90% од браковите во екс Југославија барем од женска страна влегувале во брак пред таа „прогресија“ што ја спомнуваш од 22 до 26/27 па браковите и подолго траеле и генерално се било подобро ако ги прашаш постарите генерации. Тогаш разликата во години била 5-6 години минимум па ништо не им фалело, и сега 30-40 подоцна имаме уште затуцани мислења од одредени луѓе демек било премногу па дури и осудуваат др Тогаш биле глупи влегувале во брак, имале деца сега се попаметни кучињата и мачки им се побитни од деца.. Инаку генерално жените порано созреваат тоа е факт, почеток средно додека машките само спорт и игри не интересираа девојчињата веќе вртеа симпатии дечковци итн
Пак ќе кажам, секој со своето, не размислуваат сите ко тебе. И моите се скоро исто разлика па супер функционираат до ден денес. Ниту па јас за ова време не сум се покајала затоа што сум се омажила млада, баш напротив, преубаво ми е. Предобро се согласуваме, шетаме излагаме секој си има слобода, не значи дека ако сум во брак и готово животот завршил, баш напротив.
Ама неее па ни ја не брзам за мажење хахахах, ја си кажувам за мене дека пред 30 тешка работа тоа и не го мењам ставот. Викам за врска, ако се погодат карактерно и се сложуваат, се сакаат и се има доверба еден кон друг дека може многу убаво да си функционираат. А и разлика од 7 години не се чувствува, што знам, ни физички не се приметува толку. Не збориме за ако еден од нив е малолетен, тоа се подразбира дека у никој случај не е за оправдување. А што има и врсници, или со разлика 2-3 години па бракот завршува со развод, едноставно не можат да функционираат заедно? Затоа викам не е само до годините, до личноста е, карактерот, дали сте еден за друг, дали имате слични сфаќања и сакате слични работи и почит и разбирање најбитно од се. За брак по секоја цена никако не сум, тука се сложувам со тебе, а и голем таков па и бракот, само обична хартија, треба да научиш како да функционирате заедно, да има компромис, обврските секако се тука без разлика дали во брак си или не, за некого поарно е и да не стапува у брак него само да живеат заедно.
Епа тие од тоа време во Југославија,ептен им се убави браковите со расправии и драми и тепачки, ама сепак останале во брак и израснале деца со трауми. Браво, ептен се за пример. Тоа се тие себични луѓе,мазохисти што се малтретираат и во брак се по секоја цена.
Значи океј, мажи се ти на 50 години, остави не нас грешниците да уживаме во бракот дур имаме живци за деца и фамилија.
(маж на работа, по жени, кафанчиња; жена евентуално на работа, ручекот и ќотекот, децата, комшивките и кафето)
Буквално….и тоа се пренесува од генерации на генерации за жал, се додека не се најде некој паметен и да поработи на себе за да ги осознае вистинските вредности на љубовта и бракот
Најјак момент во целата дискусија е проектирањето на сопствениот идиотизам врз жената Никако прстот во себе малку да си го вперат. Се плашат сами да останат, дека ќе нема кој да им ги пере гаќите, не оти многу сакаат деца да чуваат и да негуваат брачна заедница. Ама нема така да го кажат, па ќе речат, жената ако не се омажи ќе е страшно мизерна Најидеален брак им бил југословенскиот. Тогаш жените переле и ќутеле, а не сега како овие, груминг муминг
Сама си кажа зошто си се омажила и родила толку млада, ете си ги заштеди живците. Остави ги другите да не бидат себични како тебе.
Сама си кажа зошто си се омажила и родила толку млада, ете си ги заштеди живците. Остави ги другите да не бидат себични како тебе.[/QUOTE] Не сум себична, кога сакам ќе имам дете, и сметам дека на постари години веќе се нема толку трпение, гледам во околина мајки 30 + како се однесуваат спрема децата, немаат толку нерви и трпение како нас младите. Тоа ми беше зборот ама извртувате како ви одговара.
И ова е индивидуално, има млади на 23 години што ни трпение ни живци немаат, пример ја, има на 33 па толку се смирени и искулирани, алал да им е. Тоа дали ќе има некој дете или не е личен избор и никако не е за осудување.
Не сум себична, кога сакам ќе имам дете, и сметам дека на постари години веќе се нема толку трпение, гледам во околина мајки 30 + како се однесуваат спрема децата, немаат толку нерви и трпение како нас младите. Тоа ми беше зборот ама извртувате како ви одговара.[/QUOTE] Епа затоа тие што имале долги врски на твои години и после брак и дете, се оставиле на 30год и еве гледам колку се грижат за децата. Бидејки нели….од “љубов”ги направиле. Не, од радозналост направиле се и од себичност за да се врзат со партнерот!
Само на ова да ти одговорам. Тие жени се сингл оти имат повеќе памет во главата за да не трпат било какви клошари, лажговци, изневерувачи, тепачи на жени, ју нејм ит. Ама пак се посакувани, оти СЕ ЖЕНИ. Додека машката популација која стигнала на тие години, а нема паричка во џеб, може само да грумира помали девојчиња, да ги лаже, бидејќи тие жени од негова возраст го знаат шо гомно е. И плус, жените кога стигнат на тие возрасти, можат да имат дете и да оформат семејство БЕЗ МАЖ, додека мажот може да очекува да си умре сам оти без жена неможе НИШТО. Е така.
