Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    7.746
    Ја ја сфатив дека нема друг контакт освен неговото живеалиште. Да отиде без заеднички пријатели у друг град и да го бара "еј здраво ме памтиш" е малку незгодно. Е сега ако имаат заеднички пријатели нека одат заедно или у неговиот град или на некое место. Па и подобро ќе го запознае. А без заеднички пријатели најдобро да го побара на социјални медиуми

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  2. gabyy55

gabyy55 Нов член

Се зачлени на:
    15 септември 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Фала ви на советите. Ама навистина на социјални мрежи не можам да го најдам.Мислам го најдов само на фејсбук ама има стари слики и веројатно не го користи веќе подолго време. А на инста знаеме сите дека не сите се потпишани со име и презиме па не можам да го најдам.
    Инаку не реков дека му ја знам домашната адреса и не би идела до дома кај него буквално хаха знам дека е тоа ептен манијачки.
    Само знам местото каде што живее а тоа е мало место каде претпоставувам дека лесно ќе го најдам ама ми беше дали е океј така зошто друг начин немам:?:
    И не, немаме заеднички пријатели од далеку различни места сме.

3. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.527
    Па додади го, може не става слики ама користи месинџер.

4. gabyy55

gabyy55 Нов член

Се зачлени на:
    15 септември 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Го додадов. Ама нема ништо веќе подолго време

5. gabyy55

gabyy55 Нов член

Се зачлени на:
    15 септември 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Свесна сум дека сум затрескана хахах ама јас сакам да го најдам само најпријателски навистина.
    Од причина што сакам да останам во контакт со таква личност па и да е пријателски. Сакам да знам дека јас што е до мене се сум си направила, да не ми биде криво па и да има девојка. Другото нека биде како што треба да биде.

6. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.607
    Ова е класика која се повторува и мислам дека сама си го знаеш одговорот. :)

На ivanamackica му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    3.474
    Разговор многу помага, кажи му дека ти смета. Ако не те послуша никогаш нема да те послуша

На ivanamackica му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.564
    Допаѓања:
    14.524
    Затресканост, заљубеност и пријателство, не идат баш ама ок штом викаш.
    Може па и ќе станете пријатели, не се знае тоа. :?:

Вака е стварно заебано кога ќе сретнеш некој, два реда муабети како што викаш сте напраиле само, а толкав впечаток ќе ти остаи, што не можеш од глава да го извадиш и сеа дека немаш контакт па се нервираш иако ете го знаеш местото од кај што е.

Што да кажам, ако толку многу сакаш, може треба да ризикуваш, да пробаш, да видиш, викаш спремна си и да си се помириш ако нешто тргне како што не си замислувала.

На Martka, Martichka21 и gabyy55 им се допаѓа ова.
  9. gabyy55

gabyy55 Нов член

Се зачлени на:
    15 септември 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Имам еднаш веќе добиено корпа порано и ми беше многу полесно искрено после тоа, наместо да се измачував што би било кога би било. Мене некако тоа повеќе ми е тешко, а вака сум пробала, не иде, не е обострано и готово.
    Инаку ти благодарам за тоа што ме разбираш:hug:

10. Martichka21

Martichka21 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2023
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    35
    Zdr me interesira mislenje i sovet♡
    Sto bi napravile, posle dolgo vreme da nemate kontakt so licnost...Poradi nekoi pricini, morav da stavam kraj..I sega mi pisuva kao, ja sum bila kriva sto sum prekinala kontakt* a nikogas toj ne me pobara, eve sega nesto pocnavme muabet posle 3 mesecii, na pocetok me obvinuvase, a sekako i toj e kriv, poveke od meene, bidejki me ignorirase...I imavme.raspraavii...

Random zborevme nesto, ne spomna za viduvanje, ali kako da pottiknuvashe so razgovorot natamu, deneska cel den ne mi pisaa..Okej ne sme vo vrska i ne forsiram, sepak toj covek za mene ima ostaveno golem trag vo mojot zivot, go znak podolgo vreme, mislev deka sum go zaboravila ama ne emocciite se javia pak :(:|sto mislite treba da napravam? I ako se vidam, za sto da zboram e najispravno, sakam da prodolzam so nego, mi nedostiga mnogu imase i ubavi momenti koi gi pamtam..

11. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    7.746
    Според мене пишал за да види дали има шанса со тебе. Предходно не те побарал. Делува како да нема сега каде, или не нашол друга па тропа на стара врата.
    Мој совет продолжи понатаму без вртење назад. Сега бидејќи те фатила носталгија ги памтиш само добрите моменти, а што правиме со лошите?
    И тоа рендом иницирање на муабет, а без отворени карти и од старт да понуди да се видите, за да знаете на што сте. Е најголемото црвено знаменце. Нема каде дечково или сака две столици

На *Amethyst*, Spicy Senorita, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    5.335
    Прави онака како што ти кажува срцето.
    Моменти биле и поминале. Сепак ти знаеш што се сте поминале, колку е искрен,и колку сте спремни да работите на вас.

На Martichka21 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Девојка999

Девојка999 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2018
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    512
    Исто ко јас да се читам пред некоја година. Јас бев во врска со тип што беше многу дружељубив и што се понашаше вака на социјални мрежи. Буквално неговото име стоеше под секоја слика на девојките што ги имаше за пријатели. Го седнав на маса и му кажав дека ми смета, посебно кога се работеше за слики каде што девојчињава имаа покажано малку повеќе отколку што треба. На почетокот му беше смешно, као љубоморна сум, не треба да бидам таква бла бла. За да веќе кога по вторпат му беше кажано, почна со коментари од типот: ти имаш нула самодоверба; тоа се само другарки, тоа се само познанички, па ти ли ќе ми кажуваш јас што да правам и сл...
    Раскинавме после ради други причини, ама чим нешто ти смета разговор и само разговор, па ќе видиш после што понатаму.

На *Amethyst*, ivanamackica и Malesia им се допаѓа ова.
  14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.435
    Допаѓања:
    22.172

Колку и да мислиш дека ја сакаш почитуваш и че надмините се, или што и да ти рекла, е одличен манипулатор.

Батали ја, и да не се замараш со оваа, че се поболиш.

На *Amethyst* и sj *O* им се допаѓа ова.
  15. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    141
    Дечки ми треба совет пак….
    Постојано се прашувам
    Како некој може да биде толку тврдоглав?
    Како може до толку да се нема осет?
    Едноставно како може да е таков после толку време…
    Врска на далечина иако живееме на 6 километри, се гледаме еднаш во неделата (макс 2) бидејќи дечкото е зафатен, 2 тренинга мора да се направат во денот ама за со женската време- еднаш неделно. Јас го прифатив ова као ајде ќе биде боље, ама дечкото значи ни на една основа не се труди да не го осетам ова негово отсуство (во смисла се слушаме 2 пати дневно по 1мин). И на тој краток разговор ќе си кажам ја се за денот, а он ќе каже а супер јас ќе спијам сега- не ми ни дава простор да бидеме емотивни блиски, спушта муабет (таков си бил одсекогаш, да ги влечеш од него зборовите како со клешта и тогаш нема да каже општи и глупави работи а не пак некои поголеми ствари).
    И ајде си викам може е нормално со години сме заедно, но јас се чувствувам осамено.
    И сме правеле муабет за ова сум пробувала и со добро и со инат и лошо и секогаш јас сум кривата, едноставно не знае типот како се комуницира.
    Последниве неколку дена се слушавме многу ретко и кратко, ме праша пред некој ден зошто си лута и му кажав во смисла еднаш дневно се слушаме и само ми кажа не не е така во смисла како почнуваш пак глупости дури и цинично се изнасмеа и толку од разговорот.
    Јас се однесував вчера поладно со него, типот се налути премногу, ми вика ако уживај си само така ти продолжи на што јас му одговорив со океј, и цел ден потоа не се јави (а не планирам ни јас).
    Лут е бидејќи сум му одговорила на пораката така а он денови уназад е ладен према мене.
    Значи он сака јас да трчкам по него, да види дека сум загреана дека му кажувам убави зборови (што секогаш го правам), а кога ќе ги побарам и јас внимание и љубов не добивам ништо - само спуштање на муабет.
    Дали јас погрешив што лошо ги ладно му одговорив на пораките?
    Дали да го побарам да разговараме?
    Пробувам сама да си одговорам едноставно зошто го прави ова, како што растеме заедно се станува поинателив и воопшто неќе да признае свои грешки…

