Во Снаи и свекрви читаш едно, тука сосема друго Или тоа само за бившите (потенцијални) снаи убаво зборат
Не знам ни зошто ни што ни како, цела фамилија многу ме сакале, дури и повеќе од бившите Уште сум блиска со сите, не само со бившите свекрви
Фала Ви на сите на одвоеното време, мене лично не ми смета, жената може што сака да прави, таа мене ниту ме запознала, од дечково не можам да се пожалам, скроз е ок со мене, не би овде да кажувам зашто ама и јас сум сигурна дека нема да се смират, прво затоа што он не сака, случајно му видов порака со другар кај што му пишал нешто за таа и овој му пишал, тоа е минато јас сега се гледам со друга и друга не ме интересира, само ми падна малце онака ова со мајка му, ама нејзино право, мислам дека би делувала како љубоморна и глупаво е да му спомнам за тоа, зашто мајка му и коментира? Па ќе рече ја следам девојката, тешко дека ќе верува дека случајно ми се појавила бидејќи имам некои заеднички пријатели
За некои од бившите, сигурно не за сите. Ама да станеле сегашни, сигурно илузијата ќе се распаднела, идилата ќе завршела- идеална сегашна снаа не постои Едната мајка на бивш, не ме сакаше особено, другата ме сакаше особено. Појма немам што идеи си имале, јас сум истата цело време.
Ова е чиста вистина, ама треба правилно да си одбери жената, а не после да има недоумици. Пример, и пишал три реченици, во кои одоколу си кажува дека му се еби. Таа прифаќа, ни го знае добро кој е, ни пак направиле детален муабет што и како. Дури и ако е секс без обврски треба да се има човечност и правила. А не како на дебил дај му гас и самодоверба, еби се за една вечер, надевај се дека ќе се јави пак за секс, додека тој на други им влегува со иста фора. Во случајов, му дала само гас и сега ако му пиши или ќе ја држи на топло-ладно. Или ќе ја сфати грдата вистина дека има женска која не ја објавува. Ваквите кои дирек улетуваат не се толку гревчиња колку што ние ги перцепираме, полигамни се. Еднаш реков подалеку од фак бојс, посебно од балканска токсична верзија. И не, подобро да си купи дилдо и вибратор, отколку со вакви да губи време, ама тоа е.
Со дечко за една вечер неможеш да си губиш време пошо тоа е за една вечер, сакаш ќејф на сама себе да си напрајш и готово. Туку членката има развиено чуства за него иако не кажува и самата се лаже дека не е така. Да не и беше гајле, немаше да пишува тука и да се двоуми дали да го прашала или не. Едноставно секс за една вечер не е за сите.
Еве членката се изјаснила дека дечкото не ја сака таа девојка, мајка му може до утре да коментира ако он е одлучен и го интересира моменталната девојка, сигурно нема коментарот на мајка му па и другарки да се, да ја промени неговата одлука, така да пиши пропало, не вреди човек да се замара со тоа, додека покрај неа има дечко во вистинска смисла на зборот
Ти не си дозволила тој воопшто да се потруди околу тебе Стартна грешка си направила шо си легнала одма со него. Сметај го како број Зошто сега ти ако му пишеш по брза постапка ке му го дигнеш егото и ке му паднеш в раце. А тој ако ги земе конците ке си игра како сака со тебе.
Здраво. Како би постапиле вие доколку вашиот дечко заследува некоја девојка со која не се знаат баш онака само , а вие не ја сакате нејзе и да ја следи ? Се имаа заследено еднаш му реков дека не сакам да ја следи и со триста молења ја отследи тоа пред можеби 2 год и еве сега пак го заследува но не сака да ја отследи ? сликите баш и не и се пристојни..си се слика така попровокативно
Ако тебе ти смета тие следење кон девојки или лике а тој не го почитува онда јбг Ако се работи за истата девојка пред две год и сега пак очигледно има нешто , пробај да разговарате
Да истата е. Му реков дека не сакам да ја следи но ми рече дека нема да ја отседи дека јас така му сум викала и дека му сум контролирала кој следи и колку следи и дека ќе ја отследи тој кога ќе сака и дека не можи да напрај ништо со нејзе.
