1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.607
    Без да знаеш ме потсети на една другарка од факс, цело време ја играа и сама замижуваше, еве не знам зошто. Кога ќе си кажувавме за симпатии/мувачи си праќавме копии од разговорите, демек едната да добие пообјективно мислење од другата. Некогаш, апла се гледаше дека станува збор за игра. На тој на кој што најмногу наеба и реков можи сто пати, си тепа време со неа. Ова што го кажуваш ти, со затворени очи и не прифаќање на вистината. На крај испадна, се гледал со неа, се гледал со друга, на крај за женска фати трета. Таа третата стварно најубава беше, ама овој не беши ниту симпатичен, не знам како ги излажа искрено. На овој Мандар потсеќа по физикус, not my type. И ај добро сфаќам, зборовите кај жена имаат најмногу влијание, ама кога лажи некој се осеќа. Пример, ако некој цело време ти пишува, се труди, ти вели дека ќе се видите, ама никогаш не го иницира излегувањето, се знае, зафатен е со пишување со други, држи опции.

Е сеа да се вратам на неуспешниов Дон Жуан, од пред некое време почна да сталка, активен е кај мене на профил. Изгледа, или не се сеќава дека јас и бев другарка, или не верува дека знам се. Најмногу памтам една работа, ја носеше до степен на преиспитување и плачење оти си играше топло-ладно. Пример, еден ден ќе и пиши некоја многу добра порака (го биваше, реално) и ќе и речи викендов ќе се видиме секако. Толку, го нема да и пиши два, три, четири дена. Викендот доаѓа и поминува, ни порака, ни ништо. На крај сфати дека е завршено, кога ги видела заедно со третата. Тежок дебил, ама реално треба навреме да се повлечиш ако осетиш не е во ред.
    Знам, долг пост ама еве за тие што ги интересира, читајте. Players change, the game remains the same.

На GirlLove, cresa-jagoda и Cinnamon Bun им се допаѓа ова.
  2. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    @Brinetkaa21 од тоа шо читав, ти уствари знаеш дека си му само за секс, ама прашуваш како да го смениш тоа?

Одговорот е: никако. Џабе е се што ќе направиш. Не те сака, ниту некогаш те сакал. Само те искористува.
    Така да..ако си мазохистички настроена, терај со него. Ако бараш некој шо ќе те сака и почитува, барај на друго место.

Евентуално да одиш на бајач, да му фрлат некоја магија. :D

За тие без осет за хумор, шала е последното.

На christinnn, GirlLove, theowndemon и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Brinetkaa21

Brinetkaa21 Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2023
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    12
    Mislev deka e do to kako da se postavam sprema nego. Zaso nejkam da me mislit deka sum za edna nokjj...

4. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Не те мисли дека си за една ноќ. Баш дека знае дека го сакаш, вака те мафта.

У суштина он е таков, ама тебе те чува за резерва за секој случај. Ако му флопне со друга, знае дека тука ќе си ти да го чекаш. Те издресирал да трчкаш по него. Зошто сега би се мењавал тој, кога нема причина?

На theowndemon, Tinaaa и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  5. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.118
    Да си ги уплатиш парите кај психолог и да си поработиш на самодоверба.

На cresa-jagoda, Космонаут, Selena01 и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Brinetkaa21

Brinetkaa21 Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2023
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    12
    Pa i do psiholog stasav...so davam tolku lesno da me praj budalaa

7. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    7.746
    Сега сама си даде заклучок. И да советите погоре сите до еден беа одлични совети. Нареден чекор - примени ги

На GirlLove и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  8. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.118
    Погрешно го сфаќаш тоа, млада си треба да знаеш дека психолог не е табу, туку ти треба да одиш за да работиш на себе.
    Толку си лабилна, некој да те мафта како сака.
    Не може друг да те цени кога ти немаш себепочит пред се.
    Моментот што он не сака да е виден надвор со тебе, туку само за секс треба да ти е навреда само по себе, а не причина за љубов и подароци.

На Anyshka, Tinaaa, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Brinetkaa21

Brinetkaa21 Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2023
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    12
    Ne ozbilna bev, stvarno sakam da odam , a prasam koja e pricinata so trcam po likovi, sho ne me j 2% ....Ova od sekogas e takaa jas se boram za niv, a treba da bide obratno i mnogu mi e krivoo

10. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    760
    Допаѓања:
    2.634
    Дефинитивно ќе дојдам и ќе ти донесам бомбоњера со самопочит.:lol:

Шала на страна, добро е што тука имаш издувен вентил и сподели како се чувствуваш, ама мислам дека треба не само да го блокнеш, туку и да се тргнеш од социјални медиуми малку и да излегуваш со другарки. Кога ќе запознаеш нови дечковци ќе видиш колку од нив имаат подобар карактер од овој што го спомнуваш.
    Само дечко е, не е толку релевантен за да си кинеш коса за него. Гарант ни постелнина не си менуе поише од еднаш на две недели.

На Spicy Senorita, Brinetkaa21 и Selena01 им се допаѓа ова.
  11. Emotional123

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.118
    Види, љубовта и нормална здрава врска не е борба.
    Не е поентата да се моли ниту една страна туку треба почитување како прво.
    Сосема доволни причини имаш да не го контактираш веќе и да си продолжиш понатаму

На Biljarkata, bicycle и joy1 им се допаѓа ова.
  12. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.527
    Јас ти гарантирам дека ако за роденденов на типов му купиш поклон, за некоја година ќе се срамиш од себе и овие глупости.
    Заштити се малку себе, тргни се од овој, работи на својата самодоверба и грижи се повеќе за тебе отколку за некој небитен лик. Такви ко него има еден куп, ти треба да си најважниот човек во твојот живот.

На theowndemon, cresa-jagoda, Maca Macka и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.607
    Ова е скроз on point. И по темава и по други, читам таква идеализација што реално, се коси со нормален живот и нормална особа. Нема потреба толку од трескање од земја, he's just a guy.

На theowndemon и Curious cat им се допаѓа ова.
  14. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    @Brinetkaa21 дали мислиш дека типот еден ден ќе ти рече фала за сето понижување?
    Баш напротив, ќе си дава за право повеќе да те понижува.
    Повели, прегази си ја самопочитта за човек кој воопшто не те сака и почитува.

На cresa-jagoda и Brinetkaa21 им се допаѓа ова.
  15. Brinetkaa21

Brinetkaa21 Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2023
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    12
    Ne kupuvam nistoo si smeniv stranaa
    Deneska sum srekjna nesto i nema da dozvolam da me rasipe, moze da dobie samo poraka hbd hahahah neka crkne

На Космонаут му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Vence33

Vence33 Нов член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Што мислите на тоа дечкови да се лути ако треба човек од семејството да преспие кај вас? И притоа не е ни често во цела година 3 пати се случило..

17. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Дека е будала? Зошто би се лутел ако ти е фамилија?

На Bezimenka90 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  18. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.932
    Па зависи и дали си во крвно сродство со него, ако си во никој случај не би требало да се лути.
    А ако не си, зависи од тоа дали живееш сама и дали има други причини поради љубомората.

19. Vence33

Vence33 Нов член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Живееме заедно со дечко ми

20. Maca Macka

Maca Macka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2022
    Пораки:
    1.262
    Допаѓања:
    2.932

Јас пак помислив нешто љубоморен да не е.
    Тогаш не би требало да се лути.
    Што му смета него околу тоа? Роднина, пријател, кој и да е, зошто да не преспие?