На Martichka21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Девојко уште после првите 3 реченици се чудам зошто си воопшто со типов? Очигледно еднострана е врскава... Па уште и се лути ако добие ист третман. Замисли во брак како ќе ти е со некого што незнаеш ни деновите како му минуваат што се вика... Ако едноставно сте различни карактери не е тој за тебе...

На anggell, GirlVolley, Lavender4 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    7.746
    Ти ги прочитав и предходните мислења. Ако ова е истиот дечко, тогаш овој проблем се провлекува подолго и е дел од неговиот карактер.
    Одбивање на разговор, без обзир за другиот, целото тоа себично однесување си е дел од него. Цело време е еднострано давање на внимание. Не можеш да ги смениш луѓето, твое е дали ќе го прифатиш каков што е, или ќе прекинете да се гледате.

18. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    679
    Допаѓања:
    1.630
    Според мене во врска не мора да се гледаш секој ден, нормално е тоа но во зависност од тоа колку години имате и колку обврски имате. Ама некој да не оддели време за тебе,а да може два пати да оди на тренинг не ми се допаѓа.
    Барем да го надомести тоа ете со зборување подолго на телефон ама ни тоа не го сака.
    Мислам најдобро е отворено да го седнеш да си направите муабет и да му кажеш што ти смета ама да не ти одбегнува да ти одговара или само да рече дека ќе биде подобро.
    Знам дека не ти е лесно да прекинеш врска ако го сакаш а особено вака ако е подолга. Ама размислувај и за во иднина како ќе ти биде да живееш со таков човек ако не проба да се смени на подобро.

19. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    141
    Од обичен разговор стига до голема караница- секогаш сум имала нешто да ми смета едноставно требало да го разберам дека е зафатен. Јас договарам нова година, јас барам места за одмор, идам носам пасоши итн… и за се тоа добивам: не можам сега со твоите глупости, стварно немам време крај краева дома ќе останам за нова година.. (и така последниот ден уште немавме план за нг, среќа пак по мое залагање и молење на дечкото отидовме на журка каде што јас најдов карти)..
    Настрана сите овие залагања едноставно и кога ќе се потрудам не се цени тоа, кога ќе пробам да комуницирам му нагласувам не се расправам со тебе сакам да разговараме на убав начин и да си најдеме средина и џабе!
    Ескалира во караница, во викање итн..
    И после е со кренат нос, он е лут, а што е до мене најубаво е воопшто да не збориме за проблемите значи се убаво под тепихче.
    Сега и да пробам да разговарам со него ќе биде инаетлив и нема да сака да ме сослуша и шак пн ќе биде жртва а јас лошата затоа и не ни сакам да го побарам.
    Едноставно не може да се седне и да се позборува со типот.

Последна измена: 17 септември 2023
  20. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    679
    Допаѓања:
    1.630
    Види ти најдобро знаеш како се чувствуваш, ти колку и да ни ја објаснуваш ситуацијата нема да можеме ние скроз исто да ја осетиме. Во врска мора да можете отворено да зборувате за се што ви смета и на двајцата и тоа да не се сфаќа како караница. И двајцата да се трудите да се подобрите за да ви биде подобро.
    Тој е свесен дека тебе ти е убаво да излезеш да прошеташ а тој не сака. Па и уште не цени кога ќе се потрудиш.
    Според сега ова што го напиша јас мислам дека најдобро ти е да ја прекинеш врската со него, знам дека е тешко ама и сега ти е. Ќе помине со тек на време и ќе си најдеш некој кој ќе знае правилно да те третира.

На Martichka21 и Tamarkaa им се допаѓа ова.