Па тогаш во неа е проблемот, зашо искача со машки што не можат основно да завршат, ако е така како што претпоставуваш.
Проблемот иако измислен за поинаква цел, сепак поттикнува дискусија за проблеми со кои реално се соочуваме и ќе се соочуваме во иднина уште повеќе. Моментално ни се случува цел морален колапс со Онлифанс и останати сервиси кои имаат за цел да промовираат проституција. Еве да земеме деца, кои се во рани тинејџерски години, одат на школо и се досадуваат на часови како неорганска хемија, основи на физика или пак на час по математика. И едно такво дете кое е најранливо, на тие некои си 11-15 години, гледа на интернет како се глорифицира правењето на пари, 5000, 10 000, 50 000 евра месечно со постирање на делови на телото, и како интернет проституирањето се оправдува... Што би одбрало во иднина? Да учи за биноми и равенки кога може да прави сериозни пари на Онлифанс? Посебно ако доаѓа од семејство кое мине низ бракоразводни кризи, каде не се посветува внимание на децата? А никој не зборува за последиците... и дека ретко се прави сериозни пари од мишки... Кои утре ќе прераснат во слики од нозе, торзо, гениталии итн. итн. Додека се свести личноста, веќе е навлезена во лавиринтот од кој нема враќање. И тоа не е во ред. За вториот случај: Престанете да ги правите возрасните личности деца. На 20 години, секоја личност е оформена физички и психички, доволно свесна за сите последици, ризици кои ги носи овој свет. Не е груминг ако е во врска со некој од 27 год пример.
До пред некој период го напаѓавте дечково овде што бараше совет за неговата 19 годишна девојка а тој 27 28 години, и било груминг, а сега ја бодрете членкава да излезе со 20 годишниов. Одлучете се
Нејзе такви ја привлекуваат. Ама и ние не можеме врз основа на 2 реченици да и кажеме кој и е подобра опција. Така да...
Абе точно, се заработува и е легално. Ама кога обратни би биле улогите тој би ја нарекол к**ва. То е жалната вистина, двојни стандарди. Едит: не е толку проблемот шо се слика на онлифенс. Проблемот е шо утре другиден по желба за поголема заработка, можи да му текни да ја слика тајно гола и да ја продај за пари без да знај. Од то би се плашела јас лично. Притоа, одбрал брз начин на заработка, шо значи утре можи да одбери кредит и да се задолжи, наместо да заработува. Од моја гледна точка е неамбициозен.. "Со шо се занимаваш?" - "Се сликам на онлифенс"...??!
Во право си дека мажите за онлифенс не добиваат толку сурова осуда, а понекогаш никој не ги ни осудува. А за вториов дел, делумно се сложувам, бидејќи видовме што се случи до телеграм. За нелегално снимање/сликање може кој било да го направи тоа. Не е потребен само онлифенс. А за неамбициозноста, неам конкретно мислење, бидејќи знам многу аlfa males што со прст не мрдаат, и арчат 100 од дома на 30+ години. Тоа повеќе би рекла дека е веќе во склоп на карактерот.
Ама баш за Амерички компании зборувам, прават initial screening. Повеќето компании не вработуваат поранешни sex workers, пошо ова и е таков тип на работа. Истото важи и за поранешни стриптизети, инфлуенсерки итн. Некои приватни училишта ги отпуштаат наставничките заради разголени фотки на Инста. Прочитај околу тематикава ќе видиш, не зборувам од памет. Паметот во глава, да не биди касно после.
Знам, и за учителката имам прочитано, која ја избркаа од работа бидејќи открија дека има онлифенс. Но поентата ми е дека колку и да има таму скрининг, сепак нивото на предрасуда спрема онлифенс овде е поголемо. Ама не можам да ги осудам луѓето кои се решиле на тој чекор. Секој живее како смета. Кој па мене ми е крив што решив да сум доктор и да учам 15год+ за ич пари, наместо да се сликам за онлифенс и да праам пара
Не вели така. Нема поценета професија од доктор. Да го имаш тој капацитет да учиш со години по цели денови и да добијаш енормно знаење како можи да се споредува со онли фенс. Се знај какви типови на луѓе се одлучуваат на таков чекор. Простотилак и невоспитување во споредба со еден учен лекар...
Плус се ова е толку постирано по веб портаали и слично како да е најнормална работа. Често се прашувам што добиваат порталите од рекламирање на оваа платформа?
Чупе вака, знаеш дека горе-долу имам добро мислење за тебе пошо мислам дека ги имаш крекнато финтиве за психолошка манипулација. Ама немој жити мене да оправдуваш ваков чекор. Ако нас со високо образование ни е тежок животот, и за работа и за партнер, замисли како е да имаш онли фенс и да навлечиш триста крипери по тебе. Не е за осуда работава само, не е безбедно пред се.
Фала за позитивното мислење. Не викам дека е добра опција, ниту опција за стален приход, само кажав дека не осудувам. Затоа што оставам да прави човек како смета дека е правилно. Јбг живот, ама се разбравме Ај сега да затвориме темава
Океј мојата професија ја дадов за обичен пример, за да не дадам нечија друга професија па да се навредат. Нема везе, поентата беше дека не осудувам. Доста од темава, членката вајда не тролаше па си доби дискусија на велико
Немам конкретен проблем (или мислам дека неам), ама чисто ме интересира мислење. Пред неколку дена се збореше за машки кои се циции или па претеруваат со тоа ценкање до денар во врска зашто сакаат еднаквост до ситница. Само еве не за пари ама за џентлменско однесување. Дали пример ако сте без кола излезени, би го испратиле дечкото до дома па вие да си идете сами? Тука фала богу знам дека ако е навечер нели побезбедно е обратно ама еве дали би. Или за работи кои бараат кревање тешко, дали сте тука за еднаква поделба ако еве сепак женското може или сепак не? Пример дали за девојка која очекува дечкото во вакви ситуации да мора да се однесува џентлменски и никогаш да не возврати или барем да проба, би помислиле дека е разгалена, себична или слично? Додуша прашувам оти многу пати сум сакала да го испратам јас ама неговата улица е прво слабо осветлена (некогаш и црна темница е) и помалце прометна, понебезбедна. Кај мене повеќе згради се, пораздвижено е. Плус немам своја кола да го носам до дома, он ме носи секогаш кога сум идела дома. И се осеќам ко shit. Да напоменам, никогаш не ми замерил за ова он.
Да, зашто да не, што има лошо во тоа, еднаш јас, еднаш тој. Не мора само машкото да испраќа. Ова второво прашање за машките членови се однесува или? Јас не би помислила дека е разгалена и себична, можеби нема сила па и треба помош, е ако може да прави без проблем, а само сака внимание и он да и ја заврши работата место не, во тој случај ќе кажам дека е разгалена и нејќе да се помачи. Нема зашто така да се осеќаш, и он е свесен дека постои опасност, сигурно не ти замерува за тоа. А ти пак, воопшто не ми изгледаш на разгалена типка, баш напротив, не се замарај.
Прашањево беше општо поставено, не се однесуваше само на машките членови и не само за физичка работа. Него девојки што како што кажав никогаш не (би) возвратиле со ист таков гест на внимание. Што онака се осеќаат оти ќе им падне круната ако еднаш рецимо го однесат до дома Демек она жена ќе вози маж со кола
Тебе досадно ти е нешто? Да го испраќам пешки, да не го грабне некој или зошто? И да, ако треба да се носи вреќа цементо, он ќе ја носи. Ич не разбрав зошто се осеќаш ко шит.