Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Bella26

Bella26 Активен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2023
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    5
    Здраво! Може совет дечкото со кој излегував ми рече дека ме сака како другарка повеќе од тоа неможи и да останам тука,како да постапам а го сакам,правеше планови за нас не беше само за забава што се случи незнам. Совет дали некој друг се нашол во ваква состојба?

2. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    946
    Допаѓања:
    1.368
    Разочарана од се .

3. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.443
    Допаѓања:
    13.984
    @Bella26 нели пиша пред некој ден за истово.

Ете ти рекол дека нејќе ништо друго со тебе, што уште сакаш?
    Да не планираш да го молиш и да му се лигавиш да те сака пак? Којзнае и дали те сакал или игра било сето тоа па уште сериозни планови имале на 19 години.. Од пишувањево се познава дека дете си уште, а сигурно и он исто така.

Дајте више почнете да се цените и почитувате самите за да може и другите исто така да ве ценат.

Одличен совет ти дадоа другите, фокусирај се на образованието сега, не да се измачуваш и да си ја трошиш енергијата за некој што не те ферма 2%.

@Crnookata ти треба разговор со психолог тебе под итно, си имаш проблем, мислам и сама си свесна па така добро би ти дошла психотерапија.

На Minionn му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    946
    Допаѓања:
    1.368
    Каков проблем имам јас.

5. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.443
    Допаѓања:
    13.984
    Немаш значи никаков проблем?

Нели имаше пишувано во врска со проблемите со забите што си ги имала па за тоа после како не можеш никако да ја прифатиш новата промена, плус викаш и дека си разочарана од се..

За твое добро ти викам, не сфаќај погрешно. Ни срамота ни греота е да се иде на психолог, напротив, би ти помогнало тоа.

6. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    5.315
    Можеби се разочарал од тебе и твоето не. Човек кога филм ќе ти скрши, позбори и тиа е тоа.. со сила убавина не бидува

7. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    5.315
    Епа терај си филм, али пак човек со дете е одговорност плус , имај си тоа на ум. Приоритет му е дете па ти …
    Не дека има нешто лошо но ете ..

8. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    5.315
    Му поминал мерак или се предомислил, исплачи се живот иде даље . Ќе си најдеш друг, зборовите се зборови, делата се дела …

На Bella26 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Aenarion

Aenarion Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    346
    Воопшто не се согласувам со ова, не само што не се согласувам туку и го одбивам целосно. Никој ништо не заслужува во животот, ако не се бори човек за нешто тогаш ништо нема да добие.

На Luke, Kumanovkaa и Adidas888 им се допаѓа ова.
  10. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    5.315
    И да знаеш …

11. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.207
    Допаѓања:
    4.411
    Па ако некој бега од тебе а ти трчаш по него само се мачиш. Да е вредно да се бориш ако не е за шо да се бориш?

На Srckata28 и Spicy Senorita им се допаѓа ова.
  12. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.601
    Ех Хиша, прв пат да не се согласам со тебе. :D
    Ова е лимон карактер, да биди по мое, само јас кога иницирам, другиот глас да не се слуша.
    Пред извесен период, ми пиша еден за излегување, ама буквално таа иста вечер. Му реков не можам, ама би сакала да се одложи за друг ден. Се изнервира кутриот, ми кажа колку планови имал и не можело тоа така. Секако дека лажеше и после тоа не бидна ништо, оти јас не сакам уцени. Однесување како разгалено бебе, ќе биде сега-одма-веднаш или никогаш. Во нејзиниов случај таа не одбила децидно дека не сака, туку дека и треба време да реши, сепак е голем чекор. Овој кутриов, тодлер, мора да биди тој кога сака и како сака. Не разговор, не компромис заеднички, игнорирање на туѓа волја комплетно. И сето ова, под знак прашалник на погрешно воспитување од дома.

На AAKG, Milobebence и Anettta им се допаѓа ова.
  13. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    5.315
    Абе види, не знаеме цела прича, можеби за него било тоа тоа, се било совршено. Мижеби она у меѓувреме наприла нешо шо не го бендисало. Зошто е таков не знаеме ние , тоа она треба да седне и праша нели, сепак озбилна врска брак збориме…

А за ова твоево апла, такви распрденци шо мислат дека сонцето само околу нив се врти се бљак

14. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.601
    Не, види што пишала:
    Чудно се однесува како да има биполарна депресија. Последната наша кавга беше од чиста глупост и на тоа ме изблокира насекаде и едвај го натерав да ме одблокира и да зборуваме. После нашиот разговор за сите проблеми рече дека не се осеќа добро и дека најдобро е да прекинеме, дека му е мака плаче ама не сака да сме заедно и пак насекаде ме изблокира.
    Се е кажано, мислам. Ако се отвораат кавги за ништо, а ти треба да бидеш punching bag, пиши пропало и не врти се назад.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    5.315
    Биполарец е многу повеќе од ова.
    Пак ќе кажам не ја знаеме целата прича, за некој е тоа баналното е нешто, за друг е нешто што го собирал/собирал и пукнал.
    Не викам дека не држи вода и твоево али тука даваш слушаш и даваш совет од еднава страна што кажала …

16. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.601
    Види, јас не знам што е биполарна депресија, ми остави впечаток и ќе прогуглам после. Ама ми делува дека не е само нејзина вина.

На Anettta и Hisha им се допаѓа ова.
  17. Aenarion

Aenarion Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    346
    Кога вложуваш во нешто не значи дека секогаш ќе успееш во намерата, дечкото не ти ја возраќа љубовта иако се даваш максимално? Прифати го тоа и терај понатаму. C'est la vie.

18. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.601
    Како е интересно ова и плус точно. Гледам по темине, машки охрабруваат девојки да трчаат по дечковци. Прва да пишела, прва да закажела дејт, се прашувам како на мажи вака не им е срам. Еден другар еднаш ми рече, абе знаеш ние како мажи имаме само една работа и таа најчесто не знаеме да ја завршиме како што треба. Мислеше на ова со иницијативата. Ако едно женско сосема коректно си се однесува, му дава знаци дека е заинтересирана, не чека само тој да отвора теми, туку и таа го прави истото. Нема тука што да се стресираш, if he wanted to, he would. Другото се оправдувања на немање самодоверба. И таа пуста анксиозност, што не јади внатре.

На Cinnamon Bun, honey.11, Srckata28 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    2.596
    Ќе пикнам игла у око ама на машко прва не приоѓам. :rofl:
    Не бидете кловнови, женски..

На baby-star, honey.11, Adidas888 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    946
    Допаѓања:
    1.368
    Не приоѓам прва никогаш...

На baby-star, christinnn, Malesia и 2 други им се допаѓа ова.