Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. mandrace

mandrace Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2023
    Пораки:
    440
    Допаѓања:
    354

Ова не постои : „ 3. Овој само другар може да ми е„

2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.352
    Допаѓања:
    190.251
    Како тоа не постои?:^)
    За кого не постои? :D

На cresa-jagoda, Waverly Raven, sweet-cherry и 4 други им се допаѓа ова.
  3. mandrace

mandrace Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2023
    Пораки:
    440
    Допаѓања:
    354
    „За кого не постои? :D “ .. за кого како ...

4. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.564
    Допаѓања:
    14.524
    Може мисли дека не постои машко-женско пријателство.
    А зошто да не постои? :?:

Баш може и најдобри другари да станат женско и машко, не мора да значи дека пријателството ќе прерасне во иднина во нешто посериозно и дека такви намери имаат било кој од двајцата.

На cresa-jagoda, Waverly Raven, Nane2356 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Енц, пенал, ШУТ , гол!

6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    27.665
    За мажите не постои тоа :D
    Они со сите другарки шо се дружат, потајно сакат да им го плеснат :D
    А за нас жените е друго, ние можеме и маж да го гледаме како пријател.
    Затоа во многу врски се појавува љубомора од страна на мажот кон другарите на девојката, оти си се знаат шо говеда се :D

На *Amethyst*, Anyshka, Srckata28 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.468
    Допаѓања:
    41.087
    Не затоа што си се знаеме што говеда сме, туку затоа што барате пажња и валидација од некој што сака да ви го закачи под закрилата на "пријателство".
    Вашето однесување ни е битно, вие како ќе се поставите во таква ситуација.

Иначе и жените се љубоморни на машки другарки кога гледаат дека овие сакаат нешто повеќе од пријателство, а овој се прави на 3 и пол демек не знае.
    Така да, не е ова ексклузивно само за едниот пол. :)

На cresa-jagoda, Waverly Raven, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.352
    Допаѓања:
    190.251
    Оти може и стадо говеда да бидат, нот мај проблем. Ако не и верува на девојката, дека девојка може да има критериум, и да-некој не може да мрдне подалеку од френд зоун- исто, нот мај проблем:D
    Колку ги има околу мене, што се можеби евентуално за во френд зоун, ехеее. А најмногу очигледно се тие што ниту таму не би ги имала:emo:
    upload_2023-9-19_15-22-13.png
    :rofl:

На Kanya и Adidas888 им се допаѓа ова.
  9. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    27.665
    Е тука е проблемот, шо вие мислите дека ние сакаме валидација од другарот. Не викам дека нема такви шо се ебат другарски, ама ние жените можеме во маж да гледаме само како пријател. Ама да не ти објаснувам, маж си :D

На *Amethyst*, Anyshka и Biljarkata им се допаѓа ова.
  10. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    331
    Здр до сите... Не знам како да почнам, ќе бидам кратка, почнав да се гледам со еден дечко, меѓутоа имав проб некој и ми остана лузна која се познава и со пудра ми е џабе на видно место е малце... Не знам како да му кажам се плашам дека ќе ме остави поради тоа, ме вика да се гледаме и да излеземе ама самодовербата ми е нула, како да му кажам не знам и како би реагирал, се плашам дека ќе ме остави :(

11. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.747
    Допаѓања:
    13.628
    Ако те остави поради лузната само и неке да се гледа понатака со тебе, остави го и ти.. Заслужуваш некој што би останал покрај тебе и да си најгрдата личност на цел свет, а не некој што ќе те остави само поради лузна.. Ако се плашиш да го изгубиш, изгуби го и нема да се плашиш, не бил вреден.. Не можеш во животот да знаеш која личност вреди да се бориш за неа, ама некој што би те оставил поради лузна сигурно не е таа личност.

На cresa-jagoda, *Amethyst*, Mic18 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.607
    Не знам Адидас дали имаш забележано, ама мислам дека имаш. Мажите на темава конкретно ги даваат најлошите совети. Дури и некогаш кога ќе прочитам, I'm like wtf? Инаку, ова што си го пишала е чиста вистина.

На Curious cat и Adidas888 им се допаѓа ова.
  13. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    27.665
    Јас овој горе незнам ни за каква валидација збори :D
    Иначе нормално дека такви совети ќе дават кога тоа на нив им одговара.

На baby-star му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.607
    Во смисла дека намерно флертуваме со нив, а после ги ставаме во пријателска зона. А не е вистина, оти не флертуваме со некој кој не ни се допаѓа по дифолт. Исто за синдромот кој ептен е изразен кај балканскиве мажи. Ако не си ги прифатат сопствените мани пред се, никогаш нема да прогресираат.

