Љубовни проблеми и совети

Discussion in 'Врски' started by bilkata, Dec 4, 2009.

1. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Епа ако почесто те бара, нели ти е чудно?
    Имаш право што сумњаш.

А битно е и какви муабети праи ама обично така на шала се почиња и после да сака да се зближите.
    Можно е он да чувствувал нешто за тебе и претходно па сеа видел слободен терен и ај да си ја проба среќата.
    Штом никако не сакаш со него ништо, немој да се зближуваш, држи дистанца.
    Па и ако почнува да претерува дај му до знаење и културно одјеби го.

Ако премногу му дозволуваш може стварно да влезе у филм затоа не дозволувај.

Пријателски муабети да ама да се има граници до каде може.

Lisandra and poi like this.
  2. Nane2356

Nane2356 Популарен член

Штом сега почесто те бара мислам дека сака нешто со тебе. Како што спомна членката погоре тој можеби си имал чувства уште поодамна па сега кога си му кажала дека веќе немаш дечко сака да види дали има шанси.
    Ама види сум била во слична ситуација каде што јас си се понашав скроз љубезно и пријателски, а тој тоа го сфати погрешно па морав да разговарам директно за темата, многу глупа ситуација ми беше.
    Затоа ако воопшто не сакаш нешто со него гледај ако е поупорен да се дистанцираш со време, да не му дадеш лажна надеж и на него.

Billy Idol, Mrs. right and poi like this.
  3. Меган__

Меган__ Нов член

Ви благодарам за одвоеното време.
    Дечко ми инаку не е лош човек, не сакам да изгледа дека го бранам, ме ислушува, ми дели совети и критики, кога ми е тешко бараме решение за проблемите.
    Не е љубоморен контрол фрик, кај него повеќе преовладуват добрите отколку лошите работи но понекогаш знам да ја барам вината во себе дека можеби избрзувам со реакциите а тој е многу трпелив со мене.
    Немам јас проблеми со неговите внуци, само се надевав на поинаков план од негова страна.

Минатата вечер разговарав со него, му реков доколку се повтори уште еднаш, ќе биде крај.

Lisandra and Kikiccc like this.
  4. m.m12345

m.m12345 Истакнат член

Здраво. Сакам да слушнам мислење за нешто што ме мачи моментално. Пред некое време почнав да пишувам со еден дечко, очигледно беше дека флертуваше со мене притоа не бев ни јас рамнодушна. Некако се договоривме да се видиме и имавме секс. Да напоменам дека на таа средба беше се како што треба, ми пиша следниот ден дали било се океј од негова страна на што одговорив потврдно и од тогаш го снема. 2 дена ми нема пишано ништо. Не дека го сакам или чуствувам нешто, но мислев дека би можеле да се гледаме повремено без обврски. Инаку да напоменам дека се работи за возрасни луѓе, не сме деца.
    Не знам што да мислам во глава ми се вртат две работи. Дали го добил тоа што го сака и не го интересирам повеќе или можеби очекува од мене да бидам јас иницијатор за следна средба. Денес сакав да му пишам, но сепак не му пишав, не сакам да излезам очајна и смешна.

Kiko9 likes this.
  5. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Дечкото сака да е со тебе само за секс. Ако и ти си согласна со тоа, зошто тогаш очекуваш дека ќе пишувате нонстоп? Јас со тие шо се гледав за секс, не им ни пишував, само се договаравме кој ден ќе се најдеме и толку.

6. m.m12345

m.m12345 Истакнат член

Се согласувам, но пак сум некако несигурна.
    И јас сакам да се гледаме само за секс ама никако не стана тема за да се изјаснам. Ко се видовме не праевме многу муабети, а нашето пишување беше само бош муабети и општо. Дилемата ми е дали јас треба да преземам чекор тоест да покажам иницијатива за следен состанок или да чекам на него. Всушност и не би сакала да се гледаме само кога нему ќе му е ќеф и само тогаш да ме контактира.

Adidas888 likes this.
  7. Malesia

Malesia Популарен член

Барај го и ти. (Пр: Може уште едно видување како вчера? )

8. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Зашо имате секс ако знаете дека после ќе го снема. Никој што стварно е заинтересиран за тебе нема да има секс на првите дејтс.. втф.
    И сами се ставате во вакви ситуации и после се чудите "ама само за секс ли бев ја".:|
    Пс. На Јутуб имате многу видеа за тактики, реченици и генерално однесување кои мажите го применуваат за да ви ги тестираат границите психички, многу жени треба да се едуцираат околу ова затоа што ќе ве спаси од идни непријатни и болни ситуации.

