате периоди кога се чувствувате несигурно? Како се справувате со тоа? Дали имате проблем со недоверба - односно се држите со "резерва" во односот со останатите луѓе?
Ако сте подолг период заедно во ред е. Важно е и дали се сакате.Ако не се чуствува сакано или нешто му пречи во врската ќе го избегнува муабетот. Паталец сум не сум гаталец, затоа и се дрзнувам да ти дадам совет
Што мислите, зошто некој би чувал во архива муабети со бивши ебачици, од пред 10 години , искуство на моја блиска пријателка, и приметила дека партнерот ги брише сите пораки , од сите акаунти на инста,ФБ, Вајбер,го чува само четот со нејзе? Хмм...
Зошо не може и не сака да го заборави тој чет со таа бивша ебачица. Сигурно има некои spicy пораки. Или не може да ја заборави типката. Друга причина според мене нема. Јас да сум на нејзино место би ми сметало многу.
Пошто е red flag, и зошто брише општо пораки? Нека си фати пат под нозе додека не почне да го брише четот со неа а е во врска со "трета" П.С. ми има нешто многу грдо во фразата "бивши е*ачици"
Како и да е , не е коректно , мене ми е жал како да и пренесам вакви мислења, не знам што е со мажите во денешницава.
Дали би иделе со дечко на свадба кај негови роднини после 5 месеци врска? За другарка прашувам П.С. Не знам дали го поставив прашањето во точната тема. Посочете ме ако има некоја друга тема за вакви прашања.
Прв пат ме поканува дечко на прослава после неколку месеци врска и малку овертинкам. И родителите негови ќе бидат таму. Да не е непристојно, не знам.
Тоа е одлична можност да се запознаеш со неговите и со фамилијата, таман да знаеш кои и какви луѓе се. Инаку поканата од дечкото значи многу, сфати ја дека те смета за сериозна девојка и дека сериозна ви е врската.
Се согласувам со Цобра потполно. Во мојот случај, со неговите се запознав точно на 5ти месец од врска, а на прослави после тоа секогаш сме оделе заедно. Такашто, одличен потег е тоа и е за поздрав.
Не би одела ни после 5 години врска, се додека ми е само дечко.. Не сакам да го запознавам дечкото со роднините, нит он не сака јас да се запознаам со неговите, а и, секогаш може да го сменам, така што, да избегнам озборувања, како менувам постојано дечковци, не го носам нигде на семејни прослави и не се знае со ниту една моја роднина.