Колку само сакам да имам личност покрај себе што ќе ме сака, верува, почитува, сите ние го сакаме тоа нели. Долго време не сум осетил како е да те сака некој искрено и тоа ме доведува до лудило, секоја вечер се прашувам зошто каде грешам, не знам, толку ли да се нема среќа не разбирам. Тешко ми е лошо се чувствувам, ми фали љубов
Mislam deka ima pricina za toa, ne e tuku taka ili pak nesto kriel od tebe sto mu nateznalo na nekoj nacin pa reshil da prekinete
Не дека јас нема во иднина да стигнам до степен да барам совет овде, или онака да се излуфтирам. Ама, мое мислење, ако те прави цело време да се преиспитуваш, ти намалува самодоверба, не пишува доволно често ... he's not the one sis
Да се надоврзам на твоево мислење. Еден од главните проблеми, кој е дискутиран на форумов е гоустингот или нагло прекинување на комуникација, иако тие ја иницирале. Не дека многу мажи има овде кои коментираат, ама најчесто е “а значи сте се гледале другарски“, “имал друга изгледа“. Добро вака, ако имате “други“ оти замарате девојки кои се сингл? Ако бил незаинтересиран, оти ја канел на дејтови? Оти ретко е, ама баш ретко девојка да иницира се прва, па за да биди тој изговор. Значи дека пишување со се што е женско е некое нездраво хоби и затоа и девојкиве не ве сфаќаат нешто многу озбилно. Назад на твоево прашање, те блокнал оти си го ставила на син. Веројатно чекал од тебе да го молиш, па кога видел дека не го правиш тоа, веројатно помислил дека си со други опции (како него), па како акт на фрустрација те блокирал. Реално, си покажал дека е несигурен во себе. Јас сум за бивши блокирање, ама ако со особата со која сте се дејтале немало некои бед вајбс, нема потреба од блокирање.
Пошо го прават од забава, не им е стало колку бедно изгледаат од наша гледна точка, ќе си продужат со нивното однесување.
Да, да, чудна работа, прочитав неколку постови низ форумов. “Здраво, имам 26 години и никогаш не сум бил во врска“ и слични работи. Damn bro, I wonder why...
Вистинското прашање е дали сакаш да го поминеш животот со таков човек? Место да пресечете одма вие пропуштате прогледувате низ прсти и послем тоа заглавувсте во ужасни врски и се самосожалувате. Кога бираш партнер за сериозно треба повеќе да се внимава каква личност одбираш. Дали е тоа човекот што сакаш да се будиш секој ден покрај него ? Пијан што не знае што зборува и тресе глупости кои те иритираат и ти ствараат нервоза? Сакаш таква иднина? Затоа што ако не го оставиш тоа те чека.
Можеби затоа што сексот ствара конекции. Имаше една статија за ова, што се случува во мозокот. Твоето тело не препознава situationships. Затоа имав пишано еднаш, подалеку од мажи кои не сакаат да се врзуваат и играат топло-ладно. Уште од старт се препознаваат некои работи, ама џабе. Демек, некогаш се правиме на будали (дека не препознаваме кога нештото не е во ред), заради ново животно искуство. Ама онака се прашувам, дали вреди...
Епа ќе си поставите стандарди и нема да прифатите да се гледате со некој само за секс ако не можете да разделите емоции од секс. Ако некој знае дека се приврзува лесно зошто тогаш да прифати само за секс да се гледа? Сами се впуштаате во такви ситуации и после се жалите.
Јас се немам впуштано во такви ситуации, ама имам бегано од истите оти денешниве мажи се баш префригани. И не е вината само на женското, знаеш дека манипулираат и лажат. Никој нема да ти рече на прв дејт, ќе се гледаме само за секс оти знае дека ќе го шутниш. Овие веќе развиле и интима оти и пишувал и се јавувал и слично. Тоа се вика faking the relationship experience за да дојди до секс. Тоа беше и целта на коментарот. И не е проблем што членката имала секс со него, проблем е што тој не испаднал маж во ситуацијата. Само едно животно искуство повеќе, ама за мене не вреди на тој начин.
Prv pat go koristam ovoj forum, ne sum sigurna ni dali vaka se koristi. Da ne ja dolzham, mi treba sovet za mojata vrska. Imam dechko vekje 7 meseci, toj e godina postar i na fakultet vo stranstvo, a jas sum 4ta godina sredno. Dechkoto e prekrasen, fin, vnimatelen, ekstremno intelegenten i odgovoren. Prosto son na sekoja majka za svojata kjerka. Problemot e vo negoviot nachin na reagiranje na problemi. Jas pred nego imav 2 vrski, ednata na dalechina. Pominav odvratno i imam iskustvo, a toj nemal nikovgash porano vrska i sega se odnesuva kako da znae se. Se e na mesto, osven nashata komunikacija. Koga se karame, rabotite izleguvaat od kontrola. Koga go kritikuvam, mnogu teshko go prifakja toa(poteshko i od mene, a ja sum vaga so dupli lav). Ednostavno ponekogash chuvstvuvam pregolema ljubomora od negova strana duri i nesigurnost i somnezh?? Koga i da go spomnam toa, mi negira. I mu veruvam, no ne mozham da se naucham na negovite ochekuvanja da nikogash ne gresham i se e sovrsheno. Otkako zamina na fakultet e neprepoznatliv, kako trudna zhena sekogash mu smeta neshto a tvrdi deka e trpeliv. Jas sfakjam deka seushte ne sum dovolno zrela i gresham, no negovovo odnesuvanje kje ne odvede vo propast. Kako da mu pristapam i da mu objasnam kade greshi? (Inaku zamina pred 3 nedeli, mesecite pred toa zhiveevme vo ist grad i bevme postojano zaedno, bez nikakvi golemi karanici i problemi)
Претходно исто се однесувал со тебе ? Може сега има најдено некоја таму и само гледа да заврши но нема храброст да ти признае Таквите врски многу ретко да успеат особено на тие години кога цел живот е пред вас а и тој некако воопшто не е сигурен
Многу луѓе имаат потешкотија при оддржување на врска преку пораки, бидејќи не е исто како лице во лице и таа далечина ви создава проблем. Бидејќи велиш дека до сега сте поминувале многу време во живо и сте немале проблеми. Можеби му е тешко да ги толкува твоите зборови, исто како што и ти можеби ги гледаш како ладни или како префрлање. Пробајте одржувајте ја врската повеќе преку повици, видео разговори, дејтови преку камера, помалку преку пораки. Исто обиди се да бидеш многу отворена и детална преку пораки, пример да изразуваш чувства до детали, бидејќи таа блискост на што сте научени во живо сега не е возможно да ја има, па затоа се потребни дополнителни напори за да му дадеш до знаење дека сѐ уште чувствуваш исто спрема него. Ако нема никакви промени после ова, тогаш прашај го директно, сменет си зошто е ова вака? Не попуштај додека нема одговор.
Ne se somnevam voopshto vo nego za toa deka si nashol druga, sepak bivshiot na distanca me varashe i znam i toa kako e. Zatoa ne mislam deka e ova toa, a i ne deka ne e zainteresiran da uspeeme bash naprotiv. Samo ne znam kako da se soocham so problemite shto vsushnost ne se ni tolku golemi ama strav mi e da ne stanat