Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    7.746
    Па види ако нешто крие, сигурно нема да ти каже. Зборувај отворено, нема што да вртиш муабет.

На ann4a му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    3.029
    Леле колкав текст, ќе заборавам во одговоров да ти одговорам на се.Сама си крива што си во ваква ситуација, не знам како те довело до ситуација да се плашиш од дечко ти да му кажеш дека имаш другари/ки.Јас не знам бе луѓе, у 21 век со интернет, толку да се оддалечувате од блиски.Па се подразбира дека ќе имаш другари, другарки, зарем тоа треба да се напоменува посебно, секој има друштво, ваљда ако не одма, ама двајца партнери се запознаваат со друштвата.Сеа ем касниш за другарите, ем се доведуваш во ситуација да му објаснуваш кој се, што се и зашо си изгубила контакт.Пробај да му објасниш како се чувствуваш, ако нема разбирање, знаеш што треба да направиш.

На _beautyy_, cresa-jagoda, bicycle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Aenarion

Aenarion Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    379
    Се предомислив, ретко сум присутен на Фемина, немам време за долга дискусија доколку се развие/ше од моето мислење.

Мислам дека причината е тоа што сум премногу пребирлив.

4. Цунами

Цунами Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    638
    Здраво жемски, имам проблем со другар. Се работи за дечко на најдобра другарка, т.е. ептен многу бевме блиски во средно, и со двајцата бев мноогу блиска. Уште сме во добри односи и се дружиме и излегуваме.
    Баткава пред едно 2-3 години не памтам кога точно беше, ме имаше смувано. И тогаш ми кажуваше колку он цело време мене ме сакал, уште кога сме биле мали, како има проблем со врската, како ќе раскинеле, стално се расправале, тоа не се издржувало дрн дрн...
    Е после тоа разви една тактика, ќе се соберевме вечер в парк пред зграда, неколку другари што сме останати и тој ќе дојде од друга населба и демек да сме се виделе вечер, за време на работни денови. Океј е тоа, ако тој не ја користеше таа ситуација да на крај останеме само јас и тоји пак ќе почнеше со истиот муабет. Океј и тоа, јас од моја страна се изјаснив, си барав дечко за врска (не другаров, нормално).
    Мене ситуацијава почнува да ми излегува од контрола од причина што и да најдам да смувам некого, макар тој не бил нај сјаен избор, јас сум слободна девојка, можам да се забавувам. Овој баткава што ми се пушта значи почнува да станува неподнослив. За секој мој он има се најлошо да каже. Оваа женска му наивна, другарка ми, ќе го послуша и она ќе почне да ми мудрува (facepalm)
    Една година, истата кога ме имаше смувано, изнајмија стан во мојава зграда, од тоооолку местенца во Скопјенце.

Е сега ова тооолку долго трае, што еве синоќа се фатив како реагирам лошо. Пример ако имам испиено лименка пиво, и почнат со муабет они двајца да мудруваат за некој друг пар, или совети да даваат, или да коментираат за некој со кого јас сум била, јас правам таков израз на лице, едноставно се издавам, а не сакам со нив работа да имам. Просто на лице ми се гледа одбивност некоја. Дури и на карање го затерав муабетов, од што знам многу работи кои ги чувам во себе.

Си помислив ај ќе прашам на фемина, може ќе добијам некој добар совет. Или ќе престанам да пијам, или некогаш ќе ми пукне филмот и се ќе кажам, а ќе им расипам врска што трае едно 6-7 години и онака е климава. А причината зошто не раскинуваат е дека пробале, ама не можеле некој друг на страна да најдат демек (тоа од него ми е), а едноставно сами не можат да функционираат. И тоа е океј, нивно си е, само јас не сакам внатре да бидам...

Еден период крајно се дистанцирав, и тоа не иде, останав без цело друштво, не ми беше убаво, толку голема жртва не можам да направам. На крај и јас крива ќе бидам, 100%.

И си трае оваа ситуација веќе 3 години ако добро памтам кога се тоа почна... ама долго трае.

5. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.489
    Допаѓања:
    5.330
    Муабетов… едноставно е шутни или свиркај си.
    Врска дека ќе им расипеш не верувам, ти ќе бидеш ставена на тапет како љубоморна и ненормална..

На Rose_ray и Цунами им се допаѓа ова.
  6. Цунами

Цунами Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    638
    Па во право си, може повеќе ми требаше вака муабет да си направам за да ми олесни на душата. Доста сум чувствителна и мали работи знаат емотивно да ми влијаат. Друг да е, на памет не би ја ставил ситуацијава.

7. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.606
    Прочитав назад мислења и едно ми остави впечаток. Добрите и фините момци не пишувале први. Аха, добро вака да не звучам како Карен ама имам во блиска околина два вакви случаи, т.е можи и повеќе се амо овие два се некоја отприлика моја генерација. Во хетеро односи има хетеронормативни правила, ако сакаш жена да трча по тебе без да ти проработи мозокот прво, се оставаш на опција да бидеш одбран. А можи да бидиш одбран, али тоа ќе биди од нарцисоидна особа која на почеток во тебе ќе вложува многу, а потоа ќе ти извади се низ нос. Засукај ракавите, ако си добар и сакаш добра покрај себе. Никој не трча по тебе, ако нема корист од тебе.

