Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Кај нас па обратно е, повеќе гледаат за ќерката, и направија куќа по пола со свекор и да не живее во заедница, и на свекор и на золва ми рецка не му удираат, a човекот болен, многу им помогнал, дури зетов кога не е во мкд со свекрва ми се слуша по 5-6x дневно, кога доаѓа во мкд право кај свекрва ми доаѓа, кај татко му воопшто, дури и децата така ги научија, золва ми го скара и со брат му и сестра му, а ваму ќе ми кажува свекрва ми за мм па сестра му е, ние сме му родители, ок, нема само он родители, и снаите имаат, кај нив знаеш како и ќерката и синот треба да се главни во бракот.
    Тоа може порано препишувале на синовите, сега ако на синот му останува куќата, на ќерката и купуваат стан или куќа, јас па знам случаи каде што старите ако неможат, да се неподвижни, останува снаата да ги гледа, не синот, ниту ќерката. Тоа ми вели свекрва ми, ако дошло до тоа јас ќе сум ги гледала, аха, одма, значи сега се ќе им угодува на ќерката и зетот, ќе им прави ручеци, зимници, а кога ќе неможат снаата е тука.

Последна измена: 24 август 2023
    На Adidas888 и Cvekarka им се допаѓа ова.
  2. Cvekarka

Cvekarka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2023
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    677
    Децата треба подеднакво да се гледаат без разлика дали е син или ќерка.Кога се дели имовина исто така треба да е еднаква,и на двете деца им следува татковина.Мене ми е многу смотано она размислување дека на братот откако ќе се омажам треба да му оставам се.Зошто да му оставам колку негово толку мое јас морам да имам барем една соба во таа куќа ако сум мажена,јас животот незнам што ми носи може утре задутре ќе се разведам иии...Што правиме брат ми ќе се шири во толкава куќа а јас со дете ке одам под кирија или ке скитам по улици....Неможе така.А за гледање секако дека ќерката повеќе ги гледа родителите и зетот отколку синот и снаата.Која снаа сака да гледа свекрва и свекор ниедна.Тоа може било некогаш ама сега не.Ќерката е таа што пак ке ги земе кај неа и ке ги гледа,а синот додека е млад неженет еее јас ке ве гледам,кај ве оставам јас вас.Ама кога ке се ожени одма друга песна пеат.А ако мене ме прашувате јас на ќерками постојано и го кажувам тоа ако паднам на стари години сакам дом,а не на дете да му бидам товар или да и правам проблеми со мажот.Мада домот е сеуште табу тема кај нас тука на стариве ако им спомнеш дом оооо па ти сакаш да се ослободиш од мене,срам да ти е,пелени сум ти мењавала,гом...а сум ти ги чистела ти мене вака ми вракаш.

На Martka, tessie, Tea678 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.438
    Допаѓања:
    27.648
    Аха и мене бившата свекрва ми викаше дека јас ќе сум ја гледала, па и син и истото ми го викаше ама јас му реков многу убаво дека она си има три деца меѓу кои и ти, и вие треба да си ја гледате, зошто јас да ја гледам??? Па ми вика дека брат му бил разведен а сестра му мажена , и немало кој друг освен јас. Брее мајката.
    Ај да видам сега кој ќе ја гледа.

На tessie, cresa-jagoda, marlonbrando69 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Незнам, во моја околина и мои блиски старите ги гледа снаата, а синот демек цел ден работел, па и снаата работи. Ај снаа да бања свекрва, ама свекор? И тоа го правеше комшика на мајка ми, а одеше и на работа, и ручек, да исчисти, синот само на работа, од работа на маса и во кревет.
    Мене дури ми збореше кога беше короната дека беше настината зошто не сум се симнувала доле, страв ми било, па и реков нормално страв тогаш беше таков период, па ми велеше епа како кога ќе умреме ти ќе не спремаш, а зошто јас кога има 2 деца. А еве да отидеме надвор од мкд како што планираме.
    Кој како заслужил така.

На felisitas, Cvekarka и Adidas888 им се допаѓа ова.
  5. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.348
    Допаѓања:
    4.236
    Нема толку чекори како што опиша. Кога ќе пишеш мслење гледам лево и кликам на пораки и глеам што имаш пишано. Два потега :)

На Cvekarka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.606
    Иако мислам дека проблемот на членката е малку подизмислен за внимание, ќе се согласам со многу работи што си ги пишала тука. Примарно, зошто да се седи во домот на дечкото уште што се вика од сам старт на врска, па и потоа многу често. Проблемиве можат лесно да се заобиколат, ама луѓево ги мрзи или штедат пари. Ако сте двајцата вработени и не ја трошите цела плата, туку нешто останува, зошто наместо да седиш кај него дома, едноставно не букирате викенд во Охрид, Струга, или било каде има еден куп места за шетање. Млади луѓе, заседнале дома, оговараат бетар од постари и не знам ни какви се овие врски кај што нема спомени, туку онака. Чудно е, не знам. Си зборувавме еднаш со еден другар на темава (поранешен, не сме одамна во контакт) и ми кажуваше дека и него му е многу чудно, а и на негови другари им било непријатно такво опуштање, со спиење дома и слично (сами без покана). Мислам океј е кога дома нема никој, ама со родители крипи некако. Али ај да не пишувам, доста е.

