Љубовни проблеми и совети

Дискусија во 'Врски' започната од bilkata, 4 декември 2009.

1. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.361
    Кога го видов со друга ...како ладен туш да добијав......а го сакав со години ...што друго да си кажам освен што не бил за мене ...пишано било со друга да си се гушка сеа.
    Колку само би сакала да сум на нејзино место сега ...не е свесна колку среќа има само. :(:sweat:

Зошто ли само не беше за мене не знам ..дотолку ли сум немала среќа .

Вие сега си се гушкате заедно ок.
    Сакам да престанам да мислам на тебе веќе...сакам да те блокирам да не ве гледам заедно ..ама неможам ..

Зошто господ не те остави со мене ..туку со неа..
    Ок ај бидете среќни вие..јас сум навикнала на разочарувања и само разочарувања ..

Ме чека ли и мене некогаш обострана љубов вистински некаде или не ...или само ќе се разочарувам одново и одново.
    Кога ли ке ми се усреќи мене никогаш валда.

Ви посакувам убаво да си поминете заедно ..убав викенд...штом сте се засакале уживајте во љубовта толку можам да кажам .....кој си ја нашол среќата нека ужива во неа...кој не нека брои овци.

Поздрав до вас уште еднаш нека ви е со среќа во новата врска... мора да ви е многу убаво заедно сигурна сум.

На PorUnaCabeza, Stayy W, Kiko9 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.601
    Смени си го мајндсетот комплетно, оти на секое ново разочарување ќе си ја јадиш душата.
    Ќе си речиш вака, тој дечко ми се допаѓа, одиме на дејтови и се е супер, ама доколку не биде ништо пак нема да се разочарувам, затоа што вредам многу и знам да живеам и без врска.
    Истото и за работно места, за другарки, познаници. Не идеализирај никого и ништо. Луѓето се полни со мани и недостатоци. Не го споредувај својот живот со другите, никогаш не знаеш дали е така како што изгледа.

На browneyes_, honey.11, christinnn и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Kiko9

Kiko9 Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2023
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    133
    De mori ko da e posleden na ovoj svet :D Eve i ja brojam ovci nekoj period pa nek zivot ide dalje :D Nema povazno od samata ti u zivot ...Ni toj ni taa :) (ja kao ljuboven sovetnik) :D

На Anyshka, Polyincognito, Kumanovkaa и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.596
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:многу убаво кажано.

На Anyshka, Crnookata и Kiko9 им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.849
    Допаѓања:
    202.942
    И јас ги оправдувам девојките да приоѓаат или пишат први ако некој дечко им се допаѓа навистина.
    Нема што да се изгуби, не е ни срамота. Бар ќе знаеш на што си, од старт. Ако чекате на мажите, ќе се начекате. Реално, круната нема да ви падне, или па можеби поубаво е ледени кралици да изигрувате?
    Ах деца, деца...

На minne992, "Zoki", violetblue и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Curious cat

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.596
    Е токму ради ова, ако не пише знаеш шо да очекуваш од него понатаму.
    Не работи светот така, денес очекуваат и женската да планира дејтови, да вложува труд додека они седат на гз.
    Мрзи едни.

На Spicy Senorita му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.361
    Значи да почнам ја прва да пишувам.

На Kiko9 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.765
    Допаѓања:
    3.466
    Јас од околината(другарки,братучетки, сестра ми)си мислам дека ако пишува женско прво ми е молење и цимолење. Можеби оваа младина сега повеќе се ценат

9. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.361
    Некој машки тоа и погрешно го сваќат ....имав такво искуство .од тогаш ниту покажувам прва ниту пишувам прва.

На Spicy Senorita му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.849
    Допаѓања:
    202.942
    Па арно реков, изигравање ледени кралици, преценување на себеси. Ниту е молење и цимолење, ниту круната од глава паѓа. Напротив, вистинските мажи и знаат да ценат директни девојки што знаат што сакаат. Бар на своја кожа го искусив тоа.

На Nausicaa, Stark, minne992 и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.082
    Допаѓања:
    188.391
    Се сменил светов во последниве 20 години, или во рикверц тргнал, или само форумов таква слика дава:smirk:
    Мада, не ќе да е последново, баш читав некоја анализа негде, Сексот и градот (како серија), бил можен само во тоа време, сега квик реверс во 50 тите. Ваљда ни вистински мажи нема, ако дефиницијата Тејт им ја дава. И така, велком ту 1923.:|
    Ваљда тоа социјалните мрежи им се еквивалент на осамени срца по весници едно време. А во таков случај, ни јас не би пишала. Ќути шо најдовме мажи во едно друго време, да требаше сега да барам, без маж ќе останев.

