Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    крејзи мој совет е да му кажеш,па што биде нека биде.Што ако дознае од друг?Сепак не е фер што молчиш зошто на крај вистината ке излезе на видело.Тоа е мој совет ама ти најдобро си знаеш ;)

На crazyinlove19 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Ги прочитав сите ваши совети и морам да ви кажам дека сеуште не см донела конечна одлука дали да му кажам или не. Сеуште молчам и кога се гледаме глумам дека се е во ред.

Но морам да си признаам дека ми е тешко, полошо не сум се чувствувала никогаш! Станувам и легнувам со таа мисла дека сум виновна, имам грижа на совест и ЗНАМ дека не го заслужувам.
    Кога гледам колку е добар со мене, кога ми кажува дека ме сака искрено ми доаѓа да заплачам... Но молчам како ништо да не било затоа што го сакам повеќе од се. Едвај успевам да го гледам во очи, а секој негов убав збор, гест, насмевка уште толку прави да се чувствувам мизерно.

Незнам уште колку долго ќе издржам вака... :doh:

3. MonnaSi

MonnaSi Популарен член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    536
    крејзи не сум некој експерт , ама знам како ми беше мене кога дечко ми ми кажа.... се чувствував како shit :doh: А па знам и како ми беше кога други ми кажаа. Прво дали има шанса некој друг да му каже? Ако нема , тога не му кажувај ни ти . Ако го сакаш и не сакаш да го изгубиш , не му кажувај . Си сфатила дека е грешка и дека нама веќе да го направиш и готово. Седни и размисли ние овде може само да ти солиме паметчето , и да се правиме паметни ама ти си знаеш како ти е ситуацијата. Слушна совети , сега седни и види си сама . Како што мислиш така направи . Што и да одлучиш не е погрешно . Дури и расипаниот саат е два пати во денот точен . ;)
    Поздрав ....

4. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Ве читнав сите и велам-молчи душо, молчи :x :x
    Со кажувањето ќе си го симнеш товарот од себе, топката ќе ја фрлиш кај него и ајде сега да видиме колку му значиш и дали ќе ти прости...
    Можеби и ќе ти прости, но вашата врска ќе добие сосема поинаков правец, нема да биде рамнодушен траст ме :!: ..може по извесно време и да му станеш одбивна па и да ти каже-извини душо мислев можам да ти простам ама...и одговорот веќе го знаеш.

Мое мото е -тоа што не го знам, неможе да ме повреди..а ако дознаам и ако ме повредиш...мисли му ја...казната е што ќе ме изгубиш, веќе нема да бидам целосно твоја и со срце и со душа.
    Не сум одмаздољубива, напротив мислам дека би била скршена и би изгубила доверба во него засекогаш. Никогаш веќе нема да биде истиот ТОЈ во моите очи..може и ќе го презирам, може и ќе го мразам, тешко дека пак ќе го сакам...

ОК, си згрешила, се чувствуваш глупо, мизерно... помножи по 1000 и претпостави како би му било нему.
    Затоа ако нема теоретски шанси да дознае од ххх особи...молчи.
    Поздрав :*

На green.eyes, crazyinlove19, Rock-a-Fella и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    116
    Се согласувам со lolyta777 комплетно, не треба да му кажеш. Не поради тоа да се заштитиш себе си туку да за го заштитиш него и вашата врска. Си направила голема грешка, свесна си за тоа и сигурна дека нема да ја повториш.
    Интересно е како вакви "грешки" ни ги отвараат очите за да видиме дека навистина сакаме некого... :$ Затоа заборави го тоа исто како никогаш да не се случило и предади му се безрезервно ако тој е вистинскиот ;)

На karak и crazyinlove19 им се допаѓа ова.
  6. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    ако знаеш дека не го заслужуваш, тогаш ослободи го и остави го да биде со некоја која го заслужува. крејзи, немој да се налутиш, ама ако толку многу го сакаше немаше ни да го изневериш.
    сум изневерила, ме гризеше совест (во почетокот/иначе никогаш не дозна бившиот), ме изневерија, ме болеше уште повеќе (го сфатив како казна, за моето претходно неверство/му простив, пак бевме заедно, стекнав одвај доверба и пак ме изневери!).
    Оттогаш ниту сум изневерила, ниту ќе опростам некогаш неверство.
    Малку офф топик, ама ме изневери со една шугава(плус наркоманка!), што ми беше најкриво, aj да беше со некоја убава, ќе ми беше криво, ама ќе речев: згодна е, си го напрај чејфот... :^)

На EleMental му/ѝ се допаѓа ова.
  7. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Воопшто не е лесно да оставам некој кој бил со мене и во добро и во лошо, со кого сум ги имала најубавите моменти во животот. Со него дознав што е љубов, имаме (или имавме :?:) прекрасна врска исполнета со љубов, почит, разбирање... Не би можела да си го замислам животот без него.

