Јас и се уфлив ? А замисли дечкото нејзин како ќе реагира .... Овие работи се мислат пред време,а не со прашување Рајко Трајко шо мисли.... И одговорив во ситуација каде што сум јас ,само во спротивната.... Не би сакала утре други ден да има проблеми за моите деца кога отпочеток се игра со отворени карти. Ние тие деца не сме ги криеле ја знаат самата ситуација од старт... И сега кога веќе треба чекор напред да се иде ...ааааама детето шо ќе биди? ...Алооо тоа дете постоело од секогаш кај ти беа очите.... После Цацко не е крив....
Нема зошто да не е правилно. Самата ситуација е покомплицирана а со тоа и потешка, што не значи по дифолт дека не може да успее. Најмногу зависи од тебе, колку ти можеш да го прифатиш тоа дете, дали би била отворена за близок однос со него, дали би можела да делиш од твоите финансии за него, да се грижиш, едноставно дали би го прифатила како дел од твојот живот? Треба да знаеш дека во иднина кога ќе имате ваше заедничко дете, не би требало да има поделба меѓу двете деца, бидејќи за него и двете ќе се исто. И не само тоа, туку секако треба да знаеш дека бившата сопруга секогаш ќе биде присутна во неговиот живот, дека ќе комуницираат и ќе се гледаат за потребите на детето. Не е едноставно, затоа и сметам дека треба сериозен пристап кон сите одлуки кои ги донесуваш за заедничка иднина. Немој наивно да прифатиш се ако не си сигурна, со помисла дека детето е со мајката а со тоа не е ваш "терет". Ако ја прифатиш ситуацијата треба да знаеш дека ќе биде активно присутно во твојот живот, дека ќе треба да се грижиш за него, дека ќе доаѓа со вас на места каде што ќе одите, можеби и летни и зимски одмори, дека ќе треба да одделувате од вашите финансии за него, не само за џепарлак или основни трошоци, во иднина можеби и за факултет итн. И ако се ова ти звучи добро и сметаш дека можеш, тогаш ви посакувам се најубаво.
Види, за работава реално ти треба да бидеш подготвена за компромиси, финансиски издатоци, разни сценарија каде детето утре може да биде со вас, ќе треба вашите заеднички деца да делат со него итн. Ако си човек кој ова може да го прави, тогаш нема да имате "проблеми". А, ако сметаш дека ќе ти претставува пречка, тогаш не навлегувај подлабоко. @New live ај полека. Работава треба однапред да се размисли и баш е ок што членката сака да разговара подетално. Не е работата дека детето и прави нешто, но има други фактори кои влијаат, што рипаш
Ах, зарем не знаеш дека најголема гордост на Балканска жена е да каже дека фамилијата на бившиот толку ја сакале, што никогаш не прежалиле што не била крајниот избор. Секако, ова е веројатно лага. Стварно, немаш слушано вакви муабети? Колку ме сакаа тие ама јас глупа испаднав и се омажив за магарево. И после се тешат, како си ја избркале среќата од животот. Јас имам слушано и пресмешно е.
Абе да, ама и сеа помладиве истово размислувањето го имаат? Глупо е некако ако така мислат. Шо има да се замараат со бившите „свекрви“ и целата фамилија што и какво мислење имале, кое поверојатно е да е фејк, ко шо кажа. Да се омажат, да им влезат у куќа не, дај Боже у заедница, е тогаш друга песна се пее. А вака секогаш си се фини и добрички од страна и се најнај си посакуваат.
Може да ми дадете предлози за поклон за роденден на дечко ми? Студент сум па немам многу финансии, до 1500 макс. Не сакам да е парфем само. Слуша музика, се мислев за плоча ама нема грамофон. Сака автомобили, не чита книги. Сака шах и планирав да земам шах, ама убавите се премногу скапи. Немам никаква идеја.
Па до 1500 ден сигурно ќе најдиш зимска јакна или блуза ако ти остане парите можиш да си земиш еден спреј мирис за автомобил или привезок зависи која марка вози (ауди, бмв итн) чоколатче...
Од срце ако е поклонот нема верска дали нешто кошта 150 денари или 1500 денари, јас играм шах па обични се ми донесување за поклон
Повеќе цедиња? Моеш плоча украсна нека е Не мора да ја слуша. Може ќе го мотивираш да земе грамофон Шо хоби има?
Може да најдеш некаде до тие пари да ти направат дуксер со слика/лого од омилениот бенд/пејач што го слуша. Јас иако женско и иако не сум тинејџер би се прерадувала на нешто вакво.
https://goblingames.mk/ Можеби нешто од овде око ќе ти фати https://kares.mk/on-the-go Овде има интересни гаџети https://instagram.com/lanikai.mk?igshid=ZmVqa3doZDk0azZh https://instagram.com/mytrixiebox?igshid=aDVwbGxkcWxxMzlz купи ефтино има интересни ствари.. она старо нинтендо имаше за некои 1000 ден со игри …
Ако слуша рок/метал ко мене нема поубав поклон од плоча од бендовите шо ги сака или некоја мајца/дуксер со бенд, и немора да има грамофон, јас пред да купам грамофон имав преку 30 плочи така да со тек на време ќе си земи и тоа, друга варијанта ако е гејмер можиш некоја игра да му земиш од анхоч/сетек до таа сума.
Буквално коли и само коли, знае се за нив. Попладнево му земав една огромна енциклопедија со факти за 1001 книга. И му правам плејлиста со песните што сме ги слушале заедно или што ме потсетуваат на нас а знам дека му се свиѓаат. И тон благо ќе му земам. Не пие Фала ви на сите премногу за сите предлози
Ништо јас сум по спортот во врскава За годинава ќе биде енциклопедијата, приметив дека сум напишала 1001 книга, ама мислев дека има факти за 1001 кола од почетокот 19ти век до денес. Убава е ептен. Се надевам ќе го израдувам