Видете, тоа да секој има љубовен партнер ни е во менталитетот. (Ајде зошто немаш дечко твоите другарки имаат, ајде кога ќе те мажиме, ајде сите се омажија)Сите сме воспитувани така, и затоа е таа борба за мажачка на помлади години или и на постари. Од дома и надвор од дома сликата за брак веќе во оваа време е изопачена! Лоша слика најпрво ни се родителите, па и бабите и дедовците. Ретко која личност си е изградена сама за себе. -примери од бракови: една пријателка 24г толку борбрна за дечкото на далечна врска и од дома (ајде не се влечете натаму наваму).Свадба,дете, овој коцкариште цел буџет на нула. Ајде растурен брак. -друга пријатрлка на 30 години и го украде дечкото (он 40) на другарка и се омажи. Свадба, дете, неверство не се оставија ( Мајка и постара жена, срамота било) -Млади земени, на 40 години му текнало двоен живот 3 години врска со мажена жена -19 годишна кога беше се омажи за постар дечко, детето средно стигна, таткото со куќната пријателка ОВА НИ Е ДО ПРОСТОЌАТА ЗА ЖАЛ Необразовани, неедуцирани, без никакво домашно воспитување, средина во која живееме, сиромаштија, желба за моќ, новото време итн итн. Не ова на запад го нема толку да е просто и забегано. Едно 70% од сингл луѓево не знаат што со себе
Не знам шо ти е обсесијава со секс и биг титед милфици, али поентата ми беше повеќе од чиста дека секоја жена може да има маж ко партнер без разлика како и да изгледа. Само неќат.
А 20 годишните демек не се само за секс, туку 30+ само? 20+ можат да задржат маж, ама 30+ неможат? Баш 30+ знаат што сакаат и се изградени како личности.
Можат секако да задржат но не тоа што го сањале како тинеџерки.Овде фурате теза дека 30+ не спуштале критериуми пошо биле изградени како личности.Секоја ли на 30+ е изградена личност жити се?И што е тоа изградена личност. И 20+ може да е изградена личност.Колку парови има што од средношколски години си фураат врска па на крајот завршуваат со брак и деа.Многу. Што им фали на Никола и Наталија Јокиќ?Од средношколски денови заедно и сега во брак.Таа недозреана и мочла ли е?Правите од дваесет годишни девојки навлезени длабоко во адолесценција мали бебиња.Нишо не знаеле, мочли,плитки,жртви на груминг итн итн.Како еден куп такви „мочли„ студираат комплексни факултети,возат автомобили,патуваат,дел од нив приработуваат по нешо а се неспособни да проценат што е ок или не кога е во прашање партнер?Тоа што им вриштат хормоните на тие години не значи дека не се и намажани и не знаат што во животот.
Џабе се објаснувате со маж, и ти и @Curious cat , мажите па многу шо ги интерисира карактерот на жената , сите гледат само да е убава и глупа. Друго не ги занима.
Можат и на 20 да се омажат, јас не ги нареков мочли како што пишуваш, ама затоа подоцна негде накај 40 ги фаќа пубертетот дека не видела ништо во животот, и или се разведуваат дека им текнало мажот не им чини, или па си имаат друг, мажот си дреме дома. Ова ги кажувам од тие што ги познавам, една се омажи на 19 од клупа што се вели, и сега на 40+ и текнало да шета со други мажи, а мажот си знае и си ќути ко муле. Имаат деца големи, мајкава не се прибира дома, затоа што не шетала многу во младоста. Шетала ама со мажот, сега си сака сама со другарки или со други мажи, не дека сите се вакви, го кажувам од тоа што го знам, комшии ми се.
Сериозно и ова го мислиш? Само дваесет годишни секојдневно ги бустаат со лајкови? После тоа бабите од 29 + кој ги ебе. Ахахаха. А ме занима си фати ти некоја од 20, зашо очигледно огромен фетиш ти се и се палиш само на таа возраст? Ја разбирам дека си барате помлади и у реду е ама што изнапиша ти и истреска зелени не си свесен. И колку години си? Се надевам дете дека си, пубертетлија, зашо ако си повозрасен со ова размислување бро нема далеку да догураш. За твое арно ти викам веруј. Ај да си здрав и жив ако нишо друго, мислам ако е касно за памет.
