Ne mi e jasno kakvi se tie luge so povtorno bi se pletkale so bivšite, valjda ima dobra pričina zašo e nekoj bivš/a.
Од време на време да излегувате еден без друг е океј. Дури и во брак не очекувај секаде да сте заедно. Ама ти викаш фестивали. На ниеден фестивал ли не те вика? Надвор излегувате ли заедно или само дома шема? Ако е второто мене ми е црвено знаменце. Жена има 6то чуло некогаш и не е само параноја. Особено кога си го прашала, тој место смирено да ти објасни, ако почнувал кавга. Ти излегуваш без него? Он на тоа како реагира?
Муабетиве, видов,ако сум со некој се осеќам комотна и да се покарам и прашам што ме мачи. Каква е таа врска што не можеш да си кажеш што те мачи ? И шо мајка гледаш шо постира она? Глупости Би раскинала, ова повеќе енергија би ми одземало него радост..
Јас не бев финансиски во можност да отидам на егзит фестивал ,он ми рече ако сакаш дојди јас со другарите ќе одам . Шетаме заедно одиме на кафиња во кино во парк .. Ама некако ме мачи тоа што он шета мнгоу без мене постојано оди на концерти по други градови , на фестивали. Не знам колку е во ред да се рашетава на секаде како да е сингл со другарите негови што сите му се без женски
@Lana-95 Оф, и да не е бившата во прашање, едноставно не ти треба партнер кој ќе ти вика "Ако сакаш, дојди". Тоа во превод значи "Не доаѓај, не сакам да дојдеш" Мислам, пак ќе ти кажам, редно е себеси да се ставиш на прво место и да се сакаш повеќе.
Кукло како се осекаш кога си со него? Сакано? Почитувано? Убаво? Среќно? Или само се нервираш, докажуваш и караш ?
Тоа ако сакаш дојди ми е како некој да ми каже не доаѓај. Инаку и ти малку си опседната гледам со неговата бивша што не е добро.
Се беше супер додека не го напнав да ми ја покаже бившата кога видов колку е убава станав толку несигурна во себе, си викам сигурно уште ја сака и ја смета за поубава од мене ,плус јас имам и вишок килограми тоа ми ствараше додатно комплекси ,од како ми ја покажа почнаа сите наши расправии и јас не можам да си помогнам секој ден и гледам сториња слики на инста и он постојано се кара со мене ми рече дека се опседнувам со неа и дека завршиле ама не знам едноств=авно со неговите коментари прави да се осеќам полошо..Исто така еднашка ја сретнавме во ситимол и јас многу се вознемирив и он тогаш се изнервира ми рече дека сум била многу несигурна и дека му е преку кур од докажување и сакаше да ми раскине па јас плачев и му ветив дека нема да го напнувамза бившата но многу се нервирам уште само не би сакала да му речам ништо затоа шро многу ќе се скараме
@Lana-95 Зошто се мачиш самата себе? Тебе не ти е потребен дечко, туку време да си поработиш на себе. Тој не знаеме дали ја сака или не бившата, ама тоа што сега лето си шета секаде без тебе кажува дека вашата врска е се, освен врска.
Те памтам, не се вреќај ама очигледно имате одвишок на време , досадно ви е па тепате еден со друг. Искрено ако кажам ете шетаме кино и парк е ништо, тоа и со другарка можам и правам. Не знам што бараш од партнер и како си замислуваш една врска, ова не е нити нормално нити здраво. И вака само се самоуништувате ништо друго. Ако имаш вишок и мислиш грда си е твој проблем не го фрлај на него. Проблем е во твојата ниска самодоверба и себесакање тоа 10000 луѓе ти го пиша.
Оваа е таа со црвената коса, проблемот е во твојата самодоверба, односно немањето на самодоверба. Притоа и да била друга пак истото ќе беше. Малку грубо ама и после сите тие испишани страници со совети време е да поработиш на себе. Ради себе, не ради нас или дечково. Или барај некој што нема бивша...
Ова и мене ми присмета. Со пола уста кажување. Впрочем генерално што е правилно а што погрешно, заборави на тие правила. @Lana-95 Најважна си ти. Тебе ти пречи? Нема потреба од дискусија. Кажи му отворено дека ти пречи. Ако не му е гајле ако те изгуби, не ти го треба. Едноставно не си одговарате по тоа многу важно прашање. Има парови така функционираат, ама што ти е гајле ако тебе не ти дава мир? Јас имав проблем. Спојлер Почна секој ден да излегува, не ме викаше ни со пола уста како овој. Со другари ќе играле игрици. Добро. Еднаш, двапати, стопати. Дома никогаш пред 12. Де 1,де 2 и пол, де 12 и пол. Јас еднаш реков дека ми пречи ама се испокаравме *црвенознаменце*. ,, Добро, само не заборавај, сѐ е навика. " Само тоа го реков, ништо повеќе. Еднаш дојде порано, другар му откако фати женска му откажа дружба. Ме гледа, јас нозете во вис, лаптопот во скут, до мене кафенце, лимонада, сутлијаш и овошје. Мислам баш и дека на Фемина седев. Овој ми вика ,, Тесиии, дојдов. " Јас ,, Ааа мхм, здраво." ,, Душо, зошто нема вечера? " Јас ,, Шознам, јас не сум гладна. Сѐ ти е измиено во кујна, напрај си." Овој инсистира шо е работава та што е работава... Му викам, ,, Нели ти кажав еднаш, сѐ е навика. Во вечерните часови јас ако треба да се навикнам на нов план, ќе ми треба време да се вратам на старо." Тогаш се опраи, ама други работи почнаа и така се отши работ без поправка.