Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.473
    Допаѓања:
    28.809
    Не пиша членкава дека не бил таму вооошто Може во моментот бил внатре да земе нешто или отишол да купи или уатевр.

И јас така сум останувала на само со неговите на кратко. Серка да го фати, нема сигурно друштво да му правам во купатило оти свекре во тие 5 минути ќе ме изеде можда.

Последна измена: 23 август 2023
    На sino.o.oka, Cvekarka, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    5.370
    Речи му се што слушна на него, и прашај го кој му е проблемот. Идиот и он и мајка му и тетка му .. ти избриши солзи никој не го тера сила да биде со тебе нека не изиграва мајмун. Кажи му дал ќе го боли ако му речеш супер си ама бар да беше по фит, и пилот ќе шетавме сегде .. мислам кретенизми

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.344
    Допаѓања:
    44.476
    Па не знам , еве нека каже она дали вака или онака. Ако е тој таму, има логика да се оди. Ама сам....туку , кој како си знае. Познавав девојки што одеа по гости и да чистат, метат и слично и што "се сакаа" со будуча свекрва , па на крај друго испадна.
    Немам против, само мене ми е глупаво ако тој не е дома.
    Не , нема да те изеде ако си на само. Што не значи дека нема да те оговара кога нема да си таму, а еве вакви глупи егземплари и кога е таму си брбореле.
    Значи , чил. Слободно оди си на гости.

На Anyshka, baby-star, Celltica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.489
    Допаѓања:
    4.629
    Многу драма во твојот живот. Лани верена, па после дечко кој ти раскина додека си во болница и најде друга одма.
    Сега дечко кој мајка му те коментира.
    Реално се сомневам дека си реален лик кој не не трола.

На cresa-jagoda, sj *O*, Anyshka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.520
    Допаѓања:
    33.883
    Како памтите бе :D:D јас не памтам вчера шо иам јадено :D

На FridaodaMk и sino.o.oka им се допаѓа ова.
  6. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.489
    Допаѓања:
    4.629
    Будалиот памти, паметниот проверува :)

На Waverly Raven, marlonbrando69, Dentina и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    1.652
    Може некој да ми пише што е слободен, да го прашам нешто за совет.:)

8. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.664
    Допаѓања:
    4.489
    Не е до памтење туку лесно можеш на Search да пишеш ник нејм и ти дава која членка што пишувала порано, нема тука што да се памти..мсм тоа ако имаш преслободно време па да се замараш :D
    Иначе, луѓе кои ви рушат самодоверба треба подалеку од нив, чисто да не се чудите после зашто не си верувате.

На Tea678, tanjita, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.393
    Зависи, некои родители повеќе ќерките си ги бранат и им простуваат, еве золвата со свекор ми и порано и сега мажена не се поднесуваат, постојано се караат, и двајцата урлаат еден кон друг, ама сепак и простуваат, а мм нешто ако им каже со убаво одма се лутат, па како така не смее да им кажува, они му се родители итн.

10. Marble

Marble Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    204
    Шутни го.

11. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.520
    Допаѓања:
    33.883
    Јас знам повеќе примери кај шо ќерките после разводот не ги примиле дома. Или на синот кола, куќа, стан, шо му се јаде абе се се од пиле млеко му дават а на ќерката ништо оти она ќе живеела во друга куќа. А нај иронично во овие примери е шо ќерките се луѓе на место, а синовите се тешки клошари.
    Познавам едни шо ќерката така ја оставија на улица да се снаоѓа оти срамота било , шо ќе кажеле комшиите. А на синот му ја препишаа куќата и сега тој истиот син ги млати од ќотек старите, ама овие не смеат да кажат ништо оти нели , машко е.
    И уште еден пример, кај шо мајката(старата) ја остави ќерката пак на улица за да му препише на синот се. Арно ама синот се ожени, ја продадоа со жена му куќата и ја фрлија старата на улица. И погоди кој ја прибра?? Пак ќерката.
    Благословена е таа куќа шо има ќерки, оти они се тие накрај шо ги гледат старите. Синовите не се замараат.
    Имав комшии, стара жена со тројца возрасни синови. Двајцата се оженија а третиот стар ерген. Старата доби удар и е неподвижна. Овие двајцата женети со жените и децата си ги прибраа куферите и се отселија од толкава куќа само за да не ја гледат. Третиот и он не се замара со неа... арно има жената внуки од роднини шо одат да и праат јадење и да ја бајнат иначе до сега ќе цркнеше.

