Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. aeraer12

aeraer12 Нов член

Се зачлени на:
    9 ноември 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите.Верена сум веќе скоро година.Свадбата сами ќе си ја платиме комплетно.Со моите веќе имав безброј расправии за мешање за свадбениот ден по што сега се океј со тоа ние да си избереме се, да не се меша никој и да дојдат секако како најважни гости за нас.Вереникот е жена во овој случај, неговите сега почнуваат со мешање кога почнаа подготовки и притискаат зошто датумот е толку далеку, татко му цитирам"јас ќе прашам таму и таму" а ние не ни сакаме помош, тој на сето тоа не кажува ништо, не се расправа, не се противи само вели нека праша ние пак ќе правиме како сакаме. На крај свадбата ќе биде ужас бидејќи по разговор со неговите родители пред неколку дена ми доаѓа и ми вели: А да ја побрбрзме свадбата? (за неколку месеци порано) и сета нервоза ми ја префрли на мене а веќе одлучивме дата само не сме закажале, сега одеднаш се предомислува би сакал порано, и прави се како тие индиректно му кажуваат. Почнувам да се преиспитувам да ли тој е вистинскиот човек за мене, не може да каже со зборови директно НЕ на нив. Не живееме заедно за среќа, но по безброј вакви случки каде тој излага да не речам *и*ка се размислувам за разделба.При тоа свадбата е најобична само датумот е комплексен бидејќи живееме надвор од Македонија. Се чудам како при вакви ситуации на другите жени не им се згадиле нивните партнери, мојот од многуте вакви ситуации ми падна во очите и не можам да си помогнам. Згадено ми е се во врска со неговите блиски само заради тоа што тој премолчува на се а јас го гледам тоа иаку се во прашање ситници утре ќе биде некоја ситуација како сега за свадбата, ќе бидат во прашање деца.. Нашата иднина ...тој ќе ми вели добро е добро само колку да ме смири а од друга страна ќе правиме како кажале тие.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    2.007
    Абе душо моја ко ке порасне детето треба да му ги одврзеш крилата да летне,а не да го командаш цел живот.
    Ние шо и да те советуваме на крај
    ти ја носиш одлуката.
    На пример:
    Следна фаза е името на детето.
    Дали ти би ставила нечие име?
    Биди сигурна и за тоа вереникот твој нема да те подржи,како и за ова.
    Не се заглавувај со човек шо туѓото мислење му е побитно од твоето...и ред други работи.
    Вие ја плаќате свадбата-вие одлучувате ...не сите околу вас.
    А на крај краева ако му се толку битни,прашај го само едно!
    Дали ние "сами" ке живееме во иднина..или сите ќе се мешаат во се?

На Anyshka и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  3. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.959
    Ела си во темата “Свекрви и снаи“ да видиш што те чека ако сега не повлечеш црта.

На browneyes_, Anyshka, Selena01 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Goca123456

Goca123456 Нов член

Се зачлени на:
    9 ноември 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    4
    Девојки сакам да ве прашам дали вашиот партнер реагира на други жени како мојот.Имаме по 26г, живееме заедно.Кога сме излезени надвор од дома и во наша близина се појавува(шета, седи, стои-во кафич, во парк, во автобус) девојка/жена блиска до нашите години горе долу тој го менува својот начин на седење, се чеша по брадата, стиска вилица да изгледа по мажествено не знам!! погледнува накај неа ама кратко да не видам јас и почнува да зборува чудно и неповржано пр.збориме за некоја озбилна ситуација и тој одеднаш се смешка вели ма дааа и се она да делува фраерски, ако одиме тој се шири, веднаш чекори онака манекенски, целиот се губи.Погледот му се менува,добива живост неговиот лик.Вака реагира само на атрактивни девојки до кај 35 год, премногу е очигледно или јас не сум нормална.Ми делува како неиживеан иаку имал девојки во нормален број пред мене, вака се однесува од почетокот на нашиот однос(веќе 3г) се имам расправано многу пати и сето тоа резултираше само по вешто да го крие тоа иаку јас знам и гледам.

5. Arjanit2021

Arjanit2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2021
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    966
    pa vrati mu so ista mera ke vidis kako ke prestane

На Just.do.it и Goca123456 им се допаѓа ова.
  6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    27.673
    Ова е најглупавиот совет шо го иам прочитано. Ако он е неизживеан, не значи дека и членката е таква.

А ти девојко како го трпиш 3г таков? Па утре унаден ако стапите во брак, и пред децата така ќе прави. Нема да застане тој, на таквите мозокот им е стопиран на 16години и таму им останува до смрт. Не ти треба неизживеано магаре.

На browneyes_, dea.18, Spicy Senorita и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    А зошто го трпиш???

