Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.856
    Допаѓања:
    41.156
    Све океј, ама како направивте ко сите помлади од вас што сте 30+ да немаат никаков критериум за сериозна врска/брак.

На cresa-jagoda, Mrs. right, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    Најискрено, јас поубаво поженствено и посигурно се осеќам сега кога сум на праг до 30та, него на 19 год:bandit:

На CameliaMiller, Spicy Senorita, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.449
    Допаѓања:
    12.609
    Не знам зошто го нападнавте човекот што имал девојка од 19 години.
    Ете јас го имам минато тој пат.
    Јас бев во врска на 19 години со дечко од 28 години. Бев прва година на факултет. Ниту бев несозреана, ниту мала, и да не се лажеме на 19 години веќе некои сами живеат што се на факултет.
    Млади сме ама не сме деца до толку што направивте не разбирала, мала била. Јас убаво знаев што сакам, и знаев дека го сакам ама и знаев дека морам да го откачам затоа што беше самобендисано, љубоморно суштество што не ми даваше да дишам, и бараше да го прашувам дали може да одам со другарки на диско. И јас секако ќе го прашав, како па да не, може потпис и печат ќе барав од него како дозвола :envy:

Друго што сакам да кажам, човекот се гледа дека ја сака, дека многу му значи.
    Овој мојот што беше токмак, позелено суштество немам сретнато во живот, и после толку години ист си остана.
    Сите не искористуваат девојки, или лажат. Ете дечкото погоре се вљубил. Ај сега да го сотреме сите ако не.
    Според тоа што го пишува баш со почит и љубов си кажува колку му значи.
    Јас само ќе му кажам ако не бива, нека батали, ќе се заљуби во друга, да не тагува со години. Љубов има за секого.

А и какво време дојде, модерно :lol:, сега жените искористуваат (facepalm)

На hermosa, butterfly6223, Martka и 11 други им се допаѓа ова.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.317
    Допаѓања:
    189.983
    Да претпоставиме дека е иронично пишано, ама во име на вистината, и така-не е вистина.
    Јас не познавам убави и глупи жени, па сите и дечковци имаа и мажи најдоа.
    Многу лош филм е ова-мажи бараат убави и глупи, жени бараат богати и незнамкакви-ко пренос од јахтата на Билзериан :x. Животот не е инстаграм клип.

На Cvekarka, IRBBB, Billy Idol и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.433
    Допаѓања:
    27.620
    Епа не е, се согласувам, но гледајќи им го паметот на мажите (не сите), за многу од нив е така. Шо е стварно жално.

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ta-mara

Ta-mara Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2019
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    510
    Дечки, здраво вака ќе бидам кратка, имав најдобра другарка фати дечко и како на шала ајде дали и е верен испадна дека не е, од лажен профил дечкото испадна сељачиште тешко а во живо фин добар ма манипулатор тежок, наместо едно фала да ми каже што од тој лажен јас зборев за да го убедиме дека не е фејк профилот, ми рече па добро, секој заслужувал втора шанса?????Ме изненади, значи другарка ми е одамна многу убаво се согласуваме и се тоа ама шокирана сум ок не сакав да се мешам и реков ок твое право, се чудам не можам да се изначудам, да не должам, он ја убеди дека тоа било грешка и нема да се повтори, јас денес случајно бев излезена и кога во истиот тој кафич дојде он а дечково и рече ќе спиел аха да, не беше најлошото што дошол а неа и кажал ќе спијам, имаше девојка со него, се осеќам како инспекторка ама баш се наместија пред мојата маса и сликав како на филм, малце сме скарани со другаркава ама не знам што да правам, дали да и покажам слики и снимав значи само он и една девојка беа, не личеше на роднина сестра не знам што воопшто се гледа и на сликите тоа, ми е страв да не направам јас некој проблем не сакам да се мешам во вакви работи или само да ќутам а она нека му верува да ја прави будала, немам живци веќе жал ми е за неа

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    3.029
    Старите викаат не си ставај здрава нога во трн.Си и покажала/докажала, кој е и што е, она продолжила со него, ти твоето сестро, како другарка си го завршила, се натаму е нејзин проблем, ако сака он и оргии нека прави на плоштад. По ќораво суштество од заљубен човек нема, или сама ќе си ги отвори очите или ќе си ја вози така додека му одговара.

На hermosa, cresa-jagoda, Cvekarka и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    3.029
    Свашта се изначитав, сакав да одговорам на многу коментари ама овој посебно ме пецна.Сите мажи се вртат по малолетнички, да си ја пробаат среќата? Сите? Не знаев дека мојата среќа се наоѓа во пичката на малолетничка? Со закон да се забрани маж да се приближува на дете? хахахаах.(Утре некој нормален маж, може да го спаси твоето дете од напад на врсници, на педофил, или од друга опасност, или види чудо, да му биде учител во школо и да научи многу работи од него)Не мешај болесник, манијак, педофил со маж, и не генерализирај цел еден род, затоа што тебе некој те повредил или не испаднал онаков каков шти ти си мислела дека е.Сите ли ќе не споредуваш со таткото на твоите комшики, не си го пријавила за да не те мразат комшиките? Со докази дека ти пишувал, те вознемирувал, си се осетила загрозено, си требала да го пријавиш, сеа џабе кажуваш гачки овде.Јас бидејќи спаѓам во родот за кој ти мислиш дека сите сакаат малолетнички (боже ме сачувај и саклони), за себе, на овие мои години што ги имам, можам да се "вртам" само по жена со став, изживеана, не искомплексирана од животот, која има свој пат, оди по него и знае што сака.За секој случај ќе ти напоменам, ова значи дека физичкиот изглед не ми е пресуден. Да не генерализирам по род, бидејки никој не е совршен, човек може и на 35г да биде незрело дете кое сеуште се бара во животот и не знае што сака.