Последна измена: 24 август 2023
    На sino.o.oka, Anyshka, Cvekarka и 2 други им се допаѓа ова.
  12. tanjaaa

tanjaaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    2.371
    Во право си за тоа дека ќерките повеќе се грижат за родителите. Ама според мене не треба и не смее да очекуваме децата да не гледаат. Ние треба да се грижиме за нив, тие за своите деца... Јас здравје да пораснат ќе им кажам дека оној момент кога ќе ми треба грижа да ме препуштат на стручни лица, не сакам да ме памтат како стара болна и изгубена. Сакам во убаво сеќавање да им сум

На Anyshka, Cvekarka, Adidas888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.520
    Допаѓања:
    33.883
    Да, и јас сум за тоа дека децата не треба да ги гледаат родителите, но во постот сакав да го опфатам нашиот балкански заостанат менталитет.

На Malesia, sino.o.oka, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.393
    Кај нас па обратно е, повеќе гледаат за ќерката, и направија куќа по пола со свекор и да не живее во заедница, и на свекор и на золва ми рецка не му удираат, a човекот болен, многу им помогнал, дури зетов кога не е во мкд со свекрва ми се слуша по 5-6x дневно, кога доаѓа во мкд право кај свекрва ми доаѓа, кај татко му воопшто, дури и децата така ги научија, золва ми го скара и со брат му и сестра му, а ваму ќе ми кажува свекрва ми за мм па сестра му е, ние сме му родители, ок, нема само он родители, и снаите имаат, кај нив знаеш како и ќерката и синот треба да се главни во бракот.
    Тоа може порано препишувале на синовите, сега ако на синот му останува куќата, на ќерката и купуваат стан или куќа, јас па знам случаи каде што старите ако неможат, да се неподвижни, останува снаата да ги гледа, не синот, ниту ќерката. Тоа ми вели свекрва ми, ако дошло до тоа јас ќе сум ги гледала, аха, одма, значи сега се ќе им угодува на ќерката и зетот, ќе им прави ручеци, зимници, а кога ќе неможат снаата е тука.

Последна измена: 24 август 2023
    На Adidas888 и Cvekarka им се допаѓа ова.
  15. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    680
    Децата треба подеднакво да се гледаат без разлика дали е син или ќерка.Кога се дели имовина исто така треба да е еднаква,и на двете деца им следува татковина.Мене ми е многу смотано она размислување дека на братот откако ќе се омажам треба да му оставам се.Зошто да му оставам колку негово толку мое јас морам да имам барем една соба во таа куќа ако сум мажена,јас животот незнам што ми носи може утре задутре ќе се разведам иии...Што правиме брат ми ќе се шири во толкава куќа а јас со дете ке одам под кирија или ке скитам по улици....Неможе така.А за гледање секако дека ќерката повеќе ги гледа родителите и зетот отколку синот и снаата.Која снаа сака да гледа свекрва и свекор ниедна.Тоа може било некогаш ама сега не.Ќерката е таа што пак ке ги земе кај неа и ке ги гледа,а синот додека е млад неженет еее јас ке ве гледам,кај ве оставам јас вас.Ама кога ке се ожени одма друга песна пеат.А ако мене ме прашувате јас на ќерками постојано и го кажувам тоа ако паднам на стари години сакам дом,а не на дете да му бидам товар или да и правам проблеми со мажот.Мада домот е сеуште табу тема кај нас тука на стариве ако им спомнеш дом оооо па ти сакаш да се ослободиш од мене,срам да ти е,пелени сум ти мењавала,гом...а сум ти ги чистела ти мене вака ми вракаш.

