Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Точно, ако е вистинско ѓубре и не ја цени ич нека не го трпи тогаш, они си знаат најубаво каква е ситуацијата.

Anyshka, Cvekarka, eliesaab and 3 others like this.
  2. raww

raww Популарен член

Секако, затоа гледам да ги ставам на кантар работите па да видам што повеќе би сакала во животот..
    Според него требало да делиме се затоа што и тој помагал по дома. Но пак ќе кажам ако тој не сака да се потруди некогаш ете да има желба да почасти зошто и имам искомуницирано со него малце ме одвраќа..
    Во скоро време имавме ситуација каде што побарав помош он да досреди нешто и ми искоментира да не очекувам од него да средува тоа што јас сум направила погрешно, дополнителни обврски да не сум му давала. Сама да сум си ги средувала работите. Тоа не било помош, оти ќе сум очекувала постојано од него понатаму. Ова ми беше ептен ред флаг. И нешто поради кое би преќинела врска.

tessie, Cvekarka and Mrs. right like this.
  3. sj *O*

sj *O* Популарен член

Ахам.
    Е ај тогаш половина бременост носи го бебето ти, а во другата половина од бременоста тој...или до пола роди го ти па другата пола тој...?!
    Па не мислам баш дека е внимателен и коректен...ама секако, ти си знајш.

Anyshka, Stark, Agness and 3 others like this.
  4. pdb123

pdb123 Популарен член

И е ред флег. Мислам, за подалечна личност не би се поставила вака, а не пак за партнер. Имав колега што кога девојка му вознемирена му се јави дека ѝ се избришал цел фајл со некоја многу важна работа/презентација (нешто така), потоа зад грб искоментира зошто го замарала него, нека си средела сама, нејзина работа е. Катастрофа, максимално себично.

Дечко ти многу звучи ко врската ко бизнис трансакција да ја гледа, роботски. Како да треба да исплаќаш некако за негово внимание или сочувство. Според мене, партнер што те сака ќе сака да е првата личност што ја бараш за помош, првата личност од која бараш внимание, првата личност што ќе сака да ти даде нешто, да ти го направи денот или да ти прави да се чувствуваш посебно во негови очи.

Едит: Не мешај коректност со љубов. Не е само дали делите на пола и дали помага дома. Имам забележано дека има група на машки кај кои позитивното е што не се шовинисти, ама пошто се емоционално недостапни, премногу „строго“ се држат до таа еднаквост меѓу мажи и жени, до степен што односот во врската е неприроден и е ко бизнис договор, каде што се мери секој денар (метафорично зборам, не мора да се само пари, туку еве и постапки, дела), односно како сѐ да е размена на услуги. Еднаквост не значи скроз истите работи да ги правиме до ист степен, туку да не наметнуваме очекувања од другиот само заради тоа што е од тој и тој пол.

Во твојот случај, дечко ти го носи тоа до екстрем, каде во дадена ситуација не сака да даде ни 1% повеќе од тебе. Што е апсурдно, во искрена, отворена врска, секој би требало да го сака најдоброто за партнерот и да ја има желбата што е можно повеќе да му даде, да му помогне (не велам воопшто да не се грижиш за себе и да гледаш само туѓи желби).

Last edited: Aug 19, 2023
    _beautyy_, Trexane, tessie and 14 others like this.
  5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Возрасен човек со свои финансии да калкулира и да дели ми е толку без врска. Ќе се најде оправдување ако станува збор за средношколци или некој невработен кој нема многу пари. Вака, себично е. Во превод - има пари ама не сака да троши за тебе.
    А со друштво каков е? Чести пријатели? Кога треба нешто да купи, да плати, стегнат е за плаќање?
    Да, треба да се дели, ама не како што тој има замислено. Да одите на вафли и да платите по пола. :| Уште и тоа да не си очекувала помош од него. :o Ти си знаеш како ти е со него и како се однесува и те третира, ова овде што го пиша е само дел, дел кој укажува на недоволна грижа кон тебе и отповеќе љубов кон парите.

