Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.560
    Допаѓања:
    14.509
    Е тоа глупо е и не е во ред и многу кажува за принцезата која го праи тоа.
    Ако нејќе со кола да го вози или да му помогне некад за најобични и очекувани работи, што да кажеме коа ќе дојдат некои посериозни ситуации кога ќе треба да му се најде во животот? Ќе избега одма тогаш со трчање.
    Се приметува од авион карактерот на ваквите баш во вакви моменти.
    Џентлеменски не било ако го однесе со кола она, абе ајде, живеење у бајка, а не у реален свет.

На $ophia и Munchmallow20 им се допаѓа ова.
  2. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.910
    Допаѓања:
    23.774
    Што знам, од љубов ваљда?:D
    Не мора само во таа ситуација. Ете дошол дома кај тебе, имаш кола ти. Го носиш или понижувачко ти е тоа?

Дури и ако можеш ти да носиш?
    Оти не можам да вратам исто, барем слично.

3. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.455
    Допаѓања:
    25.142
    И после ќе се вреѓаат кога мажот ќе ги третира на ист начин, односно ќе очекуваат да им готват и перат и спремаат, зошто они се жени и така треба.

На IRBBB, Anyshka и Biljarkata им се допаѓа ова.
  4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.350
    Допаѓања:
    190.235
    Со оглед на општата безбедност по женска популација, откако постои светов и веков, пешки стално би требало да испраќа мажот. Ако имам кола, не гледам никаков проблем. И колку пати се случувало, мажот ќе се напие, жената ќе вози.
    За цементот, гајбата пиво, додајпожелба-тешкиот товар, по дефиниција носи физички посилниот и по дефиниција обично е тоа маж.
    И не постои враќање исто, постои соодветно. Пример-јас пакувам куфери за двајцата, тој ги носи. Оти инаку, ако е обратно, кога тој би пакувал, нешто ќе биде заборавено, а кога јас би носела куфер, ќе ни избега возот. Значи соодветност, не истост;).

На Осе, Curious cat, Ambitious и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.910
    Допаѓања:
    23.774
    Да, ова се подразбира ако сте излезени и е навечер ама еве ако збориме преку ден или дошол кај тебе дома.

Јас би...не знам секој својот го пакува оти јас не знам кои алишта сака да ги носи и секој својот куфер си го носи. Оти куферите барем на тркалца се, го влечеш
    Да не биде и после
    "Оти не ми ја спакува таа маицаа"
    Е на пример на одмор сега што бевме и јас не можам тешко да дигам уште и све он носеше. И без разлика што не беше моето од инат или разгаленост него така мораше, пак ми беше криво.
    Оти не беше ни соодветност ова.

6. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.828
    Допаѓања:
    80.768
    Нека не ти е криво, не сум сретнала машко досега, а и не верувам дека воопшто постои таков, што за ваква работа ќе замери.

На Осе, Anyshka, sino.o.oka и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Бици мор:inlove:
    И сум плаќала, и сум испраќала...добро тоа не баш :rofl:, и сум носела. И сум била изненадена кога постојано ме пречекувал на станица кога доаѓам во Скопје, иако знае дека такси ќе земам до стан или дом.
    За оној што го сакам, правам се, и повеќе од тоа ако видам дека е возвратено ...а мрзлива сум,мајке ми:whew:

На Осе, sino.o.oka, Mrs. right и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.350
    Допаѓања:
    190.235
    Абе сега, ти дадов примери на балансирање низ животот. Денес ти не можеш да носиш тешко, утре појма немам, тој нема да може нешто - и ќе се балансирате. Ако не со него, јбг, со некој друг ќе ти се случи балансот-животот е долг, се си е во баланс ко ќе се напраи завршна сметка.

Возвратено де @Dentina, не истото вратено. Ти мене чоколадо, јас тебе чоколадо е некреативно решение, башка многу шеќер:D

На Осе, baby-star, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    ЉубоФта сакам да ми ја возвратиш...! Ако може Тарзан, можеш и мене, широко е твојто срцуленцуле. Ќе патам иначе иф ју донт лав ми(wtf)

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.560
    Допаѓања:
    14.509
    Море и вреќи цемент иам дигано,:lol: шо се 35-40 кг, коа женски у теретана дигаат поише од оваа тежина шо е проблем да се помогне.
    Пак ќе речам ако може, ако не може секако тука е он и треба да се најде да помогне, да се поделат обврските и работите.

Друга работа, не е местото само на жената у кујна, може него поише го бива за готвење, спремање па ете му прилика да се покаже, само договор и поделба на обврските и не би требало да има проблем ако се сака да се соработува.

Добро, не мора исто ама нека биде слично враќањето.

Може и ја грешам и се занесувам ама не прифаќам дека се посилен пол и точка.:nod:

На Осе, simoncelicius и Dentina им се допаѓа ова.
  11. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.441
    Допаѓања:
    27.662
    Физички посилен пол се ( за некои работи , не за сите), но не за психички.
    Има многу луѓе што тврдат( точно е) дека жените се физички посилен пол и во leadership во политика, само не во оваа политика што ја тераат мажите, да би биле жените во раководство мислам дека многу подруги и поубави би биле работите.

