Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Selena01

Selena01 Популарен член

Ако сериозно прашуваш, полни со вежбање, најди хоби, уживај во младоста, исфрли токсични луѓе кои те влечат надолу и поминувај време до сама себе и со луѓе кои зрачат позитивна енергија. После тоа ќе видиш дека од внатре ќе зрачиш и ти со друга енергија. Ако надворешно сметаш дека килограмите пречат (иако тежина не е мерило за убавина) зачлени се во теретана, оди на кеј. Ќе запознаеш и други луѓе и со тек на време ќе видиш дека има убавина у секој човек на свој начин.

2. TMNT

TMNT Истакнат член

Lana-95 toa 95 verojatno ja pokažuva godinata tvoja na raganje so znaci deka imas 28god. Ako e taka togas Ti ne si mala za da ne znaeš da proceneš šo e dobro a šo lošo za tebe i da potpagas pod vlijanie ili slično. Ti ne sakas očigledno da mu raskineš, a od druga strana ne ti se svigat nekoi negovi postapki, prvo ti si rasčisti so tebe so sakas i so ti e celta, pa posle drugite raboti.

Gosh, christinnn, Mumoftwo30 and 5 others like this.
  3. tessie

tessie Форумски идол

Со тоа што ќе си се ставиш за центар на твојот свет.
    И ова важи за сите моментално со проблеми шо читаат овде.

Фокус на самите себе си.
    Денов денешен ви е даден вам.
    Нелогично е да го трошите на секирации што некој /а дотичен/а прави. Јас ја направив таа грешка и излегов максимално исцрпена од таа ситуација.

Излегол? Отишол на концерт? Не те барал? Колку други работи можеш да направиш во времето коешто го користиш за да мозгаш кај е, што прави...

Читај книга, среди си нокти, среди по дома, смени распоред на мебел, стај слушалки и пешачи, научи да зготвиш нешто, гледај туторијал за нешто што одамна си сакала да научиш, запиши се на некоја активност... Има многу нешта. Животот е прекраток. А, откако ќе почнат да се гледаат првите резултати од толку квалитетно време посветено на себе си и самодовербата ќе си дојде. ;)

4. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Веројатно и тој е 28, можеби и постар. Не ме чуди искрено, 28, 30, 36, па и над 40 голем дел се вечни деца. Затоа е вака, бонус социјални мрежи и одвај просек мажи кои мислат дека имаа вечно избор (а немаат).

Инаку за Лана, ти ги треси тебе комплексите. Веројатно бившата го третирала како гомно, па ајде сега и тој да се покажи силен.

little women, Lana-95 and tessie like this.
  5. Lana-95

Lana-95 Истакнат член

Да ми има кажано дека бившата го третирала навистина лошо и не само он туку и другарите негови во неколку наврати кажаа дека бил прелошо третиран од неа и он самиот рече дека никогаш не би третирал некој така с истите работи што ми се жалеше од неа дека му ги правела ми ги прави мене. Идкачалс насекаде без него на одмор во толку години врска само еднаш отишле никогаш не го викала на излагања со неа во диско. Кога имале проблем требало да ја моли да разговараат ,на секој проблем му била као не можам да го трпам ова да раскинеме ако нешто и кажал као ми смета карактерот ми смета тоа и тоа и она била као океј онда да раскинемe јас сум тоа што сум . Морам да се научам да живеам без него и да набилдан самодоверба ,додека не ги пишав сите овие работи не сфатив всушност колку лошо сум била третирана. Дури многу пати се случува да го нема цел ден и му звонсм и е ко кажи и му викам каде си цел ден ми вика излезен сум ти треба нешто ? И мора да го прашувам кај си до кој си инаку само излезен сум и толку.

Spicy Senorita likes this.
  6. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Научи се секогаш да се цениш себе си. Никогаш не дозволувај некој да не те третира онака како што заслужуваш.
    Не дозволувај никој да си игра со твоето време и емоции. Гледаш не бива, сечи во корен.

7. GirlVolley

GirlVolley Популарен член

И сите тие врски,завршиле со брак,дете и најбрз развод што може да постои.
    Моите најблиски, па и подалечни познавам што завршиле така.
    Нејсе,тоа е показател на незрелост и отупавеност,мислки дека тој/таа е вистинскиот/вистинската и со сила што го ТРПАТ партнерот, а не се свесни дека никогаш не се ни сакале и оптшеството плус ги учи дека партнерите мора да се ТРПАТ, па така и љубовта никогаш не постоела бидејќи не ја научиле.