Последна измена: 6 август 2023
    На CameliaMiller, cresa-jagoda, Priroden и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.433
    Допаѓања:
    27.620
    Ауу овој посебно а? А тоа шо мажите од форумов пишуваа дека само 20 годишни ги палат а 30+годишните веќе се "истрошена роба" не те пецна а? Па нормално кога и ти размислуваш така па сакаш да се одбранеш сега.

10. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    3.029
    Каде се и нив да им одговорам? зашо ги рачунаш сите за мажи? зашо генерализираш? Зашо споредуваш маж со напалена неизживеана будала?

На CameliaMiller, tanjita, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  11. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.478
    Допаѓања:
    10.927
    Потполно си во право за се напишано, а и тоа дека не сите мажи се напалени будали.
    Маж со став ќе бара изживеана жена со став, а не мочла оти изгледа секси за своите 18 години, а мозокот и е празен.

На elenaklasik, GirlLove, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    7.746
    Си кажала еднаш, не сака да верува. Не е веќе твое да се мешаш. Остави ги нека прават како мислат дека е правилно

На cresa-jagoda и sj *O* им се допаѓа ова.
  13. OgreMagi

OgreMagi Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2023
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11
    Јас се вратив :D
    После 1 месец некако се докопав до моабет со оваа (не заслужува името да и го спомнам), упорен бев досаѓав само за да дојдам до неа, ми требаше разговор да ги расчистиме сметките како нормални луѓе (на инстаграм хахах, барем нешто).
    Типкава ми вика биди среќен што не сум им кажала на моите и не е пријавено во полиција,ѓумити сум ја малтретирал психички абе да се чудиш. Толку арогантно се понашаше дури не ми беше верно ама напад е најдобра одбрана нели она е добрата јас лошиот.
    На прашењето дали има нешто со "другарот" избегнуваше да одговори (што сакам тоа ќе правам, не е твоја работа, ако сакам утре ќе се омажам-јака му душа на тој што ќе те земе си викам) ама бев упорен со прашањето и излезе дека си биле заедно уште од пред да одат на одмор, и уште ме убедува дека он не бил крив, па не е он ти си. Правевме моабет едно 20-30 мин ама така арогантно се однесуваше ми се згади, и добив некој нагон на омраза и желба за освета. Си ме сакала ли ти мене воопшто некогаш ја прашувам (пак одбива да одговори не одговарала на такви прашања госпожата немало потреба) вика, да ама додека сме биле заедно, пази богати значи одма утре дента она престанала да ме сака и почнала со овој,така ми кажа.
    Во моиве очи испаднала само една обична др**а (тоа го заслужува иако не сакам да ја вреѓам). Со ова нејзино понашање таква негативност ми створи тоа е нешто ненормално. Не и било гајле како сум се осеќал еј, читам и не ми се верува. Оваа нема нит осет нит емпатија према ништо.
    Да даде господ да осетиш дупло поголема болка од мојата ваљда тогаш нешто и ќе разбереш.
    Ова се случуваше вчера, и после се што ми изнакажа пак не спиев до 7 сабајлево од глава не ми излегува, или ме има маѓепсано или јас сум за еден стап, така не многу дебел, да пржи.

Јбг, живот иде даље.

14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.427
    Допаѓања:
    22.107
    Колку години имаш и дали ти е прва врска?

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  15. OgreMagi

OgreMagi Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2023
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11
    28, и не не ми е прва врска
    По што заклучи дека ми е прва

16. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    3.327
    Да бидам искрена околу ова ја сфаќам и скрос исто би постапила како неа, зато шо така имам постапено со моите бивши. Кога некој неќи контакт, неќи и то е то. Со сила убавина не бива. Продолжи понатаму.
    Btw јас вистински пријавив-едниот е со опомена од полиција, другиот со судска забрана за доближување.

На Curious cat, crimson, sino.o.oka и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.427
    Допаѓања:
    22.107
    Ми се чинеше ко да сте помлади.. не знам..
    Само мое мислење, сум поминал слично како тебе, сум барал и јас објаснување, ама по која цел, да се допоболиш ти од нервози?

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. OgreMagi

OgreMagi Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2023
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11
    Во ред е тоа, прифаќам се. Само неможам да се помирам со понашањево нејзино ко да сум и душман

19. OgreMagi

OgreMagi Активен член

Се зачлени на:
    30 јули 2023
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    11
    И јас си го поставувам прашањево сам на себе, и немам одговор. Како некој гнев да се собра во мене штознам

20. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    3.327
    Ако не се помириш сам, тогаш полицијата ќе те помири со то, кога тогаш.
    Не ме сфаќај грешка, ти кажвам за твое добро, за да не завршиш и ти ко моите бивши.

На cresa-jagoda, Curious cat и Selena01 им се допаѓа ова.