Дечкото ти направил услуга Продолжи понатаму без да се завртиш назат и се прашаш што се случило. Ама ти очигледно сакаш да живееш во стрес и постојано некој да те контролира за постапките. Како си дозволуваш некој да ти кажува што да облечеш или дали да се шминкаш? Значи бриши го од секаде и живеј Од што се плашиш? Да не останеш сама ? Што толку те врзува за него ?
Не знам како дозволив,стварно не знам. Мислев веројатно дека ако го правам тоа сите ќе бидеме среќни и весели,ама не е така. Верувај,се знаев се дека не е како што треба и не е во ред,ама се газев себе за љубов демек. Љубовта не требало да изгледа вака. Услуга баш ми направи. Овената бев поради него,а он цветаше. Јас бев таа која го издигна него од депресија и направи да се чувствува посакувано. Сега е обратно,ама ќе помине се.Сама секако нема да останам цел живот е пред мене. Што ме приврзува за него? Убаво ми беше и ми беше барем за мене најдобар пријател,бев мирна и опуштена пред него
Прво и основно, целата таа контрола над твојот живот и тоа што го пиша дека 90% од времето бил грижлив - не оди во комбинација. Ти си го идеализирала. Тие предходни трауми а, сега ги користат како изговор за да третира некого како shit, прашање колку се вистински траумите а колку ти правел gaslighting. Истор важи и за делот со непокажување емоции. Па другите ме повредуваат а јас никогаш тоа не би го направил.... Манипулативни техники Кога сакаш некого се гледа и осеќа. Сакал да има некоја што ќе му оди по г*зот. И тоа што си заминал ти направил најголема услуга. Сега работи си на себе и ова нека биде лекција
Како може да си мирна и опуштена со болно љубоморен тип, кој сака да те контролира? Можеш да бидеш се ама мирна и опуштена сигурно не. И јас имав исти ситуации со бившиот и само бев вознемирана, повредена и нервозна. Далеку е тој од совршен, ти си го идеализираш во твојата глава, а уствари е се што си му изнакажала. Сега мислиш дека е крај на светот, ама кога ке запознаеш стварно добар и нормален дечко ке си среќна што си се откачила од бившиот. Батали го, не ти треба никој токсичен во животот, а најмалку партнер. Со таков раскинав врска од пет години и фала му на бога што ми даде памет на време.
Делот со облеката и шминките, hits home искрено. Прво и основно црвено знаменце е кога ти кажува, не мора да се шминкаш, убава си природно, не се дотерувај, зошто си толку дотерана, повеќе сакам скромна облека. Ова е вака затоа што се љубоморни и не сакаат други да гледаат во тебе. Али тој ќе гледа во други, не се секирај. И затоа кај некои се случува да се запуштаат во долги врски, оти нели немало потреба. Многу грда стратегија е ова, мешање во нечиј вкус за мода. Посебно од страна на маж, фуј.
Извини, колку години има типот, повеќе од 40? Оти ги фаќа средовечна криза некоја после 40 години, им поминува околу 50.
35 има,и има егзистенционална криза и е незадоволен од себеси. Нон стоп во депресија,и со главата во ѕид е-ако нешто зацрта-крај.
Затоа еве се претворив во девојка каква што сакаше он,и оп не сум среќен. Да,зошто девојката во која се заљубил и направила да се чувствува посакувано ја сменил
@Shugarspice а зошто не може да фати девојка на негови години? Мислиш дека девојка од 30+ ќе дозволи вака да ѝ се понаша некој? Малце ќе ги дискутирам годините, тој е незрел на тие години, а ти се залетуваш и тажно е што сакаш да бидеш нешто што не си. И општо вака за сите, секогаш кога ќе се почувствувате загрозени и ве опфаќа страв дека треба да правите нешто - апсолутно не треба. И да ве вара некој, давајте му слобода. Заминете си во рандом ден. Преземајте конкретни чекори, не се објаснувајте - посебно не ако не сте виновни и продолжете си. Навистина некогаш и самите им даваме значење на некои нешта повеќе од што треба.
Остајте ги годините на страна, има разлика не баш мала, евидентно е тоа ама ни таа не е дете, 24 има, зрела треба да е и да и е јасно дека не е во ред ова што и го правел. Не дека он може да ги мота само помладите, а никако врсничките негови, и помладите не се ниту наивни ниту глупи па да дозволат вакво нешто. @Shugarspice Јасно треба да ти е кон што водело сето ова, а и кога бил демек коректен и фин, прашање е дали и бил таков или се преправал. Ете, сега си го покажал лицето па добро што и сам ти дал до знаење дека крај е, нема што ни да тагуваш, ни да ти е криво што прекинавте. Едноставно, вака најправилно е, за после да немаш други уште полоши проблеми и нервози. Не ти треба таков и ако си паметна не би продолжила со таков човек.