8. lovelost

lovelost Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    15
    Што мислиш ти како ќе ти биде полесно да му кажеш што си направила или да криеш?
    Значи ти најдобро знаеш како треба... Ако му кажеш можеби ќе ти олесни, но врската можеби нема да ви биде како што била до сега.... Ако си траеш ќе имаш грижа на совест, нооо... ако мислиш само позитивно можеби ќе забравеш.
    Размисли си.........

9. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Крејзи,и јас сум тука за тебе. :)
    Ги прочитав скоро сите мислења и нешто забележав во глобала кај сите. Зошто сите мислите дека ако се признае неверството,тоа не може да ја подобри врската или дека една врска не може да продолжи после тоа? Јас имам кажано и на друга тема,ако прочитал некој,јас имам другарка,дечко и ја изневери на една година одење баш one night stand била работата,али и кажа. Таа знаеше дека ја изневери,разбра од други и две недели го чекаше да и признае. И еве ги сега одат веќе три години,и искрено да ви кажам,јас поубава врска од нивната немам видено. :)

Ако стварно ти значи и го сакаш,ако тоа е обострано,има почит и доверба,јас сум за да му кажеш.
    Прво биди искрена спрема себеси. Погледни го нареден пат кога ќе се видите и замисли го со рогови.
    Не му стојат нели? :!: ;) :D

Или едноставно стави се на негово место,во негова кожа,како му е него. Дали ти би сакала да знаеш ако те изневерил? Да ме прашуваш мене,подобро ми е да знам на што сум и кај сум,отколку без компас да работам некоја работа.

:)

10. feminamk

feminamk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    20
    Феминки мои мили..имам проблем..
    има едно момче..многу ми се свиѓаше му пишав на фб вака така..и на одмор се запознавме он ми се јави кај сум како сум ова она..и се видовме..и напраивме два реда муабет од онака..и он спомна нешто како пред 15мин раскинав со девојка ми нешто..ама не обратив внимание на тоа за да не биде ко еве веднаш оваа ми се нафрли..
    после 5 дена двајцата се вративме од одмор..и сеа од него ни трага ни глас
    му пишав два три пати све нормално ми врајка..ама незнам како да го привлечам кон себе повише..како да постапам..???
    феминки давајте совет, помагајте..:)

11. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Велиш ни трага ни глас од него! Дечкото очигледо не е заентересирано за тебе! Бркај си работа со друг а ако случајно мислиш дека можеш да го освоиш тогаш речи ми да се сретнете да одете на кафе или слично! позз

12. mysterious

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Па ти немаш проблем. Ти имаш симпатија. :D
    Тоа неговото еве сега раскинав со женската ми е без врска. Тоа ти е исто како кога фрлиле Американците бомба врз Хирошима,и некој да ги прашал,абе шо праите? Еве брат,само шо фрливме бобма у оваа Хирошима,ми замириса на скапано од таму. |(
    Ми мириса на некој тест тука,само уште не сум навлезена во машката психологија толку за да ти кажам за што точно станува збор,нека се јави некој од мажите за ова! :D На некој/а што се правеле само муабет на фб,и два реда у живо,не се блаботи за тоа дека си раскинал со женската,освен ако таа некоја не ти била женска два саати. Типот се изгубил и не знаел шо да ти направи муабет,па ај сеа ќе ја збориме бившата. |(

Можеш да го викнеш на кафе,ако има обострани симпатии,ова она.. Ако тоа го осеќаш. Или остави на спонтаноста,можеби тој ќе ти пише прв за да се видите. А чекај,се деси нешто повеќе на одморот или не помеѓу вас? :wasntme:
    Ете,една корисна работа од неговата голема уста. Барем знаеш дека е слободен. ;)

13. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Мистериознава добро го заштитува имиџот на мистериозните луѓе....лом праи во љубовни совети :))

На mysterious му/ѝ се допаѓа ова.
  14. feminamk

feminamk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    20
    На одмор само се видовме и праевме муабет пошо немаше место за друго.. :?:
    и сеа чекам да му текне да ме викне да искочиме..пошо незнам како да се поставам кон него за јас да го викнам.. :| :tmi:

15. mysterious

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    ^^ Феминче,само ти си знаеш дали типов го сакаш за другар или не. И само ти знаеш дали тој се понаша другарски кон тебе или не. И ако си стварно 18,не е лошо ако мислиш дека вреди,да ги земеш работите во свои раце и да не чекаш ти,туку да бидеш чекана. Ако толку сакаш,покани го на кафе.

