Кога би било нормално,секоја би се омажила на 19год и би родила! Не сме малоумни,знаеме дека тие по грешка забременуваат и се одлучуваат веднаш на брак со никаква љубов. Затоа би било фино да се престане тоа да се дава како добар пример или пак во раните дваесети години исто така не е одличен пример. Старосната граница на созревање и на стапување во брак е поместена, мислејќи дека “се сакате премногу” правите грешки,па после разводи и чуда и децата најповредени од се,а родителиве ги заболе. По она што го гледам кај нас и во светот што се случува,тие што започнале последна врска околу 28/30год и стапиле во брак,се со вистинските партнери и тогаш капираат што е љубов и вистинската вредност на врска/брак. Коментирав многу во друга тема за ова и уште стојам позади тоа.
Баш напротив. Тоа е точно дека старосната граница на созревање и стапување во брак е поместена, но тоа не е нужно добро дека е тоа исправно. Напротив. Изборот на партнер, посебно на мажите, знајачно опаѓа после 20те. Тие жени што се сингл во 30ти, по дифолт не се позрели, па затоа имаат повисоки стандарди, туку едноставно нивната вредност на дејтинг маркетот е многу мал. И со право генерално. После две недели во врска со такви жени сфаќаш и зошто се сингл на тие години. Генерално може да се каже и за машката популација. Жена на 32 или 35 годишна возраст не капира што е љубов и што се вистински вредности, туку прифаќа тоа што и останало на дејтинг пазарот, а тој избор е најчесто многу лош. Успешни мажи на 35 годишна возраст ќе си бркаат 25 годишни. Неа нема да ја рецкаат. Мажите ја немаат таа среќа да живеат подолго од жените поради потешките физички работи што ги работат за време на животот, но ја имаат таа среќа што и на 50 и 60 години можат деца да направат без проблем. Жените го немаат тој луксуз, освен ако не сакаат да поминуваат низ пеколот наречен вештачко оплодување. Затоа младоста во биолошка смисла има поголем значај од староста.
Ај те молам префрли се на кајгана со инцелскиве филозофии. Ќе слушнете еднаш за еволуција и биологија и ќе преувеличите неколку општи и двосмислени теории за да си ја оправдате мизогинијата во секоја ситуација. Маглава можеш на средношколки да им ја продаваш, на мене не.
Аууу неее и не и не! А на 19 години што знае девојчето дека сака од мажот 30 годишен големо мече и балони розевко/сино кога ќе го роди првото дете?
Не те дочитав до крај,подавам рака за простоќата твоја и жал ми е што си морала да се омужиш,за да не останеш сама и да родиш дете без љубов.
Супер. Дојди на 33 години, па после можеш пак да ми ги продаваш истите тези. Не зборуваме тука за никаква мизогонија, туку за човек што се вљубил во 19-20 годишна девојка. Легално полнолетна, непресилена, немалтретирана од страна на него. Законски и уставно се легално. Сама го одбрала и сама го шутнала на крајот кога и здосадило. Само вие може да правите жртви и груминг од такви девоjки. Пре би рекла дека таа него го користела и манипулирала, него тој неа.
Девојки, не е во прашање што сакам јас или што одобрувам јас. Тоа е субјективно. Јас немам 10 години помлада девојка. Не се фокусирајте на мене. Само ви кажувам како стојат работите од легално правен аспект. Легално и законски дечкото нема никаков проблем. Тој е во полнолетна врска без присила. Ниту е киднапирана, ниту малтретирана, ниту е извршено било каков вид на присила врз неа. Тоа се закони и устав позади кои вие сте застанале зад него. Ако не ви се допаѓа, тогаш потрудете се да го смените. Патем, ако зборуваме за педофилија и груминг. Дали тоа значи дека и повеќето ваши бивши или сегашни дечковци се педофили и грумери? Голем дел од вас тука кога сте биле средношколки и малолетни сте се мувале со полнолетни дечковци
Жените од 30-35 години не ги рецкаат нив, ги третираат како партали. Највеќе затоа што имаат искуство и знаат многу добро од што да бегаат. 19 годишна не знае за жал, се задоволува со bare minimum. Пивски стомак, лош речник, проретчена коса, инцелство и да не редам. Ама пошо имаат мало, фрагилно его си ги пуштаат филозофииве во етеров. Демек, не дека него не го сакале, тој не сакал. Аха, да, затоа читам по темиве маж од 28-30 години уште немал искуство, една врска зад него, барал невини. Барал невини оти тој кутриот е невин, сета едукација од порничи им е. Впрочем, затоа и се на форумов. Колку повеќе се феминизираат, толку повеќе се фалат за мизогонијава. По 19 годишни трчаат бе, оф мори мајко.