Anyshka, tessie, cresa-jagoda and 2 others like this.
  6. Dentina

Dentina Форумски идол

Ах, па уште ако живеете заедно, толку полошо..
    Ако нешто мразам, тоа се скржави, грамзиви, користољубиви мажулиња, во психијатријата анален тип наречени, стегнат задник во смисол, не геј да не се сфатиме погрешно.
    Абе најубав да е, пенис 20 цм да има, одвратен ќе ми стани крајно, гадурија..
    Сори за епитети ама гадни ми се ваквите, ко лебарки и бубашваби, отприлика исто ми се гадат. Ем не можеш да го згазнеш, ем ти смета ако го имаш во куќа.
    Фала богу каде што живеам 'њама ги' ( мала дигресија).

7. bicycle

bicycle Форумски идол

@raww ова е големо црвено знаме.
    На пример во ред е некогаш да делите, но не е во ред постојано, па плус и да ти набива на нос.
    Речиси девет месеци како сум со дечко ми и само еднаш ми дозволил да купам пица и благо ( ми пречи што постојано тој настојува да плаќа) но на крајот успеваме да најдеме некој компромис.
    Тој буквално ти дава до знаење дека не треба да сметаш на него.
    На кого треба ако не на него?

Имам другарка која со партнерот е некои 2 години.
    Тој период беше без работа па се случи да побара некој денар од дечко и додека не се стабилизира.
    Ај што ја одби, туку и ја нападна дека таа не му е мајка за да и дава пари.
    Многу неубав момент и лошо се почувствував и јас кога таа ми кажа а замисли како и било нејзе.

Човекот е полн со црвени знамиња.
    Размисли дали сакаш иднина со скржавец и егоист.

Anyshka, _beautyy_, tessie and 7 others like this.
  8. eliesaab

eliesaab Популарен член

Ти ако чекаш од машко романтика, никогаш нема да дочекаш. Романтиката е на почеток, после ја нема. Или сама оди шетај си и купувај си тоа што сакаш - само така ќе си задоволна.

9. Laura.

Laura. Активен член

Не знам дали барам совет или само сакам да се искажам некаде, ама многу ми тежи на душата..
    Бевме заедно 2 месеци, од старт знаев дека е too good to be true, толку беше сладок и посветен, толку ме гледаше со љубов, ме запозна со сите дома, цело време излегувавме со брат му и сестра му, едноставно беше се прекрасно.. Се до еден момент кога наеднаш преку ноќ се оддалечи од мене и после неколку дена молење ми кажа дека не ме сакал и дека пробал сè за да се заљуби, ама не успеал.
    Јас никогаш не верувам на збор, ама луѓе тој така ме гледаше со љубов, како да сум најсовршеното нешто на светов, ете сега дознав дека сепак и очите лажат..
    Само 2 недели подоцна, дознавам дека има друга.. И тоа, јавно објави слика со неа, брат му и нејзините другарки на инстаграм. После тоа дознав и дека сепак и неа ја запознал со сите најблиски и се секој ден заедно. Девојчето е преубаво, навистина е прекрасна и се гледа дека зрачи со позитива.
    Ме боли душата, многу... Ме остави затоа што не ме сакал, и одма после некој ден се заљуби и влезе во врска, додека јас се прашувам што е тоа во мене што дотолку никој не може да ме засака... Деновиве сум како мртовец, физички ме боли душата, ме стега во градите и имам гадно чувство во стомакот, не можам да спијам навечер.. се прашувам зошто.. Знам дека се 2 месеци премал период, ама стварно имав најголема надеж, додека не видов дека сепак не сум доволно добра..

10. sj *O*

sj *O* Популарен член

Најди го чупето и кажи ѝ шо се дешава.

cresa-jagoda and tessie like this.
  11. Laura.

Laura. Активен член

Се запознаа 2-3 дена после нашата разделба, и тоа го знам од сигурни извори..

12. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

@Laura. овој никаквец и лажго исто вака и на другата ќе и напраи кај и да е, може и напраил коа ти се лигавел тебе.
    Си игра човекот со чувствата на девојките, изгледа ужива во тоа.
    Или идел со неа, па се скарале и те нашол тебе да ти праи филмови колку те сака, да те држи за резерва, да си игра и со тебе, после може му се смирила и тебе те шутнал. Говедо скапано, убаво вика @sj *O* кажи и на девојката, чисто да си знае со која будала има работа.
    И уште ќе жалиш по него? Јасно е шо имбецил е, услуга ти напраил. Треба да славиш вака што испаднало.

13. bicycle

bicycle Форумски идол

Јас пак не мислам дека треба да и каже на девојчето зошто секако нема да и верува а членката ќе испадне љубоморна.
    @Laura. престани да следиш што прави тој и неговата фамилија, не си создавај уште болка.
    Напротив, избриши ги, посвети се на себе и прави нешто што ќе те натера да не мислиш на него.
    Чисто се сомневам дека ја запознал по неколку дена откако сте преќинале.

Верувај ми, типов ти направил услуга.

Anyshka and cresa-jagoda like this.
  14. Selena01

Selena01 Популарен член

Можеби се знаеле од предходно. Можеби е тип што не може да седи сам па одма влага у каква било врска. Или паралелно си пишува со повеќе. Која и да е вистината, не е важно повеќе. Фокусирај се на тебе. И избриши ги од секаде. Со време нема ни да ти е битно, сепак малку време сте биле заедно.

Anyshka likes this.
  15. tessie

tessie Форумски идол

Нема врска со тебе срце.
    Сѐ си мислам дека таа женска била на сцена пред тебе и овој ја правел љубоморна со тебе за да истера некоја работа по негово. Очигледно, малава била препаметна за тие игри и победила. На комшивка дечко по месец и пол врска се ожени со бившата по недела дена ghosting на девојчево. Исто и он симнување ѕвезди, никад вака не сум се осеќал, ти си жената на мојот живот, децава вака ќе ни се викаат. И после пуф. Комшиката до инфузија дојде. Вреди ли за ѓубре? Ич.

На мажи не верувајте на муабет. На почеток на врска нормално дека ќе ти кажува убави работи, нема да ти вика а мори ти никаква. А, love bombing е карактеристично за нарциси така што не верувајте на паѓање во несвест, муабети за иднина и занесување во први 3 месеци.

Инаку и мене слично ми се случи. Ќе се вселувавме во заеднички стан во октомври и си покажа рогови, а со цела ужа фамилија му се знам. Ама, јас со овие мои mid 30s знам дека не треба да се зема здраво за готово убав збор. Што прави е битно.

16. Stark

Stark Форумски идол

И да ја прекиниш врската, разбирам да е пола/пола ама не баш во буквална смисла и овој си има многу грд табиет, вака од машка гледна точка овој че ти ги пукни сите мозочни келии во текот на животот за најбанална работа. Ако исцепи 1 кубик дрва, че ти ги извај низ нос. :D

17. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Ох боже, можете да бидете 50-50 доколку земате иста плата. Ако пример ти земаш 25.000, а тој 50.000 како побогу да бидите еднакви? Какво е тоа искористување ако на девојка и платиш кафе, не дај боже вечера. Не знам јас, ако треба да одите со кола на одмор, до цент ќе гледа да платиш пола за бензинот? Какви се овие луѓе во брак? Ги штедат емоциите, како да се нешто материјално? Убаво ти кажале, цинцарење е негативна особина. Моментот на парите не ми е важен, секогаш гледам да си платам, ама реакцијата дека некој е искористен оти платил за вафла е за мене знак дека нешто не е во ред.

Anyshka, mssuniquee, Dentina and 5 others like this.
  18. eliesaab

eliesaab Популарен член

@Spicy Senorita не е крив човекот, криви сме ние жените. Кога ќе се вртиме без збор, да видиш како ќе си легнат на брашното. Се научиле женското се' да плаќа. Е*ате мажите.

19. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Јас си ја научив лекцијата, сега и членкава веројатно. :)

eliesaab likes this.
  20. Enemy003

Enemy003 Активен член

Некој/а за во лп дали можи имам некој проблем?