Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.606
    Ќе ти кажам нешто вака грубо ама искрено, не очекувај ништо од маж посебно не на почеток од врска. Со отворени карти се, посебно ако се помлади. А на зборови и лигавења немој да веруваш.

На Anyshka, cresa-jagoda, tessie и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.552
    Допаѓања:
    14.474
    Ама не може па и машкото се да плаќа, мене и тоа не ми е во ред.
    Најубаво е еднаш едниот, друг пат другиот, некад и секој за себе нека си плаќа, не е страшно дотолку ама ако секогаш настојува да се дели сметката и ниеднаш да не почасти макар и нешто скромно, тогаш се согласувам со сите вас дека човекот е крајно себичен и безчувствителен и треба да се подразмисли што понатака со тој човек, како еве како во случајот на девојкава.

На Anyshka и sj *O* им се допаѓа ова.
  3. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.764
    Допаѓања:
    21.477
    Ние не можиме да најдиме дечко шо еднаш месечно ќе изрази желба да не почасти нешто од срце, дали поклон или вечера, не па некој шо секогаш ќе инсистира да плаќа, постојат ли уште такви?:yawn:

На Anyshka, cresa-jagoda, Mrs. right и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.606
    Би ја цитирала Гош, излези сестро од матриксот. Хаха
    Инаку не, ај да беше само делењето сметка проблемот. Каква ментална манипулација прават пред да дојди до дејт. Грозно, секоја со која сум правела муабет на темава го има потврдено истото.

На Cvekarka и christinnn им се допаѓа ова.
  5. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.489
    Допаѓања:
    5.330
    За чудо постојат .. не дека имам искусено:rofl: али у моја близина има двајца:rofl:

На cresa-jagoda, Cvekarka, mssuniquee и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.552
    Допаѓања:
    14.474
    Постојат ама не сме ги нашле уште.:rofl:
    Зашо да не постојат, верувам дека ги има.:)
    Ама ја не би се осеќала убаво секогаш да ми плаќа, не дека најќам да ме части таман работа ама секогаш too much e, :shake: па колку сака пари нека има, нефер ми е некако и како понижување јас лично го сфаќам, сама себе ко да се понижувам пред него.

На TarantulaA, Anyshka и christinnn им се допаѓа ова.
  7. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    Имаше една анкета, се погоди една мигрантка од Узбекистан.
    Ја прашува водителкава, а дечко ти богат ли е. Оваа, да, многу богат. Оваа ја прашува, е што ти даде. Женскава вика, па стан, кола, ова бутичево е мое (пред бутикот снимаа)
    Водителкава ѝ вика аман бе, на нас не ни се погодуваат такви како го најде.
    Узбекистанкава ѝ вика, епа не барате на право место. :D
    Муабетов на анкетана ме потсети.
    Ај частење до некој степен да проголтаме, ама еден цвет да не купи у цела врска ми е неприфатливо. Санкир услуга ти прави што идете работава, што е со некои од муживе...

На Anyshka, sj *O*, Spicy Senorita и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. marsilia

marsilia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2023
    Пораки:
    571
    Допаѓања:
    2.593
    Дечко ми откако дипломираше и е вработен. :D Се надоврзав на твоето напишано, се надевам не е проблем, ќе важи ова и за членката што праша за ситуацијата.

Заедно сме од средно, долга врска со години, сме седеле на времето во паркче само со Браво сокчиња и сме си поминувале најубаво, а сега се сменија времињата и финансиите, можеме да си дозволиме и повеќе од тие детски дејтови што ги имавме поради него.
    Јас уште сум студент, невработена, 90% од времето плаќа тој последнава година/две од врската. Често и ми купува поклони, некогаш без повод, некогаш за повод, за годишнина последно ми купи поклон што е повеќе од 100 евра, нешто што долго го посакував, само немав пари да го купам, а не ми беше толку неопходно и многу ми падна незгодно кога видов дека го купил. Јас максимално сум имала да дадам 50 евра за негов поклон и тоа за битен повод, повеќе и да сакам моментално немам навистина финансии, никогаш не пререкол и не споредувал, не очекувал да му биде ништо возвратено. Се трудам да компензирам со некои ситни поклончиња што се во моја можност што почесто, да го изненадам и јас со нешто, да го частам за положен испит. Летово најчесто се договаравме тој ако платил за ручек/вечера, да одиме после на сладолед што јас ќе го платам, тоа само ми дозволува, да не сум се трошела :$.
    Некогаш изненадно му носам и купени coffee to go пред да дојдам, зашто ако купиме додека сме излезени нема да дозволи да платам. Колку да се осетам дека и јас учествувам финансиски во врската, само во споредба со неговото моето е ништо. :D

Е сега, кога бевме помлади, двајцата невработени, студенти, делевме сметки често по пола од сумата, немаше толку частења освен за поводи или некој ако заштедил или му дале дома повеќе џепарлак тој месец, па ќе платеше цела сума на излегување и поклоните ни беа повеќе за повод, некогаш биле една ружа и напишана честитка само, за мене било доволно и тоа. Сме поминале многу, моменти кога двајцата заедно во џеб сме немале повеќе од 150 денари, па сме ги трошеле заедно, колку сме имале, толку.
    Мене ми е до некаде незгодно што толку пари троши, но неговата омилена изрека е "заедно бевме додека немав ништо, сега кога имам многу повеќе сакам се да поделам со тебе".
    Затоа, кога ќе дипломирам и ќе заработувам и јас, не би жалела и првата плата и секоја наредна да ја трошам за нас двајцата. Заслужил со секоја негова постапка.