Едино што ќе изгубиш се 100,150 денари за кафето,кои ако не вреди,јас и ти ќе се сретнеме лично и јас ќе ти ги дадам. ;)

:D

На feminamk му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Крејзи, си напраила што си напраила, сеа седи си мирна. Ти кажавме, ако сакаш да си уште со него ќути си, ќе го забораиш тоа со тек на време. И размисли вака, од каде знаеш тој што прави, кој ти гарантира дека никогаш не ти го направил и тебе истото па успешно го сокрил, па пред тебе е принц и дечко од соништата. Никогаш неможеш да бидеш сигурна. Ајде не е толку трагично.
    Ако сеуште можеш да го гледаш во очи и да се однесуваш како ништо да не се случило остани така.
    А тоа со приказните да го оставиш зошто не го заслужуваш и дека ќе си најде некоја што го заслужува се само приказни да, а сега не е време за правење добри дела и глумење светици :P

На crazyinlove19, swetty, lolyta777 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. monshita

monshita Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Барам совет... ви пишав пред некој ден за

monshita напиша:
    Imam 16 god.ii mi trebaat razlichni mislenja vo vrka so ova.. Se zapoznaav so eden dechko pred mesec dena,i ottogash se muvame,izleguvame.vamu tamu.Toj sakashe seriozna vrska,no jas sakav prvin da go zapoznam poubavo,i da odime poleka.toj ima 21 god.imal vrska od 3,5 god,do pred nekoe vreme,saka odnosi ushte od nasheto 3 izleguvanje...a jas do sega ne sum imala..mi se svigja mnogu,no ne sakam da izbrzam. Sea pred nekoj den,se dog,da se vidime bidejki toj poagja na odmor,ii po pat mu kazhuvam deka imam menstrualen ciklus,da go predupredam da ne se nadeva na nishto povekje..i toj se naluti,ne mi veruva,misli deka ne sakam nishto povekje,..a navistina imav mentruacija:worried:..sega toj otide na odmor,skarani sme,jas mislam za gluposti.. mi fali mnogu,go znaam malku vreme no mislam deka e OK,i deka ne saka samo poradi toa da e so mene.SepaK mislam deka ako tolku mu se svigjam ko shto vika ne bi brzal nikade..vo dilema sum...neznam kako da se smiram so nego,dali vredi da se smiram? shto mislite vie?

сега..во сабота бев на роденден кај еден другар во друг град и се смував со еден тип.Дечкото е убав,згоден добар,фин и се тоа..ПОсле некој ден ми пиша порака да се фатиме.. и јас прифатив..После 2 дена откако се фатив со типот овој стариот ми се јави ми рече дека бил нервозен,ја истурил целата нервоза на мене и декам мислел на мене цело време.Ми рече да излеземе и дека ми купил нешто од одмор.Ми се допаѓа многу,мислам на него,но и овој тип со кој сум во врска 2 дена (хахах) ми се допаѓа и е многу фин..Незнам што да правам...ПОМАГАЈТЕЕЕ !!!! :^) :^) :^) :^) :^) :^)

18. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    Леле имаш само 16години а веќе за кратко време си имала 2 мувачи :tmi: Нели мислиш дека си мала за да се занимаваш уште сега со такви работи ама тоа е твое право! А сега кога си со оној вториот остани си со него па велиш дека и тој е добар убав...

На monshita му/ѝ се допаѓа ова.
  19. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.435
    Допаѓања:
    5.393
    девојче дај смири си ги хормоните. а и тој 21 па со 16 годишна јас мислам дека си го кажав своето. А што да правиш па едноставно или расчисти со двајцата или остани со тој што го сакаш хехехе не за друго пази да не си го добиеш. си се скарала со еден и оп друг па кај го има ова. Што и да правиш прави разумно и со чиста глава

На monshita му/ѝ се допаѓа ова.
  20. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    излези со трет :)

На monshita, swetty и N.A.T.A.S.A им се допаѓа ова.