Ни ова не е зрела љубов, заљубеност можеби... зошто побогу би сакала себичњак кој си игра power play со тебе..контрола на тој начин е глупа.. Сеедно какви трауми има, тој е одговорен пред себе и другите да си ги залечи фрустрациите и да е во мање више функционална состојба пред да влезе во љубовна врска. Никој не е должен психолог да му биде од внатре во врската за наследени проблеми негови. Или не дај боже , фрустрации да лечи со партнерка..скроз дисфункционално. Па и ова : ај ќе ја оставам, пред таа мене...глупости.
Бонус прашање, дали имате слушнато дечко кој не ви се пожалил од бившата/ите? Кутрите, траумирани биле. Хаха
Моментално еден што ми пишува.. никогаш ми се нема ништо пожалено од бившите ама од навика ке пишам океј, ке ме нема да му вратам и слично ке почнува да прашува што ми е да не сум му лута нешто.. Го жалам дечкото.. го знам уште од порано, таков мирен си беше и тогаш, на сите им ќутеше, кој знае какви трауми има од бившите..
Исто беше и со мене, за додуша не беше само пишување, излеговме два пати. На почеток, за време на пишувањето фин, културен, манири. Цело време пишуваше ама онака без престан (башка и нонстоп селфиња), кај е, со кого е, што прави и понекогаш кога ќе закаснев со одговор, одма беше истото “да не си лута.“ Е, ама затоа после вториот дејт излезе потиснатото сељачко. Пишав во друга тема што и како. Е сега не мора и кај тебе да е вака, ама можи да биди. Во мојов случај мислам дека сакаше да ми го долови the boyfriend experience што е можно побрзо ама и онака фиктивно, за да you know what. Ех, ама јас сум старка тешка на карактер башка и добро читам меѓу редови. Инаку во дел од муабетите, кога му кажував дека ми се здосадени фак бојс, ми рече, знам слушам од другариве многу лоши приказни (демек, како намамувале женски). Потоа дознав и со кој се дружи и да бидам искрена, малку ми се снеарни. Така да, тоа на почеток субмисивно понашање, можи и да е со цел.
Знаеш они не грешат, и не сакаат да бидат повредени. Ама бившите се ненормални и ги следеле, не сакале да ги остават на мира. И сега не сакаат да бидат повредени и имаат проблеми со комуникација и со отворање на чуствува. Па затоа нема гледање во јавност, ружа кало поклон никако не дај боже Пошо имале лошо искуство и сега не сакаат да брзаат со една врска и влегуваат во неколку истовремено, притоа лајкуваат сториња на уште толку рандом девојки на инста Ама пријателите се лошо друштво, они ги лажат/изневеруваат девојките, ја учам од нив како не треба
Оф немој, да не почнувам. Женските биле криви, затоа тие не влегувале во врска, разлабавен им бил моралот. Проектира кутриот оти си знае што прави во слободното време (а цело време му е слободно). Нема гледање во јавност, оти се плаши да не биди виден од симпатиите. Сепак е тој слободен човек, со слободни опции. Одат на се или ништо и најчесто добиваат ништо.
Овој стварно мирен си е, како што кажав одамна го знам, се дружевме во средно, се надевам не се сменил али како и да е одлучив да сум сингл некој период па затоа не му го анализирам толку понашањето, сепак си држам дистанца
Интересно, јас не пишувам со некој кој не ми е привлечен и не планирам да излегувам. Џабе изгубено време.
Се мислев дали да побарам совет. Не е некој проблем да кажам во врската, мислам дека е повеќе до мене. Убаво се сложуваме, сме немале некои големи проблеми освен ситни караници кои ги има во секоја врска. Девет месеци сме заедно и се гледаме кога имаме можност, не секој викенд, но преку еден сигурно. Моментално тој е претрупан со работа и имам големо разбирање бидејќи имаа некоја голема фрка на работа па целиот товар е на негов грб. Е тука да прејдам на главното: Неколку пати се фатив како размислувам за преќин на врската бидејќи јас почнувам да се уморувам од далечината, пораките, видео повиците и слично. Кога почнав врска со него знаев во што се впуштам но сега не знам дали дали правилно постапив со него. Се уште не сме разговарале да почнеме заеднички живот, сметам дека би било рано, туку јас и тој не планираме ништо, сите работи ни се спонтани. Уживам во врската но некогаш ме фаќа страв дека си го трошам времето. Гледам да не ја спомнувсм таа тема се уште бидејќи е под стрес, но колку повеќе чекам толку повеќе ми е потешко и мене. Го сакам ама не знам до кога ќе издржам. Мислам дека минатата врска ме уништи, затоа сум ваква.