Си реков да не бидам негативна, ама имало и некој друг како мене што размислува. Замисли со некој си пет месеци во врска, тек сте се запознале реално и сега треба да се дотераш на свадба, на која што патем не познаваш никој. Седната на маса со родителите и роднини на дечкото, и кажи ми искрено како ќе ги доседиш тие неколку часа, каков муабет ќе треба да свртите и дали ќе скролаш на мобилен од досада. И најсмешна ситуација, ви идат на маса зетот и невестата и еден ви вика и за вас да си исчекаме, хаха. А вие кутрите пет месеци се знаете, абе смешно е не знам.
Да одиш Чим он те вика. Значи те цени и сака да те покаже пред неговите и фамилијата. Не гледам ништо лошо во тоа. Башка убава работа е, ќе се повеселите
А па и тие малограѓанските муабети, ај и на ваша глава, и за вас да дочекаме, вас ви е редот, па ај стани бидермаер ќе фрлаат станете и вие млади сте, ај танго станете и вие млади сте, а ти сирота јадна дечково го знаеш 5 месеци, си викаш каква свадба, каков ред, овие се луди, а и јас со нив што дојдов овде.
Јас лично не би одела, оти не љубам поврзување со негово семејство и одење на семејни собиранки посебно не во кратка врска, некако не гледам потреба. Ама ако ти си тип на чоек што сака зближување со неговото семејство, go for it.
А тебе те поканија тие што прават свадба или дечкото? Ако е поканет само дечкото со семејството, еве јас во твоја ситуација, не би одела. Не сум поканета. Има луѓе кои не сакаат многу гости на свадба и гледаат да се само блиски и познати. Ако знаат дека има девојка и ако му рекле да те земе и тебе на свадба, оди тогаш.
Јас лично не би одела на толку кратка врска. Прво нема да се осеќам комотно. Цело време ќе бидам на тапет . Да, станам да играм ќе ми биде срам. Ќе ме изгледуваат од глава до пети. А, и плус што муабет ќе направам со неговите.
Ако ви е сериозна врската, оди. Ако и ти како Нина која после 5 години уше планира со други дечовци да оди, тогаш не оди.
Да бе, можеш на кое било место каде што се седи и се пие кафе. Ако е прв, втор дејт пошо треба сепак да збориш и да слушнеш другиот што ти збори
Ако не си сигурен каде да одиш на дејт , тогаш од таа несигурност ќе ти пропадне дејт_от. Некогаш работите се едноставни , фати ја за рака , седни било каде , направи муабет и види дали има хемија
Здраво на сите ! Не е проблем но сакам тука да се обратам. Со дечко ми немаме друг пар за искачање, па ако сака некој пар да не дружи, би било супер. Пишете ми порака
Што мислите за тоа партнерот да оди на фестивали без вас ? Имено беше на exit со другарите ама видов бившата негова дека била на истиот фестивал и се мислам да не се сретнале да не направиле нешто? Од каде да знам не можам да се соочам со него и да му кажам што мислам затоа ми сецлури и ми зборува како постојано го напаѓам за бившата и дека сум била опседната со неа , ама па како да се чувствувам она секој ден ставаше сторинњс од фестивалот облечена нсјпровокативно што може и ме јаде тоа дали ја видел да не недсјбозе ме изневерил со неа. Се имаме постојано ксрсно затоа што цело време мислев на почетокот дека ме изневерува со неа..