Абе има големи казина, за зезање, ќе се напијат пијачка, има казина со Спа, со хотел, не мислев да идат да се коцкаат, па без гаќи да излезат ко Тошо и Миле на клипчено Тоа е во Скопјево навечер у Недела, нишо не работи, освен приватно ако има нешто организирано. Ме чита Хиша ко селско букварче.
Најубаво се бројат ѕвезди на Средно Водно навечер, ама рачунај дека навечер на Средно водно ќе ги видиш школските од основно, средно, градинка, колегите од факултет, комшиката од трети со дечко и, и уште пола Скопје..
Ме трогна додека го прочитав цел текст. Се чувствувам прекрасно кога гледам дека има вакви светли примери..Дај Боже хармоничниов однос никогаш да нема крај во вашиот живот.
Зш да не, гратис пијачки, пријатна атмосфера проследена со волшебни бои кои доаѓаат од самите машини а додека во позадина оди пуштена тивка музика, и што повеќе чоек да посака од се ова
Авионче кафичите се на отворено,би требало да се гледаат, башка има и паркче, работни денови нема гужви, ондак пржино има убаво места, а и кеј не е лошо, вода жубурка темно е јасни ќе бидат ѕвездичките @Curious cat И ресторанот у Хилтон интимна е терасата ( горе што е, најгоре) пошо е изгор скапо на отворено е, таму е исто преубаво и романтично. Крстот на кучково
Како се решаваат проблеми со родители кои имаат застарени мислења? Водам битка со моите родители некој период. Имам 24 години и една година се гледам со дечко со кого сме од ист град но тој живее и работи во друг. Излезе прилика да ме покани за престојниот празник да отидеме на викенд во Охрид. Бев пресреќна затоа што прв пат најдов дечко кој ме третира како што заслужувам а под тоа мислам да му бидам некому приоритет, со внимание и љубов. Случајно и спомнав на мајка ми со која и претходно имав дискусија околу дечково, го промени односот кон мене и да ми забранува да поминам повеќе од еден ден со него бидејќи според нејзиното и она на татко ми застарени мислења дека тој е тој што треба да доаѓа, па дур и да отидам кај него под итно да зборуваат на телефон, како ќе ме искористил и повеќе нема да биде ист. Премногу заштитнички настроени се кон мене што почна да ме гуши. По тој разговор следеа многу други но секогаш завршуваа со караници. Цело лето го преседов дома бидејки тој мораше да работи додека брат ми цело време шеташе, но тој бил машко па било нормално за него. Опаднав психички, се нервирам и анализирам како повторно да разговарам со нив на темава. Видете, моите родители не се лоши, секогаш имам подршка од нив но за вакви работи се многу заштитнички а со сите сили се обидувам да им ја искоренам таа навика што дури се вмеша и близок член од фамилија да ми помогне, и пак безуспешно. Ги почитувам нив, но го сакам и него но се плашам дека ќе попуштам со нерви. Знам дека сум возрасна и е потребно да носам сама одлуки но немам сила за караници повеќе, многу ми е тешко кога се расправам со нив за дечко за кого не знам дали во иднина би биле заедно.
Ем ти иска ем ти стиска... Не можиш да смениш чоек со веќе оформен карактер, вклучувајќи негови ставови мислења итн. Ако имаш кај да одиш би ти препорачала да се преселиш. И ако вистински те сакаат родителите ќе легнат на брашното некој ден.
Уплашени си, а да живееш во Мк и да се плашиш е нормално. Овде стварно се дешаваат многу глупости. Ама ти еве, не мора се да им кажуваш, само најважното. Имаш работа, некоја заштеда? Оти, ако имаш пари не би можеле да те уценуваат со можеш/не можеш. And last, година стварно не значи ништо, посебно ако се гледате еднаш месечно. Еве, ако тоа им е целта да ти објаснат да не се даваш целосно емоционално, јас ги оправдувам. Само разгледај ја темава, ќе сфатиш зошто.