Мене знаеш што ме загрижува? Што толку млади се конзервативни, спремни се да го пропуштат животот и да се затворат дома со некој манипулатор.
Јас сфатив дека кога ќе пишат овде, секогаш има некоја позадинска приказна, која не се кажува. Какви токсични, манипулативни врски одржуваат, дури и запрепастувачки е. И не мислам дека им треба помош, туку онака истури се некаде. Не дека не оправдувам, поентава е дека не излегуваат намерно од ваков однос, премногу се навикнати и да манипулираат, и да бидат манипулирани.
Пресмешен е со муабетот дека он ќе бил 12 саата на работа, ќе ја мислел ако била на факултет?!?! А ако не се запише, со него на работа ќе оди за да не ја мисли или дома на безбедно да си седи на 18-19 години?! И една работа е таа што рекла да не оди во Хрватска, тука да работи, друго да ја тера да не се образува, среден век. И сега он на тоа демек се вади, ја те послушав, сега ти дома. Следно за некоја година што ќе читаме од оваа врска? Сите до една ти дадоа одлични разумни совети! Седни и мисли со оладена глава
При прва сериозна караница, ќе си префрлаат еден на друг - Ти не ме пушти ваму, јас не те пуштив онаму. Прекраснотии.
Некои приказни се и измислени, за да привлечат малце внимание, дали од досада или нешто друго па си викаат, дај да пишам, да ги размрдам луѓево малце, да си пополнам време, да иам што интересно да читам, кога неам некоја попаметна работа во моментот, или пак може и си бараат мислења и искуства кои ќе им послужат за некој проект, есеј, семинарска, научно истражување, се може да биде. А некои и се реални секако, што нема по светов. Не знам која им е целта, тоа нивна работа си е во какви врски и бракови фукнционираат, они трпат, не ние, они нека му ја мислат. Ај ако им е за да се истурат и да им олесни бар малку, мило ми е тогаш, што си нашле некаков издувен вентил, каде што ќе можат да си се испразнат, и да пишеш некаде, некогаш е големо олеснување, колку и да не ти се допаѓаат одговорите, сепак може и да ти олесни, ќе осетиш поддршка, дека некој те помислил, пробува да ти помогне, да те разбере. Ако целта им е совет да слушнат и притоа повеќето кои ги советуваат се едногласни и ти укажуваат дека грешиш, би требало да подразмислиш што правиш и да успориш, да си поставиш граници до каде смејат и не смејат одредени нешта но не може со сила ни памет да им дадеш ниту пак смееш да им се мешаш во одлуките.
Не е исто, ти си била средношколка, тој е возрасен маж. Не знам ни што барал на 26-7 години да се гледа со девојка што е уште во средно, ама тоа е скроз друг проблем. Нема ни што да размислуваш, јасно е дека треба да се запишеш на факултет, ако веќе ти сакаш да студираш.
Следно, ако приказнава е вистината, доколку девојката избере факс, ќе и кажува како ќе се убива и како не може без неа, mark my words.
@_Peperutka_ стави крај на врската токсични сте и двајцата и не знаете да одржувате здрава врска.Запиши се на факултет учи патувај инвестирај во себе осознај што сакаш во животот созреј потоа гради врска со партнер со кој ќе имаш здрава врска и убава иднина.
Едвај чекаме втор дел од приказнава. Оф леле, ако беше паметна одма ќе се ослободеше од него, нема ни да прашуваше толку ама штом не е, нека ги трпи ексцесите негови. Како можат на толку млади години вака да се запустуваат самите, како? Затрескани биле, па ова љубов ли е? Некои луѓе не знаат очигледно поимот љубов што значи. Искрено се надевам и посакувам измислена да е приказнава.
Прво доби две страни полни со предобри совети. Второ - порасни под итно. Еве ова нека биде лекцијата Трето - двајцата сте токсични. Он неможе да го прави ова на девојки со негова возраст, бидејќи ќе го отераат упм. Затоа наоѓа некои од клупа не станати. Но и ти со самото седење на камера и вртење муабети напразно, фантазирање за совршениот живот со принцот и сите други Холивуд глупости. Токсична си спрема сама себе. Ако сметаш дека факултетот не е потребен, во ред. Но дали таа одлука е донесена поради неговите размислувања. И да секако дека нема да те остави на мира, кој друг ќе трпи вакво однесување? И нема потреба да кажам дека треба да прекинеш секаков контакт. Разбирам дека човек ќе налета на секакви, ама како ги трпите со вакво однесување??
Во таква средина живееме, најголемиот успех на Балканов е да се омажиш. Жално, ама вистинито. Еднаш и кратко видео гледав од некоја од странство што се омажила за Балканец (кутра таа), и во видеово имаше кажано за ова. Се осетила простоќата од далеку.
Dokolku mislevte deka lazam, denes izleze lista, vtora sum primena vo cela mak na smerot sto go sakav. I ne dojdov tuka da se ispucam i da si go ispustam ventilot, dojdov za da kazam sto mi tezi so cel da mi olesni. Fala za site komentari dobri i losi, site gi pocituvam❤️
Колку точно, секој што ќе те сретне на улица, нема да те праша, ,, како си, што правиш, до каде си со факултет/работа", туку ќе праша, ,, имаш дечко, кога ќе се мажиш, па време ти е, деца не се чуваат на 30 години, до 25/6 ако не се омажиш после тешко".
Искористи си ја приликата, друга таква нема да добиеш. Ама ти си знаеш понатака. Честитки патем. Ужас
Честитки. Сега размисли дали сакаш да го фрлиш во вода целиот труд што си го вложила во средно или сакаш уште повеќе да се надоградуваш и учиш? Ако ти сакаш да одиш на факултет оди и не слушај никого, ќе се каеш еден ден, а за дечко ич гајле да немаш. Една-две години сме разлика и многу добро те разбирам за тоа дека сакаш дечко, ама не и маж рано е, барем мене ми е, не се чуствувам доволно зрело за градење фамилија, а штом имаш уште желба за школување се сомневам дека исто размислуваш како мене. Размисли убаво, доста членки ти дадовме совети и наши мислења на тебе е сега како ќе постапиш.
Факултет за машко бе... за некој рандом чоек. Абе искочи надвор, милиони ќе фатиш, ти за овој си се залепила.
Здраво феминки сакам да прашам за совет. Дали е нормално женско прво да пишува или тоа ќе испадне нешто сосема друго дека се нуди?
Што има везе прва или втора. Па нели се бориме да бидеме рамноправни? Сеисто ми е мене кој пишува прв. Башка повеќе ценат мушкиве коа девојче пишува прво.