Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.829
    Допаѓања:
    80.771
    Зошто мислиш дека лузна би била некаков проблем? Ако поради лузна не те сака, не ни вреди да се замараш си него. Зошто да ти е самодовербата нула? Лузна е нормална работа, сите имаме некаде лузна.

На cresa-jagoda, tessie и theowndemon им се допаѓа ова.
  2. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    1.071
    Очајно ми треба совет за да си ја смирам анксиозноста.
    Имам дечко на далечина, почнавме пред некои 5 месеци, од кои 2 месеци не беа на далечина.
    На почетокот ветуваше све и свашта, ти си кралица, во тебе има нешто што не сум го видел во ниедна друга, нема да дозволам да те изгубам бла бла, барање насекое, буквално по 5 пати во денот ме бараше на камера, знаев сè што прави како прави. Накратко, убава и цврста врска, не дека беше love bombing. Знае дека уште од старт не му верував нешто премногу.
    Меѓутоа, последнава недела некако го чувствувам како оладен, оддалечен, што знам. Ако ми пише максимум 5 пораки во денот, мада што и 5 се многу, го нема по цели денови. Иако кога ќе ми пише се понаша супер, не е нешто ладен да одговара кратко, ама сепак, најголем дел од времето не се ни труди да ја отвори пораката, а не е презафатен до тој степен. Навечер ме бара на камера, сè супер си се понаша, ама што знам, по цели денови го нема, повеќе од 5 саати не ми враќа.

Јас имам анксиозност и иако знам дека не треба, цело време се потресувам, леле оладен е, леле каде е што не ми враќа, не го интересирам веќе, градите ми се стегаат и буквално физички ја осеќам анскиозноста и нервозата и тоа ми е огромен проблем.
    Учам, испитна ми е, плус одам во теретана, излегувам со другарки и пак умот ми е во него и се потресувам.

Со него на оваа тема е разговарано премногу пати, до тој степен што знам дека му дојдов преку глава и си ветив на себеси дека сега 2 месеци ќе молчам и ни збор не му викам на оваа тема, да видам до каде ќе оди. Ама не можам веќе со ова гадно чувство кое го имам, сакам еднаш да се смирам и да сум спокојна.

Се знае дека не ме сака толку многу и не се замара, кога ќе видам кога ќе ми се јави насмеан, позитивен, се смее со неговите, додека јас цел ден се потресувам и нервирам.
    Го засакав и искрено сакам сè ова да успее, само не знам до каде води ваквата ситуација.

3. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Можеби нешто обврски има периодов повеќе п затоа е така, или едноставно не му е до разговор со никој сум имала такви денови и јас. Проблемот е во твојот начин на разлислување, може разговор со психолог ќе ти помогне. Размисли зошто така се чувствуваш, дали навистина има нешто загрижувачко или сепак се е во твојата глава. Во секој случај треба да разговараш и со него, не да го обвинуваш чисто да ти олесни да си кажеш шо ти тежи, треба да те разбере и тој. Треба да работиш на себе најпрво и на твојата самодоверба.

На Maylin му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.607
    И кога ќе му кажеш дека ти смета, кој му е одговорот? Или чека уште пет сати за да одговори. Или нареден ден одговара...
    Не знам колку веруваш во интуиција, јас верувам и си ја слушам. Ако нешто потсвесно те копка дека не е во ред, не е во ред и толку.

На senza.parole, cresa-jagoda, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Kumanovkaa

Kumanovkaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2019
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    1.165
    И самата си кажуваш дека е оладен, да сакаше ке најдеше време за тебе, воопшто немаше ни да го смени однесувањето ама сепак зависи и од обврски во тек на денот. Разговарај со него и види како ке реагира, дали ке ја подобри ситуацијата или пак ке си продолжи по исто

6. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    1.071
    За ова сум му спомнала само дека го осеќам како оддалечен, вика не, нема врска. Ама џабе тоа што го кажува кога постапките на друго укажуваат.
    Поради некои ситуации изгубив доверба во него и главно 100 пати е разговарано за тоа како не верувам дека ме сака, секогаш викаше као ќе ти докажам ќе видиш, ветувања ветувања.. Поради тоа реков не сакам да му спомнувам пак вакви глупости иако јас самата си се повредувам со тоа.
    Искрено не знам дали е интуиција, дали е само анксиозност, дали јас претерувам и премногу очекувам од некого, или ситуацијата стварно не е како што треба. Затоа сакав мислења од страна.

7. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    26.793
    Ако си изгубила доверба во него како планираш да градиш иднина со него ?

На cresa-jagoda, Emotional123 и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  8. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    1.071
    Не знам искрено, мислев дека довербата ќе се гради со тек на време.

9. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    5.335
    Во живо или на камера кажи му и од утре почни исто ко него да видиш до кај ќе тера. Ако не бива раскини тоа бар е најлесно.
    Не пиша нешто многу за да проценам колку ти си во криво колку он…

На Maylin, Mrs. right и Космонаут им се допаѓа ова.
  10. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.564
    Допаѓања:
    14.524
    Абе сеа па не може 100 пораки у денот, не знам што очекувате 24/7 достапени да се, било дечко или девојка. Знам дека време за саканите секогаш може да се најде ама без претерување да биде тоа и спамање цело време, пишување или зборење на телефон е ту мач и претеризам според мене, секој си има право слобода и приватност. Ете сама викаш дека и те бара, се слушате, се глеате.
    Мислам дека безпотребно паничиш.
    Ама полошо праиш вака, значи и него ќе му се скурчи да ти кажам, замисли обратно, тебе вака да ти праат цело време, убаво ќе ти биде? Олабави, доста се нервираш.
    Не чини вака опсесивна до толку да си.
    А друго нешто има, освен ова што те тера вака да не му веруваш, некој ред флег во врската?
    Сеа прочотав дека некои негови постапки те натерале да изгубиш доверба, какви постапки, сериозни работи или си преувеличуваш само? Не мора тука да одговориш туку сама на себе дај си го одговорот.
    Како тоа се знае дека не те сака многу? :| Сеа те сака или не те сака, ти што мислиш?
    Самата би требало да осетиш дали те сака или не, до толку не може да глуми, се познава тоа, постапките го издаваат.
    Ништо добро не си праиш што се стресираш, напротив ја активираш уште поише анксиозноста и полошо ти е така. Место да се нервираш размисли подлабоко што те довело да се сомневаш во него и дали ти е стравот оправдан или не. Може и треба да се видите во живо, ако сте во можност па да си напраите пак отворен муабет околу оваа тема ама мислам дека за џабе се нервираш но секако не може да знаеме со сигурност каква е ситуацијата.

На cresa-jagoda, Hisha и Maylin им се допаѓа ова.
  11. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    1.071
    Не очекувам по 100 пораки во денот, ниту пак 24/7 да виси на телефон за мене, ама зарем една порака на 5 саати е во ред? Претерувам ли?

Заради тоа и не сакав да му викам ништо, и јас да сум би ми дошло преку глава ако некој цело време ме напнува за тоа што правиш вака, што правиш така.. Ама па од друга страна, и мене не ми е лесно. Има и други ред флегс да, на пример заследување женски и во истиот момент лајкнување на слики што ги има на профил од порано, за тоа требаше 10 пати да го напнам за да престане да го прави (до кога, ќе видиме). Исто, пред некој ден уз муабет дознав дека не е ни сигурен колку години имам. (facepalm) Роденденот ми го знае, годините не. А и осеќам дека не го интересира што правам во текот на денот, никогаш ни ме прашал како си, како си го поминуваш денот туку се за себе си зборува. Пред некој ден имав интервју за работа, дента пред тоа цела среќна му кажав, и вечерта кога зборувавме реков ајде сабајле морам да станам порано, вика зошто што ќе правиш? Другиот ден ниту ме праша како помина на интервјуто, ниту го заинтересира.

А вака кога ќе ми се јави цел е позитива, прави планови со мене за иднината и се тоа, ама да ме праша како сум и да го интересира нешто што сум правела, не. Тој е центарот на вниманието.

