Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. АринаАрина

АринаАрина Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    231
    @_Peperutka_ стави крај на врската токсични сте и двајцата и не знаете да одржувате здрава врска.Запиши се на факултет учи патувај инвестирај во себе осознај што сакаш во животот созреј потоа гради врска со партнер со кој ќе имаш здрава врска и убава иднина.

На Elenpelen, cresa-jagoda, sj *O* и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.848
    Допаѓања:
    20.443
    Едвај чекаме втор дел од приказнава. (fingers)

Оф леле,:| ако беше паметна одма ќе се ослободеше од него, нема ни да прашуваше толку ама штом не е, нека ги трпи ексцесите негови.
    Како можат на толку млади години вака да се запустуваат самите, како? (facepalm)
    Затрескани биле, па ова љубов ли е? Некои луѓе не знаат очигледно поимот љубов што значи.

Искрено се надевам и посакувам измислена да е приказнава.

Последна измена: 7 септември 2023
    На Осе, cresa-jagoda, Dentina и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.967
    Допаѓања:
    7.965
    Прво доби две страни полни со предобри совети.
    Второ - порасни под итно. Еве ова нека биде лекцијата
    Трето - двајцата сте токсични. Он неможе да го прави ова на девојки со негова возраст, бидејќи ќе го отераат упм. Затоа наоѓа некои од клупа не станати. Но и ти со самото седење на камера и вртење муабети напразно, фантазирање за совршениот живот со принцот и сите други Холивуд глупости. Токсична си спрема сама себе. Ако сметаш дека факултетот не е потребен, во ред. Но дали таа одлука е донесена поради неговите размислувања.
    И да секако дека нема да те остави на мира, кој друг ќе трпи вакво однесување?
    И нема потреба да кажам дека треба да прекинеш секаков контакт.
    Разбирам дека човек ќе налета на секакви, ама како ги трпите со вакво однесување??

На Tinaaa, Andzelka23, Dentina и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.614
    Во таква средина живееме, најголемиот успех на Балканов е да се омажиш. Жално, ама вистинито. Еднаш и кратко видео гледав од некоја од странство што се омажила за Балканец (кутра таа), и во видеово имаше кажано за ова. Се осетила простоќата од далеку.

На Осе, Bezimenka90, Dentina и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.814
    Допаѓања:
    24.413
    Ме интересира дали те пушта на кафе да одиш со другарките без притоа да се испокарате?

На Tinaaa, Elenpelen, Luna91 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. _Peperutka_

_Peperutka_ Активен член

Се зачлени на:
    6 септември 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    17
    Dokolku mislevte deka lazam, denes izleze lista, vtora sum primena vo cela mak na smerot sto go sakav. I ne dojdov tuka da se ispucam i da si go ispustam ventilot, dojdov za da kazam sto mi tezi so cel da mi olesni. Fala za site komentari dobri i losi, site gi pocituvam❤️

Прикачени фајлови:

На *Amethyst*, tanjita и АринаАрина им се допаѓа ова.
  7. Just_a_kid

Just_a_kid Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    2.458
    Колку точно, секој што ќе те сретне на улица, нема да те праша, ,, како си, што правиш, до каде си со факултет/работа", туку ќе праша, ,, имаш дечко, кога ќе се мажиш, па време ти е, деца не се чуваат на 30 години, до 25/6 ако не се омажиш после тешко".

На Космонаут, Spicy Senorita и Anyshka им се допаѓа ова.
  8. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.215
    Допаѓања:
    42.311
    Искористи си ја приликата, друга таква нема да добиеш.
    Ама ти си знаеш понатака.
    Честитки патем.
    Ужас

На *Amethyst*, cresa-jagoda, sj *O* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.749
    Допаѓања:
    13.859
    Јас па не знам што ви е за неверување. Колку вакви имбецили има ехее, со лопата да ги ринеш.

На Tinaaa, Bezimenka90, Elenpelen и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Just_a_kid

Just_a_kid Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    2.458
    Честитки. Сега размисли дали сакаш да го фрлиш во вода целиот труд што си го вложила во средно или сакаш уште повеќе да се надоградуваш и учиш? Ако ти сакаш да одиш на факултет оди и не слушај никого, ќе се каеш еден ден, а за дечко ич гајле да немаш.
    Една-две години сме разлика и многу добро те разбирам за тоа дека сакаш дечко, ама не и маж рано е, барем мене ми е, не се чуствувам доволно зрело за градење фамилија, а штом имаш уште желба за школување се сомневам дека исто размислуваш како мене.
    Размисли убаво, доста членки ти дадовме совети и наши мислења на тебе е сега како ќе постапиш.

