Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.829
    Допаѓања:
    80.770
    Нормално е.

На Martka, cresa-jagoda и _Peperutka_ им се допаѓа ова.
  2. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    760
    Допаѓања:
    2.634
    Nah, не пишувај прва. Остави они нека пише. Женско е глупо да пишува прво. Не се нуди туку привлекувај, мене оваа тактика секој пат ми работи.
    Кога пишуваш прва им го дига егото, не те ценат и изгледаш малку очајно, остави го ова на него.

На Ane_na_Bisera16 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.607
    Знам, мизерија и беда.

На Just_a_kid и Dentina им се допаѓа ова.
  4. _Peperutka_

_Peperutka_ Активен член

Се зачлени на:
    6 септември 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    17

На Ane_na_Bisera16 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    679
    Допаѓања:
    1.630
    Скроз е нормално. И јас се имам двоумено исто како тебе поради тоа што он ќе помисли ама верувај дека од многу машки имам добиено мислење дека на нив им е скроз океј дури и привлечно кога ќе пише женско прво. Е сега ако си помисли нешто друго он, батали го, барем ти си пробала и нема да ти биде криво.
    А вака само ќе се мислиш што би било.

На Осе, cresa-jagoda, christinnn и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Wideperpetual

Wideperpetual Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    599
    Допаѓања:
    731
    Дечко ти има 27 години ти 18 он веројатно размислува веќе и на брак а ти со 18 години сакаш факултет да запишеш што е нормално да имаш некаква професија и подобра заработка и иднина но прво треба да се преиспиташ себеси дали воопшто сакаш сериозна врска или брак на овие години и дали си подготвена за тоа.

Тука гледам проблем во несигурноста на дечкото, не би се согласил дека е психопат по default или дека ќе те контролира и ограничува во иднина и за други работи не мора да значи.

Веројатно те сака и стравува дека ако се запишеш на факултет помалце ќе се гледате и може да те изгуби и да запознаеш некој друг бидејќи си доста помлада од него и имаш уште време пред себе.

Но не е во ред да те условува да бираш помеѓу него и факултетот себично е и дрско.

Така да мој совет ти е да позборувате сериозно за ова и да му кажеш дека сакаш да се запишеш да студираш и дека не е во ред така да те уценува.
    Ако навистина те сака ќе го смени ставот и ќе работите заедно на довербата и несигурноста и ќе гледате да го надминете проблемот. Ако е нормална и разумна личност ќе ја почитува твојата одлука и ќе се смени, ако сеуште стој на неговото и те уценува немаш друго чаре освен да раскинеш. Сепак не брзај со одлуката и почекај и дајте си шанса на врската да опстои, ако се сакате ќе се најде компромис и заеднички јазик ако не раскинувањето е неминовно.

Последна измена: 7 септември 2023
    На Осе, penelope10 и _Peperutka_ им се допаѓа ова.
  7. Star250747

Star250747 Нов член

Се зачлени на:
    1 септември 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки
    Имав врска три години, ме остави пре 4 ри дена, незнам како да постапам, го сакам. Се чувствувам многу осамено без него, имавме проблеми во врската и многу често се каравме, на секоја караница ме обвинуваше мене. Незнам како да продолжам, ме фаќа страв без него и како да не сум целосна, се чувствувам празно. Многу пати имавме раскинато, но секогаш се смирувавме, овој пат ми кажа дека дека неможел веќе да се замара со мене и да не му ѕвонам и ме блокира. Премногу ми фали, незнам на моменти се чувствувам силна на моменти ми недостига и се гушам.Незнам како да престанам да мислам на него и да го заборавам. Со другарките се чувствувам многу негативно,за да го поминам ова со нив.

