Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. xxsunflowerxx

xxsunflowerxx Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    15
    Зборувам како е моментално.

2. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.564
    Допаѓања:
    14.524
    А зошто тогаш така се глупира и делува ко неозбилен да е?

Колку години имате?

3. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Те молам пиши дека муабетов ти е измислица и дека не си до толку глуп

На cresa-jagoda, Lavender4, Космонаут и 2 други им се допаѓа ова.
  4. xxsunflowerxx

xxsunflowerxx Активен член

Се зачлени на:
    14 септември 2023
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    15
    И јас тоа се прашувам. 25 и 28

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.564
    Допаѓања:
    14.524
    Значи имало и друго нешто тука, не го спомна ова претходно.
    Е ова не ми се допаѓа, сами сте биле, сте имале можност заедно да ја поминете ноќта, а он настојувал во посебни кревети да спиете, хм чудно.:|
    Обично, одвај чекаат да дојде времето за тоа, не мора интимни ствари, нека е и само гушкање, бакнување, разменување нежности, а он вака постапил..

Треба да ја анализираш ситуацијата, преку разговор секако, да пробаш да допреш до него, до толку ли е срамежлив и незгодно му паднало или пак друга позадина има.
    Се надевам дека се е во ред и ќе сфати дека треба малку поблизок да е со тебе и да ти искажува чувства, нека биде и на негов начин, не мора само со лигавења и глупости, не сите го праиме тоа, различни сме ама некако стегнат ко да е, треба да размисли малку, да се опушти за да можете заедно целосно да уживате во врската.
    Па не сте воопшто мали, ја очекував ќе речеш по 15-16 годинки сте. Крајно неозбилно и детско понашање.
    И ти разговарај со него, кажи му дека не е во ред вака да прави, притисни го малце, не е фер ич, ако не му одговара нешто, нека си каже отворено, не вака кукавички да бега.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  6. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    @Mrs. right да, стегнат е, ама мене таа постапка ме натера да анализирам се.
    Следниот ден, нон стоп ме гушкаше, ми готвеше само тој, бевме и интимни и едвај ме пушти да си отидам.
    Инаку, друга замерка немам.

7. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.564
    Допаѓања:
    14.524
    Хм, тогаш може па стварно топло му било или пак уморен бил, не знам шо да кажам, комплицирано е малку поише. :?:
    Затоа реков, времето ќе покаже ама дека треба да разговарате директно, треба, може ќе ти се разјаснат поише работи.

8. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    5.335
    Многу анализираш, машко не се замара до толку. Особено ако не ти дал повод никаков, за ништо нема одредено време или начин.

Другарка за 7 месеци дејтање рипна у тавче и ене ги среќни со две деца.
    Олабави малце и што се вика најди си занимации, работи на други сегменти на твојот живот или вашиот.

А и искрено не пишувај тука прво, кажи му на него, ја бар така правам колку и да е глупо прашањето , смешно детско, ќе го прашам. Тогаш највеќе ќе ти се разјаснат многу двоумици, како ќе одговори, што фаца ќе направи ,дали озбилно ќе те сфати итн.

Вака читајќи делуа дека и двајцата сакате да успее. Е, опушти се и уживај. @bicycle

На cresa-jagoda, Космонаут и Dentina им се допаѓа ова.
  9. _Peperutka_

_Peperutka_ Активен член

Се зачлени на:
    6 септември 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    17
    Здраво на сите. ❤️ Мислам дека е вистинско време да ви го соопштам вториот дел од мојата приказна која не беше само лага, туку моја судбина.

После сите коментари од вас тука и сите совети кои ги добив мислам дека направив правилен избор.
    Да бидам искрена, воопшто не очекував мојата порака тука да биде видена од било кого, ниту очекував било каков совет, но испадна спротивното. Пред се благодарна сум на сите вас што издвоивте време да ми дадете совет и мислење. После долго размислување одлуката беше донесена.
    Пред 2 дена се запишав на факултет, и од октомври почнувам со студирање. И со дечкото не раскинав. Продолживме да се гледаме како предтоа и секако му кажав за мојата одлука на што рече во ред. Му кажав дека ќе се запишам и ќе студирам, а врската може да продолжи доколку двајцата го сакаме тоа искрено. Мора да признаам ми падна голем товар од грб и се чувствувам многу полесно. Јас сум личност која не се откажува лесно од нештата кои ги сака, и сметам дека ова беше еден тежок период за сите нас кој еден ден ќе помине. Како што не го оставив факултетот, не го оставив ни него. Едноставно оставив на времето. Времето најдобро ќе покаже што и како ќе биде. Ако е нешто пишано едноставно ќе си биде, верувам дека бог има план за сите нас.❤️

На *Amethyst*, dea.18, tanjita и 6 други им се допаѓа ова.
  10. ivanamackica

ivanamackica Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    1.059
    Дечки ми треба совет. Имам проблем со недоверба и сметам дека моево ќе излезе од контрола кај и да е... Плус во последно време ми се зголемува недовербата. Пробувам да не земам се здраво за готово што гледам по социјалниве мрежи во врска со тоа што прави мојот партнер, ама џабе, нешто е појако од мене внатре. Ми смета што лајкнува слики на женски и ги додава за пријатели. Воопшто не верувам на женски особи, а ниту пак на машки баш. Имам некои трауми од претходните врски... Кога ќе видам дека лајкнал слика на некоја одма си викам ,,ете со оваа сака нешто да има" и слични муабети од тој тип. Ако му дадам до знаење на партнерот за ова, не знам што би ми рекол и дали воопшто ќе ме разбере. Во смисла за неговите постапки и плус ова дека имам проблем со недоверба. Многу работи преќутувам(моја грешка е ова) и собирам во мене, во секој момент ќе ми пукне филмот... Сама се измачувам не знам како да постапам. Што да правам совет??:sweat::(