На Осе, Srckata28 и Anyshka им се допаѓа ова.
  12. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.606
    Јас не ги сфаќам овие модерни врски во кои се треба да биде како на кантар измерено. Секој збор дисециран, секоја нова постапка детално мислена. Кај е забавата во ова? До пред не толку време, се чувствуваа особено гордо ако платат сметка или те испратат до дома. Овие нови генерации се чувствуваат “искористено“ во се.

На Осе, Anyshka, Guns N` Roses и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.350
    Допаѓања:
    190.235
    Не знам. Некој модерен идеолошки мајндфак, со кој никој не е задоволен ама ајде, модерно било.

14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.434
    Допаѓања:
    22.167

Понебезбеден е женскиот пол, така да не гледам зошто би го испратила девојката од оваа причина.

Обично кревам се, та пробала та не пробала, исто ми е, че и помогнам. Механизмот таков ми е дури и на улица им помагам и на лица што не можат да креваат..

Се губи по малце masculanity би рекол во светов...

На Anyshka, cresa-jagoda, FridaodaMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.910
    Допаѓања:
    23.774
    Све на кантар фала богу не ама еве ако секогаш он ја испраќа, секогаш он носи тешко итн. Дали е тогаш пример фер?

А океј ти е она никогаш да не крева?
    Никогаш да не те однесе до дома?
    Ама баш ниеднаш да не се понуди?

Знам дека не може да е еднакво ама дали е ок па секогаш едната страна да прави нешто?

16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.434
    Допаѓања:
    22.167
    Па добро де поинаку че направи нешто, еве пример бебево мое јас дури бев на раб ми здипли алишта ми зготви нешто итн. Сметам дека машкиот пол е побезбеден и треба машкото да испраќа секогаш и ние сме посилни и ние треба да креваме (иако има случај каде што пример поблизок член во мојата фамилија цепи носи дрва до 3кат пошто тој е на работа или се прај на три и пол, а сметам мажот треба да прави)

На Осе, Anyshka, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    3.328
    Кревам, онолку колку шо можам да кренам.
    Би го однела дома со кола, а пешки само ако е дење. Ноќе се далеку поголеми шансите некој да ме нападне мене отколку него, бидејќи сум женско и автоматски сум физички покревка и поранлива...логично.
    Но затоа:
    *немој сеа вака :inlove: :hug: кхм кхм :$

Ова ме потсети на проблемот на чупето шо прашваше како ги делиме финансиите...едноставно нема 50-50 во врските за сѐ и во секој момент.

На Осе, Anyshka, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. tiggyboy

tiggyboy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2021
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    30
    Туби ор нот туби:u:
    Веќе повеке од 5 год.сум разведен, реално кога ќе и го слушнам гласот се ежам, многу ми е одбивна. Не комуницираме многу. Од друга страна ја сонувам по трипати во неделата како да сме заедно, дури во соновите сум љубоморен(facepalm). Реално не би можел пак да бидам со неа а и несакам. Голема неправда имам доживеано и уште ја живеам. Неможам со други некако многу сум прибирлив и гадлив, а подсвесно сакам. Срце ми сака душа не ми дава. Дали некој имал слична ситуација? Ајде споделете ваше мислење.
    Однапред ви благодарам.

19. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Здраво. Имам два проблема.

Бевме на одмор со дечко ми и искрена да бидам до некаде очекував прстен. Наместо тоа добив понуда да се вселам со него, и би прифатила да не живее со мајка му и татко му. А сепак сакам да направам следен чекор, сметам е време, а немаме друга опција.

Вториот проблем што ми смета повеќе и не знам како да постапам. Нормално е партнерите да се учат на почеток на сексуалните желби на другиот и што им годи или не, ама јас еве и по подолго време морам точно да кажувам што е ок, што не. Не знам, очекувам после подолго време партнерот веќе да знае што ми е ок. Кога можам да очекувам да научи што сакам? Не знам дали дека не можеше да се опуштиме зошто обично сме кај него, а мајка му има навика да се шета низ куќа, па страв ни е да не влезе во соба?

Би ми значеле мислења.

20. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    940
    Допаѓања:
    5.182
    @Bezimenka90 А ако ти дадеше прстен пак ли ќе живеевте со неговите? Не знам шо мења прстенов во ситуацијава, кога сепак дечко ти живее со неговите.

Ќе научи што сакаш кога ти ќе му кажуваш што сакаш. И после нормално, со вежбање редовно :)

@tiggyboy Посвети се на себе, запиши се на вежбање, фудбал и сл., најди си некое интересно хоби, излегувај повеќе и најди си нови пријатели, оди на патувања. Не контактирај повеќе со бившата ич и тоа е.

Последна измена: 4 септември 2023
    На Anyshka, Dentina, Bezimenka90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.