Lele ve citam, pa razlika vo godini sekogas imalo, eve tetka mi i tetin mi se razlika 8 god, vo brak se skoro 40, kumovite moi isto, ne znam sto vi cudno 8,9 god razlika Pravilno ne pravilno uste od vek i vekovi e prifateno da e mazot postar od zenata. Pa uste i pivski stomak, kosa retka na kogo toa na 28 god? i jas mislev porano deka tie na 30 god se stari aj ke vi se prosti toa se retki genetski slucaevi maz na 28,30 da nema kosa, mazite kako stareat se pozgodni se, bar za mojov doma si kazuvam
Луѓе какви педофилии,груминзи присилувања. А гледам спомнувате брак и деца, таа тема беше еднаш отворена и толку не сум ни сакал на 19 години јас да ја затварам дома со деца, тоа го мислеше и она така да во тој дел се сложувавме. Друга работа, прв пат у животот сум имал нешто со толку помала од мене и најверојатно последен. И да, во меѓувреме дознав дека нејзиниот "другар" (може стварно и е другар да не грешам душа мада не ми изгледа мене така) е 5 години постар од неа, така да џабе фрлате со дрва и камења по мене, како јас сум ја ловел само затоа што била плодна сум сакал да раѓа и ред други работи..глупости во боја
А ти знаеш ли дека некои и на 20+ неможат природно да забременат? Еве пример ќе ти кажам од блиски, една се омажи на 23 никако неможеше природно да забремени, 3 ин-витра неуспешни, сега на 29 со 4-то ин-витро остана бремена после 6 години брак и имаше паталошка бременост, цела бременост не излез, освен на боцкање. Комшика на 40+ се омажи на 37 роди 3 деца по природен пат и бременоста не и беше воопшто ризична, 3-то дете го роди сега на 43 години по природен пат, затоа нема врска помлади постари.
Луѓе пред 1ипол недела раскинав со девојками таа има 18 јас 20 години 9 меееци идевме изгледа како да сме иделе 10 години премногу бевме сврзани двајцата заедно одеднаш се се случи се разделивме еве веке 2 недели ја мислам зошто така ми беше приоритет се во животот сеа ја нема ми се плаче толку солзи пролеав за неа и она за мене сега сме странци јас не можам без неа да живеам имам такви самоубиствени мисли не знаммм.
Isto..na 23,24 jas lecev sterilitet. Za toa nema bas nekoe pravilo, iako neli doktorite i naukata smeta poinaku.
2023, "men" are shockhetted кога ќе видат дека нешто слабо им идат манипулациите, па ќе земат да кажуваат која жена до кога имала рок на траење
Друже, барем можеш да разговараш со неа претпоставувам, мојава збор нема кажано само игнор ко да сум и најголем душман
Апсолутно се сложувам. Знам за тоа. Многу фактори. Генерално и мажите и жените старееме. Не сме исти во 30те и 20те да не се лажеме. Тоа ми беше целата поента. Претерано го нападнаа дечкото како да ја силувал девојката а тој вљубен, планирал заеднички живот. Не мора да се суди. Млад не значи и несозреан. Веќе на 20 години сме во фаза на излегување од пубертет и влегување во категоријата возрасни.
Раскинавте затоа што немате повеќе чувства еден за друг или поради нечија грешка(неверство, навреда, лошо однесување...)? Ако е второво, зависи дали може да се најде решение. 2 недели е релативно мал период за да "преболиш" некого и да тргнеш понатаму. Со време ќе се навикнеш, а до тогаш најди друга занимација која ќе ти го одвлече вниманието. Да ти биде уште полесно разговарај со неа, повикај ја да излезете и кажи и' се' што чувствуваш. Макар и да те одбие ќе знаеш на што си и верувај ми полесно ќе ти биде да продолжиш понатаму. Некогаш не вреди толку плачење и нервирање за некои луѓе кои можеби не се чувствуваат исто кон тебе. А, ако таа не вреди за некое време ќе ти биде смешно ова нервирање(бар за мене вака беше).
Fun fact, алфа мега гига чадовите инцелски, небитно дали се згодни, грди, дебели, глупи, паметни, едино самодоверба добиваат од коа ќе имаат пари, оти сами се множат со нула, па од тука тој муабет со пари моеш да ебеш шо сакаш. Ако сакаш да ебеш дрољи, да. Ако сакаш да ебеш нормална жена, моеш и највечи клошар да си, али коа немаш самодоверба, т.е. мушкост, џабе ти е бе баче. Така да, тоа ваш проблем е, не наш. Друго, за вакви пичкопаченици постои легална граница за стапуење у односи, оти да беше 12,сеа овој горе ќе пишуеше да ете 13 имала, законски легално, чао пријатно. А овој па другиов приказни кажуе, збарил 20 годишна на 30 години, али не сакал да ја жени, за туршија ќе ја чувал, лол. Оној третиот шо брмбља дека ние шо сме се бунеле, сигурно сме се бафтале и ние со постари, не бе златен, него не мањачеле на работа, па не следеле до дома, па морале вујковци со кола да не зимаат од работа поради 30шни и постари магариња шо никоја со два грама памет врсничка ни со стап не сака да ги допре, па мораат тазе малолетнички да врбуваат. И на крај, сите коа ќе начукаме 30 и плус, си легнуеме на брашното. И мужи и жени. А некој ако смета дека на стари години тинејџерка он може да бира, да, додека нема да му стануе веќе, и она од коа ќе укапира дека за за стар дедо ќе треба да се грижи, а цел живот пред неа, па ќе го шутне ко старо куче. А ние вампирките не ни планираме да се мужиме, оти среќа не ни сакате да се жените со нас,оти матката се исушила, ни се раширила од сексање, а и многу бираме, па фала курцу. Али има време, окрече се коло срече. Најголем процент мужи живеат мизерен живот у старост, а не жени. Само шо сите им се криви, да не речам жените, освен нив самите. Пуса.