Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Сигурно постои причина зошто сте раскинале или пак и кај тебе е истото, сте си здосадиле еден од друг па едноставно нема више ни љубов ни стрст.
    Не сфаќам како може ако е вистина како што викаш дека ептен сте се поврзале, туку така да ви се ви се оладат односите, освен ако нема некоја сериозна причина за тоа? Сеa пак ќе речат па мали се, што разбираат на 18 и 20 години, тоа е нормално ама како бе мали, па нели веќе на тие години се способни и подготвени и за озбилни врски или пак не?

Ај, одмори малце ти, размислувај со ладна глава не одма самоубиствени мисли, како така бе? Па не вреди за никој, ни за дечко ни за девојка, ти била премногу значајна ама зарем со вакви мисли ќе си помогнеш? Не, полошo си праиш само.
    Што точно се случило, вие си знаете најдобро па ако ти си крив у случајов и имаш грижа на совест треба да стаиш прст на чело и да подразмислиш зошто дошло до ова, разговарајте ако воопшто е можно тоа.

sj *O* likes this.
  2. marija305

marija305 Популарен член

Воопшто не си во право и не лупајте глупости, секој си знае за себе.
    Еве јас 23 години веќе своеволно влеголв во брак бидејќи сакав да сум со тој човек, ниту ме бркал да ме фати за да му слугувам ниту за да му задоволувам било какви потреби. Се одлучив за дете бидејќи сакав дете, ниту беше грешка ниту беше непланирано. Не можете да судите од страна. Големо такво ако идат со постари. Бабите и мајките наши со врсници се мажеле, нели. Не е нешто ново па да рипате дека не е нормално. Да е над 10 години разлика ајде де ама реално 6-7 па и до 10 и не е толку колку што го правите.
    Еве мене пример не ми иде со врсник да сум има причина зошто сакам постари, ем е по созреан, ем по озбилен, на да и не мора да значи ама сепак поубаво се осеќам бе.

3. GirlVolley

GirlVolley Популарен член

Ок. Пиши тука на 30год како ќе се осеќаш

4. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Ама зашто лошо да се осеќа, не сфаќам?
    Па ако и е ок со чоекот има почит, разбирање доверба зашо да не е добро?
    И мислам дека не се преку 20 години разлика, е тоа е проблем ама вака, не глеам кај е фрката.

Вие вака шо зборите, ако еден ден завршите со постар, баш сакам да знам шо ќе кажувате тогаш.
    Немојте да мислите дека не може да ве снајде, never say never.;)

Martka, sj *O* and Sandman like this.
  5. marija305

marija305 Популарен член

Сигурно преубаво затоа што ќе сум со човекот што јас сум го одбрала и го сакам таков каков што е.
    Стварно не знам како ја замислувате разликава, па не е дедо. Не се ни приметува дека има некоја разлика меѓу нас затоа што е младолик. А и Btw 7-8 години сме разлика а не 100

Aenarion, joy1, Hoss Delgado and 3 others like this.
  6. GirlVolley

Никој не ја оспорува разликата во години. Се оспорува тоа што рано влегуваат во брак и прават деца.

не знам колку години имаш, но разликата во размислувањето и животните цели, многу прогресира во периодот од 22год до 26/27.
    После тоа ќе се чудиш како си можела на тие години да бидеш со тој човек и работите кои што си мислела дека ти се окау,ќе почнат да ти сметаат од ден на ден се повеќе и ќе заврши со развод.
    И после тоа,кога ќе запознаеп друг што немало врска со твојот бивш, ќе си речеш “тоа е тоа! Јас ова сум го барала”
    Го зборувам од лично искуство и од најблиски што ме опкружуваат со ваквите дела што им се случиле и секако од подалечни луѓе.
    Пишав за ова во друга тема.

Луѓе…нема брзање во овие работи,тоа сакам да кажам и тоа е мојот став.
    Кога најмногу те тера нешто да брзаш за брак и дете, треба да се сопреш и после години ќе сфатиш дека си донела вистинска одлука.

Не за џабе постои онаа мисла “ако не се омажиш и родиш до 25,после тешко се одлучуваш” и тоа е така,зошто си посозреана и мислиш на работи кои што претходно ни на сон не ти се појавиле.

Annath, baby-star, Adidas888 and 2 others like this.
  7. Monofonik

Monofonik Истакнат член

Thai, Filippina, Vietnamise, Colombian, Venezuelan girls disapprove this post :D

Реално најлошо е кога мажите ќе ги фати middle life crisis или втор пубертет па на 45 години ќе почне да шмрка и лока алкохол секој ден или ќе влезе во филмот forties are new twenties.

Држи вода муабетов за неженети мажи над 35 години но заборави да напоменеш дека исто е и со четириесет годишни жени што се влезени во филм дека се топ девојки затоа што првоспоменативе постари магариња им лајкаат слики и споделуваат коментари ЛЕПОТИЦЕ (пошто тие лајкаат на се живо и диво што мрда).

Да те исправам. Нема клошар со висока самодоверба. Да би ја имал не би бил клошар :P.

За крај. Кого би избрала? Некој со добар кеш или без? Дали би ти пречела вашата 10 годишна разлика?

8. Attenzione

Attenzione Активен член

90% од браковите во екс Југославија барем од женска страна влегувале во брак пред таа „прогресија“ што ја спомнуваш од 22 до 26/27 па браковите и подолго траеле и генерално се било подобро ако ги прашаш постарите генерации. Тогаш разликата во години била 5-6 години минимум па ништо не им фалело, и сега 30-40 подоцна имаме уште затуцани мислења од одредени луѓе демек било премногу па дури и осудуваат др :|Тогаш биле глупи влегувале во брак, имале деца сега се попаметни кучињата и мачки им се побитни од деца..