На tessie и Dentina им се допаѓа ова.
  7. Onixgirl

Onixgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    Hello guys, slucajno naletav na temava i sakav da prasam za sovet.. prostete mi ako sum vulgarna. Od mnogu odamna imam ogromna zelba da iskusam odnsosi so druga devojka i mislam deka mozebi toa me vozbuduva i povekje od odnosi so maz. Da napomenam deka definitivno sum straight (dokazano :P), znam deka romanticno i emotivno me privlekuvaat samo mazi. Koga mu kazav na decko mi za ova, dobiv pozitivna reakcija sto iskreno ne ocekuvav, duri i me ohrabri. Sega za sega ne planiram da imam odnosi so druga dodeka imam decko, vrskata ni e odlicna so mnogu ljubov i razbiranje hahahah, no kojznae moze ke se predomislam dokolku mi se pruzi sansa, samo problemot e ne znam kako da se spravam so ovaa zelba, malku i kako da mi preci vo intimnosta so decko mi bidejki postojano razmisluvam na toa posle nasiot muabet.. Imate li nekakvi soveti i iskustva okolu ova, da me poducite, sto kako ponatamu?

На MmilaaZ му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    3.327
    Bi-curious си (воглавно straight но имаш желба да експериментираш со лица од ист пол). Anyway
    Немам искуство но имам совет. Предложи му тројка (ffm) или да се смуваш со некоја пред него, па ако прифати арно. Не му прај ништо зад грб без разлика шо се работи за лице од ист пол. И постави граници со девојката за тоа дека физичкиот контакт со неа ќе остане само површен и нема да прерасне во нешто посериозно (во случај да го прифатиш мојот совет) .
    Ако се испочитуваат сите страни ова може само да ви ја зголеми страста во врската.

9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.828
    Допаѓања:
    80.767
    И порано имам прочитано нешто слично, па ќе прашам вака нешто општо кој сака да се надоврзи со одговор: зошто мислите дека е нормално додека имате дечко, да си експериментирате и со лице од ист пол? Тоа е неверство. Да си интимен со било кој освен со партнерот, неверство е. Ако е друга машка особа, нема да е прифатливо ко нешто во ред, ако е женска особа, ќе се премине преку тоа. :^) Еве и машко нека се искаже за феноменов. Или при неверство со жена, не "прима" таа друг па ок е... :drunk: Настрана тоа отворена или не врска.

На Pixi5, Anyshka, senza.parole и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Onixgirl

Onixgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    Predlozena e trojkata odamna jas sum za a i toj nema protiv. Na odmor koga bevme letovo aktivno baravme iskreno, no ne e taka lesno da se najde sepak. A zad grb sekako ne planiram, toa e vekje varanje zarem ne?

11. Onixgirl

Onixgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    Tocno e vo pravo si, i dvajcata go smetame za varanje dokolku go napravime zad grb.

12. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    3.327
    Напрајте заеднички профил на тиндер. Одма ќе најдите

13. Onixgirl

Onixgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    Toa napravivme na odmor, ama eve ajde ke probame i ovde, fala ti za sovetite:)

14. mandrace

mandrace Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2023
    Пораки:
    440
    Допаѓања:
    354
    Попросто кажано , предложи тројка со 2 машки и види реакција. Да не биде дека сака искуство со 2 жени

На Mrs. right, sj *O* и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  15. Onixgirl

Onixgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    Jas sum taa sto saka predlozi trojka so uste zensko, ne e za nego muabetov:)

16. mandrace

mandrace Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2023
    Пораки:
    440
    Допаѓања:
    354
    Е како не е за него , нели он прифатил .. не му смета . Во ред е со тебе , ти си кажала што сакаш. Обиди се и со втора варијанта па види ...

На Hisha му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Onixgirl

Onixgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    Ne me razbirash, poentata e deka jas sakam da iskusam odnosi so drugo zensko, ne so vtor maz, sto ima da mu predlozuvam toa koga ni samata ne go sakam

18. mandrace

mandrace Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2023
    Пораки:
    440
    Допаѓања:
    354
    Ти не разбираш . провери си ја поддршката дали ти важи и со машки како и со женски партнер . А што сакаш е твоја работа и твоја одлука

На tanjita, Hisha, Bitter-Sweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.908
    Допаѓања:
    23.747
    Епа ем не сакаш да работиш кај него нели да не останете двајцата, ем сега за проблемите криеш.
    Ти понудил, си одбила (или така сте се договориле) епа ќе понуди и на друг близок.

20. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Хахахха , за да ја докажат твојата поента?))) Која е : таа не сака ммф, тој не сака ( потенцијално) ммф , значи заклучок, не ја поддржува....
    Логика: фемто...
    Завидлив си мислам:D