Не биди глупа душо. Одкантај го пред да те среди тој тебе Очигледно штом не ја одследува се надева на неа. Прекини на време да не плачиш после.
Am Па и немора да значи нештото ,во некои случаи да во некои не.... Тоа што и она сака да бидат така во некоја си отворена врска не е ништо лошо... Сепак треба да се утврди дали е за една вечер гледањето или за повеќе..Тука лежи целта.... И јас со мојот дечко почнавме така некоја си врска без обврска да не речам само за секс....Па ете не сега во многу сериозна врска..... Тоа што така ќе започнеш со некој нешто и дали би имал секс на прв дејт тоа нетреба да генерира каков човек е тој/таа. Биди умен и процени го човекот дали вреди да биде до тебе.... Сексот е потреба и за мажи и з а жени да се разбереме... Одглавете се од тоа ако имам секс на прв дејт ке ме мисли лесна итн дека сум само за секс и сл...... Тоа е потреба а не го дефинира човекот каков е .... (Притоа не велам дека треба со секој што ке речи дај и ете одма на изволте).....
Ова што го пиша или не е наменето контра мојот пост или воопшто не си ме разбрала. Главната поента ми е дека ако сама очекуваш нешто повеќе а притоа применуваш само кежуал секс со таа личност, воопшто не ни треба да го имаш ако си свесна дека краткотрајноста ќе те повреди. Ако уште чекаш на него да залепи некоја етикета на вашиот однос, саат е да го шитнеш, пошо ќе се начекаш, или ќе ги врти одоколу дека сака ама само не е спремен му треба време, а ти еби го секоја прилика со надеж дека ќе те фати ко женска, и на крај ќе ти рече упс сори не можам. Во денешно време имаш мужи што месеци ќе те лажат дека сакаат врска, на такво ниво се сведени што и 3+ саати ќе возат за пичка да фатат. Сексот без обврски не е за секоја жена и тоа е факт. Повеќето кои стапуваат во такви неврски не ни знаат што сакаат.
Во врска сум со рзведен маж кој има едно дете од претходниот брак а јас воопшто до сега не сум била ниту мажена, човекот сака да оформи понатаму пак семејство без проблем, од друга страна малку се плашам како ќе биде и што ќе биде а одлучивме и да живееме заедно (да напоменам дека детето е со мајката). Сакам да слушнам ваши мислења, дали би успеало сето ова, дали е правилно не знам
Многу е постабилен од сите што сум била до сега, различно размислување има, го засакав, но сепак потсвесно се плашам за понатаму што ќе биде со детето бидејќи немам такво искуство
Дете е не е монструм!!! Што може да ти направи едно дете? Ако ти сметало детето девојко зашто му го трошиш времето на човекот? Дете е нормалнонке иди викенд,пари од вашиот буџет ке биде одделено за тоа дете ,на одмори со вас ке оди понекогаш... Незнам што мислиш дека едно дете друго може да ти направи... Ако ти сметаат овие работи незнам што бараш тогаш во таква врска...
Ако сакаш со него да останеш, навикни се на тоа дете дека ќе биде дел од вашите животи, навикни се дека ќе порасне па ќе доаѓа кај вас, можеби и ќе си има своја соба, па ќе излегува и доаѓа во време во кое ти ќе сакаш да спиеш.... имаше една членка тука шо се омажила и родила дете од разведен со две големи ќерки и и пречеа ќерките шо си имаа посебна соба, шо доаѓаа од излегување после 12.... па шо и да биде со вашите финансии, секогаш дел од нив ќе оди и на тоа дете, ако треба куќата да се дели ќе се дели на твоето и на тоа дете. Ако се согласуваш со ова, остани со него, али ако не, прекини пред време.
Бреј ама и се уфрли на членката, никаде не напиша дека е чудовиште, туку дека немала таква ситуација во животот до сега па логично е да е малце загрижена како ќе се одвиваат работите со човек кој веќе има фамилија зад себе. Најдобро е да пише некоја членка што веќе го поминала тоа, не дека е исто, секој си е случај за себе ама јас искрено не би, не е детето чудовиште ама секогаш ќе биде со него за било што, ако можеш да го прифатиш и како твое дете и покрај тоа ако имаш свое утре ден, терај, ако не откажи се пред време, ама штом прашуваш значи не си сигурна.