Човек се гледа по тоа колку сака да дели и каков е со пари особено ако сте подолго време заедно и се планира заедничка иднина. Да, ако немате пари двајцата ќе делите сметки или ќе плаќате еднаш тој, еднаш ти. Тука случајот е друг, како што разбрав и живеете заедно @raww, плус имал финансии, неговото е скржавење и себичност. Не очекувај таков човек да се промени, тој се ќе става секогаш на кантар. Или ќе го прифатиш дека е таков и цел живот ќе си остане циција, карактерот на 20+, 30+ не се менува многу веќе.
    Мене ми е чудно како живеете заедно и не си ги делите финансиите, како функционирате? Каков е за плаќање сметки, купување работи за дома?
    Да стигнам до фаза заеднички живот со некого, не ми треба парче хартија за брак за да почнам да делам финансии со него. Ако сме во ист дом и двајцата ќе придонесуваме заеднички, нема тука твое и мое, туку се е заедничко.

Последна измена: 20 август 2023
    На TarantulaA, L.i.n.a.a, Anyshka и 19 други им се допаѓа ова.
  9. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.606
    Емоционална себичност.

На tessie и Hisha им се допаѓа ова.
  10. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.770
    Допаѓања:
    23.801
    @marsilia, вие толку сте си погодени и урамнотежени, што кај вас парите кај кого се и не е некој проблем, оти ниту еден не паразитира кај другиот. Самата викаш, студираш, се мачиш со финансии, ама зашто го вреднуваш ќе ископаш 50 евра за поклон за посебен ден. Парите и поклонот се средство тука. Не е важно кај кого се повеќе, важно е никој од двајцата да не се чувстува како будала. И тогаш кога сте седеле со Браво на клупи, ако сте имале пари само за едно Браво рецимо, он би ти сипал повеќе тебе. Оти луѓето сте такви и затоа напредија ќе си имате. Алал да ви е.

На Anyshka, sj *O*, cresa-jagoda и 10 други им се допаѓа ова.
  11. Elenpelen

Elenpelen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    959
    Од целиов пост најмногу ме погоди последната реченица, дека си мислиш како ти не си доволно добра, зашто за кретенов што си го опишала ништо чудно, многу ги има такви (како им иде и со фамилија да ја плеткаат работата...). Нормално е да ти се гади и да не можеш да спиеш, стресот си го прави своето, ама ќе се подигнеш, пак ќе се родат позитивните мисли и секако ќе наидеш и на партнер по мерка. Овој батали го скроз, не му отварај веќе профили и се' што е поврзано со него.

На Anyshka и Spicy Senorita им се допаѓа ова.
  12. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.552
    Допаѓања:
    14.474
    Е овој да си го чуваш, поштуваш и цениш максимално што можеш, не само ради тоа што ти купува туку се гледа дека е душа од човек и ќе те гледа како принцеза во вистинска смисла. Мило ми е за вас. :l:

На Martka, Anyshka, TrueToMyself и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    2.629
    Ајде дечки споеделете идеја.
    Каде да се оди после дејт (фенси вечера)?
    Нешто како афтер дејт? После 11-12 часот навечер?
    Парк ми е многу тинејџерско, некаде на друго место знаете?

На Boyana9 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.740
    Допаѓања:
    13.611
    Имате кола?

15. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.552
    Допаѓања:
    14.474
    На журка ваљда не е прикладно, сигурно си сакате помирно и потивко место каде ќе имате поголема приватност.
    Јас мислам најубаво е дома кај него, секако ако има услови и е изводливо и доколку ви тргне муабетот и сакате да се зближите повеќе. Ова под услов да е сам.:lol:
    Ако не, има хотели, ресторани, ќе се најде нешто.
    За на Водно, ако се од Ск?

На Darko90 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.085
    Допаѓања:
    17.393
    Или трактор

На Darko90 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    2.629
    Многу е интимно тоа некако. Нешто приватно ама не премногу, знаете. :lol: има некаде места за star gazing во центар?

На felisitas му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.489
    Допаѓања:
    5.330
    Планетариум мкц :bandit::handshake:

На Curious cat и Darko90 им се допаѓа ова.
  19. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.552
    Допаѓања:
    14.474
    Па и star gazing е исто така интимно или не? :D
    Оф, не знам, ама зашо парк не?
    Не е уопште тинејџерски, баш романтично е ако знаете како или пак на некоја зграда да се качите најгоре, може кај него или кај тебе дома, ако сте во зграда и има таква просторија па тогаш стварно ќе броите ѕвезди буквално.:D
    Се шалам, парк ок е, идеално.
    Ете кој знае како и каде се гледаат ѕвезди.:$
    Браво Хиша.

На Hisha, Curious cat и tessie им се допаѓа ова.
  20. Darko90

Darko90 Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    3.029
    Ноќна спа или базен ако има можност за базен приватен, дома или негде низ центар.
    Планетариум Мкц е интересно ама мислам во Неделите дека не работи.
    А друго место за стар газинг, на средно водно ама ќе ве види цело Скопје.
    Сега само дискотеки, хотели и казина работат во Скопјево.

Последна измена: 20 август 2023
    На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.