На simoncelicius, Annath и Adidas888 им се допаѓа ова.
  12. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.601
    А што се мажите, деца кои треба жена да ги води?
    Ако не презема иницијатива кон девојка кон која има симпатии, си има проблем со самодоверба и јас тука не му се мешам. Ни се здосади нас психолози да изиграваме и во се да ги сфаќаме, туркаме и оправдуваме во грешки. Не е дека не знаат, не сакаат, мрзи се и ги мава суета.

На ~Maca~, simoncelicius, baby-star и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.849
    Допаѓања:
    202.942
    Па не преземаат, да, поради ниска самодоверба, оти девојките не ни даваат шанса кога некој ќе пријде, уште уста не отворил, таа од високо го гледа и врти глава. Секако дека не се сите такви. Ама повеќето така прават.
    Што знам, така правеа во мое време, сега и полошо е чинам. Како сакате. Јас воопшто не мислам дека мажите што не приоѓаат први имаат ниска самодоверба. Макар што во денешно време реткост е да најдеш вистински маж, за жал. Не е дека ги нема, тука се, само зошто се кријат, не знам
    И ќе го повторам она што го кажа @Biljarkata, среќа што најдовме мажи во друго време, оти денес потешко е со нереалниов виртуелен свет.

На minne992, "Zoki", theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.082
    Допаѓања:
    188.391
    Можда ги нема во виртуелен свет, јер во реален живот живеат, кој ќе го знае.
    Тешки времиња за денешната младина, и без иронија го кажувам ова.
    Искуството од реален живот и социјални интеракции, ништо не може да го замени.

На Milobebence и Annath им се допаѓа ова.
  15. barbiegirl123

barbiegirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    86
    Mazena sum 2 godini i imame eden sin godina i pol, imavme sekogas dobra vrska ama nekako od ooga se porodiv sve se smeni,,,, maz mi ne mi obrnuvat voopsto vnimanie. Imame odnosi edvaj 1 na 2/3 nedeli i toa samo ako jas insistiram. Nikogas ne me pokanuvat da izlezime , nitu pak da me guskat nemame nikakvi odnosi drugi osveen toa edvaj odnos na 3 nedeli i mnogu malku vreme pominuvat doma. Druga nemat toa go znam so sigurnost samo ne znam sto se smeni! Nekogas se obvinuva sama vika deka mnogu e zapostaviv sebesi posle poragaj ama veke se ubivw godina i pol trudejki se da najdam pricina zosto e vaka

На Jasz, Kiko9 и Tany12 им се допаѓа ова.
  16. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.571
    Прашај го директно, разговарајте и те молам немој да се обвинуваш :hug:

17. Curious cat

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.596
    Дозволено е да не ни се свиѓа некој.
    Зашо да даваме шанси ако не ни се свиѓаат?
    Не смееме да вртиме глави, не смееме да им кажеме дека ни сметаат, дека не ни се свиѓаат физички па ич. Треба да прифатиме се шо ќе ни дојде на пат, инаку сме кучки дигнати.

На ~Maca~, baby-star, Anyshka и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.849
    Допаѓања:
    202.942
    Не, фала Богу дека не треба да се прифати секој што ќе пријде, зборам за случаи кога приоѓа дечко што ѝ се допаѓа, девојката знае да изигрува недопирлива, hard to get, тоа е проблемот. Затоа мажите не се толку храбри, можеби затоа се вртат кон идеологијата на Тејт и сличните, можеби затоа стануваат токсични мажиња и манипулатори. Не сакам да верувам дека тоа е причината, ама знам дека стравот од рамноправноста со жените ги сведува мажите на ова што стануваат денес. Кога ја читам темава страв ме фаќа каде оди младинава.

Пак ќе речам, нема ништо срамно во тоа девојките да пишат први, односно да бираат. Мислам дека се поголеми шансите на тој начин да одберат човек на место.

19. Curious cat

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.596
    Не сме одговорни за нечија самодоверба и храброст, Анат, освен за својата.
    Отидовме од секојдневен лов за преживување до маже што цмиздри и ја криви жената пошо му превртела очи.
    Не знам како ви иде таа логика дека женско е виновно затоа што рекла не.
    Колку жени се утепани секојдневно од рака на маж па ние пак не сме толку гнасни и токсични како нив. Не е до нашето однесување, туку нивното воспитување.
    Другарите што ги имам се израснати на ист начин ко сестрите, и сепак го почитуваат женскиот род иако биле одбиени.

П.С. Ако рамноправноста ги плаши, тоа покажува колку се пичиња уствари. Вистински маж ја слави женственоста, не се обидува да ја намали.
    Не се смалувајте за его на маж, апсолутно никогаш.

На baby-star, Purelove92, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.601
    Боже што прочитав, не ми се верува. :worried:
    Чао модерна добо, добредојде инквизицијо.

На lookcoconut831, baby-star и Curious cat им се допаѓа ова.