На gio.gio и _Peperutka_ им се допаѓа ова.
  11. _Peperutka_

_Peperutka_ Активен член

Се зачлени на:
    6 септември 2023
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    17
    Normalno e koga si vo vrska so nekoj sto iskreno go sakas da custvuvas ljubomora. Site sme ljubomorni na nekoj nacin, i da ne stanuva zbor za vrska i opsto vo zivotot sme ljubomorni za nesto. No mora sami da naucime da se kontrolirame vo odredeni momenti. Vo vrskite opsto ljubomorata igra golema uloga. Mozebi nekogas e pricina poradi koja mnogu vrski se raspadnale. Preku nea doagjaat mnogu raspravii i nesoglasici megu partnerite.
    Spored mene najdobro za da se resi tvojot problem e da razgovaras so partnerot. Da mu kazes koi nesta kaj nego ti precat, i da pobaras da te razbere bez da te osuduva. Sekako dokolku toj ti kaze deka i ti imas nekoi postapki koi nemu mu precat, mislam i ti treba da se potrudis da promenis nesto kaj sebe. Na toj nacin nema da ima tenzii vo vrskata i nema da ima pricini za ljubomora. Vo vrskata se vkluceni dvajca. I dvajcata mora da vlozat trud za nesto da uspee.

На ivanamackica му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Космонаут

Космонаут Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2023
    Пораки:
    259
    Допаѓања:
    780
    Директен разговор, треба да си кажеш што те мачи, да си го кажуваш стравот, не да го обвинуваш туку да разговарате, бидејќи темелот на една врска е добрата комуникација. Па дури и да ти е неоснован стравот, негово е да те поддржи и утеши и да те натера да му веруваш. Нормално е да ти пречат такви работи

На ivanamackica и _Peperutka_ им се допаѓа ова.
  13. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.527
    Непознати рандом девојки додава? Зошто?

На dea.18, sparklie, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  14. ivanamackica

ivanamackica Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    731
    Допаѓања:
    1.059
    Дефинитивно ќе седнам и ќе му кажам вака и вака, ќе му дадам до знаење што и како.. Чабе само се нервирам и измачувам и се расправам сама со себе, зошто вака зошто така....

На _Peperutka_, Malesia и Космонаут им се допаѓа ова.
  15. gabyy55

gabyy55 Нов член

Се зачлени на:
    15 септември 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Нова сум на форумов, ама потребно ми е мислење, ве читав дека тука пишувате вакви работи па се надевам дека е на соодветно место.
    Се запознав со одредено момче со кое што имавме да се рече само два реда муабет. Е сега од тогаш јас некако не можам да го заборавам, можеби љубов на прв поглед.
    Е сега се што знам му се името и местото каде што живее, не знам како да дојдам до него. Социјални мрежи не се опција затоа што не можам да го најдам, а местото каде живее е подалеку од моето и не знам никого од таму. Да напоменам дека местото каде што живее е мало гратче каде што веројатно се знаат меѓусебе повеќето.Совет како би можела да го најдам, тој мене можеби и не ме памти ама јас би сакала онака да се сретнеме најпријателски

16. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    7.746
    Види социјални медиуми се најдобрата опција. Тоа што ја знаеш домашната адреса, не е нималку паметно да отидеш пред зграда за да го видиш. Барај на соц медиуми преку заеднички пријатели па following list. Иако е малку крипи и мањачки ама па друг начин не гледам, ако немате заеднички пријатели или некое место за заедничко излегување.

17. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Никаде не рече дека ја знае домашната адреса или дека имаат заеднички пријатели.

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.564
    Допаѓања:
    14.524
    @gabyy55
    Штом толку сакаш да го најдеш, иди во местото кај што живее, распрашај се, нели мало место е, сигурно се познаваат меѓусебе.
    Нема друг начин како да го најдеш, може и не ни користи социјални мрежи или под друго име е потпишан.

Иначе пријателски викаш сакаш да се сретнете хаха, ти си се затрескала убаво во него, само немој да се разочараш после, може има девојка или пак да не е заинтересиран, затоа без некои преголеми очекувања.
    Со среќа во потрагата. :)

@Selena01 зашто да не му иде во неговиот град, да не е некој опасен и проблематичен тип или пак него да не му напраи проблеми дома, дека сепак не се познаваат доволно?
    Добро, постои ризик ама вика не може да го пронајде, не ни знае дали имаат заеднички пријатели, кога не може да го најде како е потпишан.

Секако ова што го реков е само за некои ептен храбри и одлучни личности кои би ризикувале, секој нит сака, нит може вака да постапи ама глеам дека и остаил типот особен впечаток штом толку настојува да го види пак.

19. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.474
    Прашај тука од кој град е? Која генерација е, како се вика побрзо ќе го најдеш А само социјални мрежи за контакт, друго немој ќе го уплашиш

20. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.863
    Допаѓања:
    23.750
    Не ти се доволно допаѓа ако го немаш најдено до сега на социјални. :D

Чим е мало гратче, сигурно нема многу училишта, најди ја школата кај што учел/учи, може има ФБ страна, па најди го во лајкови. Изгуглај му го името. Најди било кого од неговиот град на Фејсбук и пребарувај го по нивни пријатели чим е толку мал град. И кога ќе го најдеш понуди му пријателство. То је то.

На crimson и Malesia им се допаѓа ова.