На Just.do.it и Goca123456 им се допаѓа ова.
  8. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.829
    Допаѓања:
    80.772
    Нормално е да се погледне во убава жена ама ова што го опиша не, забегано е. Нестабилно делува, со нестабилен човек ништо не правиш во животот.

На theowndemon, Mrs. right, Goca123456 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Arjanit2021

Се зачлени на:
    14 јануари 2021
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    966
    Clenkata ne e takva i nema potreba da e i ne bi ni i sovetuval da bide takva ama so vakvi so takvo ponasanje toa e edinstvena mera inaku nema da prestane so takvoto ponasanje .

На Goca123456 и Youknow им се допаѓа ова.
  10. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.429
    Ама таа не смее така он е маж смее се хх

На Goca123456 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Arjanit2021

Се зачлени на:
    14 јануари 2021
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    966
    Citaj podobro te molam

Bas toj ne smee taka iako sum masko ne go opdavduvam nego bas naprotiv smetam deka e magare cim ima takvo ponasanje

Последна измена од модератор: 11 ноември 2023
  12. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.829
    Допаѓања:
    80.772
    Како не, единствена мера. Во врска не се решаваат така работите. Се разговара и ако нема поправање или решение, се раскинува.

На theowndemon и Goca123456 им се допаѓа ова.
  13. Arjanit2021

Се зачлени на:
    14 јануари 2021
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    966
    Ok se raskinuva . A sto ako clenkata go saka mnogu ili so znam moze i toj ja saka nea mnogu . Se so ke kazeme natamu mozeme da gresime . Se slozuvam deka treba da si sednat da razgovarat ama ete vika vekw tri godini istata rab se desava se somnevam deka so muabet ke resi nesto .

14. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.829
    Допаѓања:
    80.772
    Епа ај ако многу го сака нека го трпи неговото однесување. Та оваа та секоја друга што ќе пише за совет.

На theowndemon, Goca123456 и Arjanit2021 им се допаѓа ова.
  15. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Тука нема љубов, барем не од негова страна.
    Враќање со иста мера исто така не е решение, туку отворен муабет.
    Доколку нема решение, се знае што треба.

На Mrs. right, Goca123456, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.429
    Se salev bidejki ima mnogu mazi sto sakaat tugjo a svoeto ne go davaat taka da ako taa mu vrati so ista mera ne bi mu bilo bas milo..

17. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    26.793
    Не треси жити се
    Таа веке размислува да раскини а тој пред очи нејзини флертува
    Многу , многу ја сака баш!

Колку детално го опиша жено!
    Мене појке вашево ми делува цимерчиња отколку врска
    Незнам што совет бараш
    Сакаш да го смениш човеков ?

Последна измена од модератор: 11 ноември 2023
    На Mrs. right и Goca123456 им се допаѓа ова.
  18. Goca123456

Goca123456 Нов член

Се зачлени на:
    9 ноември 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    4
    Благодарам на сите, инаку имам зборено безброј пати, се имам радправено, лутено, почнува да се збори за веридба и продлабочување на врската па си ставам прст на чело зошто јас не се однесувам така (желна за пажња и да се исправам пред други мажи) некако не ми е во ред, не го правам тоа (сум го правела порано во друга врска како тинејџерка и знам што значи на болен начин да ти се дига егото) затоа и го препознав ова кај него и мислев ќе помине како мене што ми помина и беше резултат на тинејџерски години но не поминува кај него, јас сега каков год лепотан да помине едноставно го регистрирам во вид но немам никаква промена да ми се ожаруваат очите и да бидам друга личност со цел да бидам прометена

На Snowflake92 и Arjanit2021 им се допаѓа ова.
  19. Goca123456

Goca123456 Нов член

Се зачлени на:
    9 ноември 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    4
    Пример бевме на една свадба летово во друг град, девојчето што ги дели сликите не ли тоа се девојки млади што работат хонорарно, ни наплаќа и тој целиот се губи, му се фаќа јазикот ме погледнува и целиот така да делува мажествено плаќа и потоа девојчето дели слики на друга страна на ресторанот тој баш онака дискретно се подзамислува нешто и само крааток секундарен поглед накај неа и така цело време(во мигот кога случајно ќе го погледне тој целиот се вознемирува и почнува да го гребе грлото па да пивнува од чашата или да ми вели што, како? Што викаш... Болно ми делува сето ова искрено.

На Ladyy* и Arjanit2021 им се допаѓа ова.
  20. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.942
    Допаѓања:
    7.746
    Девојче повеќе ми делува како сама да си даваш одговор со деталните описи на неговата личност. Луѓето не се менуваат, можеш само да ги прифатиш какви што се. А ако веќе си тргнала кон сомнежи или ќе седнете да разговарате за да се реши таа "неиживеаност" или ако продолжи ќе мораш да гледаш низ прсти

На nevermet18, Spicy Senorita, Mrs. right и 1 друга личност им се допаѓа ова.