Ех драга мојa јас да броев колку вакви шокови ме удриле во животот не би преживеала.. Значи така требало да биде не е за тебе, болно и чудно е сега ама понатаму ке сфатиш зш не одело..
Е ако де, не ќе го изедев. И онака повеќе не бевме во контакт. А и со бившата се блокирани секаде, не се следат. Небитно, незрела постапка.
Добро де, не мора апла пуштање да биде и флертување одма. Затоа викам време нека помине ете и онака сакаш, нејќеш ќе се глеате секојдневно па и ќе падне и некој неврзан муабет на разни теми и така подобро би се запознале. Со тек на време ќе видиш дали би имало шанса за нешто повеќе од колеги. Не се стресирај за тоа ич. Еве и да не бидне ништо, нема што незгодно да ти е после, колеги сте, секако ќе мора службено да контактирате. Дружба си е дружба, служба си е служба. А и не значи дека и овој ќе да биде незаинтересиран. Следи му го понашањето, реакциите, односот и дај си време па ќе процениш подобро. А на фб не го адна? Оф леле маки слатки. Абе чекај може чоекот има обврски и не видел. Ако те прифати таму, мислам моеш после и на фб да го аднеш па може и он прв ќе пише нешо, не се знае. Шо де, познаници сте веќе, не се замарај, нема нишо лошо ако го аднеш. Иначе да, сеа одма незгодно е да се прашува сингл ли е не ли е, тоа понатака, ако има прилика, или пак ако сама сфатиш од неговото понашање или социјалните мрежи ако го потврдат тоа па да си 100% сигурна. Хм, а знаци некои дава? Очигледно сака и му одговара муабет со тебе ама рано е да се каже било шо. Добро бар шо е комуникативен и дружељубив. Само може да е и од љубезност и колегијалност, затоа треба знаците што ги дава да ги следиш и понашањето да му го набљудуваш. Со среќа, па да се надеваме дека би можело да бидне нешто.
Месец дена е многу мал период да запознаеш некого. Едноставно си бара нова забава, му станало досадно. Или штом видел од старт дека не си ставила граници дали ќе биде сериозна врската или не, почнал да си седи на повеќе столчиња
Како знаете дека на една врска и се ближи крајот? Кои работи треба да ги праве партнерот и што мислете дека е клучно за да знаете дека веќе не е тоа тоа?
The bare minimum се очекува од нив, ама ни тоа го нема. Хаха @Bubbly-sugar кога ќе почни да ти прави заебани работи зад грб, тогаш е крајот. @Kumanovkaa за мене инста, фб, снеп и слично се виртуелна реалност. Лажен живот, фантазија, водена по таа логика, да патролирам дали дечко ми следел цуци ми е премногу детско и наивно. 98% од луѓето таму никогаш нема ни да ги запознае. До пред некои 6-7 години би реагирала бурно, сега ми е апсолутно сеедно.
Мислам дека секогаш се собираат неколку работи пред да пукне врската. Најосновни губење на почитта и довербата. После ослабена комуникација особено ако се сомнева едната страна дека веќе другиот е оладен или е тргнат во потрага по нешто подобро. За Инстаграм аднувања, мене ми пречи многу. Е сега тоа е веќе индивидуално. Зборам за понеболни работи. Неверство, психичко и физичко насилство е секако причина одма да се радкине
Не мора за социјалните мрежи, било што што ти смета и му имаш потенцирано да престане да го прави тоа а тој продолжува
Мене ова скроз ме води на тоа дека можеби се смирил со бившата, знам неколку вакви ситуации од блиска околина ама пак понашањево за 28 годишен некако ептен незрело. Ко не е поентата нели да се карате од причина што сте се гледале лабаво, ама може да ти објасни вака и вака не сакам да се гледаме веќе секој по свој пат. Ама лабаво нема за што да се замараш, и ми се свиѓа како си постапила
Не е проблем, прашање е ама не знаев кај Дали би ви сметало, дечкото/мажот ако следи фитнес инструкторки или нешто такво? Општо такви некои, женски шо не ги знае. Ја не следам никој, Меси само од некои мажи шо не ги знам
Ако ги следи за совети и за фитнес океј е, ако ги следи дека се секси да зјапа по жени, тогаш не е океј.
Не е само од љубомора. Пошто реално не е убаво да маничајат по слики, особено ако си кажала дека ти смета.