8. Candy.D

Candy.D Истакнат член

Не дека нема ни вакви случаеви,точно.
    Но не мора да значи и дека нема да бидеш и останеш среќен во таква врска.

9. GirlVolley

Касно ќе сфатиш дека не си била среќна во таква врска,зошто вистинската љубов и работи за тебе биле непознати и недостапни.
    Затоа постарите секогаш велат “живеј живот кооку што можеш и не се врзувај толку млад”
    И тоа е така,ете зошто, за да не си го упропастиш животот со разводи и деца и тегнење на млади години

10. Stark

Stark Форумски идол

Многу глупа логика. Ова испаѓа и го тумачам ко че земи на крајо некоја " Изнашетај се, не те собра нигде, земи на крајо некој колку да се речи се сакаме".

Не знам како можи да одите со мисли ако имате еве прва љубов да речиме и дека нема да успее од старт пошто бил прв, требало да се поминат и други. Жити мене,... :D

11. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Секакви случаеви има, не може да генерализираш врз база на твоето опкружување. Еве јас повеќето што ги знам во долга врска од средно, врски по 7, 8, 9 год си се во брак и си тераат.

Candy.D likes this.
  12. GirlVolley

А зашто на секс одма те асоцира?! Тоа е таа глупа и ментално заостаната логика,бидејќи терет треба да правиш и ментално да се храниш и учиш, а за секс нема да се мучиш.
    Заостанатост до макс во 21век алал да ти е.
    Во мекој паралелен универзум,писателот сака да каже да созрееш ментално, да израснеш во вистинска личност со вистински вредност, ПА ТОГАШ да бараш виснтински партнер.
    На 17год важи дека знаеш што е вистинска љубов и врска.
    Или пак се плашиш да не останеш сам?
    Заради вакви размислувања, по грешка деца се праат и цел живот патат од разведените родители што “вистински” се сакале

little women, Gosh, baby-star and 6 others like this.
  13. Trexane

Trexane Истакнат член

Да додадам.
    Кој рече дека сите луѓе сакаат и можат или имаат услови или знаат воопшто што е тоа ментален развој? Не се сите луѓе еднакви, некои се супериорни во однос на други. Некаде се земаат на 17 години, некаде владата oслободува од такси за да се земат :D
    Некои се пак ментално развиени на 10 год. повеќе од повеќето возрасни. Се на овој свет има.

14. Stark

Stark Форумски идол

Ja izvrti temata, ama aj neka bidi taka :)

15. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

:bow:

16. GirlVolley

Не,не ја извртев темата. Немој да ги охрабруваш децата на 17год да останат ментално ненахранети и социјални дистанцирани, затоа што не им правиш услуга.
    Еве седни и размисли.
    Најмалку 7 парови блиску до мене се, што завршиле со развод и мислејки дека ја “сакале” жената/девојката од раните години.
    Но само МИСЛЕЛЕ. И тоа МИСЛЕЛЕ настануваат фатални грешки во иднината,кои ги сносат последиците невини деца.

baby-star and Trexane like this.
  17. GirlVolley

:hug:

18. нина122

нина122 Популарен член

Баш од вакви мислења младиве сега се со по 20 партнери позади нив кога стапуваат во брак.. Во ред е и шетање и се, ама не нормализирајте разврат, односно многу партнери до степен да не знаат ни како им се викаат бившите од што се толку многу.

19. GirlVolley

Дали мора да имаш врска и секс, за да запознаваш нови луѓе?
    Младите повеќе ми ја сфатија пораката,отколку ти. Секоја чест. Не знам тие што праат со ваквите размислувања како ти,искрено не сакам ни да знам.
    Меѓудругото, не знам каде прочита дека алудирам на многу партнери.
    Запознавање луѓе и надоградување на сам себе, со многу врски…не знам како тоа го сфати.
    Но на крајот на денот си вртиш тебе како ти одговара,за да бидеш во право. Само пред себе.

Gosh, baby-star and Spicy Senorita like this.
  20. Carry

Carry Активен член

Ја повеќе не верувам во љубов

eliesaab and Trexane like this.