Па зависи колку го поднесува, колку живее или муабет си има со твојот роднина. Можеби нешто му смета. Разговор и ќе си решите ( И јас кај мене не сакам никој дома да ми доаѓа на преспивање)
Не сакам ниту јас ненајавени гости, врв на некултура ми е но доколку личноста се најавила претходно и нема каде да преспие не гледам зошто да не и излезе во пресрет.
Не можам да спијам, па си реков да спукам едно есејче на фемина. Ќе гледам да биди кратко. Пред извесен период, на гости беше една роднина, повозрасна, веќе со внуци и животно искуство. Долго време е незадоволна од бракот, ама не знам вака не се отворила пред мене никогаш. Ми кажа дека додека сегашниот сопруг и бил дечко, тој се гледал и со други. Не и кажал никој, туку и станало сомнително оти не сакал да биди виден со неа на јавно место. Ми кажа дека и бил прва љубов, па пред секоја негова грешка замижувала. Кога се запознале имала 18 години, се омажила веќе на 20. Однадвор го одржувале бракот, ама внатре во себе знаела дека не ја сака. Има некоја mid life crisis и сето ова му го кажала, никогаш ништо не негирал. И реков и неа, како што пишав и овде, женската интуиција не лажи. Ако те сака ќе знаеш, ако те вара ќе знаеш, ако пишува со други, пак ќе знаеш. Сомнежот се буди оправдано, дел од вас намерно го убивате и живеете во делузии. Како тој на роднинава, ми рече, се борела да се омажи со него, со тоа што покажувала дека таа може најмногу да го сака, се разбира преку субмисивност и мачкање очи. Поминува време, луѓето се менуваат, денес и е жал што се омажила со него. Само за развод зборува и ништо чудно и тоа да се случи. Вистината на бумерските врски и бракови во кратки црти. Да не бидиме вакви. Да, знам дека не биле сите врски вакви. Ама генерациска траума.
Јас ниту сакам да преспивам негде, ниту некој да преспие кај мене, не се чувствувам убаво така, секој си има право.
Тажни ми се ваквите животи. Не се само бумерскитез тоа постоело и ќе постои. За жал имам во околина девојка која поминува моментално низ ова, има 24 години, ја вара дечкото со најдобра другарка. Не го криви дечкото воопшто, си вадат очи со другаркава, "он машко ко машко", битно и се враќал нејзе. Пена ни фати устата ама џабе.
Од она што го имам забележано има два типа на девојки. Првите се со daddy issues, прават се за буквално да одржат врска. Компензација за недостиг на таткова љубов, секако на нивна штета. Вторите се со mother wounds, бунтовни, избувливи и веднаш ставаат крај. Во маж немаат доверба и не се отвораат никогаш. Мора да си ги препознаеме траумите, оти неможиме да се исцелиме. Другарка ти да си најди хоби, ова е pattern кој го имам забележано кај девојки без активности во слободно време. Нема некој незаборавен, секогаш има друга опција.
Мислам дека ме читаш, ама не доразбираш. Коментарот не е за перфекција, туку да си поработиме на траумите од детство кои имаат импакт на емотивен живот. Нема перфекција во врска, ама има добра комуникација. Најголемиот проблем денес е кога му кажиш на некој, сакам отворена комуникација и преферирам муабет во живо се замрзнуваат. Научени се на like, seen и ghosting. Вака пријателство не можиш да одржиш, не врска. Ти текнува на мемето from bae to blocked? Епа заради ова е.
Те гледам делиш дијагнози ко шо делиш мастики на школо зато реков да прашам... што е она што е здраво и перфектно според тебе...
Ќе да има и трет тип, можда и четврти. Тоа што го викаш -деди ишјус, може да е недостиг на искуство, самодоверба, лоши патерни во окружувањето (можда и многу погрешни филмови гледање)...сигурно има и друго, да се додаде на листава. Тоа ,,машко ко машко,, не е ништо друго, освен лош патерн.
Здраво дечки, пак јас со моите љубовни проблеми... Имам една ситуација ајде така да ја наречам. Често пати се случува кога партнерот е пијан да не знае што збори. Во смисла, измислува некои муабети, збори нешто што не можам да разберам што сака да каже, нема поента тоа што го збори. Како да има параноични испади на моменти или не знам како да ги наречам веќе... На моменти е океј со муабетите, но во други моменти не знае што збори. Муабетите што ги кажува страшно ме нервираат и иритираат и не знам што е поентата со некои глупости што ги кажува, што немаат врска со реалноста така да се изразам. Пример, пред извесен период збориме нешто, тој почна 5 различни теми да врти во круг кои што не се поврзани меѓусебе, ниту пак беа поврзани со тоа јас што го зборев. На моменти знае да каже нешто што ќе ме повреди. Како да се спрвам со ова, џаре?
Чааре да го остајш. И мојот бивши така се губеше од алкохолот, тоа значи оти мозокот почнал да им гори веќе и нема спас.
Ај сега вака дадичка да ти каже, стави се ти на неговото место (да пиеш и да не знаеш што збориш, неповрзани муабети во 5 круга) ќе сакаш да си таква, ќе сака некој да биде со тебе? ( Пушти си на јутуб алкохолизирани млади дечки и види дали сакаш таков покрај себе )
Секој има различно пијанство но овој твојов изгледа попримил од оние пијанства кои не знае шо зборува и прави. Бегај додека не почнал да употребува физичка сила.