Искрено еве моите се југословенски брак...ниту татко ми беше останат по кафани или насилен идиот,ниту мајка ми домаќинка.Мајка ми се вработила пред татко ми на 18 години и еве сеуште си ја работи истата работа.Прошетани,секоја година на одмор, семинари,слави, родендени, празници. Мие чинии татко ми сеуште и на скоро 70 години. Шо се тиче рано стапување во брак...гордо можам да си кажам дека на неполни 27 години имам една прекраснотија од дете шо секој ден ми го прави најубав. Со мм почнавме од нула и не беше лесно тој ми е студетска љубов, врсници сме....ми вети и секогаш ми ветува и го остварува тоа дека тој е тука и тој ми е карпа на која секогаш се потпирам и ќе се потпирам, не дека сум зависна од него и не дека е совршен туку јас со него сум јас без трошка да се кријам така знаев дека тој е тој,настрана телесно-физичките побуди. Мислам дека со друг човек некои работи не би можела да ги имам а и не знам како, иако пред него сум имала други врски, не ми е јасно како сум издржала. Детето ни беше и повеќе од планирано,така да олабајте се луѓенца ако некој смета дека на 40 години е идеално за брак и дете,супер! Ако некој си ужива во бракот на 25 години исто така, супер! Нашата врска јас многу добро знаев во која насока оди и многу свесно знаев што ме очекува. Само љубов. Поззич
E да, ќе да е до самодовербата... Ама еве еден од моите 'омилени' антијунаци на македонската политика, 'Посерко' што го вика еден негов конкурент по одвратност, елем Мијалков, врти жени, па сите до една ем убави ем интелектуалки, ем успешни. Не можеш жена му во дрољетини да ја вброиш, швалерката можда, ама си ќутат и се сексаат весело со него, не ми изгледаат ни уплашени ни уценети. Шарм, машкост, самодоверба, шта чеш.. Не ми тој поарен од ендрју тејт или други гадинки, али "жене га воле". И сега он Чед е? Факт е дека како што има искомплексирани инцели, има и жени што се заљубуваат, немам друг збор, во моќ, пари и површен шарм. И не се сите тие глупачи наивни и 'излажани'. И деца им раѓаат, и низ сито и решето врват со нив. Некако 'самодовербата' 'машкоста' почнуваат необичен призвук да ми имаат. Сите изгледа различно ги дефинираме. А за инцелите, се сложувам дека се 'фуј'.
Епа затоа тие што имале долги врски на твои години и после брак и дете, се оставиле на 30год и еве гледам колку се грижат за децата. Бидејки нели….од “љубов”ги направиле. Не, од радозналост направиле се и од себичност за да се врзат со партнерот![/QUOTE] И значи според тебе јас за неколку години ќе се оставам и нема да се грижам за децата хаха. Има ситуации не викам не, ама не значи дека сите така завршуваат. Олабави малце.
И значи според тебе јас за неколку години ќе се оставам и нема да се грижам за децата хаха. Има ситуации не викам не, ама не значи дека сите така завршуваат. Олабави малце.[/QUOTE] Дај боже да не е така. Кажав што гледам периодов сега и уназад на нашето неписмено поднебје.
И значи според тебе јас за неколку години ќе се оставам и нема да се грижам за децата хаха. Има ситуации не викам не, ама не значи дека сите така завршуваат. Олабави малце.[/QUOTE] Мила, оди гушни си го детето,гледај да ти чади оџачето и уживај си.
Кој кажува дека на жените на 33 години им се намалува вредноста? Извини, после 28 години, како што кажа ти погоре? Биологијата сигурно не, ако си со педо тенденции да. Толку, немам друго што да дополнам. П.с. И на 70 можеш да имаш дете со најплодната млада жена, децата пак ќе ти се родат болни зашто не ти се подобрува генетиката со годините како што си замислил.
Вака Гош, as a girl to girl, генерално си во право за се што пишуваш околу темава, ама ова за легнување на брашното, не. Јас сум околу 30, и сега ги бирам како тикви. Си ја сфатив вредноста, моќта, енергијата, и знам дека не правам компромиси. За изгледот, кај мене и кај други стана се подобар. Далеку посигурна одколку кога сум била тинејџерка. Никој не знае колку имам и никој не би ја дал бројката која што ја имам. За сексуалниов дел, најплодни, со најголемо либидо и најисполенти се жени околу и после 30. За ова дури и истражувања има, стабилизирани се хормоните. Ама кутро Македонско маже, живот после 30 е завршен, да удриме на депресија. А за овој кутричкиот што кажува зошто биле сингл после 30, јас ќе ти кажам. Сингл се оти ја удираат клоцата после прва “грешка“. Само тешете се по форумиве и надевајте се дека ќе најдите некоја тинејџерка. Ма да, не ми се верува. Џен зи не се лажат како милениумци. За тие што оформија бракови во дваесетти, друг муабет, на друга тема.