На Ane_na_Bisera16 и _Peperutka_ им се допаѓа ова.
  8. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    7.746
    Тешко ти е и празно бидејќи ти станал навика. Не ти фали тој колку што во тешките моменти ги идеализаш подобрите моменти. И тоа е нормално. Но секогаш кога ти е тешко потсети се дека имало и кавги и предходни раскинувања, што значи не било идеално. Има секогаш друг кој нема низ кавги и раскинувања да те обвинува тебе на крај. Посвети се сега на работи кои те исполнуваат и дај време на времето. И не го барај, штом те блокирал. Не му храни его, и цени се. А тоа со другарките, ја би те советувала и нив да ги ставиш на дистанца или да побараш послични луѓе, ако веќе те тераат да се чувствуваш негативно.

9. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.747
    Допаѓања:
    13.628
    Те откачил бидејќи веќе си му станала токсична, остави го и терај понатака, од што ќе беше ако беше нема веќе аир.

10. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.664
    Малку да олади и ќе те бара пак.
    Ти со тек на време ќе сфатиш дека ти е подобро без него.

На sj *O* и Star250747 им се допаѓа ова.
  11. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.563
    Допаѓања:
    14.514
    Зашо иам чувство дека еден ист лик си праи постојано профили и си игра мајтап тука со сите? :drunk:
    Приказниве сите толку многу наликуваат една на друга, да се чудиш, бар ако е ист нека се потруди да биде малце покреативен зашо станува досадно више.
    Ако сум грешка, ви се извинувам.:)

12. tiggyboy

tiggyboy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2021
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    30
    @minne992 - Можеби ќе ти изгледа смешно, но искрено ти кажувам без разлика колку е убава ако прстите на нозете и се неубави/криви одма бегам (не дека ке и ги бацувам, да разјаснам) за однесувањето да не зборам. Иначе сум спремен повеке од 100 посто, само чекам да сретнам некој што на прв поглед веке знаеш дека тоа е тоа. Го имам тоа чуство осетено на своја кожа 2, 3 пати во животот, но за жал бев зафатен, брат ми вика, не си тинеџер веке, иди кај сакаш најубавата за рака земи ја, ама не разбира.
    @Кена Рис - Животот ми е полн со активноси, баш како тинеџер, играм игри на ком. сега ми е хоби да ги работам хадверски, одам на салса повеке години (понекогаш правам видеа кога играм, па ме прашуваат женати не ли ти љубомори),имам уметничка душа, свирам гитара во маракана понекогаш кога ми е ќеиф, патувам ама не ми се шета многу, дома ми е најдобро и низ МКД. Со бившата морам да комуницирам, поради заедничко дете, од тоа нема бегање, но тоа е само ради реда што викаат.
    @Eni.r - Пред година дена запознав една девојка преку социјалниве мрежи, се договоривме да излеземе на кафе кај рамстор, ја чекам касни 5 мин. и звонам на моб. и ми вика незнам дали ти кажав не сум јас таа на сликата(facepalm), веќе бев таму па си викам од приател + никогаш нема лошо, пиевме кафе, се запознавме и од тогаш се немаме видено:lol:. Гласот на тел. и беше одличен, ме напнуваше 3,4 дена да излеземе на крај се наканив и трт :envy: боролески. Сепак останувам на ставот - љубов на прв поглед или ќе си терам вака и вака ми е добро, само жално е да уживам сам, вратите ми се отворени па ќе видиме што ке донесе животов.:dance:

На Осе, Eni.r и _Peperutka_ им се допаѓа ова.
  13. Simplicity

Simplicity Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    534
    Знам дека ти е тешко, нормално е. Ќе ти биде тешко некое време. Само имај на ум, секој пат кога кризираш - сеќавај се само на лошите работи, лошите моменти, караниците. Немој да се измачуваш себе си, и да се сеќаваш на хармоничните, среќните моменти. Сети се како те третирал, што се ти кажал, како направил да се чувствуваш, размисли колку тешко ќе ти е во животот да си покрај таков човек кој постојано за се би те обвинувал тебе... Дај си време да преболиш се. Верувај, кога најмалку очекуваш - ќе дојде твојот човек. Знам дека звучи клише - ама верувај дека ќе биде така. Еден ден ќе си среќна што се испаднало така како што испаднало. Ќе си целосно помирена дека така требало да биде. Само дај си време.

