1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.445
    Допаѓања:
    13.993
    Убаво ти викаат членовите, а и сама приметуваш дека не е во ред однесувањето од негова страна и да, болно не делува, туку е.

Човеков не може да се контролира воопшто и при прва прилика ако му се пружи, би можел да направи нешто што не треба, и тоа си го знаеш.

Разговарајте ама ако си е таков он, тешко да вроди со плод разговорот па за жал ќе имаш два тешки избора - или да го прифатиш таков каков што е или да се разделите.

Не е дете па ти сеа да му го менуваш карактерот.

За вакви луѓе ко него не се врски и бракови, туку само да може со авантури да си се занимава и така да си го помине животот.

На TrueToMyself му/ѝ се допаѓа ова.
  2. marsilia

marsilia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2023
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    2.572
    Дајте идеи за посвечени ресторани низ Скопје за романтична вечера за славење посебни пригоди како годишнина, Валентајн и слично со партнерот?
    Да има убава атмосфера, добра храна.
    Немам идеи веќе каде да одиме на вечера кога сакаме вака за посвечена пригода да излеземе, а ни се ближи годишнина, па ми треба предлог некој. :wasntme:

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Blackkqueen

Blackkqueen Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2022
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    54
    Добра вечер на сите членови. Дали би можело да ми пишат само машките членови сакам совет за една случка од машка страна?

4. Luke

Luke Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    41
    па пиши ја случката

5. Milaa111

Milaa111 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    47
    Моите не ја одобруваат мојата врска со разведен маж кој има и дете, не можам веќе да се справам а мене ми е убаво со тој човек, не сакам да го напуштам, се исцрпив веќе не знам што понатаму..

6. Luke

Luke Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2023
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    41
    Toa se predrasudi koi seushte gi ima, ako si ti ok so toa i ubavo vi e why not

На Milaa111 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.990
    Допаѓања:
    4.871
    Ти си одлучуваш за твојот живот. Ако ти е убаво и си спремна да го прифатиш детето, зошто не би била? Размислувај само долгорочно ако би било како би било со детето плус. И колку тоа ќе ти смета.

На Milaa111 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. New live

New live Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2022
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    507
    Мојот кога е сам незнам како се понаша...ама кога е со мене не врти поглед ни налево ни надесно ниту пак коментира нешто што нетреба од таа страна сум апсолутно испочитувана. .а ти девојко малку прст на глава со кого живееш....со време реши си го ова...

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    5.315
    Ti kolkava si ?

10. New live

New live Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2022
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    507
    Јас многу се плашев исто од оваа ситуација како ќе реагират неговите кога ќе дознаат дека сум разведена и со деца...па и некој период го криевме тоа....ме запознаа мене ко личност а потоа им ја кажа ситуацијата...и просто да не веруваш ме прифатија премногу добро,досега збор ми немаат префрлено ,ниту прашано ,и супер се понашаат до мене....
    Моите испаднаа поголеми гадови ,имаа против и врската па и против тоа што не бил женет....па видоа не видоа прекинаа да зборат...
    Така да ако ти е убо терај..ке се помират со тек на време...

На Momchilo и Milaa111 им се допаѓа ова.
  11. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.601
    Не знам зошто да гледа низ прсти.
    Јас мислам дека намерно го прави ова, за да види љубомора кај неа, па да си направи валидација, дека ете и тој е посакуван. Ем ја лути партнерката, ем на другава и дава знаци на интерес.
    Мене не ми е неизживеан, сељак би ми бил ваков.
    Овој и на сопствената веридба можи да флерта со други, ако до толку му е заминат мозокот, а очигледно му е.
    Кажав еднаш, ако сме стигнале проблемите да си ги кажуваме на фемина, време е за бај-бај.

