Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. NiceGirlD

NiceGirlD Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Imam decko veke pola godina i mnogu go sakam,a i toj mene. No imam eden problem pred nekoe vreme si razmenavme pass od fb i kaj nego vo inbox najdov poranki kako na drugi devojki im ima pisuvano da izlezat deka gi saka i sl, a toj period koga im imase pisuvano ne se gledavme recisi ic. Bev povredena i ne mu veruvav. Me ubedi deka toa sto bilo pisuvano ne bilo taka, bidejki mnogu go sakam mu poveruvav. No sega seuste mi e tesko da mu veruvam . Ve molam za sovet :D :D
    [mod-kirilica:2msyjr70][/mod-kirilica:2msyjr70]

2. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.574
    ако тоа го пишувал додека сте оделе и имаш право да се лутиш, и чекај како то а си видела дека им пишувал на други да излезат а те убедил дека не е така? :o :tmi: на кого повеќе веруваш? на себе што со свои очи си видела или на неговите зборови? а освен тоа и да не сте оделе не би требало така да се испонаша испаѓа дека со тебе бил само така и дека му е важно само да излезе со некоја со ова што го направил само докажал колку е незрел и колку му значиш. јас не би му простила кај се изглупирал па уште и будала те праи и те лаже во очи. јас не би останала со него, утре ден кој знае за што ке те излаже, ке го видиш како се мува со некоја и ке ти тврди дека не било така :^)

На NiceGirlD му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ruza.Ruzica

Ruza.Ruzica Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    24
    Види факт е дека ти дечко ти НЕ ГО САКАШ точка!Кога нема обострана љубов тоа веќе не е вистинска врска.Не го влечи дечкото за нос не е тој крив што се вљубил ни ти што ти не го сакаш.Едноставно ладнокрвно (не превише) раскини му и дај му до знаење дека не го сакаш.Нека не те бара и оддалечи се од него што повеќе можеш.Нека биде среќен со некоја која навистина ќе го сака.Е сега ти имаш 2 опции:
    - остануваш сингл си фураш свој фазон во слободен живот си уживаш некое време со другарки излегување и сл.(после цели 2 год. и ќе ти треба да не се залетуваш веднаш во врска па после незнаеш што правиш...измешани чувства)
    - пробуваш да се зближиш до тој што ти се допаѓа но ПОЛЕКА! не избрзувај можеби само е илузија а не љубов... ако и тој е за и ти и пронајдете заеднички јазик се запознаете подобро може да излезе една убава врска во која и двајцата сте лудо вљубени. :)
    Со среќа, пиши што ќе направиш. ;) :*

4. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    Ако веке планираш да му раскинеш направи го тоа побрзо,немој да излезе 1 ден пред да одите на одмор.Мислам така ептен не ферски ке биде спрема дечко ти :)

5. mecheto

mecheto Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    4
    што се мислел тој дека е фраер па ке те омлажува што имале тие другите трета града? треба да му покажеш колку вредиш и што има покрај себе а не да се занесува одрзиму убава лекција па после ако му одговара продолжете

6. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    700
    Ево мене опет! :D Што би направиле и дали би ви било ОК,доколку личноста со која се гледате во исто време ја "демне" и сестра ви? :^) Нели треба да му се одржи некоја лекција од типот,ИЛИ СО МЕНЕ ИЛИ СО НЕА? Без разлика дали сте во врска со него или само онака се мувате јас мислам дека не е ОК.
    Ваше мислење?

7. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Мое мислење, прво разговор со сестра ти колку да ја информираш што имаш забележено и да ја слушнеш нејзината страна па и да ја информираш за твојот однос со него!
    Ако добро се разберете со сестра ти во врска со проблемот побарај од неа да му стави еден голем игнор на твојот ,,пријател,, и да си го сведе одност со него на само еден ладен поздрав колку да му покаже дека за него е предвреме изгубена битка (поточно да не прави типот несупешни обиди)
    И на крај начекај момент за да му кажеш дека ти и сестра ти никогаш не сте делиле момчиња па и дека немате такви плнови!

Да бидам искрена јас веднаш би го заладила својот однос со некој што има нешто со мене а истовремено ја посакува сетсра ми! Не би му допиштила на никој да се прави толку голем фраер! :lol:

8. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    700
    Уф,па типот не ми кажа мене туку директно на неа знаете фејсбук фраери,боц моц,лајк,а дур после и мене ми рече дека му се допаѓа :fubar: .Сестра ми гледам веќе дека предосека, и знае дека јас и тој се гледаме и се бламирам непотребно.Да делам тоа сигурно не,налудничаво ми е но ќе му кажам ако планира нешто со неа предвреме да ми кажува да го отпишам од листата на живите,камоли на оваа мојава шмекерска :D
    Фраер мајке ми,ќе му затнам муцка и сите дупки што ги има!

9. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837

Не да не е ок тоа не е нормално |( на што би личело тоа... не е ова Кога лисјата паѓаат |(

10. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Да му држам предавање да бира меѓу мене и моја крв??????!!!!!!
    Е тоа никогаш нема да го доживее.
    Прво никогаш толку не би се понижила никому,не сум јас ефтина роба на лицитација,па секој да ме разгледува и пипка додека да реши дали ќе ме купи мене или предметот до мене.
    Второ, дечковците доаѓаат и си заминуваат, родителите не живеат вечно,единствено браќата и сестрите остануваат, па ти разграничи кој ти е поважен.
    Не би му ни правела муабет,а не па до толку да му давам димензии на тој лигавец.Има да го напушти мојот живот без да има шанса да праша што,зошто и како.
    Тоа е мое моето мислење. :!:

На EleMental, zhap4e и mysterious им се допаѓа ова.
  11. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Дечкото е толку уфилман во играта на собирање трофеи што мисли дека и покрај тоа што веќе се мувал со тебе, не постојат никакви пречки за да ја сврти и другата сестра. Па после леле мори мајко егото, приказните кои заедно со шлагчето на врвот (измислиците) ќе бидат толку шмекерско - освојувачки што дури и Џорџ Клуни би си набил комплекси во негово присуство.

Сестри
    се многу јак трофеј во машкиот ловечки свет, само да си знаете. Мислам дека единствен појак трофеј е да ги легнеш ќерката а после и мајка и, ама да е некоја MILF- ица, како во тие дегенски американски серии.

Од кај ги наоѓате бе вакви оперирани од било каков осет?

Би ти кажал да го откачиш ама не те знам на карактер. Кога веќе дечково се квалификувал како мувач покрај твоите, претпоставувам високи критериум кои 90% од машката популација ги гледа од жабја перспектива (right, right), да не си помислиш дека е доволно едно воспитно плескање по тоа рачето за да му текне дека пречекорил граница?

п.с. Ова е моето мислење за тебе, но ако сестра ти евентуално потклекне на неговиот неодолив шарм, ти пак (во неговите приказни) ќе завршиш како трофејче под категорија Поминати сестри.

Ах, ништожноста на денешното општество, и НЕ ова последново не беше саркастично. Стварно го мислам.

На agirl17, marama, Ivycka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Ivycka

Ivycka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    32
    Божееее.... нездрава работа. Типот не заслужува да те има тебе ниту пак сестра ти. Јако фраериште се прави...среќа не сте во врска, така да откачи го додека можеш. А за лекција одржување дефинитивно му треба.

13. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    700
    Ќе му ја испеам молитвата нека не се секира,егото до уши ќе му падне под колена.
    Ајде, се знае која е дипломираната DRAMA QUEEN :D ]:)

14. Ivycka

Ivycka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    32
    Офф морее да има брат да му се пуштиш па да види како е :) :D

15. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    700
    Нема брат бре има сестра ама ќе ја направам лезбејка :rofl:
    Се шалам,не паѓам на такво ниско ниво инаку би му се пуштила на неговиот другар.
    Си имам јас друг метод за ваквите опуштени дечковци :)

16. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    Ова не е некој проблем, само ми треба мислење..
    Подобро е да се задржи другарство или да се почне некоја романса, за која не се знае како ќе заврши?
    Запознав некој и многу брзо се зближивме(само другарски), излегуваме речиси секој ден. Често зборуваме за тоа колку добри другари сме, има некоја хемија меѓу нас, многу ми е драг и не би сакала за нешто што можеби нема да трае да изгубам таков другар..
    :^)

17. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Што знам, јас би пробал со романсата, зашто никогаш не се знае...
    А и сепак, да бидеме реални, би излегувале секој ден да не постоеше таа хемија и привлекување? :)
    Само храбро, и од кај знаеш, може ново либе е на повидок. =)

На OzzyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  18. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.762
    Ако има хемија меѓу вас вие не сте другари, а со постојаното потенцирање на тоа колку добри другари сте и еве да речеме дека зборувате за тоа за колку брзо време сте се зближиле, јасно е дека не сакате да сте другари.
    Знаеш веќе дека јас со другар со кој се дружев година и пол после тоа се фатив и на крај излезе лошо, па не ни зборевме. Ама кај нас на почеток немаше хемија.

19. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    И јас мислам дека самото тоа што го спомнуваме нашето другарство е доволно јасно дека има нешто повеќе.. Но ни тој, ни јас не сакаме да одиме понатаму.. Еднаш пробав со другар и испадна лошо(исто како и кај тебе), не сакам да се повтори тоа. :worried:

20. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.445
    Допаѓања:
    91.762
    Да но овој не ти е некој близок и дамнешен другар. А и ако со еден излегло лошо, не знчи дека и со овој ќе излезе.