Не знам дали да употребам вулгаризам ..ај не. Возрасна сум баеѓи Се надевам дека го испрати каде што заслужува и ич да не жалиш, иако сега можеби се чуврствуваш повредено и разочарано..
Да се чудиш, gaslighting пуштен на најјако. Уште као јас сум крива не сум му ѕвонела, па не сум го разбирала па сфаќаш ли ти јас морам да завршам работиве и згора на се игнорирање на муабет и работава како my way or the highway. Се чувствувам малку виновно си викам да дадев уште шанси може ќе беше боље. Ама не, он е научен да проаѓа така кај мене скарај се, па после јави се и прави се дека ништо не се случуло, проблемите гурај ги под тепихче и терај си по свое. Ама свежо е ваљда, затоа малку се осеќам и виновна и тажна.. Ама за вакви мочковци не вреди
Шанса се дава на некој шо е свесен дека направил грешка, прави се да ја исправи и прито ќе се извини. За ваков не вреди ни мрсул да фрлиш. Стој си на своето, не потклекнувај така лесно да се смирите.
Zdravo se soocuvam so golem problem,go povrediv decko mi mnogu razgovaravme deka ke si dademe vreme da razmisli me ,voedno jas nekako od sto se trudev celo vreme izgubiv zelba da se boram ne znam dali sakam vo opsto da prodolzam so nego ili da prodolzam sama. Toj e covek sto mongu me saka i me cuva. Jas nekako se izgubiv vo taa vrska si izgubiv svoe jas,dostoinstveno duri od sto go imam premoleno sekogas koga sme se raspravale bez razlika koj e kriv se osekjam deka nemam sila . Ne znam kako bi prodolzila bez nego ,zaedno bevme 4 godini i mnogu mi e tesko
Изгледа ко да се каеш што си го повредила, ко да имаш грижа на совест и да сакаш да прекинете ама ти е жал за него, само ради тоа што те почитува и сака, како што викаш, а ти изглеа си се оладила. Многу е битно какво е тоа дело, не мора само за варање да станува збор, има толку многу постапки кои можат да повредат многу. Не си одлучна и не знаеш дали да продолжите или не, а кој треба да знае? Не ме сфаќај погрешно ама и штом си го повредила на некој начин, не му требаат уште дополнителни секирации на дечкото, биди искрена со него, ако сакаш да раскинеш, раскини му и готово, не си играј со него, не е хумано тоа.
Ти благодарам на советот, знаеш она кога се бориш за нешто и се уште го сакаш а никогаш не си осетил страв дека некој ќе те изгуби?
Шо би рекле шпанци Calmate, очигледно здосадено ти е. Па бараш начин да оправдаш, и 10 години да сте тоа е, собери храброст пресечи или реши
Го сакаш значи уште, сигурна си? Ако мислиш дека вреди, продолжи да се бориш, поготово ако е добар и фин и заслужува да те има покрај него, а секако и ти да си среќна пред се.
Нормално дека го сакам,прв пат се обраќам тука бидејќи се осеќам беспомошно не знам ни што да направам, ме плаши и тоа време што го бара
А он ти рече да си дадете време, да паузирате малку? Па и така би требало да биде, после тоа ќе видите што ќе праите, ќе имате доволно време да размислите и да донесете правилна одлука. Ако се осеќаш беспомошно слободно можеш да одиш на советување, сосема нормално е тоа, и добро што си свесна дека треба да поработиш на себе.
Некако и двајцата одлучивме,јас не можам да се соземам се уште,се дистанцира од сите и се тргнав на страна,не можам да спијам да јадам ослабена сум 5 килограми. Постојано имам немир и само пешачам и плачам.
@Pandapanda Не знам што си го повредила толку но еве, дајте си време, размислете со ладни глави, најдете компромис што ќе одговара за двајцата. Сигурна сум дека доколку навистина се сакате ќе најдете решение. За тој период поработи на себе, ако е потребно појди и на психолог.
Тоа и си размислувам да си посетам психолог,се надевам ќе ми помогне,фала богу не се срамам да посетам сметам дека тоа е нормално во денешно време,се плашам само од неговата одлука
Мораш да бидеш подготвена за се. Можеби ќе си дадете шанса, можеби ќе продолжите секој по свој пат, знаеш како викаат: Што треба да биде, ќе биде, не можеш ништо да спречиш. Види, знам како е да си на дистанца од човекот што го сакаш, сум го поминала тоа, но времето е лекот за се..( ова го кажувам јас како личност која не веруваше во тоа). Ќе биде се во ред.
Една девојка еднаш ми рече вака Некогаш треба да помине најлошото за да дојде најдоброто. Можеби ако продолжиме понатаму ќе биде многу поубаво