И пред се ти прва да му пишеш, ти да водиш разговор, ти да му правиш да му е интересен разговорот, ти да враќаш одма. Boy, bye.
Колку е смешно кога гледам на изглед ептен хард и мажести мушки, теретана секој ден, бизнис ориентиран, ама ќе те викне на дејт и ќе ти рече „ам незнам ти одлучи што сакаш да правиме“ Абе бегај таму, иди со мајка ти искочи она само ќе те третира како бебенце. Ако пријдеш кон машко ти више ја сетираш фрекфенцијата на вашата врска, очекувај и ти да планираш кај идете, што ќе правите, да ја возиш врската додека он си чила у задно седиште. Ако само ти вложуваш во врската да расте, очекувај дека кога него ќе го научиш и подобриш како личност, он да те остави за женска што навистина му се свиѓа. Ти си била само тепих. Подалеку од мене.
Ебате испедерчените мамини машки принцези на мама во 21 век! И после жените биле виновни оти не се мажеле! За кој да се мажат, за новите кукли од новата ера ли?!
Broooooooooo im triggerd ,објасни ми зашо земав и враќав дечко со кола, зашо он тешко наоѓал паркинг, и барав места за дејт i was dumb as fuck Kids learn by my mistakes, не ебете жива сила, стојте си на она што го сакате и немојте компромиси до небо. Ако не ве сака и почитува онака како што сакате откачете, и последно АКО САКАЛ ЌЕ НАПРАВЕЛ
А не ви е убо некој да ви дава толку на важност за вие да носите одлуки па чак било каде да одите и јадите на дејт? Барем мене, крајно одбивно би ми било ако секој пат (ако е инцидентно не би ми сметало) тој планира, тој носи одлуки и јас сум само како трофеј шо го шета ваму, па таму, па онаму, па со овие, па со оние. Труд во врска, се согласувам, треба да има од двете страни. Ама то не го гледам поврзано со бирање ресторан за дејт. Туку е стварно целокупното искуство.
Обожавам како од пост за тоа ако си заинтересиран за некој треба да имаш храброст да пристапиш без разлика кој пол си, за да не се каеш потоа, дискусијата деволвираше во тоа како машките сега биле педерчиња и сите биле за никаде. Претпоставувам преферирате мажи од по патријархални времиња, има и такви сега, само тие се оние што седат цел ден у кафана и ве користат како боксерска вреќа кога ќе си дојдат дома. Инаку имате бујна фантазија, а некои дури и споделија лични искуства како факти. Види, ја не сум крив за тоа како ве третирале вашите бивши, што да ве потсетам, самите сте ги бирале. Да знаевте да бирате машки (или па боже сачувај, да пријдете прва на некој што ви се свиѓа) може сега немаше да лечите трауми на рандом интернет пост. Ама продолжете да седите на гзот и да не правите ништо, принцот ќе ви дојава на бел коњ секој момент. Само и на него да не му најдете некаква маана, пошто очигледно е дека мразите мажи.
Кому му се обраќаш? Што ти менува другите жени дали први приоѓаат? Најде на форумов жени со деца родени да им кажуваш за храброст. Чуму толкава огорченост, ете има жени што приоѓаат, девојчето тебе ти пришло, супер, треба да си среќен со нејзината постапка, а не огорчен со постапките на другите. Како нас не освоиле нашите мажи (дали ние нив или тие нас) за тебе треба да е скроз небитно. Претпоставувам тебе девојчето сега ти е девојка, што тогаш потреба да се обратиш до другите девојки да приоѓаат (или да не приоѓаат) први? Да не е случајот дека оваа девојка што ти пришла прва тебе не ти се допаѓа, а таа што ти се допаѓа не приоѓа прва, па оттаму потребата да се обратиш така на женски форум? Нешто ми вели дека со "имањето храброст" сам на себе си се обраќаш. Само гласно размислувам.
Да бе, еден друг во другата тема дури и со куче се спореди само да каже дека изневерувачот не бил крив туку жената
Чекај тие две - три да најдат дечковци, и ќе им помине хејт фазата. После ќе ги читаме како имаат пеперутки во стомак, птиците пеат, надвор е се розево... Додека не раскинат повторно. Тој е тој зачаран круг.
Не ни е, мене лично од оваа гледна точка ме третирале ко партал. Башка што јасно кажувам еднаш ти еднаш ја што ќе правиме, што викаш ти да има рамноправност, ама не и постојано. Ја постојано да мислам,а он да ми каже значи ја имам работа бизи сум, и не сум многу по искачанки е нон сенсе… А знам како е да те третираат добро, културно, учтиво и фино… Нема врска има и нормални мажи, џентлмени, модернизиран патријат. Кој би дале се за семејство, кој ќе ја третира и сака сопругата и обратно, кој ќе те разбере и почитува итн итн Факт е дека повеќето и мажи и жени се all talk no action… Што е најголем турн оф на светов да не знаеш кај тераш што правиш и што сакаш..