Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. нина122

нина122 Популарен член

А за обратен случај што викате, жената многу постара од мажот? Screenshot_20230731_231506.jpg

2. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Ни младо чупе по секоја цена е со постар за пари, ни постар дечко со помлада од корист. Полна е темата разлика во години и во најголем дел од мислењата толкавата разлика е оправдана, ама тука дека маж побара совет не чини.
    Не си ја ишкам мувата, познато е дека сум во врска со поголема разлика, па ај да си кажам дека не е се' така црно-бело.
    Сама сакав, ни ме натера ни му е дозволено да ме почасти баш за да нема вакви муабети. Дали некогаш сум се прашала дали е во ред разликата, да, многу пати. Да, ми засметала. Ама и убо ми е. Карактерно горе-долу се годиме иако како и секоја врска имаме недоразбирања.

Членот, има право да е повреден, има право да се праша зошто/како се скарале, дали згрешил нешто.. секој од нас би се прашувал. А таа има право да прекини врска и кога веќе кажала дека прекинале има право да излези со друг.
    Мене од се' шо напиша членот ми смета само класичното дека тој е најдобар, ама сепак го остајла, а лично не сум фан на фрази како "ја гледав ко капка вода" и ми е трноф па и Бекам да е. Ама то мене, можи има жена шо ужива во ова. Исто и делот каде таа ја иницирала врската, како можи еден да иницира врска? Испаѓа ко ај оваа сака, па зошто да не.

IRBBB, sj *O*, sunshinebabe and 2 others like this.
  3. Malesia

Malesia Популарен член

И насловот нека е обратноо.
    Исто Неписмени, нецивилизирани!

4. OgreMagi

OgreMagi Активен член

Хахаха што не ќе чуеш
    Па јас сум имал 5 годишна врска со скоро 2 години постара девојка и шо
    Не ме бивало ајде ве жити се

Никој не рекол дека сум најдобар, и да така сум ја гледал баш како капка вода, не се правам жртва со тоа едноставно тоа е вистината

TMNT likes this.
  5. TMNT

TMNT Истакнат член

Ja go zboram ovoa konkretno za mojo primer so mojte školski, ne za tebe

OgreMagi likes this.
  6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

За овој случај ќе биде сама си го барала. Друг одговор не очекувај од овој менталитет.

sj *O* likes this.
  7. bicycle

bicycle Форумски идол

Бре бре бре
    Сето светињи на форумов.

За врска се потребни двајца.
    Никој не ја терал нити и ставил пиштол на девојката да биде со постар од нејзе.
    Нејзино право да прави што сака.
    Да не бил типов, ќе бил некој друг на негово место.
    Зошто толку се фативте за човекот како нешто илегално да направил?
    Па не се ниту први ниту последни со толку голема разлика.

Sounds crazy ама на запад воопшто не се замараат со годините.
    Само тука на Балканот знаат да осудат и нападнат наместо да споделат совет.
    Девојката па една светиња, сирота она, била "принудена" да биде у врска со "манијак".

8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Ако едната страна е малолетна или 18-22тина, а другата е веќе возрасна индивидуа - е груминг. Како и да го паковате, груминг е. Па на гла застанале дали на "зАпАд" било така или не. ГоДиНи Не ГлЕдАлЕ. И како таква, има дисбаланс на однос и моќ и секогаш постариот е во повисока позиција. Девојче од 19 сега е средно или заврши средно и почнува факултет. Нема свои финансии и најголем проблем му е тестот по математика. Вол на 33 работи и има моќ со пари чак било минималец. Поќе има од дете. Или е паразит и чека за кафе од дома ама само со то шо има поќе искуство и години е во ап позиција. Башка шо е веќе оформена индивидуа, а детето уште се формира. Ама океј. Груминг ко тема ми е тригер па пред да изедам поќе лајна ќе се одјавам сега.

Annath, Celltica, penelope10 and 15 others like this.
  9. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

За вас жениве тука - зашто сите сте околу 30 и повеќе, ако помислата сега да бидете со 18-19 годишен средношколец ве згадува и/или ви е смешна и не ја пронаоѓате таа група на тинејџери атрактивна, честитки, имате одговор на прашањето за кое се збори.

Само зашто е легално, не значи дека не треба да се стави под знак прашалник.

Last edited: Aug 1, 2023
  10. Candy.D

Candy.D Истакнат член

Види вака,ти го прочитав проблемот.Баш ми е жал што овде ќе прочиташ се,само не искрен совет.
    Мислам дека си доволно возрасен за прво да воочиш дека разликата моментално меѓу вас е малку поголема.Она е 19,уште е дете,не ја оправдувам никако,ама мислеш дека размислува зрело сега?Ферски ќе било да седне и да ти каже како се осеќа.Многу детски од нејзина страна.Имаш право да знаеш барем.Ќе ти помине,нормално е да се осеќаш така,ама ако сега направила вака,замисли утре да имавте сериозен проблем?ти секогаш ќе трчаше по неа?Одмори се некој период,ќе најдеш нешто што те заслужува.
    Ако ти треба нешто,совет,мислење,слободно пиши ми:l:

penelope10 and OgreMagi like this.
  11. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Знаеш што е најтрагично, што на олку мали чупиња им даваат потоа предлози за брак. Некако, како веднаш да сакаат да ги врзат. И скроз е предаторско и нема друг збор. И сите сме имале случај кога сме биле тинејџерки некој апла да се пушта. Манијачко е, неоправдано. Јас искрено бегав од вакви ситуации, интуитивно знаев дека не бива. Сега оваа нека си го мисли, можи да ја замара пак.

12. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Не нормализирајте груминг, фала многу, пријатно.

13. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се мислев ќе се воздржам, ама не можам. Зошто на секој пост, проблем во темава се трча со ама јас се омажив за постар, што со таков ако се омажиш итн. Добро, дали е нормално од секоја врска, да се очекува толку многу за да се дојди до брак. Не ми е јасно, посебно за помлада особа.

14. Monofonik

Monofonik Истакнат член

Споредуваш баби и жаби. Мажи и жени не се исто. Тоа е биологија и еволуција.

Мажите секогаш преферирале помлади жени, затоа што тоа ги асоцирало на плодност, убавина, енергија, а жените ги интересирале постари мажи, затоа што тоа ги асоцирало на зрелост, моќ, доминација. Затоа имаш преференции висок маж, богат маж, постар маж. Така било, е, и ќе биде. И тој модел функционирал со милениуми. Без разлика тоа што денес некои идеологии се протуркуваат и создаваме генерации на продолжена адолесценција, а притоа ги убедуваат куп генерации жени дека исто ќе вредат во 30те како во 20те кога е во прашање социјален живот, брак, семејство. Не е така. Еволутивно вредноста на жената достигнува пик до 28 година и натаму опаѓа. Зборувам за преференции кога е во прашање брак и семејство. Ниту еден маж, кој има висок социјален статус, добра пара, никогаш не би оженил 35 годишна девојка, туку доста помлада од него.

Безброј примери. Од селебрити до обични луѓе. Роналдо почна да ја дејта Георгина кога таа беше 21-22 години, а тоај 32-33. Никому не му беше гајле.

Што се однесува до случајот на дечкото. Престанете да живеете во илузија и од секоја жена да правите жртва. Кој тоа тврди дека девојчето не е намажано во животот, не го користеле додека и било интересно и го шутнала за друг постар и побогат маж што ќе и пружи повеќе во животот? Како што гледаш дечкото не ја искористувал, туку се зацепал во неа, планирал брак, семејство, деца, ама таа не го гледале него како husband материјал, туку период во животот додека не и здосадило.

После 30те изборот за партнер станува многу тенок, затоа што се што е квалитетно е веќе зафатено и оформено. Некогаш ги сметав за будали тие што се женеа/мажеа млади. Денес од оваа перспектива ги сметам за паметни и практични.

Aenarion, Trexane, OgreMagi and 2 others like this.
  15. Curious cat

Curious cat Истакнат член

нА ЗаПаД таткото на женската ќе му даде клоца на волот ако дознаат за таква врска, тука на балкан е неее греота 33 годишен само се заљубил :(
    Многу сме гнасни како народ, и не ми се верува дека него го спуштија на исто емоционално ниво како девојчето.
    19 годишна не може да "брка", туку нејзе ја бркаат, она на тие години е доволно глупава и наивна за да ги прифати.
    Мислам, unpopular opinion ама убаво е што млади женски го користат начинот на размислувањето од спротивната страна против нив. Возрасен муж ќе фати младо со надеж дека ќе му трча по гз и да му задоволуе, а оваа ќе го искористи за пари/забава и ќе го фрли. И после кенкајте дека ве изиграла. Епа тоа е.

16. Monofonik

Monofonik Истакнат член

Нема грешка.

Кој тоа ве лаже?

Ако имаш статус, пари, име, професија ќе дејташ кого сакаш. И на никому нема да му е гајле. Зборувам за запад. И зборувам за мажи. Мажите на запад не се ништо поразлични од овдешните мажи. Можам со илјада примери да ти докажам.

Dekoo likes this.
  17. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Леле како да разликите во години да не се доволно одвратни уште морав да читам дека млади девојки се плодни и затоа се посакувани :puke:

smooch, christinnn, sparklie and 16 others like this.
  18. GirlVolley

GirlVolley Популарен член

Ауууу од реченицата каде човеков побара СОВЕТ како да продолжи понатака сам,без неа, стигнавте до родителите на запад како се однесувале и дали се зимале за пари или не, дали се наметнува примерот “еве јас се земав со постар на 19год” с т р а ш н о !

Bitter-Sweet likes this.
  19. ladydy13

ladydy13 Истакнат член

Според мене се што е постаро од 5-6 години максимум, и тоа ако е женската зрела, не на 18, не чини. За шо ќе си прајте муабет? Па не се сите богати како Роналдо па да речиш јебига и 10 и 20 години разлика ]:)

Malesia likes this.
  20. Malesia

Malesia Популарен член

Еве драга, за некој е страшно. (Преголема разлика од 10 години)
    Не искусил такво нешто, на 19 години само мажачката е страшна (за мене)
    Барем така сум од дома воспитана
    За некој е нормално

Anyshka and GirlVolley like this.