Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Нема потреба да се спушташ на негово ниво, биди си достојна на себе, и едноставно искрено кажи му што ти смета. Ако не се изјасниш од почеток, може и (не дај Боже) навика да му стане да си доаѓа со бившите кај тебе. Верувам дека не сакаш таква ситуација да ти се случи. :D

Ова е мое мислење, изборот е твој, ти најдобро си знаеш што треба да направиш. ;)

2. mecheto

mecheto Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    што има таа да доаѓа и сама рече бивша или нека биде со тебе или нека се смири со неа не дозволувај да те изигра што сака он со две во исто време епа нема не дозволувај да се понижиш за машко

3. Confused11

Confused11 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Тоа нема да му го дозволам...Ќе зборам со него па ќе видиме што ќе испадне од цела ситуација...Фала за советите ;)

4. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    Во исто друштво со бившата ? :o
    па што се замислува тој бе некој голем мачо глупак мен?јас да бев на твое место немаше сега тука совети да барам туку на уште првиот пат кога ќе ми ја донесеше неа имаше партали да летат и поќе да не помисли на тоа,па ти дека трпиш не велиш ништо таа трпи можеби не ни знае за тебе тој да ми простите си го прчи па вие така сте му дозволиле никој друг |( така да земи прво преиспитајсе до кога можеш да ја триш ситуацијата е до тогаш ќе трае ова па и мувач да ти е имај поголема почит спрема себе и покажи став кога тој веќе незнае што е тоа...

5. loola23

loola23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    30
    najprvo: ne bi trebalo od nikoj da baras dozvola za da raskines so deckoto. roditelite se za sovet a ne za dozvola sto ke pravis so svojot zivot. pa duri i da insistiraat da ostanes so nego NIKAKO NEMOJ. ke bide samo poloso. za kratko vreme toa negovo odnesuvanje ke mu premine vo navika a koga ke sfati deka nisto loso nema da se sluci sto i da pravi toj, moze da bide samo uste polos so tebe. ako mene me prasuvas taa odbivnost sto ja pokazuva sprema tebe moze da znaci i deka ima druga od koja sto momentalno e impresioniran pa nisto na tebe ne mu se dopagja. ne velam deka so sigurnost e taka no mozno e. ili mozebi mu se zdosadila vasta vrska pa taka si ja istura nervozata. ili pak ednostavno toj e takov po priroda a toa sto bil dobar so tebe na pocetokot bilo samo kolku da te voodusevi. moj sovet e da razmislis ubavo za ovie tri mozni pricini sto ti gi kazav i vo nikoj slucaj nemoj da se plasis od toa STO KE BIDE POTOA otkako ke raskinete. nema da bide lesno osobeno ako ste dolgo vreme zaedno amapodobro e uzasen kraj otkolku uzas bez kraj.

На MELISSA-69 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Долго се двоумев дали да кажам за мојот проблем тука, ама конечно се решив. Сметам дека ќе добијам добри совети. :)
    Го изневерив дечко ми. Јас самата сум против неверство, отсекогаш сум зборувала дека мразам такви работи, но ете ми се случи. Една ноќ помината во прегратка на друг, еден момент на слабост и недостиг на самоконтрола. Самата јас незнам зошто го направив тоа? А дечко ми го сакам, ако кажам дека не го сакам би излажала.
    Сега имам грижа на совест, и тоа ме јаде од внатре, не ми дава мир. Незнам дали да му признаам на дечко ми, незнам како би издржала така, страв ми е да не се издадам сама. Што ме советувате Феминки? Многу, многу се плашам. :(

7. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    ти го знаеш дечко ти најдобро, дали цени кога си искрена спрема него, како би реагирал на сето тоа дали поднесува изневерување, дали во минатото простил нешто такво?
    ако мислиш дека има шанси од некого да дознае поубаво земи и ти кажи му сама.. не те осудувам воопшто на тешка позиција си и знам како ти е.. се најдобро!

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Тој самиот ми има кажано дека изневерил неколку пати кога бил во врска со една бивша негова... Инаку мислам дека би се налутил премногу, затоа што мене ми верува. Затоа и се двоумам. :x

9. loola23

loola23 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    30
    uffffffffff e ova e navistina tough one:) i jas sum protiv neverstvoto ama vo sekoj slucaj ti baras sovet a ne kritika zasto i samata so svesna deka ne si trebala da go napravis toa taka da nema da ti sudam. jas mislam deka ako mu kazes na decko ti a sakas da ostanes so nego toa ke bide mn loso. duri i da ti prosti NIKOGAS NEMA DA ZABORAVI. i ako nekogas drug pat se posomneva vo tebe ili napravis nesto loso sekogas ke ti go pleska toa v lice. i kolku i da te saka i kolku i da saka da prodolzi so tebe, ke mu bide tesko i sekogas ke mu se pojavuva pred oci slikata od tebe vo pregrtka na nekoj drug. taka da, ako sakas da ja socuvas vrskata nemoj da mu kazuvas, ke bide poloso za dvajcata. neznam tocno kako da se izvleces nepovredena od seto ova ama ako navistina go sakas decko ti i sakas da ostanes so nego probaj ednostavno da zaboravis deka se slucilo toa, zamisli deka si go sonuvala, deka e nesto sto ti se slucilo vo potsvesta a ne deka ti navistina toa si go napravila. mn bitno: ne samo na decko ti tuku ne kazuvaj NA NIKOJ, ako znae nekoj drug, naprimer drugarka odvreme navreme ke te prasuva za toa, ke zboruvate i ke ti bede potesko da zaboravis. i NIKOGAS apsolutno NIKOGAS neka ne ti se povtori. toa sto se slucilo ednas nemora da znaci deka ke se sluci dvapati, no ako se sluci dvapati sigurno ke se sluci i tret pat. a ti sigurno nesakas da pravis budala od decko ti. pozz

10. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670

совеста е полоша и од најстрашната вистина..
    според мене мислам дека треба искрено да му кажеш што е и како е .. чим го сакаш нека дознае попрво од тебе.. тој сам ќе одлучи што понатаму.. затоа што вака си правиш и полошо на себе..

11. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    КрејзиИнЛове19 тоа што не го знаеш помалку боли . Од друга страна не треба и не сакаш никој будала да те прави . Можеби ќе ти прости ама никогаш нема да го заборави тоа . Можно е во секоја караница после тоа да ти го качува на глава неверството што не можеш баш да му префрлаш за тоа .
    Ако мислиш дека постои најмала шанса да дознае од друг , тогаш нека дознае од тебе . Глупо е кога сите околу тебе знаат што се случува , освен ти .
    Ако пак нема никакви шанси да дознае и ако мислиш дека нема да се издадеш тогаш не му кажувај . :)

12. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Седи си мирна и не кажувај :)
    Се случило, се каеш, потруди се да не се повтори и готово.Да не мислиш дека ќе ти рече фала што си искрена и ќе те теши?!Може само да ти раскине или во најдобар случај ако остане со тебе нема да ти верува, ќе биде огорчен и ништо нема да биде исто.

На karak, Dushica-sk, XMaN и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Според мене не треба да му кажеш, бидејки она што не го знаеме не не боли. Земи на лист и напиши се како било и што исто како кога би и кажала на некоја другарка и потоа скини го листот и фрли го во шоља. Ем ке ти олесни, ем никој нема да знае. :)

14. thelittle17

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    тој што треба да дознае прв секогаш дознава последен :)
    твое е што и како ќе одлучиш ти најдобро го знаеш дечко ти..

15. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Девојки фала за советите, во моментов ми значат премногу... :) :*

16. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Знаеш и сама колку е гнасно и колку боли да те превари некој а уште погнасно да дознаеш и да загубиш комплетна доверба во тој што го сакаш. Преварено машко веќе не е исто и дури и да ти прости заборави ја врската која досега си ја имала.

Ако стварно ти е КИКС и момент на слабост и не си имала фантазии со други мажи последниве месеци и стварно го сакаш и можеш да замислиш иднина со него, МОЛЧИ. Ако пак е ова само почеток на некое твое внатрешно незадоволство за кое сеуште не си свесна и онака ќе избие набргу на виделина.

Најбитно е ти сама да си размислиш зашто се случило за да си чиста самата со себе за друг пат да не се повтори.

На EleMental и crazyinlove19 им се допаѓа ова.
  17. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Крејзи Ин Лав19 според мене личност што ја сакаш искрено не би ја изневерила под било какви околности.
    Затоа преспитај си ги чувстата спрема дечко ти, можеби и не го сакаш толку многу како што тврдиш.
    Е сеа што подразбираш под неверството, само бакнеж или имало и секс?
    Доколку сакаш да го задржиш заборави на совеста, кога ќе му кажеш веќе ништо нема да биде исто.

18. crazyinlove19

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Напишав и погоре, го сакам и сигурна сум во моите чувства спрема него, ама во тие моменти страста беше посилна од мене. Не размислував за последиците и сега се каам. И да, не беше само бакнеж, имавме секс.
    После сите совети што ги добив, се посигурна сум дека сепак нема да му кажам, колку и да ме гризе совеста...

19. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    се согласувам со фемина90
    и јас мислам дека треба да премолчиш,се случило момент на слабост помина признаваш и се каеш ти не одеше со него па да мора тоа да се обелодени еднаш биднало поминало
    ако кажеш како што рече фемина 90 вашата врска ќе се разниша тотално доверба повеќе нема да има на секое излегување тоа ќе ти го префрлува и во краен случај и ќе раскинете, врската ќе ти се претвори во пекол,и мислам дека и почитувањето и ценењето од него ќе ги изгубеш тотално да немаш грижа на совест докажвај му на дечкоти од сега па натаму уште повеќе колку го сакаш докажвај му едноставно НАДОХНАДИ
    со среќа девојко ;)

20. Sparks

Sparks Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    3.194
    Крејзиинлав внимавај. Го познаваш ли тој со кој што го изневери дечко ти? Сигурна си ли дека ќе молчи? Внимавај да не дознае од некој друг, дури тогаш ќе имаш проблеми.

Имаш ли некакви чувства спрема вториот, или беше само заради потреба? Каква е ситуацијата со него?
    Ова што си го направила не е убаво, знаеш и самата, совеста те јади. Расчисти прво со вториот, да не бидеш изненадена после тоа.

Јас сепак мислам да му кажеш, затоа што на лагата и се кратки нозете и верувај порано или подоцна СЕ се дознава. Ниедна тајна не може вечно да остане закопана, порано или подоцна ќе исплива на површина. Гледај само да нема многу колатерална штета.

На zhap4e и crazyinlove19 им се допаѓа ова.