На Rosemaryyy, Осе, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    3.187
    Факултет за машко бе...:rofl: за некој рандом чоек.
    Абе искочи надвор, милиони ќе фатиш, ти за овој си се залепила.

На Tinaaa, Elenpelen, Andzelka23 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Ane_na_Bisera16

Ane_na_Bisera16 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2020
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    328
    Здраво феминки сакам да прашам за совет. Дали е нормално женско прво да пишува или тоа ќе испадне нешто сосема друго дека се нуди?

13. dea.18

dea.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    847
    Допаѓања:
    2.348
    Што има везе прва или втора. Па нели се бориме да бидеме рамноправни?
    Сеисто ми е мене кој пишува прв. Башка повеќе ценат мушкиве коа девојче пишува прво.

На Осе, Billy Idol, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.345
    Допаѓања:
    84.388
    Нормално е.

На Martka, cresa-jagoda и _Peperutka_ им се допаѓа ова.
  15. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    885
    Допаѓања:
    3.187
    Nah, не пишувај прва. Остави они нека пише. Женско е глупо да пишува прво. Не се нуди туку привлекувај, мене оваа тактика секој пат ми работи.
    Кога пишуваш прва им го дига егото, не те ценат и изгледаш малку очајно, остави го ова на него.

На Ane_na_Bisera16 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.614
    Знам, мизерија и беда.

На Just_a_kid и Dentina им се допаѓа ова.
  17. _Peperutka_

_Peperutka_ Активен член

Се зачлени на:
    6 септември 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    17

На Ane_na_Bisera16 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    694
    Допаѓања:
    1.652
    Скроз е нормално. И јас се имам двоумено исто како тебе поради тоа што он ќе помисли ама верувај дека од многу машки имам добиено мислење дека на нив им е скроз океј дури и привлечно кога ќе пише женско прво. Е сега ако си помисли нешто друго он, батали го, барем ти си пробала и нема да ти биде криво.
    А вака само ќе се мислиш што би било.

На Осе, cresa-jagoda, christinnn и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Wideperpetual

Wideperpetual Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    776
    Дечко ти има 27 години ти 18 он веројатно размислува веќе и на брак а ти со 18 години сакаш факултет да запишеш што е нормално да имаш некаква професија и подобра заработка и иднина но прво треба да се преиспиташ себеси дали воопшто сакаш сериозна врска или брак на овие години и дали си подготвена за тоа.

Тука гледам проблем во несигурноста на дечкото, не би се согласил дека е психопат по default или дека ќе те контролира и ограничува во иднина и за други работи не мора да значи.

Веројатно те сака и стравува дека ако се запишеш на факултет помалце ќе се гледате и може да те изгуби и да запознаеш некој друг бидејќи си доста помлада од него и имаш уште време пред себе.

Но не е во ред да те условува да бираш помеѓу него и факултетот себично е и дрско.

Така да мој совет ти е да позборувате сериозно за ова и да му кажеш дека сакаш да се запишеш да студираш и дека не е во ред така да те уценува.
    Ако навистина те сака ќе го смени ставот и ќе работите заедно на довербата и несигурноста и ќе гледате да го надминете проблемот. Ако е нормална и разумна личност ќе ја почитува твојата одлука и ќе се смени, ако сеуште стој на неговото и те уценува немаш друго чаре освен да раскинеш. Сепак не брзај со одлуката и почекај и дајте си шанса на врската да опстои, ако се сакате ќе се најде компромис и заеднички јазик ако не раскинувањето е неминовно.

Последна измена: 7 септември 2023
    На Осе, penelope10 и _Peperutka_ им се допаѓа ова.
  20. Star250747

Star250747 Нов член

Се зачлени на:
    1 септември 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки
    Имав врска три години, ме остави пре 4 ри дена, незнам како да постапам, го сакам. Се чувствувам многу осамено без него, имавме проблеми во врската и многу често се каравме, на секоја караница ме обвинуваше мене. Незнам како да продолжам, ме фаќа страв без него и како да не сум целосна, се чувствувам празно. Многу пати имавме раскинато, но секогаш се смирувавме, овој пат ми кажа дека дека неможел веќе да се замара со мене и да не му ѕвонам и ме блокира. Премногу ми фали, незнам на моменти се чувствувам силна на моменти ми недостига и се гушам.Незнам како да престанам да мислам на него и да го заборавам. Со другарките се чувствувам многу негативно,за да го поминам ова со нив.

На Ane_na_Bisera16 и _Peperutka_ им се допаѓа ова.