@Mrs. right да, онлајн е и не враќа. Сум стоела и на сеен по 3-4 саати, па после ќе ми вратеше, па као демек не можел нешто зафатен бил, а во меѓувреме беше онлајн неколку пати. Не му направив проблем. Воопшто не е флегматичен тип да не се замара за ништо, едноставно не се замара за мене, барем еве јас таков впечаток имам, ама јас сум многу голем overthinker, не знам од страна како изгледа. @Selena01 не дека уште утре ќе ме земе за жена, ама по муабетите, сериозни планови има за со мене. Да, тој е центарот на разговорот и не се сеќавам некогаш да ме прашал како си го поминав денот, додуша за тоа не сум ни посакала да му речам нешто, испаѓа дека сè ми смета кај човеков. Не знам што ќе му речам, не сакам ти толку да зборуваш, заинтересирај се малце за мене? Глупо е
Види мене ми делува како и сама да си даваш одговор. Оставал на сеен, не се замарал да прашува. Ама бил сериозен. Верувај не одат овие две работи заедно. Ако некој е вљубен до уши ќе се напне за другиот човек. Да види како е, што прави? Мој совет е да имаш малку резерва и со ладна глава да го водиш муабетот со типов. Не романтичарско, дека овој е сериозен и ова е среќниот крај. Никој не ти вика, раскини под итно, ама имај здрава скепса у случајов
И на други ова им се случува, ама нема да признаат. Конкретно и мене ми се има случено и не ми беше сеедно. Рано е да го наречам манипулатор, ама делува дека е нарцисоиден. Се става сам себе на пиедестал, ти си второ место, секогаш. Ова не е во ред. Почни и ти да не одговараш, нека види што значи “со свој камен, по своја глава“. Другото, мене искрено од денешна перспектива не ми е гајле дали иден дечко би следел девојки и ги лајкал. Не би се потресувала и да пишува со други, ако не се гледа со нив, како виртуелна реалност е. Ама јас само ги дејтам, не се заљубувам и затоа брзо заборавам и не се замарам. Ама кога бев на твоја возраст, вака се осеќав, можеби и полошо. Затоа, направи step back, олади и види како ќе се понаша. Ако се поправи можеби те тестирал дали си љубоморна, па ќе се врати назад во некоја нормала. Ама сепак, ако ти прави вакви тестови, не е некоја океј личност, дури ни за кежуал дејтање.
Update: поставив јасни граници, му кажав не добивам вајб од тебе дека се замараш за врскава сакам да видам дека сакаш да ме задржиш или пак ако неќеш да се потрудиш само кажи ми и двајцата да завршиме работа. Дечкото пак беше зафатен ПАК цела прошла недела се спремал за некој си натпревар, се јавуваше еднаш дневно и секако не најде ниту еден ден од неделата за да ме види на саат време. И секако он мисли дека вложил труд со тоа што се јавувал по еднаш дневно додека јас ни тоа не сум го направила срам да ми било, а тоа што го прашав (да одбере од опциите погоре) не ми врати на пораката (не ја ни прочитал I guess, нема време човекот). Сто пати му напоменав врати ми на пораката и направи убаво муабет со мене треба да знам, вика добро и ништо еве веќе 5 дена - се јавува еднаш дневно и разговорот е што правиш ништо ти еве ништо работам. Си одел си вежбал, отворени денови од клубот каде што нема никаква обврска да биде наместо ете еден саат да одвои да ѓи направи да се осеќам сакано. Ми пукна филмот раскинав завчера, се јавува дечкото наредниот ден и се понаша како ништо да не сум му кажала (раскинала)- ниту извини, ниту ајде да поправиме нешто него само еј абе слободна ли си денес. Значи уште не можам да поверувам, пробувам да разговарам со него и одбива, се јавува онака еднаш дневно и све е тоа два збора сврзани, а после се јавува и пак си тера по негово како ништо да не се случило. Тешко ми е, ама понашањево е многу непочитување кон мене.
Види, не знам до колку чекаш да ти напише, но имај си едно правило дека, на пример, после 22 часот ти спиеш и не ти е гајле ама баш за ништо (ни за потенцијален дечко, ни за другарка, ни за роднини итн., мислам ме сфаќаш). Може е банален примеров, ама и те како има поента. Друго, не дозволувај некој да ти навлегува во личен простор и да те прави несигурна сама со себе. Зошто уште се трошиш самата со очигледни одговори и се обидуваш да го решиш "проблемот"? Реалност е дека ваквите карактери неретко водат двоен живот и ти за тоа никогаш нема да дознаеш.
Не знам дали да употребам вулгаризам ..ај не. Возрасна сум баеѓи Се надевам дека го испрати каде што заслужува и ич да не жалиш, иако сега можеби се чуврствуваш повредено и разочарано..
Да се чудиш, gaslighting пуштен на најјако. Уште као јас сум крива не сум му ѕвонела, па не сум го разбирала па сфаќаш ли ти јас морам да завршам работиве и згора на се игнорирање на муабет и работава како my way or the highway. Се чувствувам малку виновно си викам да дадев уште шанси може ќе беше боље. Ама не, он е научен да проаѓа така кај мене скарај се, па после јави се и прави се дека ништо не се случуло, проблемите гурај ги под тепихче и терај си по свое. Ама свежо е ваљда, затоа малку се осеќам и виновна и тажна.. Ама за вакви мочковци не вреди
Шанса се дава на некој шо е свесен дека направил грешка, прави се да ја исправи и прито ќе се извини. За ваков не вреди ни мрсул да фрлиш. Стој си на своето, не потклекнувај така лесно да се смирите.
Zdravo se soocuvam so golem problem,go povrediv decko mi mnogu razgovaravme deka ke si dademe vreme da razmisli me ,voedno jas nekako od sto se trudev celo vreme izgubiv zelba da se boram ne znam dali sakam vo opsto da prodolzam so nego ili da prodolzam sama. Toj e covek sto mongu me saka i me cuva. Jas nekako se izgubiv vo taa vrska si izgubiv svoe jas,dostoinstveno duri od sto go imam premoleno sekogas koga sme se raspravale bez razlika koj e kriv se osekjam deka nemam sila . Ne znam kako bi prodolzila bez nego ,zaedno bevme 4 godini i mnogu mi e tesko
Изгледа ко да се каеш што си го повредила, ко да имаш грижа на совест и да сакаш да прекинете ама ти е жал за него, само ради тоа што те почитува и сака, како што викаш, а ти изглеа си се оладила. Многу е битно какво е тоа дело, не мора само за варање да станува збор, има толку многу постапки кои можат да повредат многу. Не си одлучна и не знаеш дали да продолжите или не, а кој треба да знае? Не ме сфаќај погрешно ама и штом си го повредила на некој начин, не му требаат уште дополнителни секирации на дечкото, биди искрена со него, ако сакаш да раскинеш, раскини му и готово, не си играј со него, не е хумано тоа.
Ти благодарам на советот, знаеш она кога се бориш за нешто и се уште го сакаш а никогаш не си осетил страв дека некој ќе те изгуби?
Шо би рекле шпанци Calmate, очигледно здосадено ти е. Па бараш начин да оправдаш, и 10 години да сте тоа е, собери храброст пресечи или реши
Го сакаш значи уште, сигурна си? Ако мислиш дека вреди, продолжи да се бориш, поготово ако е добар и фин и заслужува да те има покрај него, а секако и ти да си среќна пред се.
Нормално дека го сакам,прв пат се обраќам тука бидејќи се осеќам беспомошно не знам ни што да направам, ме плаши и тоа време што го бара