На Martka, tessie, Tea678 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.520
    Допаѓања:
    33.883
    Аха и мене бившата свекрва ми викаше дека јас ќе сум ја гледала, па и син и истото ми го викаше ама јас му реков многу убаво дека она си има три деца меѓу кои и ти, и вие треба да си ја гледате, зошто јас да ја гледам??? Па ми вика дека брат му бил разведен а сестра му мажена , и немало кој друг освен јас. Брее мајката.
    Ај да видам сега кој ќе ја гледа.

На tessie, cresa-jagoda, marlonbrando69 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.393
    Незнам, во моја околина и мои блиски старите ги гледа снаата, а синот демек цел ден работел, па и снаата работи. Ај снаа да бања свекрва, ама свекор? И тоа го правеше комшика на мајка ми, а одеше и на работа, и ручек, да исчисти, синот само на работа, од работа на маса и во кревет.
    Мене дури ми збореше кога беше короната дека беше настината зошто не сум се симнувала доле, страв ми било, па и реков нормално страв тогаш беше таков период, па ми велеше епа како кога ќе умреме ти ќе не спремаш, а зошто јас кога има 2 деца. А еве да отидеме надвор од мкд како што планираме.
    Кој како заслужил така.

На felisitas, Cvekarka и Adidas888 им се допаѓа ова.
  18. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.489
    Допаѓања:
    4.629
    Нема толку чекори како што опиша. Кога ќе пишеш мслење гледам лево и кликам на пораки и глеам што имаш пишано. Два потега :)

На Cvekarka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.614
    Иако мислам дека проблемот на членката е малку подизмислен за внимание, ќе се согласам со многу работи што си ги пишала тука. Примарно, зошто да се седи во домот на дечкото уште што се вика од сам старт на врска, па и потоа многу често. Проблемиве можат лесно да се заобиколат, ама луѓево ги мрзи или штедат пари. Ако сте двајцата вработени и не ја трошите цела плата, туку нешто останува, зошто наместо да седиш кај него дома, едноставно не букирате викенд во Охрид, Струга, или било каде има еден куп места за шетање. Млади луѓе, заседнале дома, оговараат бетар од постари и не знам ни какви се овие врски кај што нема спомени, туку онака. Чудно е, не знам. Си зборувавме еднаш со еден другар на темава (поранешен, не сме одамна во контакт) и ми кажуваше дека и него му е многу чудно, а и на негови другари им било непријатно такво опуштање, со спиење дома и слично (сами без покана). Мислам океј е кога дома нема никој, ама со родители крипи некако. Али ај да не пишувам, доста е.

На tessie и Dentina им се допаѓа ова.
  20. Onixgirl

Onixgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    Hello guys, slucajno naletav na temava i sakav da prasam za sovet.. prostete mi ako sum vulgarna. Od mnogu odamna imam ogromna zelba da iskusam odnsosi so druga devojka i mislam deka mozebi toa me vozbuduva i povekje od odnosi so maz. Da napomenam deka definitivno sum straight (dokazano :P), znam deka romanticno i emotivno me privlekuvaat samo mazi. Koga mu kazav na decko mi za ova, dobiv pozitivna reakcija sto iskreno ne ocekuvav, duri i me ohrabri. Sega za sega ne planiram da imam odnosi so druga dodeka imam decko, vrskata ni e odlicna so mnogu ljubov i razbiranje hahahah, no kojznae moze ke se predomislam dokolku mi se pruzi sansa, samo problemot e ne znam kako da se spravam so ovaa zelba, malku i kako da mi preci vo intimnosta so decko mi bidejki postojano razmisluvam na toa posle nasiot muabet.. Imate li nekakvi soveti i iskustva okolu ova, da me poducite, sto kako ponatamu?

На MmilaaZ му/ѝ се допаѓа ова.