Плот стори твист: едниот е среќно разведен, другиот е во некоја феминизирана положба. Не смее да зуцни, се е наредено, пораките од моб се редовно читани, одговара ако има дозвола, се дружи ако има дозвола, цел живот е под мониторинг, родителите кренаа раце. Секако, врската не беше ваква на почеток.

На hermosa и Цунами им се допаѓа ова.
  8. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.663
    На некој начин и си го прашала, ама не си добила одговор. Однесувај се дистанцирано (не ну враќај одма на пораки, ако нешто те праша одговарај кратко и ладно). Ако е заинтересиран ќе се потруди.

9. ladydy13

ladydy13 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2019
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    445
    Најди начин да се отстраниш од ситуацијава, многу долго си во неа. Може да се заврши неубаво.
    Немаш аир од ова

На sino.o.oka, Цунами и Spicy Senorita им се допаѓа ова.
  10. Цунами

Цунами Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    638
    Знам бе даде :D само не знам како. Ни лево ни десно, Дојчланд да фатам најпаметно.

11. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.082
    Допаѓања:
    17.379
    Фати дечко и бегај понастрана од овие :)

12. Martichka21

Martichka21 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    35
    Zdr, sakam da ve prasam nesto za sovet, da vidam kako sto da napravam, no ve molam ne me napagjajte vednas...
    E vaka se zatreskav vo eden tip...
    Imal zenska, no kazuva deka ne ja gledal skoro ich, raboti vo stranstvo i deka, i pisuval retko..non stop se gledame na kamera, i saka da se zapoznaeme, rece deka za mene ke dojde za brzo....Pa ne znam, soveti sepak tipot e musliman, i se plasam sto ako mu e verenica...i dvajcata imame 21 godina, ne me sfakjajte pogresno, zborime na kamera vekee dolgo vreme sekoj den, vo posleden moment e nekako laden...Pa pocnav i ja taka poladno, ne znam sto da pravam i dali da se vidam so nego..E sega zosto rekov se plasam da ne mu e verenica, bidejkii na kamera pred eden den na rakata nosese burmaaa...I tuka se presekov skrozz..bas si zborime sve i dvajcata, sme mnogu otvoreni, iskrenii eden kon drugg...si vikam konecno najdov covek sto mi prija, i koga bi idele na dejt, sigurni bi se druzele i bi bilo top seee...sovetii ve molam stvarno ne znam sto da pravam....

13. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.007
    Не ја дупи другарка ти во здрав мозок.
    Btw. Не ти е срам да ја гледаш в очи.
    Овој ве нашол две будали и ве матка.

На SanjaSt, flawless., cresa-jagoda и 10 други им се допаѓа ова.
  14. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.007
    Не си го барај со боринче :D

На cresa-jagoda, Bezimenka90, anggell и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.546
    Допаѓања:
    14.447
    Имал или има женска? И пишувал ама ретко? :^) Па уште и бурма носел..
    Да не испадне женската му е или вереница или жена.. Ептен искрен бил, нема што.
    Да испиташ ситуацијата каква е и да не се врзуваш многу за него, зашо чудна ми е ситуацијава, ептен чудна. Внимавај!

На cresa-jagoda, Martichka21 и Mateica им се допаѓа ова.
  16. _beautyy_

_beautyy_ Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2021
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.487
    Не те напаѓам, ама ти велам најозбилно ОТКАЧИ СЕ.
    Тргнете се од зафатени луѓе. Ако тие немаат достоинство и свест, бар вие не си ја погазувајте честа. И двајцата сте криви тука. Како тоа не ја гледа често, не и пишувал? Резултатот е ист, заедно е со друга. Додека таа може го чека, ти без грижа на совест уште поминуваш време со него?
    Бирате да бидете 'друга жена' доброволно и после кукате ладен бил, бурма носел...

Тргни се од него, пред да е предоцна и да бидеш повредена. Никогаш нема да си му прв избор. Бурмата не е за џабе, а тој може да ти измисли 10 приказни и да те натера да му веруваш. Како си се затрескала, уште полесно ќе се 'отрескаш', ако видиш дека е манипулатор и лажго.

На cresa-jagoda, Kaja991, Martka и 4 други им се допаѓа ова.
  17. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.799
    Допаѓања:
    53.475
    Ти пишав веќе и вчера и сега ке ти пишам. Ни бараш совети но не ги применуваш. Ко што разбрав дечкото е оженет и се понаша лошо со тебе.

Бељата не си ја барај на сила и бегај на време дур не е касно:)

На cresa-jagoda, Meddy, _beautyy_ и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.265
    па уште и со бурмата наличена...глуп потег за некој кој сака некого да смува, а остава впечаток на отворен, поинаков тип, спремен на искрена врска со девојкава...не се погрижил да ги скрие трагите кои ќе покажат која му е целта и кој му е во срцето...со еден збор walking danger!

На Martichka21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mandrace

mandrace Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2023
    Пораки:
    440
    Допаѓања:
    354
    Веќе е оженет , а ти ќе му бидеш трофеј за фалење како фатил каурка

На cresa-jagoda, Malesia, Mrs. right и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.546
    Допаѓања:
    14.447
    Абе нема шо да се дискутира тука, треба одма да се оддалечи од него, освен ако сака проблеми да си навлече, тогаш слободно.

На cresa-jagoda, Pacifist и Martichka21 им се допаѓа ова.