Зошто не пробате да живеете заедно без да сте официјално во брак? Така ќе можете да искусите „брак“, само без деца.. Ќе увидите дали ви одговара таков живот или не, и тоа ќе видите како ќе оди со тек на време, затоа што желбите и приоритетите можат да се сменат иако не изгледа тоа возможно сега. Ако ви одговара, тогаш супер, потписот после ќе ви е само формалност. Ако не ви одговара пак, нема да морате да поминувате низ цели компликации како развод. Мислам дека живеење заедно пред брак е добар преоден чекор од врска кон брак, не е толку страшна таа одлука како тоа директно да се венчаш.
Што толку се битни другарките и немањето на нивна поддршка?? Со вас ќе живеат? Ако ти си во среќна врска која се заснова на почит, љубов, доверба, нема што да се замараш со другите. Луѓето се ужасно љубоморни кога гледаат туѓа среќа
Мислам треба да се отвори посебна тема за врска и брак со камионџија се сетив на членката клара од постов или како и да беше.. Шала на страна Живот со камионџија не може да биде 24 7 како ќе живеат заедно? Кога тој стално вози низ Европа, се зависи до човекот некој може така, некој не може
Да, тоа секако нема да поминуваат многу време заедно, само тие 8 дена кога ќе е тука Ама пак си велам, ете ист би им бил таков бракот, ќе види дали така навистина ѝ одговара... Сепак мора да има некакви критериуми за да се каже дали им оди или не, не е само дали можат да живеат одделено Си велам, што ако забележи дека не се чувствува убаво кога ќе си дојде тие 8 дена или ѝ сметаат некои работи што порано не се истакнале затоа што не ги поминувале заедно цели 8 дена сами... Не знам, искрено, тешко ми е да се ставам на нејзино место Од друга страна, не знам колку е млада, може на 22 да не ѝ смета, ама на 26 да не сака повеќе да живее така, па да мора да се разведува Многу промени во размислување и однесување се случуваат во перидот од 20 до 30 години, а таа ми звучи како да е поблиску до 20 години, затоа не би ѝ препорачала да брза со брак Ако е пак блиску до 30 години, тогаш можеби навистина добро проценила дали може да се носи со ваква врска/брак
Ама ме погоди ова неможев три дена да се смирам Ај те молам објасни ми зошто не заслужувам девојка баш сум љубопитен. Ете сериозен бев. Со граница другар,инаку се ќе издадам Немој и ти сега дека не заслужувам пиво со другари
Затоа што од такви како тебе не не бива. Нека си најде некој друг за секс, а првиот нека си го чува само за врска. Колку добар совет. Боже сачувај
Мал совет мислење Се гледав со еден тип скоро три месеци од тие три месеци дали 10пати се имав ме видено , но дознав дека типот имал долга врска и му обелоденив за тоа но типот негораше не било вистина тоа , и одбиваше да разговара за тоа ( инч во тое три месеци гледање воопшто не беше приметно дела типот има женска ) и така заврши и еве од тогаш помина скоро два месеци и он како да ме демне по инстаграм , ќе постирам стори ми го лакнува , стара слики ми лајка , ств не ми е јасно што уште сака . Совет дали да одам на таа карта за блокирање на инста , или пак да му пиша што е проблемот ?
Зошто не блокираш? И зошто да пишеш? Не се цениш? Мислиш дека лајковите значат некоја заинтересираност?
Намерно ти лајкнува и те следи, за да мислиш на него де. Те боцка само, му е интересно да се заебава, ко дете мало. Биди ти попаметна и блокирај го, не ти треба проблем со таков.