Многу си во право за ова. Ако не е наивна не гледаат полза од идењето со неа, сакаат психичко играње.
А па мислат тие помладите само со нив ќе се, се знае зошто сакаат постари, ако се постари и сакаат младо пиленце треба длабок џеб. Се разбира има и исклучоци, ама некоја од 20 да се залета за некој од 40 од што е убав тешко, може и тие 20 годишните го користат за секс или да ги шета сегде па да го шутнат, ваквите мажи многу летаат во облаци, големо чудо ако фатат помлади, тие помладите си сакаат шетање, не дома да дремат.
Абе ја сум у ред со тоа, неам проблем, мислам која сум ја да кажувам за некој шо да праи ало. Нека иде со какви сака него зашо вака понижување на жените, ко да има страв некој од реализирани, успешни и зрели жени. Озбилно таков впечаток ни остаи на сите мислам. Само младите ги сака, ок ама зашо бе генерализираш и сите у ист кош ги ставаш, дека не чинеле. Тие па со 40 шо идат, а се 20 они не ми се за коментирање тоа, пак нивно право нивен избор, нека кршат глава. Ја сум секогаш за 'нормална' разлика и ништо нема лошо шо он сакал 20 годишни него кој му е проблемот на типов? Изглеа јако наебал од некоја па сеа сите сме криви и исти сме.
Кога една другарка моја се омажи, јас слушнав муабет „ете, се обезбедила“. Дечкото не е ништо побогат од неа материјално, ама ете се обезбедила, во смисла ако остане без работа да има кој да ја издржува. Овде народов знае само за интерес и интерес. Нема тоа врска со љубов, почит, итн. И не само жените што гледаат „да се обезбедат“, има и многу такви мажи. Затоа наоколу гледаме крш врски и крш бракови. Ние сме морално пропаднато општество.
Па тоа е тоа, уште од памтивек им е останато тоа да жената мора да биде убава и да му работи по дома и да го гледа како бог а да не смее да писне. Ако и се испуштило нешто да каже и размислува, оп одма на клада ја гореле како вештерка.
Нема отарасување од такви малограѓански муабети, тука ќе се изглеа за навек тие сфаќања. Само можеме на игнор да ги ставиме и тогаш ќе видат ќе невидат ќе заќутат. А луѓе не можеш да ги сопреш да не јадат бубрези, од љубомора, од љубопитност, од тоа шо се незадоволни ќе си дробат, фората да не им се замараш.
Мене вчера ми се јави бившиот маж и ми вика сакал детето да си го види. Јас ни а ни б со него, дирекно телефонот на детето му го дадов за да разговараат. Слушнав два три збора како си што правиш, и луѓе абе кога почна да грми од таа страна, да вика, да се дере , јас сум била курва, ороспија, со овој акл никој немало да ме сака ( а јас пак омажена) , ќе сум скапела во Германија , сама ќе сум останела со мачки, и накрај вика јас до мене си имам 18годишна лепотица шо не е штрокља како тебе..... и јас бев wtf, 38 годишно магаре како него лепотица да има??? Нее викам да не си грешка нешто, да не мислеше на лепотицата мајка ти шо има 58г??? Сигурно на неа си мислел, ајде чао. И му спуштив. Стварно незнам шо им е на маживе со 18годишниве, и зашо се понашаат како ние од 27+ да немаме живот . Али сакам да кажам дека на 38г магаре не се лепат 18годишни освен ако нема кеш и добра кола. Мојот бивши нема ништо. Така да логично ми е лепотицата да е мајкаму.
Класичен синдром на очај.Му фалиш, криво му е што си продолжила понатаму у живот без него,не знае како да истера револт врз тебе па она класик дроља си и курва.Болката ќе си ја лечи со средношколки мислејќи љубоморна ќе те направи со тоа што ти мислиш дека топ му е животот.
Па знам, затоа и ми е смешно а 18годишни, неможе да најде таму, сите се опаметија си барат ситуиран маж со кола, или СКОПЈАНЕЦ шо би рекол ти. Или некој на нивна возраст. Голо куче никоја не сака веќе.