На *Amethyst*, baby-star и Adidas888 им се допаѓа ова.
  15. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    27.665
    Проблемот е шо они многу погрешно не читаат нас односно не знаат да не прочитат. Ако некоја девојка им се насмее одма мислат дека таа сака нешто со него. А најмногу ме нервираат кога се во група двајца тројца или повеќе и седат некаде, поминува некоја убава девојка или девојки, и овие збудалуват, ја гледат цело време , девојката се врти ги погледнува и продолжува. Нивната помисла на ова е дека чим се завртила сака нешто со нив, а реалната ситуација е дека девојката ги приметила дека ја гледат и се врти да види дали се потенцијална закана.
    Ама на кој да објасниш.

На Nausicaa, NPN, Bezimenka90 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.564
    Допаѓања:
    14.524
    Хаха, ова ко тебе Арапите што ти праеле?:D

Вистина е дека ги има многу ваквиве мажи, па свиркање, довикување, провоцирање, попалени ко мајмуни, не дај Боже нешто полошо, а после демек жените провоцирале.
    Море мрш таму.:envy:

Тие ти се крајно неизживеани и незадоволни и си викаат ајде да си ја пробам среќата, може кај некоја и ќе упалат сељачките фори.

Него уште полошо е што постојат жени кои им подлегнуваат и возвраќаат на нивните провокации па некои дури им ги исполнуваат и желбите и им го праат меракот. И тие не се баш ретки, да не се лажеме.

Па затоа не е во ред да се ставаат сите во ист кош, коа и од двата пола ги има утепани и никакви.
    Не можам да бранам само жени, баш поради ова.
    Во конкретен случај кај што е очигледно, да, ама ако се генерализира и претпоставува, тогаш не.

На Anyshka, Musicallinmylife, Adidas888 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    27.665
    Баш као арапите. Ама и сум седела во такво друштво, машкуданка си бев порано, и се и свашта иам чуено кога поминуваше девојка. Нивниот мозок е еднаков на примитивизам. Само шо некои се подобро воспитани :D

На Biljarkata, simoncelicius, christinnn и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.564
    Допаѓања:
    14.524
    Сеа нормално е поинаку да размислуваме, не можеме идентично, не за џабе викаат жените и мажите од различни планети се.

Викаш примитивизам и дека подобро се воспитани некои. Добро, точно, воспитанието и средината се клучни за тоа каква ќе биде и стане некоја личност, и генетиката игра голема улога тука и карактерот ама многу битно е од дома или од друго место каде што си растел и си се градел како личност, како ќе те воспитаат, моделираат, какви обрасци на однесување и кои вредности ќе ги прифатиш за „нормални“.

Така што, дали се работи за маж, дали за жена исто ти се фаќа, ако нема природно во себе акл или пак истиот да го стекнал понатаму во текот на детството па дури и на покасни години (ако станал свесен дека треба да се смени на подобро), за тоа што е општоприфатливо и да негува позитивни вредности, да е културен и одмерен, ништо не прави, без разлика на полот, ќе си биде пак амеба примитивна со затуцани ставови и ќе си мисли дека е јак и кул и никако нема да се труди да се промени.

Затоа се е до индивидуата, и не треба да се генерализира само заради сопствени лични негативни искуства и заради тоа што овие примитивниве ги има превише и преовладуваат.
    Има и исклучоци кои што знаат да не изненадат позитивно и да ни дадат до знаење дека сѐ уште има надеж за овој свет. :)

На IRBBB, Musicallinmylife и Adidas888 им се допаѓа ова.
  19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    27.665
    Не генерализирам јас, јас зборував стрикно за овие шо праат така.

20. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.607
    Јас демек бирав друштво, имав еден дечко абе сите кажуваа дека е срцка, добар. Седевме еднаш поголема група и демек пиеја пиво машките. Откако се запија, какви муабети слушнав, перцепцијата ми се смени за 360 степени. Сите беа инаку добри, наводно. После алкохол се забораваат и затоа излегување со друг пар, освен на вечера е лоша идеа. Т.е јас сум сега ептен резервирана, и искрено не ни сакам да излегувам со друштво на дечко, некако форсирано ми е.
    Така да, колку и да ја критикуваат овде Адидас дека премногу се отвора, не е лошо оти ја кажува вистината.

На *Amethyst* и Adidas888 им се допаѓа ова.