Инаку генерално жените порано созреваат тоа е факт, почеток средно додека машките само спорт и игри не интересираа девојчињата веќе вртеа симпатии дечковци итн

marija305 likes this.
  9. marija305

marija305 Популарен член

Пак ќе кажам, секој со своето, не размислуваат сите ко тебе.
    И моите се скоро исто разлика па супер функционираат до ден денес. Ниту па јас за ова време не сум се покајала затоа што сум се омажила млада, баш напротив, преубаво ми е. Предобро се согласуваме, шетаме излагаме секој си има слобода, не значи дека ако сум во брак и готово животот завршил, баш напротив.

10. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Ама неее па ни ја не брзам за мажење хахахах,:D ја си кажувам за мене дека пред 30 тешка работа тоа и не го мењам ставот. Викам за врска, ако се погодат карактерно и се сложуваат, се сакаат и се има доверба еден кон друг дека може многу убаво да си функционираат.
    А и разлика од 7 години не се чувствува, што знам, ни физички не се приметува толку. Не збориме за ако еден од нив е малолетен, тоа се подразбира дека у никој случај не е за оправдување.

А што има и врсници, или со разлика 2-3 години па бракот завршува со развод, едноставно не можат да функционираат заедно? Затоа викам не е само до годините, до личноста е, карактерот, дали сте еден за друг, дали имате слични сфаќања и сакате слични работи и почит и разбирање најбитно од се.

За брак по секоја цена никако не сум, тука се сложувам со тебе, а и голем таков па и бракот, само обична хартија, треба да научиш како да функционирате заедно, да има компромис, обврските секако се тука без разлика дали во брак си или не, за некого поарно е и да не стапува у брак него само да живеат заедно.

sj *O* and marija305 like this.
  11. GirlVolley

Епа тие од тоа време во Југославија,ептен им се убави браковите со расправии и драми и тепачки, ама сепак останале во брак и израснале деца со трауми. Браво, ептен се за пример.
    Тоа се тие себични луѓе,мазохисти што се малтретираат и во брак се по секоја цена.

12. marija305

marija305 Популарен член

Значи океј, мажи се ти на 50 години, остави не нас грешниците да уживаме во бракот дур имаме живци за деца и фамилија.

13. Malesia

Malesia Популарен член

(маж на работа, по жени, кафанчиња; жена евентуално на работа, ручекот и ќотекот, децата, комшивките и кафето)

Konfetka, Buttterfly, Annath and 8 others like this.
  14. GirlVolley

Буквално….и тоа се пренесува од генерации на генерации за жал, се додека не се најде некој паметен и да поработи на себе за да ги осознае вистинските вредности на љубовта и бракот

baby-star, Selena01 and Malesia like this.
  15. Polyincognito

Polyincognito Популарен член

Најјак момент во целата дискусија е проектирањето на сопствениот идиотизам врз жената :D
    Никако прстот во себе малку да си го вперат.

Се плашат сами да останат, дека ќе нема кој да им ги пере гаќите, не оти многу сакаат деца да чуваат и да негуваат брачна заедница. Ама нема така да го кажат, па ќе речат, жената ако не се омажи ќе е страшно мизерна :D

Најидеален брак им бил југословенскиот. Тогаш жените переле и ќутеле, а не сега како овие, груминг муминг :envy::D

Nausicaa, baby-star, Gosh and 10 others like this.
  16. GirlVolley

Сама си кажа зошто си се омажила и родила толку млада, ете си ги заштеди живците.
    Остави ги другите да не бидат себични како тебе.

baby-star likes this.
  17. marija305

marija305 Популарен член

Сама си кажа зошто си се омажила и родила толку млада, ете си ги заштеди живците.
    Остави ги другите да не бидат себични како тебе.[/QUOTE]
    Не сум себична, кога сакам ќе имам дете, и сметам дека на постари години веќе се нема толку трпение, гледам во околина мајки 30 + како се однесуваат спрема децата, немаат толку нерви и трпение како нас младите. Тоа ми беше зборот ама извртувате како ви одговара.

18. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

И ова е индивидуално, има млади на 23 години што ни трпение ни живци немаат, пример ја, :D има на 33 па толку се смирени и искулирани, алал да им е.
    Тоа дали ќе има некој дете или не е личен избор и никако не е за осудување.

19. GirlVolley

Не сум себична, кога сакам ќе имам дете, и сметам дека на постари години веќе се нема толку трпение, гледам во околина мајки 30 + како се однесуваат спрема децата, немаат толку нерви и трпение како нас младите. Тоа ми беше зборот ама извртувате како ви одговара.[/QUOTE]

Епа затоа тие што имале долги врски на твои години и после брак и дете, се оставиле на 30год и еве гледам колку се грижат за децата. Бидејки нели….од “љубов”ги направиле.
    Не, од радозналост направиле се и од себичност за да се врзат со партнерот!

baby-star and Anyshka like this.
  20. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Само на ова да ти одговорам. Тие жени се сингл оти имат повеќе памет во главата за да не трпат било какви клошари, лажговци, изневерувачи, тепачи на жени, ју нејм ит. Ама пак се посакувани, оти СЕ ЖЕНИ.
    Додека машката популација која стигнала на тие години, а нема паричка во џеб, може само да грумира помали девојчиња, да ги лаже, бидејќи тие жени од негова возраст го знаат шо гомно е.
    И плус, жените кога стигнат на тие возрасти, можат да имат дете и да оформат семејство БЕЗ МАЖ, додека мажот може да очекува да си умре сам оти без жена неможе НИШТО.
    Е така.

Mikha4, hermosa, ilenaki and 10 others like this.