На Осе и Ane_na_Bisera16 им се допаѓа ова.
  14. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    И јас така мислам, после наеднаш ги снемува, многу нови членови деновиве, па ми пишуваше еден/на во порака, демек се претставуваше дека е женско, а јас приметив дека е машко и го/ја снема.
    Сега пишува дека профилот не е достапен.

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    7.746
    Затоа што имаат вишок време а недостаток на common sense. Не дај боже да објавиш слика од купачи, долен веш "во што последно си купив".

П.С. Одма се познава фејк женски профил, just so y'all know

На Gosh и Dentina им се допаѓа ова.
  16. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.563
    Допаѓања:
    14.514
    Е ќе чекаш лепотане, многу ќе чекаш со ваков став. Без коментар.. :x
    После ќе дојде денот кога тебе ќе те бираат и ќе те елиминираат, не заборавај, многу чаталење и занесување не е на арно. :mm: Колку години инаку имаш?
    Баш ко тинејџер недораснат размислуваш, преиспитај се малце, не ќе е лошо.
    Досадно им е на децава, изглеа уште не почнале озбилно да го загреваат столчето па ај ќе си играме.

На Dentina и Anyshka им се допаѓа ова.
  17. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.361
    Хаха, ме изнасмеа со ова "лепотане", а ако е зима и носи чорапи, ако се договорат негде во кафич, ќе треба да и ги соблече чорапите за да види дали прстите и се криви, што не ќе прочитам.
    Секој си имаме некој недостаток, никој не е идеален.

На Осе и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  18. Star250747

Star250747 Нов член

Се зачлени на:
    1 септември 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Почнав да се осеќам и така.
    Нова сум, и прв пат пишувам. Ги читав сиж
    Ви благодарам на сите, се надевам дека побрзо ќе го преболам. Имав доста тешки моменти со него помагаат кога
    Нова сум, прв пат пишувам. Едноставно сакав да побарам совет, секој има проблеми само не е добро вака да пишувате. Не е секој за да си игра и без веза да пишува. Ви благодарам.

На _Peperutka_ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.563
    Допаѓања:
    14.514
    Па лепотан гарант си е он, манекен, господинот совршен, видиш вика дека мора најубавата лепотица да ја зел, кај смее да се задоволи со нешто помалце. Ццц.
    Пишав ја у спојлер, ако сум грешка, ви се извинувам.

На Dentina и Anyshka им се допаѓа ова.
  20. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.202
    Допаѓања:
    175.903
    И дел да се измислени. Веќе. :D Ама реалноста е дека проблеми на просечен чоек на балканот - се тие. Да, ќе има некој со уникатен проблем, ама генерално е: возрасен со помлада и наивна девојка шо сака брак и да ја затвори пред време дома, партнер кој контролира, еден партнер кој шврља и друг кој мисли дека ќе се смени, некоја шо мисли дека можи да смени некој (не си трошете време плс), мешање на родители, проблем во релација на партнер и роднини/пријатели итн. Просечни пробчеми на просечен чоек на просторов се варијации на ова и нормално дека личат едни на други. Со чесни исклучоци на поуникатните проблеми. :D

Он топик, од сите проблеми само сакам да коментирам за членката со факултетот. Ако некој ти постави ултиматум па чак било за нешто најповршно како шо да купиме во ресторан, а не па за важни животни одлуки, одма и без думање тури пепел. Мала си, а со тек на време ќе научиш дека партнер значи да си еднаков и да почитуваш, сакаш и да комуницираш со партнер. Партнер = еднаков. Условување го клава еден од партнерите во повисока позиција. И то ќе научиш да не го дозволваш. Мора прво да се штитиш себеси.

На Осе, cresa-jagoda, Bezimenka90 и 5 други им се допаѓа ова.