Anyshka and Kiko9 like this.
  9. Malesia

Malesia Популарен член

Жената сака да се гледа без обврски, нема ништо лошо, само кај нас машките може се затупавеени па не сваќаат дека и жената има потреба, и сака секс само за една ноќ
    Што е лошо женско да сака да се гледа без обврски. Кај нас ретко машко ќе сфати дека и женска си има потрба од задоволство, да си го нахрани телото и умот.

Last edited by a moderator: Dec 3, 2023
  10. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Не не, тоа секако дека е во ред, туку зборувам за комплетно различна ситуација кога женските имаат потреба од подолга врска и мислат дека ако одма имаат секс он ќе остане. Значи ако самата знаеш дека не можеш кежуал да имаш односи, не влагај воопшто во тие води.

Anyshka and Malesia like this.
  11. Malesia

Malesia Популарен член

Тоа да!

Curious cat likes this.
  12. m.m12345

m.m12345 Истакнат член

Пишав и пред тоа дека не сме деца, немаме по 18 години. Не мислам дека погрешив што спиев со него на прв состанок зошто од прв пат ко се видовме имаше некоја хемија меѓу нас. Секако е само за секс, неочекувам и не сакам врска, невозможно е. Но не сакав да биде само за еднаш, затоа се двоумев дали следен чекор да преземам јас.

13. Zvezda5

Zvezda5 Активен член

Здраво
    Не знам дали преувеличувам, би сакала да добијам мислење..
    Се допишувам со еден дечко некое време ок се, имаше девојка, раскинаа и ок, не ми сметаше тоа, бидејќи ние кога почнавме да збориме он веќе раскина, случајно во предложени од страна, ми се појави неговата поранешна, гледам ставила нова слика и мајка му пишала преубава си пред 1 месец тоа, а они раскинаа пред 3, 4месеци сигурно, гледам од него нема лике, не знам не сум личност што се замара со вакви работи ама ова случајно скроз
    . Не знам што да кажам, кога зборев со него онака за ако има девојка не би сакала да збориме ми рече нема и нема да се смири никогаш, е сега не знам ова со мајка му ме стави во мисла а не би сакала да му спомнувам ќе испадне дека се замарам со глупости не знам...

14. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Да , пиши му слободно за да се договорите, нормално, кога тебе ти е ќејф.

Last edited by a moderator: Dec 3, 2023
  15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Мајката на мој бивш, и сега да ја прашаш, јас најубава идна снаа бев, а овој е бивш од пред мнооогу години :D Среќа немам соц.мрежи, инаку кујзнае шо ќе се дешаваше:worried:
    Само како перспектива де, ништо не мора да значи во твојот случај.

Zvezda5 likes this.
  16. franca

franca Популарен член

Па не е се до изгледот...
    Иначе, за членката да не се замара многу со социјални мрежи и ако ти е убаво со него, батали лајкови и коментари, додека не се истите од него и он е со тебе.

Zvezda5 likes this.
  17. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Другар ми смени неколку девојки, со последната се вери, па мајка му уште и лајкаше и коментираше слики на бивша му со која раскина пред 4 години.

Zvezda5 likes this.
  18. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Па не реков дека е до изгледот:D. Мајката на дечкото ја објаснуваме како феномен. И мајките се луѓе, може да си имаат бендисани несудени снаи, и небендисани исто така. Само што нивното бендисување или небендисување, не треба да е битно:)

Zvezda5 and franca like this.
  19. Kumanovkaa

Kumanovkaa Популарен член

И мене мајките на сите бивши ми коментираат и пишуваат, не мора ништо да значи тоа, сепак еве јас лично никогаш не би се смирила ама се зависи и до човекот и до карактерот, причината за раскинување, чувствата ..

Zvezda5 likes this.
  20. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

А како и зошто уште ги имате на социјални мрежи ко bff да сте со мајките нивни?

Знам дека не ви е крива жената што сте раскинале (претпоставка) ама па рандом да си коментира така опуштено шо знам, не ми иде. :?:
    Не сте блиски веќе ваљда, само сте познаници.

Ако не ви смета, супер за вас.