Искрено ниту сум многу искусна, ниту знам како да се понашам, ниту знам дали претерувам..

На Космонаут му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.564
    Допаѓања:
    14.524
    Мислев обврски има, зафатен е па затоа. А онлајн е и не ти враќа или?
    Ако е и пак не враќа или на сеен те остава, тогаш да, не е во ред.
    Хм, има машки ова што го праат, не е само тој, ни прв ни последен. Не значи дека ако лајкува по дифолт му се свиѓа таа, го пали и дека би имал нешто со неа ама штом ептен ти смета, треба да прекине.
    Хахахахах како така бе, озбилно? :drunk: Роденденот го знае, а годините не, нема логика.
    Да не се зафркава овој со тебе? Интересен и чуден тип како и да е.
    Ахам, значи незаинтересиран е, а вака викаш коа се гледате на камера се супер.
    Не е во ред ако вака праи, до толку да не се замара, па и некој лабав флегматичен тип да е, на кој едноставно карактерот му е таков и нема лоша намера, нормално е да ти смета.
    Уф и плус центар пажња ако е, лошо.:|
    Убаво ти рече @Hisha почни и ти ко него да се понашаш ама идентично, не замарај, не го барај, нити пишувај му, ретко само, и биди и ти ко незаинтересирана, тестирај го малце па види шо ќе биде, дали ќе смени понашање или пак истиот ќе си биде. Ако си му значела, нема сеедно да му е што си сменила тактика и ќе сфати.

На cresa-jagoda, felisitas, Maylin и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.352
    Допаѓања:
    190.252
    Прво-почетокот е love bombing.
    Второ-3 месеци сте во врска на далечина, од кои ти 2 месеци се потресува, или како, не разбрав баш од пишаното.
    И трето - ваквата ситуација, леле не ми враќа, леле лајкнал некого, води до твое истоштување а богами и истоштување на врската.
    Велиш немаш искуство-еве совет од некој со искуство. Ако не успее оваа врска, ќе има друга, ако не те сака овој дечко, ќе те сака некој друг, и тоа отприлика би било. Малку фокус на себеси и размисли- што ти сакаш, каков дечко сакаш, какви квалитети треба да има? Евентуално може и ти да не го сакаш него, и таа опција може да постои.

14. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    7.746
    Прави планови за иднина? Чекај малку, рано е за каква било иднина.
    Не ми се допаѓа тоа што он е центарот на вниманието на разговорот а ти и твојот ден не ни доаѓате на дневен ред за разговор. Тоа е проблем поголем од невраќањето на пораки. Но, треба да зборуваш отворено со него. И види каков одговор ќе даде. Дали ќе се заинтересира повеќе, колку долго ќе трае тоа. Ако не бива, секој по свој пат, ќе имаш други нови врски. Ова може да служи и како искуство повеќе

На cresa-jagoda и Maylin им се допаѓа ова.
  15. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    5.335
    Off topic @Mrs. right ко паци си станала срцка :rofl::rofl::rofl: мала шалаааа
    :l::l:

16. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.564
    Допаѓања:
    14.524
    хахахахахах, :rofl: абе сакаш, нејќеш ќе попримиш нешто.
    Викаш многу почнав да филозофирам а? :wasntme:

17. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    5.335
    :rofl: Неееее, убаво пишуваш ти,дека долг пост и се насмеав па викам да тагнам :rofl:
    Са ким си такав си (heidy) замисли со пацко одговор да смислувате ухааааа :rofl:

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.564
    Допаѓања:
    14.524
    :rofl:
    Ама не си можам со него, да не се лажеме. 8)

На Hisha му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    5.335
    Реално,
    паци треба да е воџа на сите уводи на теми плус прв коментар :smoke:

На Spicy Senorita и Mrs. right им се допаѓа ова.
  20. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.265
    Избриши ги моите мислења...не видов дека пишувам на друга тема..се префрлив со мислите дека сум на зборно место

Последна измена: 25 септември 2023