На Selena01 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. drFoxFire

drFoxFire Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    42
    Дечки ми се свиѓа дете од група на факс, и бегам како споулавена од него, секогаш кога сме близу се оддалечувам , голем дел од времето сум у паника што ако кажам нешто погрешно и имам преголем social anxiety. Само еднаш неделно имаме заедно вежби, не знам како да му пријдам. Help

13. Milaa111

Milaa111 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    47
    26

14. Momchilo

Momchilo Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2023
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1.046
    Mozam da kazam ,ako e vistinski maz i ako te saka nikogas nema da pogledne vo druga zenska.Vo negovi oci treba da postois samo ti.No posle se sto procitav neznam sto da ti sovetuvam sama proceni,nemoj utre vo brakot da te boli toa.Podobro resi si go problemov na vreme...pozzz

На Milobebence и Curious cat им се допаѓа ова.
  15. Kiki_K

Kiki_K Нов член

Се зачлени на:
    16 ноември 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Сумљам дека партнерот се допишува со женски по социјални мрежи. Што за вас претставува виртуелна прељуба, дали кога вашиот партнер или партнерка само се допишува со луѓе од спротивниот пол, општи муабети од типот: ..како си, како е на работа и можеби некои приватни муабети, што има ново"
    и слични муабети? Плус: има седено се женски позади мој грб, а не ми спомнал ништо за тоа. Во телефонот има слики од женски со кои што седел позади мој грб, се работи за селфи слики! Како да го разоткријам? Сликите ги видов по социјални мрежи, ама не од мој профил...

16. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    7.729
    Со директно комуницирање, нема што криење па разузнавање од тајни профили, па како, што. Си ги видела сликите со други девојки со кои седел и тоа не е доволно за да го конфронтираш? Страв ти е да не го изгубиш? Вака се губи довербата, а тоа е многу побитно

На joy1 и bicycle им се допаѓа ова.
  17. Anettta

Anettta Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2022
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    140
    Со дечко ми бевме во врска четири ипол години. Трите години беше многу заљубен во мене, правеше се да сум среќна. Тој живее во странство. Си идеше често и не знаеше лош збор да ми каже. После две години од нашата врска сакаше да ме запроси и нон стоп ми зборуваше за тоа ама јас не бев спремна за брак и му велев секогаш да одложиме за после една две години. Веќе една година тој се промени скроз. Често се караме, кога му спомнувам за брак вели сега јас не сум спремен, не сакам. Чудно се однесува како да има биполарна депресија. Последната наша кавга беше од чиста глупост и на тоа ме изблокира насекаде и едвај го натерав да ме одблокира и да зборуваме. После нашиот разговор за сите проблеми рече дека не се осеќа добро и дека најдобро е да прекинеме, дека му е мака плаче ама не сака да сме заедно и пак насекаде ме изблокира. Дали мислите дека послее некое време ќе ми пиши и дека има шанси да сме заедно
    Сигурна сум дека нема друга

На Tany12 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.470
    Мене ми е најнормално да заприметува и други девојки, се случувало многу пати порано кога бевме во врска ми сметаше, сега па и нема поента на тоа да се лутам, машко е ќе се загледа, не да се џари или да изгледа тоа дека зјапа по други или да ги мерка, но имало и секогаш ќе има атрактивни девојки па дека ќе се испули не прај кујзнај шо. И јас знам да се загледам во некој друг но не го правам тоа со некој непочит према него или да се зацапам по некој едноставно не сум ќорава да не забележам атрактивен маж ако помини до нас или ако дојди во некој контакт со мене.
    Така да мислам дека не треба да се лутиш за ова залудно е, со тебе е но не може само тебе да те гледа и во тебе да се џари. И ти да си се опуштиш и со глупости да не се замараш, ако дојдиш во контакт со некој не се стегај отвори си ги очите, гледај и насмевни се уживај во моментот, не си крати од животот секако изгледот многу многу не менува, ако некој физички е атрактивен не значи дека и карактерно ќе те бендиса.

19. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    949
    Допаѓања:
    1.370
    Само јас ли сум толку разочарана ...и овој ми одлета со друга....како среќата да ме одбегнува.

20. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.207
    Допаѓања:
    4.411
    Абре не туку трчајте по никој што е ваше ке си дојди и нема да бега тоа шо избегало не било за вас..

На IvvaNeo и Spicy Senorita им се допаѓа ова.