Broooooooooo im triggerd ,објасни ми зашо земав и враќав дечко со кола, зашо он тешко наоѓал паркинг, и барав места за дејт i was dumb as fuck Kids learn by my mistakes, не ебете жива сила, стојте си на она што го сакате и немојте компромиси до небо. Ако не ве сака и почитува онака како што сакате откачете, и последно АКО САКАЛ ЌЕ НАПРАВЕЛ
А не ви е убо некој да ви дава толку на важност за вие да носите одлуки па чак било каде да одите и јадите на дејт? Барем мене, крајно одбивно би ми било ако секој пат (ако е инцидентно не би ми сметало) тој планира, тој носи одлуки и јас сум само како трофеј шо го шета ваму, па таму, па онаму, па со овие, па со оние. Труд во врска, се согласувам, треба да има од двете страни. Ама то не го гледам поврзано со бирање ресторан за дејт. Туку е стварно целокупното искуство.
Обожавам како од пост за тоа ако си заинтересиран за некој треба да имаш храброст да пристапиш без разлика кој пол си, за да не се каеш потоа, дискусијата деволвираше во тоа како машките сега биле педерчиња и сите биле за никаде. Претпоставувам преферирате мажи од по патријархални времиња, има и такви сега, само тие се оние што седат цел ден у кафана и ве користат како боксерска вреќа кога ќе си дојдат дома. Инаку имате бујна фантазија, а некои дури и споделија лични искуства како факти. Види, ја не сум крив за тоа како ве третирале вашите бивши, што да ве потсетам, самите сте ги бирале. Да знаевте да бирате машки (или па боже сачувај, да пријдете прва на некој што ви се свиѓа) може сега немаше да лечите трауми на рандом интернет пост. Ама продолжете да седите на гзот и да не правите ништо, принцот ќе ви дојава на бел коњ секој момент. Само и на него да не му најдете некаква маана, пошто очигледно е дека мразите мажи.
Кому му се обраќаш? Што ти менува другите жени дали први приоѓаат? Најде на форумов жени со деца родени да им кажуваш за храброст. Чуму толкава огорченост, ете има жени што приоѓаат, девојчето тебе ти пришло, супер, треба да си среќен со нејзината постапка, а не огорчен со постапките на другите. Како нас не освоиле нашите мажи (дали ние нив или тие нас) за тебе треба да е скроз небитно. Претпоставувам тебе девојчето сега ти е девојка, што тогаш потреба да се обратиш до другите девојки да приоѓаат (или да не приоѓаат) први? Да не е случајот дека оваа девојка што ти пришла прва тебе не ти се допаѓа, а таа што ти се допаѓа не приоѓа прва, па оттаму потребата да се обратиш така на женски форум? Нешто ми вели дека со "имањето храброст" сам на себе си се обраќаш. Само гласно размислувам.
Да бе, еден друг во другата тема дури и со куче се спореди само да каже дека изневерувачот не бил крив туку жената
Чекај тие две - три да најдат дечковци, и ќе им помине хејт фазата. После ќе ги читаме како имаат пеперутки во стомак, птиците пеат, надвор е се розево... Додека не раскинат повторно. Тој е тој зачаран круг.
Не ни е, мене лично од оваа гледна точка ме третирале ко партал. Башка што јасно кажувам еднаш ти еднаш ја што ќе правиме, што викаш ти да има рамноправност, ама не и постојано. Ја постојано да мислам,а он да ми каже значи ја имам работа бизи сум, и не сум многу по искачанки е нон сенсе… А знам како е да те третираат добро, културно, учтиво и фино… Нема врска има и нормални мажи, џентлмени, модернизиран патријат. Кој би дале се за семејство, кој ќе ја третира и сака сопругата и обратно, кој ќе те разбере и почитува итн итн Факт е дека повеќето и мажи и жени се all talk no action… Што е најголем турн оф на светов да не знаеш кај тераш што правиш и што сакаш..
Извини, ама искрено не разбрав ништо. Едноставно не разбирам да бидам нечиј трофеј кога имам и јас желби. Под желби мислам - да одберам и јас, не само тој. Одење во крајност е секогаш проблематично, дали е то ти секогаш да се залагаш за дејтови, или тој. Мора да има баланс. Сите сакаме да сме тинтарени, и сите сакаме да тинтариме некој ко ќе се заљубиме. И то е сосем нормално.
Секој сака да биде тинтран, ама тоа не значи дека едниот треба да го носи на грб другиот. Глупости не значи дека си трофеј ако сакаш некој да те освои, преку тие мали работи гледаш колку некој те почитува тебе, колку го интересираш и колку е “нормален”/сериозен. Значи зборите што сакате/неќете/интереси и правите комбинации, се надополнувате.
Јас ова не го пишав нигде во моите две мислења на темата. Генерално неќам кога ми додаваат зборови в уста. За другото. Сакам да сум освоена. Сакам и да освојам. Неќам тој "да носи панталоните" во врската, ни па јас сакам да ги носам. Сакам кога прави чекор, зато и јас прам. Мои зборови се дека треба да целиме кон баланс. Постојано ако тој е во повисока позиција јас ќе бидам само то, трофеј. И јас неќам да бидам то. Неќам ни тој да е мој трофеј. Сакам баланс.
Океј? Не е мое да забранам на некој да прај и организира живот како шо сака. Впрочем, не ми е ни гајле. Ама ко шо почнав и со моето прво мислење, поентата ми е дека не разбирам. Знам дека постојат секакви луѓе, па и тие шо сакаат спротивно од мене, ама едноставно јас не го разбирам то.
Ја си кажав мое лично искуство и како сум била третирана, како што читаш потенцирам на екстрема. Никаде не ти ставив зборови
Дами, мажени и пред мажење, ме интересира мислење од вас. Дали често после работа останувате на муабет со колегите ? И дали за тоа го известувате маж ви или кога ке дојдете дома после саат/два му кажувате? Ако му кажете не гледам причина за бунтување, но доколку му кажете откако ќе си дојдете дома сметате ли дека е оправдано маж ви да се бунтува против таквото ваше однесување? (Под бунтување мислам на вербално да ви укаже дека тоа не му се допаѓа и треба да го известите) и дали мислите дека имате обврска да го известите дека ќе си дојдете дома подоцна и каде ќе бидете?