Нормално е дека ќе ти се промени односот. Не е дека ти бараш брак он не сака па го молиш туку ти вика не си заслужила. Во тоа е проблемот, те понижува. Како надмено да ти стои и да си ти на тест па дали ќе заслужиш брак или не. Ова значи дека се смета себе за повреден од тебе во врската. Второ, помалку веројатно сценарио, ако кога си го прашала прво ти враќал на смешка на шала, како да бега од темата, затоа што имал планови за запросување или брак, па да не биде дека ти си побарала за да му текне и после не знаел како да се брани за да избегне тема. Ама сепак ти можеш да препознаеш според претходни муабети дали е ова случај или стварно мисли дека уствари те толерира вака како девојка ама твоето однесување не е за брак.
Тој се смета за повеќе вреден, а ти си таа која треба да ја заслужи титулата сопруга и неговото кралско презиме.
Зарем по 11 години за него е брзање? Многу лош одговор а уште полошо е тоа дека чека да го поправиш однесувањето и не си заслужила. Ова, со други зборови е, не сакам да сум со тебе во брак. Реално. Размисли убаво, да не биде со него само губење уште време...
Значи, да сум на твое место ќе се иселам. 11 години не си се докажала и покажала? Он па да не е последен човек на планетава за тебе, да не е некоја ретка раса која бара посебна врста на заслуга за да биде со тебе? Абе жено и да те запроси сега ќе ти биде драго? Мене не, цел живот ќе ме прогонува муабетот... Еве и да не си спремна да го остаиш, дај покажи заби... Игорирај го, покажи дека згрешил, он нека се потруди за тебе.....
Здр вака ми треба стварно совет, не знам што да направам еве да бидам кратка.. Искачав со една личност која што стварно многу ја сакам 2 месеци, не знам дали да го толкувам тоа како врска, јас така сметав, тој не знам.. На крајот ради глупа причина се скаравме демек, не се слушавме, после ја му се јавив и како не сака ништо со мене демек. После неколку месеци јас го блокирав, и ете некако се деси стапивме у интеракција, ми го видел профилот, и сега мене ми стои тоа, и јас му влегов и се испонаша како зашто му влегувам у профил бла бла,, И така ми кажа како ја сум крива шо сум го блокирала, а он и пред тоа изгуби некако чуства порано пишувавме 24-7... Сега се гледаме пак поминаа 5-6 месеци али не сакам за секс само да ме вика да се криеме по ќошови, сакам да излегуваме мн пати зборев но ништо.. Е сега вака за 1 месец му е роденденот? Вие ако сте на мое место што би напраиле, сакам да му направам изненадување нешто да му купам, и што знам да збориме, сакам да бидам искрена, да му кажам дека не можам да издржам не сакам да го гледам така ладнокрвен со мене, ниту да ме праша како си ни ништп а ја толку мн го сакам, и он знае дека го сакам, можеби така ќе ме сфати за сериозно, сакам да се зближиме повеќе, а не само да имаме секс, и тој коа дојде некан коа се видовме ми вика, кажии колку ме сакааааш, како нему да му годи да го сакам, а тој ништо да не превзема да ме задржи, се вади на муабетот порано имал мн работ па не сме биле у контакт..Ама сега што е проблемо? Охх жими се многу ми е тешко не сум нешто ни при пари ама за него и последните би ги дала да му купам нешто, многу ми значи не можа, пробав да го одсакам ама пак се навраќам на све, на чуства и солзите сами одат, ве молам за совееет П.с мн пати зборев , дека ми фали негово внимание, ќе дојде ке имаме односи и не ми пишува ни како сум а порано 24-7 заедно, премногу ми е тешко жимии се, он друго си збори и толку два три збора и финито..завршува разговор или со (ахаха) или обично нешто што знам си враќа по саатии...Иначе тој е 28 години јас 22
Поклон за роденден и срце се даваат на тој што навистина заслужува а овој дечко не заслужува. Спаси се навреме.
Ако до сега не те сфатил сериозно, сега и ѕвезди да му симнеш нема да те сфати. Кај него во глава веќе си така внесена, како некоја за провод, ќе изгубив и време и живци и сѐ трудејќи за за нешто што никогаш нема да даде позитивен резултат за тебе. Цени се себе, голтни си ги чувствата и продолжи понатаму. Зошто да губиш време со него кога не ти возвраќа? Не е само он на светот па да се потресуваш толку
Затоа што на почеток тој беше зависен од мене, каде одам што правам а сега ништоо премногу ме боли тоа не сум силна, секогаш му пишувам, кога ми фали, ќе се убијам веќе, се воздружува ете да не пишам јер само јас испаѓа дека го моли...Се прашувам дали од старт ме лажел.
Додека да ти привлече внимание се правел добар, па после го нема. Раскрсти целосно со него, вака излегуваш и дека го молиш и дека си патетична. Размисли на ситуацијава како да се работи за трети личности, ти што би се советувала себе ако се работи за некоја друга. Не се понижувај себе за никого, особено не за некој што не вреди ни 5 пари, не па изненадување. Што ако ти се трудиш и на неговиот роденден те откачи, замисли како ќе бидеш тогаш
Скрати внимание одма ама одма, знае он многу добро што прави. Ќе си најдеш нормален и ќе видиш колку е ненормален овој.
Отпосле си ги покажал намерите. Поклон и време се дава само на некој што ќе го цени. Овој не верувам дека тоа би го направил. Затоа не си троши време ниту пари на него. Цени се повеќе, штом те вика за да се криете и за секс... Блокирај го уште еднаш.
Не знам шо сакаш тука да ти кажиме? Предлог за поклон? Бидејќи според постот шо го напиша, дечково ни 1мин. внимание не заслужува, а не поклон некаков. Ти вака се чувствуваш изгледа оти никој ти немал посветено толку внимание, а верувај ми има такви во светот, не е само тој. Besides, очигледно немал ни добра намера.
Ај стварно, предлог за поклон Би му поклонила и на ваков нешто, ама нешто со порака, мада не сум во злочко мод, ич не ми текнува ништо. @Dentina би имала некоја креативна идеја овде @Brinetkaa21 сори, овој 3 минути love bombing ти напраил и толку. Стегни заби и заборави го. Ќе научиш понатаму во животот, љубовта не се моли, љубовта не треба да боли.
Daaa mi pisese no stop, bas kako princes tretman, ama na kraj se zagorcha..A ajde da mu napraviv loso nistoo..
Dobro aj vaaka vie da ste na mestoto, t.e zenskii ste, i maskoto vaka ve iznenadi, pa mislam dekaa kolku i da vi bil nekoj lut, ke se pocustvuete malcee ubavo, zboram ako imate dusha, a deckovo ete ja nema... Mene mi e dobro koga nekoj bi me prasal samo kako si, mnogu mi znacii, a za poklon pa ete ke recam pomislil na mene, mozebi ke izglumi deka mu se dopagja, mozebi kje sfatii deka jas ne sum igrala igri, mozebi ne me smeta za ozbilno kako so zborev so edna drugarka...Poso samo nekoj taka se ponasa realno sprema nekoja, sho saka samo odnosi, pa ajde ke si piseme koa sakame.. Mene mi treba vrska, ne mora da se krunisa so brak, ali barem da bidee iskreno so znamm da se pamtime po dobri raboti :/
Ти дадовме совети, прекрасни. Ако тролаш, во ред, доби забава - утепа време. Ама ако сериозно го мислиш ова што го пиша имаш поголем проблем од дечкото и дали ти пишувал или не